Web Yöneticisi Araçlarını Kullanarak Hit Arttırma

Web sitenizin veya blogunuzun linkini google'da başına "site:" koyarak arattığınızda google en başta size "Google Web Yöneticisi Araçları'nı deneyin" diye bir tanıtım yapar. Google size bu öneriyi yapıyorsa bi bildiği vardır mutlaka. Peki nedir bu web yöneticisi araçları ve sitemiz için bu aracı kullanmamızın bize nasıl bir faydası dokunur?

Web site veya blog sahipleri için son derece faydalı olan web yöneticisi araçları size blogunuzun site haritasını google'a gönderme seçeneği sunar, bulunamayan yani 404 hatası veren sayfalarınızı tespit eder, arama sorgularında blogunuzun ne kadar görüntülendiğini, ne kadar tıklandığını gösteren bilgiler sunar ve siteniz için daha bir çok özellik içerir. Ben size bu yazıda web yöneticisi araçları arama sorgularını kullanarak nasıl hitlerinizi arttırabileceğinizi anlatacağım.

Web yöneticisi araçlarına web sitenizi veya blogunuzu ekledikten sonra google'ın sitenizi tanıması ve dizinlerdeki durumunu tespit edebilmesi için belli bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu durumda biraz sabırlı olarak en sağlıklı sonucu almak için 2-3 hafta beklemekte fayda var.

Eğer siteniz uzun zamandır web yöneticisi araçlarına ekli ise tek yapmanız gereken sol menüde Arama Trafiği altında Arama Sorguları sekmesine gelmeniz. Aynı sayfaya site kontrol panelinden Arama Sorguları yazısına tıklayarak da ulaşabilirsiniz. Burada araç size sitenizin hangi anahtar kelimelerde ne kadar gösterildiğini, kaç kez tıklandığını ve o anahtar kelime ile arandığında ortalama kaçıncı sırada çıktığınızı gösterir. Ort. konum yazısına bir kez tıkladığınızda artan, ikinci kez tıklatığınızda ise azalan şeklinde google'da görünme sıranızı listeler. Bizim işimize yarayacak olan azalan listeyi kullanmak çünkü ilk sıralarda çıktığınız anahtar kelimeler zaten üzerinde ekstra bir işlem yapmanızı çok gerektirmeyen kelimelerdir.

Azalan listede ise en gerilerde bulunduğunuz anahtar kelimelere göre liste sıralanır ve sizin sitenize hangi anahtar kelimelere yoğunluk verebileceğiniz hakkında fikir verir. Siz de bu listede en gerilerde bulunduğunuz anahtar kelimeye odaklanarak blogunuza yeni yazı eklediğinizde otomatikman google'da üst sıralara yükselecek ve hitiniz de aynı oranda artacaktır.

Arama sorguları

Örnek olarak sitenize "betonarme" anahtar kelimesine yoğunlaştığınız bir yazı eklediniz. Web yöneticisi araçlarında arama sorgularına baktığınızda ise "betonarme demiri" anahtar kelimesinde sitenizin ortalama 120. sıralarda yer almakta olduğunu gördünüz. Siz bu sefer "betonarme demiri" kelimelerine yoğunlaşarak blogunuza yeni bir yazı eklediğinizde sitenize eklediğiniz yeni yazı sayfası bu kelimelerle yapılan aramalarda üst sıralara çıkacaktır. Bu yöntem sayesinde bu konuda önceki yazmış olduğunuz yazıya da bağlantı vererek site ağınızı güçlendirebilir, aynı zamanda bloguma ne yazsam acaba sorusundan da bi nebze kurtulabilirsiniz. Böylece bir taşla bir kaç kuş birden vurabilirsiniz.

Bu yazı aslında aynı zamanda benim inşaat mühendisi olarak daha 6-7 ay öncesinde açmış olduğum İnşaat Ofis blogumda son 1 ayda 40-50 civarındaki günlük tekil hitimi, günlük 150-160 tekil hite yani yaklaşık 3 katına kadar nasıl çıkardığımın hikayesidir.

19 yorum:

  1. Güzel Paylaşımınız İçin Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Hata Türü
    Eksik: updated

    bu ne anlama geliyor? birde bir linkin yanında Eksik: updated (12 defa) yazıyor kötü bir şey mi bu nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
  3. Birde tarama hatalarında aşağıdaki gibi bir liste var;

    p/blog-page_15.html 404

    delete-comment.g?blogID= 404

    2013/12/blog-post_8.html 404

    sanırım bunlar daha önce sildiğim sayfalar. ama hala linkleri var. bunları nasıl kaldırabilirim temelli olarak yada nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
  4. bu hatayı nerede aldığınızı yazarsanız veya bir ekran görüntüsü paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Bahsettiğiniz hatalar arama sorguları ile alakalı değil. Yapılandırılmış veri ve tarama hataları alıyorsunuz. Tarama hataları çoğunlukla silinmiş sayfalarınızdan ötürü çıkar. Yapılandırılmış veri hata çözümlerini de hata ismiyle google'da aratarak bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. http://i39.tinypic.com/15cj6g1.png

    hatalı öğe sayısına tıkladığım zaman konu başlıklarımın karşısında

    "Hata Türü
    Eksik: updated"

    yazısını görüyorum. Google'da arattım ama bahsettiğim hatayla ilgili bir açıklama bulamadım.

    YanıtlaSil
  7. Ogretici bir anlatim elinize saglik bugun basliyorum.
    http://gercektarihdeposu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Hocam merhaba yazınız çok güzel benim sorum Yapılandırılmamış Veri altında 34 tane hata çıkıyor

    hatom İşaretleme: microformats.org

    İçeriğinde ise neredeyse her sayfada tek bir hata var

    Eksik: Updated. bu nedemek oluyor düzeltmek için neler yapılabilir

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler üstatım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ben kıvrak zeka diye buna derim işte.

    YanıtlaSil
  11. benim blog için bişi çıkmadı bu iyi birşeymidir,kötü mü?
    benimisimdikis.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar yapılandırılmış veri hataları konu ile alakalı olmadığından dolayı buradan yanıt veremiyorum. Bu linkte ingilizce bir anlatım mevcut: http://technotes.khitrenovich.com/fix-missing-required-fields-warnings-rich-snippets-testing-tool/

    Arama sorgularında henüz anahtar kelimeleri göremiyorsanız bir süre beklemeniz gerekiyor. Zira google bu aracın güncelleştirmesini çok sık aralıklarla yapmıyor. Bu da maalesef site sahiplerinin biraz sabırlı olmasını gerektiriyor.

    Yazıyı beğenen arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. yine süper bir yazı.faydalandık.

    YanıtlaSil
  14. hocam çok teşeekürler başladım işleme 2 hafta kadar sonra tekrar bakacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, Serdar Hocam, güzel bir yazı yine. Gerçekten Web Yönetici Araçları'nın bu şekilde de kulanılabileceğini göstermeniz çok iyi oldu. Benim için bir hayli anahtar kelime çıktı. Bakalım hayırlısıyla 50-60 makaleyi bu şekilde tasarlayıp kaydettim. Çok teşekkür ederim.

    Not: Hocam, benim 5-6 aydır üzerinde çalıştığım ve satış ortaklığı yaptığım bir blog var: eskisevgilim.net. Acaba bu blogda yazacağım başlıklarda "benzer başlıklar" kullanmak, Google gözünde negatif bir durum oluşturur mu? Mesela "eski sevgiliyi geri kazanmak" anahtar kelimesini 20-25 yazıda farklı şekilde kullanmak (kazanmak için, kazanmanın yolları, kazanmanın en iyi yolları gibi...) Google için spam sebebi midir?

    Bu konuda birkaç farklı yazı okumuştum zamanında. Benzer sayfa sayısının sıkıntı oluşturabileceği konusunda. Bu konuda bir yazınız var mı acaba? Veya bir yazı yazmayı düşünür müsünüz? Çünkü bu konularda bayağı bilgi sahibi olduğunuzu, aldığım SEO ile ilgili kaynağınızda da görmüştüm, bloghocam'daki yazılarınızda da görmekteyim.

    Ayrıca blog, son 10 gündür, birçok anahtar kelimede muazzam bir düşüş yaşadı. Bunun sebebini bir türlü çözemedim. Acaba neden kaynaklanmış olabilir? Bir fikriniz var mı?

    Not: Sizden çok şey öğrendiğimi ifade etmek isterim. Gerçekten sayenizde iyi yerlere geldim, bundan sonra da kendimi geliştireceğimi biliyorum. Minnetler ve saygılarla efendim...

    YanıtlaSil
  16. Benimkinde böyle bir uyarı var.
    http://www.yollardahayatvar.com/: Googlebot, sitenize erişemiyor
    Googlebot, son 24 saat içinde, robots.txt dosyanıza erişmeye çalışırken 43 hata ile karşılaştı. Bu dosyada listelenen sayfaların hiçbirini taramadığımızdan emin olmak için tarama işlemimizi erteledik. Sitenizin toplam robots.txt hatası oranı: %10.1.

    YanıtlaSil
  17. Blog işine başlamamı sağlayan sitelerden biridir bu site.. http://www.diyetliyiz.com u kurdum. İlk başlarda pes etme noktasına gelmiştim fakat buradaki önerileri kademe kademe uygulayarak şimdi kendime yetecek kadar insana ulaşıyorum. Kesinlikle buradaki önerileri görmezden gelmeyin. Bazıları bugün yapayım yarın etki etsin diye şeyler umuyorlar. Fakat öyle bir şey yok. Hiç bir şey bu kadar basit ve kolay değil.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.