Yaratıcı Blogcunun Gıdası: Müzik

Blog yazarları yeni yazı fikirleri bulmak ve yazılarıyla rakipleri arasında sivrilmek için yaratıcı olmak zorundalar. Yaratıcılığı tetikleyen en önemli şey ise “ilham” dediğimiz o meşhur kavram.

Genç blogger arkadaşım Akif, Blog Hocam’a gönderdiği bir misafir yazıda blogcular için ilham kaynaklarından bahsetmişti. Bunlar arasına benim daha önce hiç denemediğim bir şey olan “müzik dinlemek” de vardı.

Ben de son zamanlarda, Blog Hocam’a yeni fikirler üretebilmek için akşamları hoparlörün sesini hafif açıp klavyenin başına oturmaya başladım. Akif’in önerdiği gibi, yaratıcılığımın artması için daha önce dinlediklerimden farklı, çeşitli radyo kanalları arasında geçiş yapıp, ilginç ve farklı şarkılar dinledim. Sonuç mu? Bu yazı dahil pek çok pek çok parlak fikir belirdi kafamda :)

 

Müzik dinlemenin bloggerlar için başka faydaları da var. Örneğin çok uzun yazılar yazarken veya bilgisayar başında çok vakit geçirdiğinizde müzik araları vererek o işten sıkılmanızı önleyebilir ve kafanızı birkaç dakikalığına dağıtabilirsiniz. İnanın iyi gelecektir.

Gelelim esas soruya… Farklı müzik türlerini, zahmetsiz ve hızlı bir şekilde nasıl dinleyeceksiniz? Bunun için de size çok güzel bir önerim olacak. Her türden yerli, yabancı ve yerel radyoyu bir araya toplayan, DinleFm.net isminde bir radyo dinleme sitesi var. Bu sitede, Türkiye’de yayın yapan tüm radyo kanallarının canlı radyo dinleme bölümlerini bir sayfada toplanmış. Böylece site site gezmeden, istediğiniz müzik türüne göre istediğiniz radyo kanalını tek bir yerden zahmetsizce dinleyebiliyorsunuz.

dinlefm
Online radyolar arasında benim favorilerimi merak edenler için birkaç öneride bulunmak istiyorum.

 

- Slow Karadeniz
- Power Türk
- Radyo Seymen
- Lounge FM
- Pal Station
- Joy Türk
- Radyo Alaturka
- Radyo Beyoğlu


Ne demişler müzik ruhun gıdasıdır. O halde bloguna ruh katmak isteyenler DinleFM.net’i ziyaret etsinler…

13 yorum:

  1. Hiç bir zaman da radyo dinleyebilen birisi olmadım. Radyoların zirvede olduğu yıllarda bile radyo dinleyemeyen, dinlerken uyuya kalanlardan oldum. Bir iş yaparken müzik açarsam da konsantrasyonum berbat oluyor. Bu nedenle ben şahsen gıdası değil zehiri olarak görüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de radyo programcılarının dakikalarca konuşuğu arada 1-2 şarkının çalındığı radyo frekanslarından ve programlarından nefret ederim. Sadece müzik çalsın :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar müziğe kaptırdığında, o müziğe kendilerini adapte edince, bir anda kendi kliplerini yaratırlar. Müzik hayal kurmada önemli işlev. Çünkü dinlerken daha akıcı ve yapıcı düşünebiliyorsun. Bu yüzden çok güzel yazı olmuş hocam :)

    YanıtlaSil
  4. Zihni açmak ve yaratıclığınızı geliştirmek için klasik müzik, özellikle Mozart oldukça etkili. Otoriteler tarafından da kanıtlanmış gerçekler bunlar. Yapılan deneylerde Mozart dinletilen kişilerin beyinlerinin daha iyi çalıştığı söyleniyor. Denemenizi tavsiye edebilirim:)

    YanıtlaSil
  5. @Juliette
    Evet, bununla ilgili bilimsel bir makale okumuştum ama sevemedim bu klasik müziği :)

    YanıtlaSil
  6. Bedenin gıdası, Ruhun zehiri.

    YanıtlaSil
  7. Evet müzik dinleyerek yazdığım yazılara daha çok dikkatimi verebiliyorum. Ancak radyo dinlemek dikkat dağıtabilir. Bunun yerine bir liste oluşturup dinlemek daha güzel oluyor... ;)

    YanıtlaSil
  8. antik çağ müziklerini çalan radyo sizlere tavsiyemdir. Huzur verici,dinlendirici.

    http://www.ancientfm.com/flashplayer.php

    YanıtlaSil
  9. Müzik, ilham vermekten ziyade blog yazarken huzur veriyor. Yazma eylemine renk katıyor.
    Faydalı paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Bir postumu bile müziksiz yazmadım :)

    YanıtlaSil
  11. Başarınızın sırrı buydu demek ki:..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.