Blog Hocam 3 Yaşında!

22 Şubat 2011’tarihinde Blog Hocam’a Hoşgeldiniz! başlığıyla yayınladığım yazıyla başlamıştı BH’nin yayın hayatı. İçimdeki yazma isteğine karşı koyamayıp sırf kendimi tatmin etmek, bunu yaparken de insanlara yardımcı olabilmek amacıyla domain bile almadan oluşturduğum bu blogun 3 sene boyunca güncel kalacağını düşünmemiştim açıkçası.

Blog Hocam 3 yaşında

 

Sizi istatistiklerle ve rakamlarla meşgul etmek istemiyorum. Yan taraftaki widgetlar ve sayaçlar ne durumda olduğumuzu gayet iyi açıklıyor zaten. 3. yıl dönümü yazımda bugüne kadar başarılı bir şekilde yayında kalmamı sağlayan kişiler teşekkür etmek istedim.

Sadık Okuyucularıma…

Blog Hocam’ı her platormda takip eden, tüm yazılarımı okuyan, değerli yorumlar yazan, bana her şekilde destek olmaya çalışan az ama öz bir okuyucu kitlesi var. Bu kitle bazen artıyor, bazen azalıyor ama kaç kişi olursanız olun sizi seviyorum ve size minnettarım. Blog Hocam’ın 3 yıl boyunca güncel kalmasına sizin verdiğiniz motivasyon 1 numaralı etken.

Sessiz Takipçilerime…

Sessiz sedasız tüm yazılarımı takip eden, belkide bugüne adar hiç yorum yazmamış veya mesaj göndermemiş sessiz bir çoğunluk var. Kimliklerini saklama isteklerine veya benimle muhattap olmak istememelerine saygı duyuyorum elbette. Varlığınızın farkındayım ve sizi de bu şekilde seviyorum :)

Misafir Yazarlara…

Blog Hocam’ın ilk günlerinden itibaren Türkiye’de neredeyse hiç bilinmeyen “konuk yazarlık” ile ilgili makaleler paylaşarak sistemi yaygınlaştırmaya çalıştım. Açıkçası konuk yazarlığın bu kadar çok yaygınlaşacağını hiç tahmin etmemiştim.  3 yıl boyunca Blog Hocam’a yazı göndren, yazısı yayınlanan, yayınlanmayan tüm blog yazarlarına teşekkür ediyorum. Sayenizde cuma günleri okuyucular farklı tatlarda yazılar sunabiliyorum.  

Sponsorlarıma…

3 yıl boyunca sayısını hatırlayamayacağım kadar sponsorluk ve reklam teklifi geldi Blog Hocam’a. Bunların belki büyük bir kısmını geri çevirmek zorunda kaldım ama yine de ilgilendikleri için hepsine teşekkür ederim. Tüm sponsorlar ve reklamverenler sayesinde epey kazanç elde ettim. Onlarca okuyucuma ufak tefek hediyeler verdim.

Google’a…

Üye olduğum topluluklarda ve gelen mesajlarda Google ile ilgili o kadar şikayet okuyorum ki, bugüne kadar hiç sorun yaşamadığım için bir teşekkür de Google’a etmek istedim :) Yazılarım anında indeksleniyor, aramalardan gelen ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor, AdSense’e hiç başvuru yapmadan kendileri bana yayıncı olmamı teklif etti vs. Teşekkürler Google’!

Nice Senelere…

3 yıldır yazılarımı amatör bir ruhla, samimi bir şekilde yazmaya çalıştım fakat bloga yaklaşımım hep profesyonelce oldu.  Bundan sonra aynı tutum içerisinde olmaya devam edeceğim. Umarım 4. yılında da Blog Hocam’ı aynı güncellikte ve kalitede tutmayı başarablirim. (Her ne kadar imkansız gibi gözüksede… )

Sağlıcakla kalın, Blog Hocam’ı okumaya devam edin…


Not: Blog Hocam’ın 3 yılını doldurması şerefine aktif e-posta abonelerinden 10 kişinin blogunu 1 ay süreyle ücretsiz olarak yayınlayacağımı daha önce duyurmuştum. Söz verdiğim gibi çekilişi yaptım ve 10 kişiye durumu anlatan e-posta gönderdim. İçlerinde cevap vermeyenler olduğu için bugğne yetiştiremedim fakat yedeklerle iletişime geçip 10 kişiyi tamamlayınca linkler 1 ay süreyle BH’de dönmeye başlayacak.

37 yorum:

  1. Daha Nice Yıllar Hocam :)

    Bu arada domain niye almıyosunuz hocam ?

    YanıtlaSil
  2. nice senelere...
    sağlık,mutluluk ve başarıyla

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kaliteli,guzel daha nice senelere BH..

    YanıtlaSil
  4. İlk yazınızda bahsettiğiniz "bu konuda teknik anlamda hiç bir şey bilmeden blog yazan, hatta para kazanmaya başlayan" bir blog yazarı olarak kendimi sadık okuyucularınız arasında görüyorum. Sizden o kadar çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediorum ki!
    Nice 3 senelere, nice paylaşımlara diyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Sizden bir çok konuda yeni bilgiler öğrendim. Teşekkürler...
    Bilgi dolu paylaşımlarınızla nice senelere Blog Hocam...

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ediyorummm. Daha nice senelerde bu sayfada karşılaşabilmek dileğiyle..
    Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. mutlu yıllar daha uzun süre okuruz inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Nice senelere...

    YanıtlaSil
  9. sağlık, mutluluk, başarı ve heyecanınızı hiç kaybetmemeniz dileğiyle...
    nice senelere...

    YanıtlaSil
  10. Daha nice uzun seneleriniz olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  11. İnş daha uzun yıllar devam edersiniz. Ben kendi adıma söyleyim sizden çok destek aldım ne sorsam yardımcı olmaya çalıştınız tekrar teşekkürler

    Not: inş yedek listede varımdır.

    YanıtlaSil
  12. nice nice yıllara, sizden çok şey öğrendim:)

    YanıtlaSil
  13. bu blog benim adeta sağ kolum, o kadar çok faydalanıyorum ki. çok teşekkür ederim.
    uzun yıllar başarılı yayın hayatının devamını dilerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. 30'uncu, 300'üncü yaşlara inşallah :)

    YanıtlaSil
  15. Webmasterlıktan blog yazarlığına geçmemdeki en büyük etken sizin samimi yazılarınız oldu. Farkında bile olmadanız belki. Eminim sessiz sedasız yüzlerce okurunuzu, yazar konuma getirdiniz. İyi ki varsın bloghocam.

    YanıtlaSil
  16. Daha Nice Yıllar Hocam :)

    YanıtlaSil
  17. Nice yıllara. Yazmaya devam. Blogcular takipte. :)

    YanıtlaSil
  18. Nice 3 5 7 9 senelere inşaAllah... :)

    YanıtlaSil
  19. Nice yıllara :) Benim blogumunda 1 yaşını doldurmasına az kaldı :D

    YanıtlaSil
  20. Nice yıllar dilerim.Gerçekten ne zaman bir soru yazsam cevap yolladığınız için,bloggerların
    işine yarayacak bilgiler verdiğiniz için bizlerden de size teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. Nice nice güzel senlere, herkese nasip olur inşallah :)))

    YanıtlaSil
  22. Nice yıllara hocam iyi ki blogunuzla buradasınız :)

    YanıtlaSil
  23. Her yerinden kalite akan bu bloga kocaman bir TEBRİKLER...:)

    YanıtlaSil
  24. Eksik olmayın. Hepinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  25. 1,5 yıldan fazlda sizi takip ediyorum hocam hep kaliteli yayınlar yaptınız ve bazı konularda sosyal medya aracılığı ile yardımcı oldunuz blogu bana sevdiren birini gösterin deseler ilk ve son kişi olarak sizi gösteririm hocam NİCE YILLARA

    YanıtlaSil
  26. Çok çok uzun yılların devamını dilerim. Senden aldığım yardımlar sayesinde blogum bugün hala ayakta, ne zaman başım sıkışsa yardımcı oldun. İnternet ortamında herkese ve hızlı yardımcı kim diye sorsalar, Serdar derim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. ilk 10 arasına girmişim ne mutlu bana :P

    (spekülasyon yapıp yapmadığımı yakın zamanda göreceğiz)

    şaka bir yana, ''alkışlar sana'' genç padovan

    yolun hep açık olsun ;)

    YanıtlaSil
  28. Bir insan hiç karşılık beklemeden gelen her probleme çare olmaya çalışır mı? Sorunun cevabı: BH ise evet :) Tıkandığımız her an ayağımıza takılan taşları temizlememizde bize yardımcı olduğun için çok teşekkürler. Doğum günün kutlu olsun BH. Nice senelere. ;)

    YanıtlaSil
  29. blog hocam hadi 3. yıl şerefine bana yardım et nolur:)
    yorum yazdığımda adıma tıklayınca error yazan bir sayfa çıkıyor, profilime gidilmiyor, nolur yardım, sen bilirsin bunu

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    Bloğun da nice senelere..Bende teknoloji özürlü, blogunu yeni faaliyete geçiren ama ziyaretçi konusunda sıkıntı yaşayan bir blogerim. Bloglara davetiye gönderiyorum.Fakat kendi bloguma çağırdığımda gelmiyorlar..)) Şu an bu ağdan davet edebileceğiniz kimse yok.Başka bir ağ üzerinden tıklayın mesajı geliyor.sanırım yanlış bir şeyler yaptım.Bana yardımcı olursan çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  31. Nice senelere Blog Hocam, Senden çok şey öğrendim. İyiki varsın :)

    YanıtlaSil
  32. Nice senelere...

    YanıtlaSil
  33. Nice senelere diyelim.Blog dünyasında çoğu insana yol gösterdiniz.Aynı başarılarınızın devamının gelmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.