15 Ücretsiz Online Fotoğraf Editörü

Görseller blog yazarlığının her zaman önemli bir parçası olmuştur. Yazı içerisine eklenen fotoğraflar ve blog tasarımında kullanılan grafikler buna en güzel örnektir. Peki blogumuzda kullanacağımız resimleri düzenlemek gerektiğinde illa Photoshop veya GIMP benzeri profesyonel bir programa mı ihtiyacımız var? Tabi ki hayır.

 

Yaklaşık 2 yıl önce dönemin en iyi 5 resim düzenleme aracını derlediğim bir yazı paylaşmıtım fakat aradan geçen 2 yılda bu araçlardan bazıları kapandı. Ayrıca yeni ve çok kullanışlı yeni araçlar da kullanıma açıldı. Bu yüzden daha kalabalık ve daha güncel bir liste yapma gereği duydum.

 

1. Pixlr

 

pixlr

 

Bu araç için Photoshop’un online ve ücretsiz versiyonu diyebiliriz. Mobil uygulamalarının da olması önemli bir avantaj. Aracı kullanmak için Flash plug-in’in bilgisayarıınızda yüklü olması gerekir. Pixlr’ın blogunda, araç kullanılarak yapılan çalışmaların örneklerini görebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

2. BeFunky

 

befunky

 

Fotoğraflarıma biraz daha tarz katmak istiyorum ve kolajlar yapmak istiyorum diyenler için harika bir alternatif. Yine mobil uygulamaları olan Be Funky, kullandıkça kendini size bağllayacak bir araç.

 

3. iPiccy

 

iPiccy

 

Çok amamtör bir giriş sayfasın ve arayüze sahip olmasına rağmen sunduğu özellikler için oldukça profesyonel diyebilirim. Klasik renk ve düzenleme araçlarının yanı sıra, layerlarla, framelerle ve texture’larla da çalışabiliyorsunuz. Profil fotoğrafları için oluşturulan özel sekmeyi de mutlaka denemeniz gerekir.

 

4. PicMonkey

 

picmonkey

 

PcMag tarafından 2013’ün en 100 web sitesi arasında gösterilen PicMonkey, online resim düzenleme piyasasının 1 numarası diyebiliriz. Bazı özellikleri kullanmak için pro üyelik gerekse de ücretsiz sunulan özellikleri de oldukça kaliteli. Buradan ücretsiz Picmonkey derslerini görebilirsiniz.

 

5. FotoFlexer

 

FotoFlexer

 

Bu aracın en güzel özelliklerinden biri Facebook, Picasa veya online kaynaklardaki fotoğrafları da düzenleyebiliyor olması ve Türkçe dil desteğinin bulunması. Layerlar dahil, standart tüm resim düzenleme komutlarını Türkçe kullanmak isterseniz FotoFlexer’ı deneyebilirsiniz.

 

6. LunaPic

 

LunaPic

 

Reklamların çokluğu sinir bozucu olsa da, aracın sunduğu efektler ve animasyonlar sayesinde bu listeye dahil ettiğimi söyleyebilirim. Animasyon seçeneklerinden tek tıklama ile resimlerinizi hareketli hale getirebiliyorsunuz.

 

7. Fotor

 

fotor

 

Çoğu araçta yer alan standart özelliklere sahip olan Fotor’un en güzel yanlarından biri düzenlediğiniz resimleri sosyal medya hesaplarınıza direkt atarabilmeniz. Fotor’un blogunda öğretici dersler ücretsiz olarak paylaşılmakta.

 

8. Phixr

 

Phixr

 

Geleneksel bir fotoğraf düzenleme aracı olan Phixr, birkaç efekt dışında diğer raçlarla baş edecek kadar özelliğe sahip olmasa da, blogunda paylaşılan dersleri ve çalışmaları görünce bu listeye dahil ettim. Siz de bu anlatılanları okuyarak ortaya güzel işler çıkarabilirsiniz.

 

9. Ribbet!

 

Ribbet

 

Tek tıklmayla resimlerinizde hoş değişikler yapabileceğiniz bir araç fakat en güzel özelliklerini kullanmak için premium üyelik istiyor ne yazık ki. Yine de temel araçlar, stickerlar ve frameler fena değil.

 

10. FreeOnlinePhotoEditor

 

freeonlinephotoeditor

 

İsmi gibi kendi de açık ve net olan bir resim düzenleme aracı. Hiçbir arayüz yüklemesine plugine gerek kalmadan açılıyor ve temel düzenleme işlemlerinizi yapabiliyor bu araç. Diğer alternatiflerin yanında zayıf kalsa da işinizi çabucak halledebilirsiniz.

 

11. Aviary

 

aviary

 

Mobil cşhazlar için geliştirilmiş bir araç olan Aviary ile saniyeler içinde harika fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz. Filtreleri, çerçeveleri, stickerları ve efektleri ile mobil cihazlarınızın vazgeçilmez aplikasyonlarından biri olabilir.

 

12. PhotoCat

 

PhotoCat

 

Bayanlar bu aracı kullandıktan sonra bildikleri diğer tüm resim editörlerini unutacaklar. Kolaj ve DIY çalışmaları oluşturmak için onlarca hazır şablonu, cilt ve yüz düzeltmek için gelişmiş araçları, eğlenceli arayüzüyle bayan bloggerlar için ideal.

 

13. Pho.to

 

Pho-to

 

Buna bir resim düzenleme aracından çok, resimi oluşturma aracı diyebiliriz. Kendi fotoğraflarınızı kullanarak eğlenceli ve yaratıcı montajları kolayca yapabiliyorsunuz. Blogundaki örnekleri ve buradaki ipuçlarını inceleyerek daha profesyonel çalışmalr yapabilirsiniz. Üstelik bu aracı Türkçe kullanabiliyorsunuz.

 

14.  PhotoFunia

 

PhotoFunia

 

Yine Pho.to gibi resimleri düzenlemekten çok eğlenceli ve orijinal montajlar yapmaya yarayan bir araç. Özel efektleri frameleri sayesinde çok ilginç çalışmalar yapabilirsiniz.

 

15.  Picadilo

 

Picadilo

 

Gelişmiş retouch efektleriyle insan ve yüz fotoğrafları için ideal bir araç gibi gibi gözükse de blogundaki örneklerden de yola çıkarak kendinize güzel kolajlar hazırlayabilirsiniz.

 

 

Son sözler

 

Listeyi oluştururken güncel ve gerçekten işe yarar araçlar olmasına dikkat ettim. Bu araçlarla grafik programlarına ihtiyaç duymadan, resim düzenleme işlerinizi yapabilirsiniz. Üstelik program yükleme, güncelleme, satın alma gibi dertleriniz olmaycak.

 

Bilmediğim ya da henüz keşfetmediğim, sizin kullandığınız ve önerdiğiniz bir online fotoğraf düzenleme aracı varsa lütfen yorum bölümünden paylaşın.

17 yorum:

  1. Yine on numara bir paylaşım içlerinden ikisini (Befunky-picmonkey) denemiştim . diğerlerine de bakacağım. ağırlıklı olarak photoscpe kullanıyorum ama bazen kolajlar için yeterli olmuyordu.
    Sevgili Serdar çok teşekkürler iyi ki varsın sayende pek çok bilgi edindim.
    Sevgiler ,kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Ellerine emeğine sağlık hocam..çok faydalı bir paylaşım..sıkça ziyaret edeceğim bir yayın olduğundan eminim..
    Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok faydalı bir yazı Serdar Bey, sağ olun.
    Ben de genellikle photoscape kullanıyorum ve Hatice Hanım'ın dediği gibi her işlemde yeterli olmuyordu.
    Vakit buldukça denemeler yapıp, en rahat kullandığım programı seçeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Kaleminize sağlık hocam, PicMonkey'i sanırım bir yola yakın bir süredir kullanıyorum, eminim Premium üyeliğe hiç ihtiyaç yok...

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir listeye ihtiyacım vardı :) Çok teşekkürler ~~

    YanıtlaSil
  6. Hocam bu blog'unuzun toplamda kaç görüntülenmesi var çok merak ediyorum :) söylermisiniz :) sonuçta hergün ziyaret ettiğim bir blog.

    YanıtlaSil
  7. hocam blog deposu blog ıd si değiştirerek bloğa üye olurken çıkan sorun ile ilgili ıd değiştme önerisinde bulunuyor. Blog ıd si blog kredi kartı numarası gibi diye biliyorum. Değiştirmek sorun olurmu yayına bir bakabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  8. iletişim formunuzu birkaçkez doldurdum çalışmadı o nedenle buraya yazdım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  9. Fayda sağladığına sevindim. Yorum yazan herkese teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Mükemmel bir derleme olmuş, ellerinize sağlık. Pixlr ve BeFunky favorilerimdir benimde. Özellikle güzel renk değişimleri yakalamak için Pixlr Express şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  11. hocam blog ıd si ile ilgili bakabildiniz mi

    YanıtlaSil
  12. Açıkcası sadece blog için değil her zaman resim düzenleme gerekli olabiliyor. google dan deneme yanılma yolu ile editör arama zahmetinden kurtadınız teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Blog da en zorlandığım konu şu fotoğraf düzenleme konusu sanırım :) çok bilgilendirici bir yazı olmuş. teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Bu kadar çok online editör olduğunu bilmiyordum. Genellikle çalışmalarımda Photoshop kullanmama rağmen bazen özellikle facebook sayfaları için hız ve hazır şablonlar açısından bu gibi editörlere ihtiyaç duyduğum oluyor Editörleri tanıtan yazınız çok verimli olmuş elinize sağlık. Picjoke var benim kullandıklarımdan http://tr.picjoke.net/

    YanıtlaSil
  15. PiZap da var oda gerçekten iyi bir online fotoğraf düzenleyicisi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.