Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

Blog yazarak para kazanma mevzusuna son dönemde çok kafa yoruluyor. Ortalıkta öyle şehir efsaneleri dolaşıyor ki, kolay yoldan para kazanmaya hevesli insanlar “blog yazarak para kazanılır mı?” “blog açarak para kazanmak mümkün mü?” gibi soruların cevabını arıyorlar. Ben de naçizane bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Fakat öncelikle bu noktalara nasıl geldiğimizle ilgili bir nostalji yapmak istiyorum.

İnternet’in hayatımıza girmesiyle birlikte alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız da oldukça değişti. Örneğin ben ilk okulda/orta okulda dönem ödevleri veya diğer araştırmalar için evdeki ansiklopedi setlerini karıştırırdım. Hangimizde yoktu ki Meydan Larousse’lar, Ana Britannica’lar, Gelişim Hachette’ler? Şimdi ise yüzlerce cilt ansiklopedi yerine sadece Google’ın arama kutusunu kullanıyoruz :)

 

Benzer örneği boş valkitlerimizi değerlendirme konusunda da verebiliriz. Eskiden boş arsalarda top oynar, nispeten tenha sokaklarda bisiklet sürer, kalem kağıtları elimize alıp isim-şehir oynardık. Peki şimdi? Bisikleti de bilgisayarda sürüyoruz, topu da bilgisayarda oynuyoruz. Arkadaş sohbetleri bile artık internet üzerinde gerçekleşiyor.

blog açarak para kazanmak
Şimdi, yazı başlığıyla bu anlattıklarımın ne ilgisi olduğunu soracaksınız. Hemen konuya geçeyim. Bilgi edinme ve vakit geçirme alışkanlırımızda olduğu gibi para kazanma yöntemlermizde de internetle birlikte büyük değişimler oldu. Girişimci ruha sahip kişiler, artık sokakta değil internet üzerinde para kazanamaya çalışıyor. Bunun için en çok tercih edilen yöntemlerden biri ise blog açmak.

Peki blog yazarak para kazanmak gerçekten mümkün mü? Veya bu iş göründüğü kadar kolay mı?

 

Öncelikle bu işe yeni girenlere ya da gireceklere blog açmanın tek başına para kazandırmayacağını söylemeliyim. Blogunuzu açar açmaz bir yerlerden para geleceğini falan sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Blog açmak, para kazanmak için tek başına yeterli değil, blogunuz için düzenli içerik üretmeli, tanıtım çalışmaları yapmalı, geliştirmek için zaman harcamalısınız.

Şimdi size birkaç sorum olacak: Çalışkan mısınız? Disiplinli misiniz? Azimli misiniz? Sabırlı mısınız? Okumayı ve yazmayı seviyor musunuz? Bu sorulara cevabınız evetse açık ve net söylüyorum siz de blog yazarak para kazanabilirsiniz!

Alışılmışın aksine blog yazarak para kazanma yöntemlerini tanıtmak yerine kişisel deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

3 yılı aşkın süredir Blog Hocam’da yazıyorum ve bu süreçte para kazanabileceğim pek çok fırsat çıktı karşıma. Zaman yetersilziğinden çoğunu değerlendiremesem de hatrı sayılır miktarlarda gelir elde ettiğimi söyleyebilirim. Bakın Blog Hocam sayesinde hangi fırsatlarla karşılaştım ve nasıl para kazandım.

1. Google AdSense Reklamları

Blog yazarlarının para kazanmaya başladığı ilk ve en basit yöntem bir PPC modeli olan AdSense reklamlarıdır. Biraz zorlu bir onay süreci olsa da, AdSense yayıncısı olmayı başarabilirseniz oturduğunuz yerden para kazanmaya başlayacaksınız. Yapmanız gereken şey AdSense reklamlarını blogunuza eklemek ve ziyaretçilerin bu reklamlara tıklamasını beklemek.

Ben de zaman zaman Blog Hocam’daki AdSense reklamlarını optimize ederek,  buradan kazancımı arttırıyorum. Tıklama başına ortalama 0.30 TL veren AdSense reklamlarını düzgün bir şekilde yerleştirdiğimde aylık  80-90 TL civarında bir gelir elde edebiliyorum.

AdSense’in tık başına verdiği ücretler reklamdan reklama ve blogdan bloga değiştiği için blogunuzun içeriğine, gösterilen reklamlara ve ziyaretçinin ilgisine göre kazancınızın değişebilir. Size düşen şey bol bol faydalı içerik üreterek organik trafiğinizi yani Google’dan gelen ziyaretçi sayısını arttırmak.

 

2. Bumads İçerikleri

Doğan Holding bünyesinde açılan bir içerik pazarlama ajansı olan Bumads, blog yazarlarıyla iş birliği yaparak hem kendi kazanıyor, hem de bloggerlara kazandırıyor. Bumerang’a altın veya platin üye olduktan sonra gelen içerikleri blogunuzda yayınlıyorsunuz ve yayınladığınız içerik başına para kazanıyorsunuz.

Bumads’den gelen ilk teklifi yayınladığımda 2 TL gibi bir ücret almıştım. Tekliflerdeki başarım arttıkça verilen fiyat da arttı doğal olarak. Kullanıcı sözleşmesi gereği teklif başına ne kadar para kazandığımı paylaşamıyorum fakat burada okuduğunuz yöntemler arasında en çok kazandığım yöntem olduğunu söyleyebilirim.

Bumads reklamları blogunuzun türüne göre değişebilir. Örneğin bazı teklifler sadece moda bloglarına gelirken, bazıları sadece teknoloji bloglarına geliyor. Reklamı veren firmanın hedef kitlesine bağlı. umads tekliflerinden kazancınızı arttırmak için yapmanız gereken şey ise o içeriğin daha fazla kişi tarafından okunmasını sağlamak.

3. Banner Reklamları

Blogunuzun belli yerlerine farklı boyutlarda bannerlar yerleştirmek de kazançlı bir yöntem diyebilirim. Blogunuzun popülaritesine sayısal değerlerine göre kazancınız artabilir.

Blog Hocam’ın reklam sayfasını ziyaret ettiyeniz farklı boyutlarda banner alanları için talep ettiğim fiyatları görebilirsiniz. Banner alanları genellikle dolu için gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kalıyorum. Zira blogu bannerlara boğmak kazandırdığından daha fazlasını kaybetttirebilir. Banner reklamlarından aylık kazancım 200 TL civarındadır.

Banner reklamları yerleştirerek blogundan para kazanmak isteyenlere önerim rekabeeti yüksek sektörlerden ilk reklamları ucuza almaları. Çünkü ilerleyen günlerde, rakip annalizi yapan sektördeki diğer sitelerden çok sayıda reklam teklifi gelecektir.

 

4. Advertorial İçerikler

İnternette tanıtım yazısı olarak bilinen advertorial içerikler backlink çalışması yapan SEO’lar ve sitesini daha geniş kitlelere duyurmak isteyen kişiler tarafından çok sık tercih edilen bir yöntem.

Ben advertorial içerik konusunda çok seçiciyim. Advertorial içerik isteyen bir sitenin konusunu blog yazarlığıyla ilişkilendirip okuyucuya fayda sağlayacak bir hale dönüştürebilirsem yayınlıyorum. Bu şekilde reklamdan alınan verim de artmış oluyor. Advertorial içerik reklam tekliflerinin %90’ının kabul etmiyorum fakat neredeyse her hafta bir adet yayınlıyorum. Yazı başına kazandığım aldığım ise 40 TL.

Advertorial içerik yayınlayarak para kazanmayı düşünenlere küçük bir ipucu vermek istiyorum. Yayınlayacağınız içeriği siz oluşturun ve mutlaka okuyucularınızın ilgisini çekecek türde yazın. Eğitimle veya ekonomiyle ilgili bir blogunuz olduğunu düşünelim. Sırf verdiği yüksek ücret için elektronik sigarayla ilgili bir tanıtım yazısı yayınlamak okuyucu kitlenize küfür etmek gibi olur.

 

5. Affiliate Marketing

Satış ortaklığı olarak bilinen affiliate marketing’de yaptığınız satış veya üye başına komisyon alırsınız. Bir affliate programına üye olduktan sonra size verliecek affiliate linkini ve bannerını blogunuzda paylaşarak o link/banner üzerinden yapılan satışlardan veya üyeliklerden belli bir yüze alırsınız.

Affiliate marketing çok çalışma ve zaman gerektiren bir yöntem olduğu için şuana kadar Blog Hocam’da pek tercih etmedim. Sadece 1 affiliate programına katıldığım üyelik başına 5 TL veren program dahilinde, sisteme 200 küsür üye kazandırarak 1000 TL civarında bir gelir elde ettim. Blog Hocam’ın konseptine uygun, okuyucuyu ilgilendirecek bir programa rastlarsam tekrar deneyebilirim.

Affiliate marketing zor fakat uzun vadede çok kazançlı bir yöntemdir. Özellikle ClickBank gibi yabancı affiliate ağlarında %50-%60 gibi yüksek komisyonlar veren çok kazançlı ürünler ve programlar mevcut.

 

6. Makale Yazarlığı

Blog yazarları zamanla kendilerini web için içerik oluşturma konusunda geliştiriyorlar. Bu, yeni bir kazanç fırsatı demek. Çünkü internette makale yazmaya vakti veya yeteneği olmayan yüzlerce şahıs veya firma var ve bular nitelikli yazarlarla çalışmak istiyorlar.

Bana da Blog Hocam sayesinde çeşitli makale ve içerik işleri geldi. Bulardan birkaçını değerlendirdim. Bumads kampanyası dahgilinde İşteLezzet.com’un yüzlerce blogda yaynlanan şu içeriğini ben yazdım ve karşılığında 50 TL aldım. Bunu dışında Turkcell ve çeşitli webmaster forumlarından bana ulaşan birkaç kişi için de makale yazdım.

Eğer tüm gününü bilgisayar başında geçiren bir öğrenci veya işsiz değilseniz makale yazarlığı pek kazançlı değil. Çünkü çok düşük ücretler veriyorlar. Ancak benim gibi arada bonus projelere rastlarsanız kaçırmayın. Sevdiğiniz şeyi yaparak yani yazı yazarak para kazanmak kadar keyifli birşey olabilir mi :)

 

7. Blog Mentörlüğü

Benim blogum blog yazarlığı ile ilgili olduğu için bu yöntemi blog mentörlüğü şeklinde yazdım sizin blogunuzun içeriğine göre bu isim değişecektir elbette. Burada esas olan yeteneklerinizi bcerierinizi blogunuz vasıtasıyla sunmaktır. Bu sayede çok sayıda teklif alabilirsiniz.

Ben de Blog Hocam sayesinde çok sayıda kişi ve firmadan teklif aldım. Blog kurmak, yönetmek, yol haritası belirlmek gibi konularda hiçbir tecrübesi olmayan kişiler bana ulaşarak birlikte çalışmayı teklif ettiler. Tabi iş güç sahibi olduğum için kabul edemedim fakat  yeterli vakti ve enejisi olanlar için  oldukça keyifli bir iş olabilir diye düşünüyorum.

Siz de uzmanlık alanınızla ilgili blog yazarak bu tür fırsatlar yakalayabilirsiniz. Örneğin çok iyi bir pasta tasarımcısıysanız,  hünerlerinizi blogunuzda sergileyip potansiyel müşterilere veya pasta tasrımcısı arayan şirketlere ulaşbilirsiniz. Emin olun hiçbir CV bu kadar etkili değildir.

 

8. Çözüm Ortaklığı

Blog yazarak çeşitli firmalarla veya markalarla ortak çalışmalara imza atabilirsiniz. Bu konuda son yıllarda büyük gelişmeler oldu Türkiye’de. Yapmanız gereken tek şey ise blog yazdığınız konuda dikkat çekici etkili içerikler üretmek.

Ben de bazı SEO, SEM ve dijital pazarlama ajanslarından birlikte çalışma konusunda çeşitli teklifler aldım. bunlardan  bazılarını da değerledirerek “blogger outreaching” konusunda çözüm ortağı oldum.  Yaptığım şey ise ajanslarla bloggerlar arasındaki bağlantıyı kurmaktı. Karşılığında da belli bir komisyon ödediler.

Siz de benzer çözüm ortaklılkları yapabilirsiniz. Örneğin moda blogunuzla adınızdan söz ettirerek çeşitli markaların bloglarında yazar olabilirsiniz. Veya “Saba Tümer Bloggerlarla Ne Pişiriyor?” projesinde ki gibi firmalarla çalışabilirsiniz.

 

9. Promosyon Ürünler

Burada direkt bir para kazanma söz konusu değil. Blogunuz üzerinen yaptığınız çekilişlere sponsor olmak isteyen firmalar size veya seçtiğiniz kişilere belli ürünler gönderirler.

Bugüne kadar ben de sponsorlar sayesinde Blog Hocam’da pek çok çekiliş yaptım ve okuyucularıma binlerce lira değerinde hediye verdim. Hediyeler arasında tek taş pırlanta yüzükler, imzalı kitaplar, tablet bilgisayarlar, mouselar, puzzlelar, mp3 çalarlar, kol saatleri, oyuncaklar gibi küçümsenmeyecek ürünler vardı.

Özellikle bayan makyaj, kozmetik, moda gigi konularda yayın yapan bloglara markaların ilgisi büyük. Siz debu konularda yazan bir blogger olarak okuyucuyla samimi bir iletişim kurup, yazılarınıza reaksiyon almayı başarabilirsiniz, kağınızı çalan kargolrdan sıkılablirsiniz :)

10.Benim Denemediğim Diğer Yöntemler

Blog yazarak para kazanma yöntemleri bunlarla sınırlı değil. Benim denemediğim bşka yönteler de var. Kısaca bunlardan da bahsetmek istiyorum.

 

- Link satışı: Backlink çalışması yapan kişilerin linklerini footer veya sidebarınızda belli bir süre yayınlamak karşılığında para alabilirsiniz.

- Ürün satışı: Kendi ürettiğiniz ürünleri veya hizmetleri de blogunuzdan satabilirsiniz. İkinci el kıyafetleriniz, yaptığınız tasarımlar, yazdığınız bir e-kitap vs.

- Blog işletmeciliği: Sıfırdan kurduğunuz bloglara belli bir süre içerik girip, iyi bir yere getirdikten sonra bunları satabilirsiniz.

- Link kısaltma: Bazı link kısaltma servisleri kısalttığnız linklere tıklama başına ücret  ödemektedir. Bu sevislerde kısalttığınız linkleri blogunuzun çeşitli yerlerind kullanarak para kazanabilirsiniz.

Hala Bir Blogunuz Yok mu?

Eğer henüz bir blogunuz yoksa fakat bu yazıyı okduktan sonra blog açarak para kazanmaya karar vediyseniz, sizi blog açma işleminin aşamalarını anlattığım yazıya yönlendirmek istiyorum.

 

Blog Açtıktan Ne Kadar Sonra Reklam Almalıyım?

Bunun belli yok. Önemli olan blogunuzun reklam almaya hazır olup olmadığıdır. Bazen 1 ay sürer, bazen 1 yıl. Blogun reklam almaya hazır olup olmadığını nasıl anlayacağınıza gelince sizden reklamverenlerin bloglardan beklentilerini yazdığım yazıya okumanızı isteyeceğim. Buradaki beklentilerin bir kısmını karşılayabiliyorsanız, reklam almaya başlayabilirsiniz.

 

Reklamverenlere Nasıl Ulaşabliirim?

İlk zamanlarda fazla tanınan bir blog olmadığınız için reklam verenlerin size ulaşmaları zordur. Bu dönemde Webmaster forumlarından faydalanabilirsiniz. Webmaster forumları bu tür ticaretlerin yoğun bir şekilde yapıldığı platformlardır. Buralarda yeni bir konu açarak blogunuza reklam aldığınızı duyurabilir veya reklam vereceğini duyuran kişilerin konularına cevap yazarak sizin blogunuza reklam verebileceklerini söyleyebilirsiniz.

Ben de ilk banner ve advertorial içerik reklamlarımı bu şekilde Webmaster forumlarından almıştım. Fakat zamanla reklam sayfasından o kadar çok teklif gelmeye başladı ki Webmaster forumlarındaki mesajlarla uğraşmama hiç gerek kalmadı. Sizlere de mutlaka detaylı ve net bilgiler veren bir reklam sayfası oluşturmanızı öneririm. Popülariteniz arttıkça bu sayfadan bol bol teklif gelecektir.

 

!!! Son olarak size bir listeye katılmanızı önerceğim. Bu liste bir reklam mail listesi. Bir reklam projesi olduğunda bu listedekilere mail gönderilerek haber verilir. İlgilenenerle görüşmeler yapılarak advertorial içerikler ve banner reklamları ile ilgili görüşmeler yapılır.

Listenin sahibi benim ve mailleri ben gönderiyorum. Dolayısıyla hiç bir spam veya gereksiz mesajla muhattap olmayacağınızın garantisini veriyorum. Sadece reklam projelerinde size bir mail gönderilecek. İlgilnizi çekerse cevaplarsınızi ilginizi çekmezse silersiniz.  Ayrıca istediğiniz zaman tek bir tıklamayla listeden çıkabilirsiniz.

 

 

Kutuya e-mail adresinizi yazıp katıl butonuna bastıktan sonra adresinize bir onay maili gelir. Bu maildeki onay linkine tıklamadan listeye katılmış sayılmazsınız. bu işlem başkalarının e-mail adresini yazmamak için yapılır.

 

Söz Sizde

 

Benim blog yazarak para kazanma ile ilgili deneyimlerim bunlar. Sorularınızı ve kendi deneyimlerinizi yorum bölümünden yazabilirsiniz.

161 yorum:

  1. Konuyla ilgili, bu güne kadar okuduğum en anlaşılır ve en paylaşımcı makale.
    Kendi adıma teşekkürü bir borç bilirim. Borcumu da peşinen ödeyeyim.
    Teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence en sağlıklı gelir satış ortaklığından elde ediliyor bloglarda böylece kalıcı bir gelir kaynağı oluyor yazılarınız eskidikçe değer kazanıyor ve üst sıralara çıkıyor bloga yeni içerik girmeseniz bile kazancınız artmış oluyor başlarda anca ek iş olarak yapılabilinir ama ileride insana eski yaptıklarından sürekli gelir getirecek hale getirebilme potansiyeli var

      Sil
    2. Blog terimini en iyi anlatan yazılardan bir tanesini okudum. Elinize sağlık, teşekkürler. Benim de internetten para kazanma adına açtığım ve tamemen tecrübelerimi anlattığım bir blogum var. İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin, merak ettikleri tüm soruların cevaplarını sunmaya çalışıyorum.

      Sil
  2. Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Şimdiye kadar ki okuduğum yazılar koca bi hiç miş. Negüzel anlatmışsınız , blog sahibi olmak ile yara kazanmayı. Emeğinize saglık. Sabırlı bir süreç yazmak. Bende taze bir blog yazarı olarak azim gerektirdiğini gördüm. Ama yazmak keyifli.her nekadar az takipçim olsada, yazmak güzel:)

    YanıtlaSil
  4. Her zamanki gibi faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://kurnaztilki.blogspot.com.tr/ Para Kazanmanın En Kolay Yolu Kurnaz Tilkide Oturduğun Yerden Para Kazan Gir Bak Memnun Kalmazsan Kapatırsın

      Sil
  5. Tamamen açık, sade ve net anlatım için teşekkürler. Afilli cümleler kurarak, milletin kafasını karıştırarak anlatmanın çok şey biliyor demek olmadığını gösterdiğiniz için ayrıca bir teşekkür daha.

    YanıtlaSil
  6. Faydalı bir yazı olmuş. Buna benzer bir yazıyı bende yazmıştım zamanında blogumda aratınca buldum. Buradakilerle birlikte biraz farklı alternatiflere de değinmişim. Fikir sahibi olmak isteyenlerin göz atmasında fayda vardır.
    http://srgz.blogspot.com/2013/01/internetten-makale-yazarak-para-kazanmak.html

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımlarınız için teşekkür ediyoruz...

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı bir yazıydı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Yazınız çok net ve gerçekçi. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Selam,degerli paylasimlariniz icin cok tesekkurler bloghocam.

    YanıtlaSil
  11. Çok faydalı bir paylaşım yine, teşekkürleri, üye oldum:)

    YanıtlaSil
  12. her zamanki bloghocam farkı ile ele alınmış detaylıca anlatılmış bir konu :) emeğine sağlık hocam başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  13. Yine güzel bir yazı olmuş hocam.

    YanıtlaSil
  14. Hocam gene bencil olmayan, faydası bol bir yazı olmuş :)))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Serdar Bey,
    Qadabra Reklamları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Onların hesaplarından bir şey anlamıyorum.Az para kazandırıyor sanırım.Kendi blogumdan örnek verirsem geçen ay için 18192 sayfa görüntüleme sayım ve 1 $ kazancım var :)
    Reklam için, banner yayınlamak için günlük görüntülenme sayısı kaç olmalıdır ki ,
    para kazanalım...

    YanıtlaSil
  16. Ben blogcu'da ilk bloğumu 2006 yılında açmıştım 2007 yılında ise adsenseye üyelik başvurusu yaptım hemen 15 -20 gün gibi sonra onaylandı ilk aylarda ayda 3 dolar 5 dolar gibi kazandım daha sonraları her ay artmaya başladı. Şu an çok rahat internet faturasını telefon faturasını ödüyorum birazda harçlık kalıyor :) . Sonuç olarak internetten para kazanmak için en iyi yol google adsense.

    YanıtlaSil
  17. adsense'ten tek kazanamayan ben miyim:) günde 1-2 cent anca:))

    YanıtlaSil
  18. Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Faydalı olmasına sevindim.

    @Çiğdem Onur
    Qadabrayı hiç kullanmadığım için hakkında yorum yapamam. Fakat 1$ kazanç çok az. Adsense'de günde kazanırsınız o parayı. Bu tür PPC reklamlarda sayfa görüntülenmesi değil, reklamlara ne kadar tıklandığı önemli.

    @İnternet kılavuzu
    Ben hangi yöntemden yaklaşık ne kazandığımı yazıda belirttim. AdSense'den çok kazanamıyorum. Dolayısıyla benim için en iyi yol AdSense değil :)

    YanıtlaSil
  19. Eline klavyene sağlık Serdar Hocam. İnternette bir çok yazı var bu konuda. Fakat en açıklayıcısı sizin bu yazınız olmuş.

    YanıtlaSil
  20. Blog hocam, bence siz blogculuğun meydan Laroususunuz.yine çok açık ve net bir yazı. Elinize kolunuza sağlık. Blog hocam, number one.

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkürler gayet faydalı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  22. Bu işin sırrı bence hocam özgün olmakta hocam... Eskiden kopyala yapıştır yaparak bir çok site yapmaya çalışmıştım ama hiç biri içime sinmiyordu... şimdi www.oypli.com sitesini hazırladım...tüm yazıları artık ben kaleme alıyorum...Tasarım da fena sayılmaz...İnşallah sonu iyi olur...(Bu arada sitem hakkında olumlu olumsuz görüşlerini beklerim Serdar Hocam)

    YanıtlaSil
  23. Super bir açıklama çok teşekkurler hocam..Buradaki yontemlerden uygulamaya gececegim en az iki tane var kaleminize yureginize kuvvet versin rabbim

    YanıtlaSil
  24. Açıklamalar süre olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Serdar Hocam; oncelikle yaziniz bu anlamda okudugum en detayli ve en anlasilir yazilardan biri..Cok tesekkur ediyorum bu paylasiminiz icin..Bende blog yazmaya calisiyorum fakat okunma durumu zayif sanirim daha cok calismam gerekiyor, verdiginiz bilgileri uygulamaya calisacagim

    YanıtlaSil
  26. Oldukça iyi bir yazı olmuş, elinize sağlık. Benim amacım para kazanmak olmasa da, kaliteli içerik ve takipçi arttıkça teklifler gelmeye başlıyor anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
  27. Paylaşımın için gerçekten çok teşekkür ederim; hepsini okuyamadım ama anladığım kadarı ile blog dan para kazanmak mümkün ama para kazanmak için değilde hobi olarak blog açmak daha mantıklı gibi,aslında sistem belli sen trafiği arttır parada gelir....

    YanıtlaSil
  28. Bu konudaki yazılan en iyi makaleyi okumuş olmaktan mutluyum ve sizi tebrik ediyorum hocam. En tepeye oynamanız hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  29. Blog Hocam'da yazıların başlıkları değişip içerikler yeniden mi ekleniyor, böyle bir yazı daha önce okumuştum; bu blogta.

    YanıtlaSil
  30. Anlaşılır ve faydalı bir yazı olmuş, kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  31. Gerşekten sen bu işi çok iyi yapıyorsun.Verdiğin bilgilerde çok değerli.Eline ve yüreğine sağlık herkes bişey ler yapmak istiyor tabiki ama sen hem bişeyler yapıyor hemde yardım ediyorsun.Teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  32. Verdiğin bilgiler gerçekten çok değerli ve çok önemli bilgiler , emeğine sağlık senin gibi daha çok insana ihtiyaç var..
    Bu arada bir dip not:Yapılan yorumlar tarih sırasına göre en eski en altta olsa daha mı iyi olur acaba ? Nacizane fikrim..

    YanıtlaSil
  33. @nasilyapilir
    Teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla Blogger'da yorumların sıralanmasına müdahale edemiyoruz.

    YanıtlaSil
  34. Her zaman olduğu gibi yine çok bilgilendirici ve faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler.
    Listeye blogumuzu ekledik.
    Şu adsense olayını da bir çözebilsem. Yapmadığım denemediğim yol kalmadı. :(

    YanıtlaSil
  35. Yeni bloggerlar için yararlı bir yazı olmuş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Bir kaç hafta önce bende Blogger Kullanarak Para Kazanmanın bir kaç yolundan bahsetmiştim bir kaç farklı platformdan da bahsettim incelemek isteye olursa : http://sinanimamvine.blogspot.com.tr/2014/03/blogger-reklam-veren-firmalar.html

    YanıtlaSil
  37. Ben de defalarca adsense başvurdum fakat bir türlü kabul ettiremedim, oysa ki bazı birkaç yazı dışında kendi yazılarım. Denemeye devam

    YanıtlaSil
  38. Bu yazınınz aklımdaki birçok soruya cevap oldu.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  39. hocam yine çok faydalı bir çalışma yapmışsınız , gönülden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  40. Hocam yine döktürmüş..Gayet güzel... Bu arada sitemi ziyaret ederseniz sevinirim...(www.fikirsepetim.com)

    YanıtlaSil
  41. ya şimdi bende bir blog açtım fakat bu işde para kazanıp kazanmadığımı nerden öğrenebilirim ve para nasıl elimize geçiyor cevaplarsanız sevinirim teşekkürler...

    YanıtlaSil
  42. @pınar erdoğan
    Blog açmakla bitmiyor iş. Yazıda bahsettiğim yöntemleri kullanarak para kazanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  43. çok iyibir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. Hocam teklif geldi ve geri dönüş olarak cevap verildi ama olumlu veya olumsuz bir geri dönüş bize sağlanmadı geri dönüş olacak mı ?

    YanıtlaSil
  45. Ben yalnızca bumads tekliflerini kullanıyordum. Yazını okuduktan sonra başka neler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Başarılı ve çok faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık Blog Hocam!

    YanıtlaSil
  46. Tebrik ediyorum. cok faydasi ve bir cok yorum yazan kisilerin dedigi gibi anlasilir bir makale olmus tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  47. İçerik değil de daha çok yazım hataları dikkatimi çekti :)

    YanıtlaSil
  48. s.a blog şablonunuz çok hoşuma gitti nasıl yapacağımı söyleyebilirmisiniz yada daha önce buna benzer sorular aldı iseniz şablonunuzun ismi nedir

    YanıtlaSil
  49. Çok anlaşılır bir yazı olmuş...Benim anlamadıgım 1 sene sonra mı reklam alınabiliyor..:)
    Gayet azimli ve disiplinliyim lakin sabırsızım:))
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  50. Agziniza sağlık güzel, açıklayıcı ve dolu bir yazı. Son zamanlarda blogunuzu sıkça görür oldum. Bunun yanı sıra tek başıma yetişmeye çalıştığım trendoloji blogum icin artık ailemden 3 kişi daha bana destek vermeye başladı. Böyle giderse günde 3000 4000 ziyaretçi sayısına ulasmamiz an mesesi.

    YanıtlaSil
  51. Bilgilendirici yazınız için teşekkürler.Bence en önemlisi özgün içerik bu sayede diğerlerinden farklı oluyoruz.

    YanıtlaSil
  52. bu blogu sürekli takip ediyorum ve gerçekten çok yararlı bilgiler var. Bir blogun nasıl olmasını gerektiğini anlatırken bir yandan da öyle bir blogun kendi blogu olduğunu gözler önüne seriyorr. İyi çalışmalar dilerim :)
    http://tunadan.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  53. çok teşekkür ederim .yeni blogcu olduğum için sizden çok şeyler öğreneceğim.

    YanıtlaSil
  54. takip ettiğmğ kaliteli bloglar arasındasın hocam.çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  55. Listeye ekledim mailimi ama asıl amacım hit yakalamak benim. Sitenizdeki makaleleri okuyorum ama "kişisel blog" olarak hit yakalayabilmek çok zor gibi. Uzun süredir arayış içerisindeyim ama bir adım ilerleyebildim mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  56. Blogdan para kazanmak için güncel ve popüler olmak lazım. Özgün konularda yazmayı ihmal etmeyin.

    YanıtlaSil
  57. Özgün içerikten başkası yalan...

    YanıtlaSil
  58. kolay gibi görünen uzun bir süreç

    YanıtlaSil
  59. Gerçekten de güzel anlaşılır bir yazı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  60. Açıklamalarınız mükemmel ve tatmin edici düzeyi çok yüksek. Üye olduğum gibi, sizi g+da da ekledim. Bu arada mail olarak bir kaç sorunumu döktüm. Dönerseniz, çok mutlu edersiniz. Dönmeye fırsat bulamasanız bile, ben sizi izlemeye devam edeceğim.
    Saygılar, İyi çalışmalar...
    Yılmaz Karagöz.

    YanıtlaSil
  61. İnternetten parakazanmak emek sabır ve bilgi ile mümkündür gerçektende internetten parakazanmak isteyenler yapmak istedikleri işi iyi seçmeli araştırmalı ve ona göre başlamaları daha iyi olacaktır bu güzel paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  62. Bende katıldım, belki bende reklam teklifi alırım. :)

    YanıtlaSil
  63. Elinize, emeğinize sağlık. Harika bir anlatım olmuş..

    YanıtlaSil
  64. Yeni bir blogger olarak her aşamada yazılarınızdan fazlasıyla faydalandım anlatımlarınız fazlasıyla yararlı sevgiler.

    YanıtlaSil
  65. Gerçekten çok güzel bilgiler oldukça faydalandım teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  66. Bende yazınızı okuduktan sonra blog acmaya karar verenlerdenim. Evde boş boş oturmaktansa yazı yeteneğim ve deneyimleme çalıştığım anneliğim varken neden bunu diğer Annelerle paylaşmayayım değil mi? :) yazınız için teşekkürler. .

    YanıtlaSil
  67. Bakalım bizde bu işi başaracakmıyız

    YanıtlaSil
  68. Google Adsense blogunuzda yayında olan bi sayfaya reklam kodu yerleştirin diyo nasıl yapabilirim...

    YanıtlaSil
  69. Anlatım çok profesyonel, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  70. Bloğuma adsense reklamları alsam ve bundan kazanç sağlasam, peki bu para tl hesabıma yatar mı yoksa euro hesabı falan mı gerekiyor.

    YanıtlaSil
  71. @Mustafa TÜRKÖZ
    TL hesabı.

    YanıtlaSil
  72. @Serdar Kara
    Sağolun teşekkürler.

    YanıtlaSil
  73. hocam bloguma bakar mısınız adsense reklamı aldıktan sonra ana sayfada 20 yayın listelenirken artık 3 yayın listelenir oldu yayın yorum bölümünden de baktım listelencek yayın sayısı 20 fakat böyle birşey oldu adsense kodunun yerini değiştirmeyi de denedim yine sonuç vermedi bi bakar msınız? site http://androidlider.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  74. merhaba iyi akşamlar.sayfanızda çok yararlı şeyler paylaşıyorsunuz.bunlar için teşekkür ederim.bir kaç sorum olacaktı hangout tan ulaşamadım eğer cevap verirseniz sevinirim.
    şimdi bizim iddia tahminleri üzerine bir blog sitemiz var günlü ortalama 100 kez görüntüleniyor.öncelikle ben adsense e üye olamıyorum müddet 6 ay diyo bu herkes içinmi geçerli ?
    2.bu süre bitince bizim adsense reklamı almamız için şartları neler oluyor genelde.mesela biz özelden üyelikte alıyoruz bu sorun olurmu ?
    3.adsense reklamları okuduğum kadarıyla bizim tıklanma sayısına çok az aylık 3-4 dolar gibi birşey kazandırır başka bir kazanma yolu varmı reklamdan ?
    4.bu reklamları tıkladıkçamı sayfa gelir elde eder yoksa sayfaya girmeleri yeterlimidir.? teşekkür ederim iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  75. @Iddia Team
    Merhaba,
    - AdSense'e üye olmak için 6 ay beklemek zorundasınız diye bir şey yok. 1 haftada üye olan da vardır, 1 senede üye olan da.
    - AdSense'e katılım şartlarıyla ilgili bir yazı yazmıştım. Onu veya Goggle'ın AdSense sayfasındaki şartları okuyabilirsiniz.
    - AdSense reklamları sadece tıklama karşılığında kazandırır. Diğer yöntemlerin başlıcalarından bu yazıda bahsetmeye çalıştım zaten.

    YanıtlaSil
  76. serdar hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama aşamadığım bir nokta var.şimdi kendi blogumdan adsense başvur yapamıyorum ( bunun nedeni ne olabilir sayfayı bi inceleyip bakıp söylerseniz çok sevinirim) ikinci yöntem olarak googledan girdim adsense üye olmaya orada Şu adreslerde reklam yayınlayacağım: kısmına kendi adresimi yazıyorum kabul etmedi.acaba problem nerededir.yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla

    YanıtlaSil
  77. Açıklamalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Süpersiniz.

    YanıtlaSil
  78. Merhabalar,
    Yazınızı okudum. Ellerinize Sağlık. Gerçekten çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Fakat benim sormak istediğim bazı şeyler var musedenizle. Benimde 6 aydır bir blogum var. Bumerang bronz üyeseyim. Adsense de başvurdum çünkü yeni izin verdi onay sürecinde şu an. Benim kafama takılan bu bahsettiğiniz konulara nasıl ulaşabilirim. Nerden başlamalıyım bilmiyorum. Nereye başvurmam gerek ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  79. Muhteşem bir yazı elinize sağlık benimde yeni açtığım bir blog var ve baya bi acemiyim.Maddi anlamda buyuk ihtiyaclar var ve bu konuda başarılı olabilmek için en kısa zamanda başarılı olmam gerek İnşaallah muvaffak olurum.Blog sitem bu http://1bak1.blogspot.com.tr umarım zamanla belli bir getirisi olur.

    YanıtlaSil
  80. Lütfen cevap,hevesim kırılmadan..Hocam ben yeni bir blog oluşturdum ve bu ilk.Tarayıcınız desteklenmiyor diyor.Bir de şablon tasarım yapıyorum,seçtiğimi tasarlamıyor.Hata xml gibi bir şey söylüyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.İstediğim şablonu seçmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  81. Hocam böyle yazıyor..

    Algıladığımız tarayıcı desteklenmiyor. Bu tarayıcı beklenmeyen davranışa neden olabilir.
    En iyi deneyimden yararlanmak için desteklenen tarayıcılar listemizden seçim yapın.
    Bu bildirimi yoksay




    Yorumlar için otomatik spam algılamayı etkinleştirdik. Spam gelen kutunuzdaki yorumları belirli aralıklarla kontrol etmeniz gerekir. Blogger'ın spam algılaması hakkında daha fazla bilgi edinin veya sorun bildirin.

    YanıtlaSil
  82. Kontrol panelinde sayfa değiştirirken de böyle yazıyor:

    Maalesef isteğinizi yerine getiremiyoruz.
    Bu hatayı Blogger Destek veya Blogger Yardım Grubu'na bildirirken lütfen:
    Bu hatayla karşılaştığınız sırada ne yaptığınızı açıklayın.
    Aşağıdaki hata kodunu verin.

    bX-w7tr63

    Bu bilgiler sorununuzu tespit etmemize ve düzeltmemize yardımcı olacak! Bu durumdan dolayı özür dileriz.

    YanıtlaSil
  83. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.bende bir moda bloğu açmayı düşünüyorum uzun zamandır bakalım kısmet.

    YanıtlaSil
  84. Merhabalar ben profesyonel mikserlerle ilgili bir dosya hazirladim ve cok ilgi görüyor urun tanitimi yapmama rağmen her hangi bir reklam teklifi almadim. Nasil bir yol izlemeliyim. Yol gösterebilirmisiniz? Esenlikler...

    YanıtlaSil
  85. @Hayattan Azıcık
    Mikserlerle ilgili aramalarda ilk üst sıralarda çıkmadan fark edilmeniz pek kolay değil. Öncelikle bunun için çaba sarf edip organik trafiğinizi arttırmalısınız. Daha sonra markalr size ulaşır. Veya direkt siz onlarla iletşiime geçersiniz.

    YanıtlaSil
  86. Paylaşımınız çok aydınlatıcı Teşekkürler. Ben çok farklı alanlarda yazı yazıp bilgi paylaşmak istiyorum. Mesela çocuk ve bebeklerle ilgili konular , Avrupa ve Türkiye seyahatleri, farklı" kendin yap" projeleri ... gibi konular aynı blogda mi yoksa farklı bloglarda mi olmali? Blog yada site kurmak? Sizce hangisi? Beni aydınlatırsanız ona göre yol izlemek isterim.

    YanıtlaSil
  87. @Sevgi
    Her konu için ayrı blog yönetmek kolay iş değil. Bence yazmak istediğiniz şeyleri tek bloga yazmaya devam edin. Yine reklam teklifleri gelecektir.

    YanıtlaSil
  88. blogdan kazanılan paralar için bankada hesap mı açmak gerekiyor. hesap numarasını kime, nasıl paylaşıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  89. blogdan para kazanmak için mevcut bir banka hesabınızın olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.peki banka hesabını açtırdıkran sonra hangi işlemi yapmak gerekiyor.bir yere başvurup işlem kaydı yaptırmak gerekiyor mu.blogda bir işlem yapmak gerekiyor mu.yeni blog kurdum.yardımcı olursanız sevinirim.

      Sil
  90. Ellerinize sağlık bende yeni açtım bloğumu ve aradığım soruların cevabını sayenizde buldum teşekürler

    YanıtlaSil
  91. blogom google de neden cikmiyor ?

    YanıtlaSil
  92. Siz Para kazanın diye sürekli reklamlara tıkladım kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  93. reklamlarınıza severek tıklayacağım:)

    YanıtlaSil
  94. Hocam merhaba iyi çalışmalar bu yoruma mail üzerinden yada sizde yorum yaparak cevap verirseniz çok çok sevinirim.
    Hastaolmaiyiol.blogspot.com diye bir blog açtım
    Kişisel olarak sağlık üzerine makaleler yazdım
    Henüz yeni fakat çok fazla yere dağıttığım için kısa sürede 170 i geçen tıklanma rakamlarına ulaştı tabiki bu iş için düşük ama geniş olan çevremi siteye davet ederek rakamı kısa sürede 10.00 lere çıkarırım..
    Ama merak ettiğim birşey.

    Blogger in yönetici panelinde kazançlar bölümün de yazan siteniz henüz adsense için uygun değil yayazı nasıl aktif olur yani ne gibi paylaşımlar yaparsam aktif hale gelir uygun olur adsense için..
    Günümün %80 internet başında geçiyor.
    Bunu sizinde yazdığınız makaleleri okuyarak ddeğerlendirmeye çalıştım ama şuan başarısızım..
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  95. @nurgül beydemir
    Hayır, hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  96. Çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz.Bende yeni blog açtim.benimsayfm601.blogspot.com destek verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  97. fb.com/mberkea ulaşırsanız bişi sorcam adsens ile ilgili !! blogger da kazançlar adsens aktif ama adsens hesabına girince site istiyor blogspot sitemi girince kabul etmiyor !!

    YanıtlaSil
  98. Elinize sağlık bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  99. www.dongusel.net, haftaya adsense için başvuru yapacağım. Sizce bunun için uygun mu sitem?

    YanıtlaSil
  100. merhaba, makaleniz gerçekten çok bilgilendirici ve faydalı olmuş yazınızdan gerçekten etkilendim. herkes sizin gibi bilgiler sunmuş olsa bizlere daha fazla fayda sağlanabilir. Yorumları okuyan arkadaşlara tavsiyem ek olarak birde http://www.nasilparakazanilir.net sitesine baksınlar. Bu sitedende mutlka faydalı bilgiler elde edeceksiniz. Her makalesini dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.Ben çok faydasını gördüm umarım sizlerde faydalanırsınız.herkese bol kazançlar

    YanıtlaSil
  101. Yazınızı çok begendim bende yeni yeni yazmaya başladim bloguma destek olursaniz sevinirim fenmasterfen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  102. merhaba hocam bu reklam türlerini hepsini aynı andamı kullanıyorsunuz yoksa adsenseyi 1 ay bumadsı diğer aymı kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
  103. @Batuhan Karabıçak
    Hepsini aynı anda kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  104. Vergi falan alınıyor dendi ve yeni bolg nssil olmali

    YanıtlaSil
  105. Merhabalar. Yazınız icin çok teşekkürler öncelikle. Küçük bir soru sormak istiyorum. Blogumu 6 ay önce kurdum. Çok fazla olmasada yazılarım mevcut. Ancak adsense kayıt butonu hala aktif olmadı. Bir yerde hata mi yapıyorum acaba?

    YanıtlaSil
  106. merhaba benim youtube üzerinden adsense üyeliğim var blog üzerinden para kazanmak için ayrı bir adsense üyeliği onayı yapmamız gerekli mi ? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdan ben de muzdaribim,nasıl bir yol izlediniz acaba?

      Sil
  107. Blog a reklam yerleştirin vergi alınıyordu bu soru jafami çok kurcaladi ????


    YanıtlaSil
  108. Hocam çok faydalı bir makale, kaleminize sağlık. Yeni bir blogger olarak tüm yazılarınızı ilgiyle takip etmeye başladım.
    Blogumla ilgili önerilerinize ihtiyacım var, uzun ömürlü bir blog olmasını hayal ederek açtım :) henüz çok yeni, içerik bakımından zenginleştiğinde adsense ve diğer reklam alternatiflerine başvuracağım. henüz yolun başındayken, sizce blogumda eksik var mı? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. http://evdekora.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  109. Merhaba bene yeni blog actim adresini vereyim makyajmarkalar.blogspot.com ben kibrista oturuyorum kendi blogumda urun satmak isiyorum bunu nasil yapabilirim yardimci olabilirsiniz.



    YanıtlaSil
  110. Peki blog yazarlığında sadece reklamlardan mı para kazanılıyor.

    YanıtlaSil
  111. Bu tarz yazıları okuyup motive oluyorum ve içimdeki yazma isteği kat kat artıyor, aynı zamanda bu yazılarınızdan okuyucu ve reklamveren psikolojisini anlıyorum ve onlara daha çok değer veriyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  112. Bİ ara uğrarsanız siteme bakın :)
    kemikoyunda.blogspot

    YanıtlaSil
  113. Simdiye kadar okudugum en faydali yazi. Cok tesekkurler paylasim icin. Bende bloguma beklerim herkesi..

    http://sisterella-s.blogspot.com.tr/?m=1





    YanıtlaSil
  114. Çok faydalı bir yazı olmuş. Eminim ki bir çok kişi bu konudan bi-haberdir. Aydınlatmışsınız hocam. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  115. İstedigimiz kadar blog açabiliyor muyuz?Herhangi bir kısıtlama var mı ?

    YanıtlaSil
  116. hocam sayfamda görünecek reklamlar nasıl seçiliyor bunları ben mi seçiyorum yoksa rastgele mi ekleniyor bu konuda bir şey söyleyebilir misiniz

    YanıtlaSil
  117. Yazı için teşekkürler. Bende ilk olarak kendi çabalarım ile başladığım blog yazma maceramı paylaşmak isterim. Şans oyunları hakkında bir çalışmam vardı. Bunu nasıl hayata geçireceğimi düşünüp duruyordum. Neden yalan söyleyim bu siteyi en başından beri bilmeme rağmen bana ilham kaynağı olmadı. Blog yazarlığı ve gösterilir diye bir kitap bu işe başlamadan neden oldu. Yazar ismi vermedim reklam olmasın. Dünyada en özgün blog olduğu konusunda iddiaya girerim günde 100ün üzerinde abd den trafik alıyor. Ufolu gibi bakıp bakıp çıkıyorlar. Sizde buyrun; 4piyango.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  118. Hocam, bloğumda paylaşımlarınızdan çok faydalandım.Öncelikle teşekkürler.
    Sorum; adsense'ten para kazanmak için özellikle organik trafiğin mi yüksek olması gerekir?
    Benim bloğuma daha çok sosyal ağlardan giriliyor. Bu şekilde para kazanma olasılığı daha mı düşük sizce?
    Bu arada bloğum günlük ortalama 300 tık alıyor, 1 haftadır başladım yazmaya, sizce iyi bir rakam mı?
    Teşekkürler,

    www.forexipucu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  119. Emeğinize sağlık. +1 Blog yazmaya meraklı ve çifte kazanç elde etmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  120. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  121. ellerinize sağlık güzel yazı olmuş.
    para kazanmak isteyen arkadaşları benim blogumada beklerim

    YanıtlaSil
  122. Merhaba adsens icin banka hesabi gerekiyr mu veya kazanilan para nasil temin ediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet banka hesabı gerekli. Hesabınıza havale yapıyorlar kazandığınız parayı.

      Sil
  123. merhaba, şunu sormak istiyorum: türkçe yazılmış dersimin bir kitabını ingilizceye çevirerek blogumda yayınlasam herhangi bir yasal sorun olabilir mi? kitap ingilizceye çevrilmemiş.

    YanıtlaSil
  124. merhaba, şunu sormak istiyorum: türkçe yazılmış dersimin bir kitabını ingilizceye çevirerek blogumda yayınlasam herhangi bir yasal sorun olabilir mi? kitap ingilizceye çevrilmemiş.

    YanıtlaSil
  125. yeni açtığım blog için çok faydalı oldunuz. Yüreğinize, klavyenize sağlık :)

    YanıtlaSil
  126. Acaba mümkünse benim filmlerle ilgili bloguma bakabilir misiniz? Hiç takipçim yok da.
    amazingfilmreviews.blogspot.com

    YanıtlaSil
  127. Elinize sağlık.Yine muhteşem bir paylaşımdı, meğer ne kadar çok gelir olanağı varmış blogun.Darısı başıma :))) Neredeyse 1 yıl olacak sayfamı açalı, her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum yazılarınızdan. Geç fark etmişim.

    thegoodwish.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size bir tavsiyem var siteniz oldukça hızlı açılıyor fakat alt alta listelenen çok fazla gönderi var blooger panelinizden ayarlar bölümünde yayınlar yorumlar ve paylaşım bölümünden bir sayfada görüntülenecek en fazla gönderi sayısını 4 bilemedin 5 yapmanız. Blog okuyucuları Mouse tekerleği ile sayfanın sonuna kadar gitmekten her zaman sıkıldılar hala da sıkılmaktalar. Kolay gelsin... :)

      Sil
  128. Bir tek google adsense içime siniyordu ama onlarda başvurumu kabul etmiyorlar. 13 tane içerik girdim yetersiz içerik diye geri dönüş yaptılar. En az kaç kayıt girilmeli?

    https://sagliksporvebeslenme.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  129. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  130. http://partihazirligim.blogspot.com.tr/ bende actım bakalım 1 ay oldu hala yazıyorum umarım verdıgımız emege deger

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir blog olmuş, en son kasım ayında yazmışsınız. Sıkılmadan yazmaya devam ettiğiniz sürece mutlaka kazanmaya başlarsınız. Bu işte en önemli şey sabır ve güncel olmak, gerisi kendiliğinden geliyor.

      Sil
  131. Güzel içerik elinze sağlık.

    YanıtlaSil
  132. Wow çok güzel bende yeni başladım bu işe benim bloğumu da ziyaret eder misiniz ?
    tembelprenses.blogspot.com

    YanıtlaSil
  133. http://linktr.in/ Link kısaltın ve para kazanın!

    YanıtlaSil
  134. http://weebkolik.blogspot.com Hocam sizce nasıl olmuş, giren çıkan yani trafik pek yok tavsiyeniz nedir

    YanıtlaSil
  135. Öncelikle sevdiğimiz ve yazmaktan hoşlandığımız konularda yazmalıyız. Sürekli yada planlı, özgün ve benzersiz içerikler üretirsek başarılı olabiliriz bence.

    YanıtlaSil
  136. Güzel konu özgün içerik ve dikkat çekici yazılar yazmak blog kullanıcı sayısını arttıracaktır. Bu blog işinde zaman çok önemli zaman içerisinde blogunuz indexlenecek ve anahtar kelimelerinizle azda olsa yukarı sıralara tırmanmaya başlayaksınız ''NOT: Özgün yazılarınız var ise tabiki '' Copy paste sistemiyle kurduğunuz blog google için çöptür. Bende bu şekilde bir blog hazırladım tek bir yazım var zaman içinde geliştireceğim dikkat ettiğim tek şey kendi kalemimden yazmak :)

    YanıtlaSil
  137. Blog terimini en iyi anlatan yazılardan bir tanesini okudum. Elinize sağlık, teşekkürler. Benim de internetten para kazanma adına açtığım ve tamemen tecrübelerimi anlattığım bir blogum var. İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin, merak ettikleri tüm soruların cevaplarını sunmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  138. Bilgilendirici bir yazı olmuş fakat çok fazla yazım yanlışı ve eksik kelime var..Blog işinde bu da önemlidir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Zor şartlarda uzun yazılar yazınca oluyor böyle hatalar.

      Sil
  139. Benimde blogum var bir kitap bloğu denebilir addense acaba ne zaman kabul ediyor yada kabul etmeleri için ne gibi şeyler yapmalıyız birde kabul edilince bloğum ben aylık para yolluyor muyum cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  140. Yazınızın tarihi 2014 fakat hala internet dünyasında işleyiş aynı gibi duruyor. Yinede daha farklı tüyolar ve detaylar beklemekteyiz Blog Hocam

    YanıtlaSil
  141. 2018 yılında aramalarda hala önde çıkmasına şaşırmadığım içerik..Gerçekten güzek bir anlatım olmuş.İş zekası blogumda http://powerzeka.com/ bunları kullanmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  142. Yazı için teşekkürler açıklayıcı olmus. Ben de https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2029996256487582965#allposts bloğunu yeni açtım ama Google da kendim arasam bile bulamıyorum daha çok yeni ama hiç giren yok bu normal mi biseyleri yanlış mı yapıyorum bilen varsa yardımcı olsun lutfen

    YanıtlaSil
  143. Blogger dan para kazanamazsınız para verip satın almanız lazım diyor çoğu kişi

    YanıtlaSil
  144. Herhangibirinizinternetten para kazanmakiçinfarklıyöntemleröğrenmekisterse o zaman youtube, blog vebağlıkuruluşpazarlamasıeniyiyoldur.Dahafazlabilgiedinin Para NasılKazanılır

    YanıtlaSil
  145. Çok aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim. ozgunbilge.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.