Bloglovin Kullanma Kılavuzu

Google Reader’ın kapatılmasıyla blogları tek bir yerden kolayca takip etmeyi sağlayan çevrimiçi RSS okuyucular arasında Google Reader kullanıcılarını kapma savaşı başlamıştı. Bu savaşın bana göre 2 galibi oldu. Birincisi Feedly, ikincisi ise bu yazıda tanıtacağım Bloglovin.

 

Bloglovin Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Bloglovin, takip etmek istediğiniz blogları tek bir yerden kolayca takip etmenizi sağlayan, ayrıca yeni bloglar keşfetmenizi sağlayan bir platformdur. Takip etmek istediniz blogları Bloglovin sayfanıza eklersiniz. Bloglovin sizin için o blogun beslemelerini otomatik kontrol eder ve yeni bir yazı olduğunda okumanız için size hatırlatır. Bildiğimiz RSS okuyucuların biraz daha sosyal hali diyebiliriz sanırım :) Üstelik Bloglovin’i sadece bilgisayarınızda değil, iPhone, Android ve iPad’inizde de kullanabilirsiniz.

 

Bloglovin’e Nasıl Kayıt Olunur?

 

Bloglovin’e kayıt olmak için buraya gittikten sonra iki seçeneğiniz var. İsterseniz direkt Facebook hesabınızı kullanabilir, isterseniz de Sign up with email linkine tıklayarak e-posta hesabınızla üye olabilirsiniz.

 

bloglovin kayıt

 

- Kayıt formunu doldurup, e-mail adresinize gelen aktivasyon linkine tıkladıktan sonra, takip etmek için 3 adet blog seçmeniz istenecek. Takip listenizi daha sonra istediğiniz gibi düzenleyeceğiniz için bu adımda vakit harcamanıza gerek yok aslında. Önerilen blogları seçebilir veya arama kutusuna herhangi bir blog adı yazabilirsiniz (örneğin bloghocam). 

 

- 3 adet blogun yanındaki Follow butonlarına tıkladıktan sonra Next diyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bu aşamada size başka bloglar  önerilecek. İlginize çekenleri takip edebilir veya Next butonuna basarak bu aşamayı geçebilirsiniz.

 

- Sıradaki adımda Facebook’taki arkadaşlarınıza bağlanarak onları takip etmeniz için bir seçenek sunulacak. Sayfanın altındaki next butonuna tıklayarak bu adımı da geçebilirsiniz.

 

- Son olarak, Bloglovin’de takip ettiğiniz bloglarda yeni bir yazı olduğunda sie haber vermesini sağlayan tarayıcı uzantısını yükleyip yüklemeyeceğiniz sorulacak. Şart değil ama isterseniz yükleyebilirsiniz. Eğer yüklemek istemiyorsanız Not now linkine tıklayabilirsiniz.

 

Bloglovin Nasıl Kullanılır?

 

Bloglovin’e kayıt işlemini tamamladıktan sonra aşağııdaki gibi bir panelle karşılaşacaksınız. Bu, sizin Bloglovin sayfanız. Bu sayfayı nasıl kullanabileceğinizden bahsedelim.

 

bloglovin kullanımı

 

Gördüğünüz gibi Bloglovin’in sade ve kullanıcı dostu bir arayüzü var. Sayfadaki ana bölümlerini numaralandırarak açıklamaya çalışayım.

 

1  Bu bölümde takip ettiğiniz blogları ve kaç adet yeni yazı olduğunu görebiliyorsnuz. Takip listenize yeni bloglar eklemek isterseniz, buradaki Follow more blogs linkine tıklayabilirsiniz. Friend activity ise işin sosyal kısmı. Bloglovin’de sadece blogları değil, insanları da takip edebiliyorsunuz. Bu bölümden arkadaşlarınızın sayfalarındaki aktiviteleri görebilirsiniz.

 

2  Bu bölüm feed sayfanızdaki blogları yönetmek için. Feed sayfanızdaki yeni yazıların özetlerine bakıp, okumaya değer bulmadığınızda Mark all as read butonuna basarak bu yzıları okundu olarak işaretleyebilirsiniz. Okundu olarak işaretlenen yazılar feed sayfanızdan kalkar. Yanındaki çark ikonunda ise yazıları sıralama seçenekleri vardır. Eskiden yeniye, yeniden eskiye, resimler büyük veya küçük gözüksün gibi seçenekleri seçebilirsiniz.

 

3 Bu bölüm, anlyacağınız üzere yeni yazının olduğu kutu. Bu kutuda blog ismi, yazı başlığı, yazının belli bir kısmı ve yazıdaki görsellerden biri yer alır. Bu bilgiler yazıyı okuyup okumayacağınıza karar vermek için yeterlidir. Eğer yazıyı okumaya karar verip başlığa tıklarsanız, Bloglovin penceresinde direkt o bloga ve o yazıya bağlanırsınız.

 

4  Bu bölümde yazının ne zaman yayınlandığı, kaç Bloglovin kullanıcısının beğendiği gibi bilgilerle birlikte yazıyı beğenmeniz veya sosyal alarda paylaşmanız için gerekli butonlar da yer alır. Ayrıca Mark as read yazan linke tıklayarak adece o yazıyı okundu olarak işaretleyebilirsiniz.

 

Bloglovin Widgetları Nasıl Eklenir?

 

Bloglovin’in widgets sayfasında, blogunuzda kullanabileceğiniz buton, sayaç ve ikon widgetları var. Blogunuza eklemek istediğiniz widgetın altındaki Get this icon linkine  tıkladıktan sonra açılan iarama kutrusuna blogunuzun ismini yazın ve bulun. Ardından AddWidget butonuna tıklyarak veya verlen kodu Blogger kumanda panelinden Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek blogunuza ekleyin.

 

Blog Hocam’ı Bloglovin’de Takip Edin

 

Eğer Blog Hocam’da yayınlanan yeni yazıları Bloglovin kolaylığıyla takip etmek isterseniz buraya tıklayarak Blog Hocam’ı takip listenize ekleyebilirsiniz.

40 yorum:

  1. Takipçilerimizin bir çoğunu Bloglovin aracılığı ile kazandık. Tavsiye ederiz. Takipçimiz olursanızda çok seviniriz.

    YanıtlaSil
  2. Yazınız çok faydalı oldu ve hemen üye olmaya karar verdim. Yalnız bir sorum olacak; buton ya da ikonları eklemek için tıkladığımda kendi bloğumun ismini bulamıyorum. acaba ben mi eksik bir şey yaptım?
    Teşekkürler :)
    www.tatilcantam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. @Ezgi Erdem
    İsim olarak bulmadıysa tam adresi arayın. www.tatilcantam.blogspot.com şeklinde bulur sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Serdar bey merhabalar. Benim sorum konu dışı olacak affınıza sığınarak.
    MuhabbetAtolyesi.blogspot.com adresimde aylardır arkaplan sorunu yaşıyorum blogspot orijinal temasını kullanıyorum ve hiç bir sorun yokken kendi kendine arkaplanım ve renklerim gitti. Yazı arkaplanları şeffaftı o da bozuldu ve düzeltemiyorum hiç birini. Bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Ben de şimdi hemen üye oluyorum. Fakat doğrulama maili gelmedi. Onu bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. Ali KÖKLÜ kardeşim çok teşekkür ederim de :) üstte yazdığın ilk body kodunu bulamadım. ama o verdiğin renk kodu da yok.

    YanıtlaSil
  7. Temaya baktım buldum .Sorun
    body {
    font: $(body.font);
    color: $(body.text.color);
    background: $(body.background);
    }

    bu kodda temanızda body { diye aratırsanız bulursunuz

    yapmanız gereken background : değeri değiştirmek onun yerine bunu yapıştırın

    body {
    font: $(body.font);
    color: $(body.text.color);
    background: #ccc;
    }

    YanıtlaSil
  8. Bu kodlar sadece Basic formatına çeviriyor temayı ama arka plan sorunu yine aynı, yani böyle de olmuyor. İlgin için teşekkür ederim kardeşim.

    YanıtlaSil
  9. Ekleyenler faydasini gorecektir basarili.
    https://www.bloglovin.com/en/blog/11651319

    YanıtlaSil
  10. güzel bir sistem, ben de kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Bloglovinde sayenizde oldu. Bloghocam olmasaydı benim blogda olmazdı herhalde

    YanıtlaSil
  12. merhaba bloglovine üye olduğumda blog spottım sonra alan adı aldım ve değiştiremedim bir türlü bunu naısl sileceğim http://www.bloglovin.com/en/blog/5316323 silip yerine sıfırdna açmak isyiroum ama silemedim :(
    smmgulsen@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. @Gülsen Doğan
    Settings'de en altta remove account diye bir link var. Oradan silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. üstte linkini vermiş olduğum hesabı silemiyorumki :(

    YanıtlaSil
  15. Hesaba giriş yapmadan silemezsiniz.

    YanıtlaSil
  16. anlatamadım ama çözemedim de ..:(

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Serdar Bey ,
    Bahsettiğiniz şekilde üye oldum ancak Bloglovin buton ya da ikon ekleyemiyorum , çünkü hesabımı bulamıyorum. Bana en acilinden yardımcı olabilirseniz çok ama çok mutlu olurum. Her türlü denedim ama böyle bir hesap bulunamadı diyor..

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    Önce üye olarak blogunuzu ekleyin. Ardından widgets sayfasına giderek istediğiniz buton veya ikonun altındaki kodu al linkine tıklayın. Açılan pencereye blogunuzun tam adresini veya adını yazın.

    YanıtlaSil
  19. Ayni sekilde yapiyorum ancak blogum goruntulenemiyor.gerekirse sizr sifremi versem bir bakabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  20. Şifre değil de blog adresiniz neydi?

    YanıtlaSil
  21. Hesabimi silip tekrar uye olup denedimve yine ayni hatayi verdi Serdar bey..yardimci olabilirseniz cok cok sevinecegim..sabahtan beri bununla ugrasyrm..

    YanıtlaSil
  22. Ben de ekleyemedim sizin blogu. Eğer ekleyebilirsem mail adresinize şifreyi göndereceğim.

    YanıtlaSil
  23. Tamam.yardiminiz icin cok tesekkur ederim.acaba bloger ayarlarimda mi bir engelleme var ? Gorunur mu degil mi nasil anlayabilirim ?

    YanıtlaSil
  24. blogspot.com ve blogspot.com.tr ile ilgili bir durum sanıyorum. Uğraşıcam bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu mailinizi bekliyorum.tekrar tesekkurler ilgi ve yardiminiz icin;)

      Sil
  25. Serdar Bey ; bakma firsati bulabildiniz mi ?

    YanıtlaSil
  26. Serdar Bey ;
    Karıştırmalarım sonucu sorunun blog adımı daha önce değiştirmemden ve rss ayarlarının eski blog adı ile kayıtlı olduğunu anladım. Ancak gerekli düzenlemeyi nasıl yapacağım konusunda nette bir bilgi bulamadım. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Daha iyi bir bloger ve takipçi olabilmek için bloglavin e kayıt olmak istiyorum çünkü..

    YanıtlaSil
  27. Ben dün çözemedim sizin sorununuzu. Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Diğer > Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si bölümünden ne yazdığına bakabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Serdar Bey bloglovinde benim blo adresimi bir başkası kullanıyor.
    Ve bu yüzden kendi adresimi bloglovin hesabıma bağlayamıyorum.
    Bu konuda ne yapabilirim?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  29. peki daha önce eklenmiş bir blogu nasıl silebiliriz. haberim dışında gerçekleşmiş bir olay. üye olmadan da kayıtlanabiliyor sanırım. onu sahiplenip nasıl silebilirim.

    YanıtlaSil
  30. Serdar Bey merhaba. yazılarım blog takipçilerimin kontrol panelinde görünmüyormuş. Bu sorunu nasıl çözüme ulaştırabilirim. yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  31. Serdar bey merhaba. Anlatımınız için çok teşekkürler ben de artık bloglovin üyesiyim. çok güzel oldu. İyi çalışmalar :)
    beklerim : http://madammedusa.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  32. Sayenizde sürekli ziyaretçi aldığım bloglovin sayfasını da öğrenmiş oldum. Teşekkürler. =)

    YanıtlaSil
  33. Biraz zor oldu ama yine de sayenizde bloguma gadget ekleyebildim çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  34. Serdar Bey merhaba bllogumda paylaştığım yazıları bloglovin otomatik rss ile çekiyor ve google indexlediğinde benim üst sıradaki sayfamı aşağılara çekiyor. Bloglovin'de yer alan yayınlarımı ve blogumu silme imkanım var mı ?

    Hesap silmeden söz etmiyorum. çünkü orada kırmızı yazıyla not düşülmüş zaten blogunuz silinmeyecektir diye ben blog nasıl kaldırılır ve yayınlar nasıl silinir onu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  35. Bu siteye TİB tarafından idari tedbir konmuş. Blogları takip etme hizmeti veren bir web site neden kapatılır, aklım almadı.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba, benim bloğum taze ama 19000 görüntüleme sayısı var.. ama bu benim paylaşımlarımla mı yoksa google da mı çıkıyor bilemiyorum. Sanırım ilk açılışında google aramalarında çıkması için bir hata yapmış olabilirim. şimdi de bloglovinde arattığımda blogum görünmüyor. Ne yapmalıyım? http://mutlu1hayal.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.