Mali Müşavirlik & Muhasebe Blogu

Limited, anonim veya şahış farketmez, şirket kuruluş işlemleri gerçekten şirket kuracak kişilerin yapacağı işler değil. Noteriydi, vergi dairesiydi, ticaret sicil kaydıydı derken kendinizi prosedürlerin ve resmi işlemlerin içinde boğulurkren bulabiliyorsunuz.

 

Bu işlemleri kolayca ve eksiksiz yapabilmek için bir mali müşavirle çalışmanız şart. Sadece mali müşavirle de bitmiyor. Mevuatları, kanunları, prosedürleri takip etmeli ve bilinçli harket etmelisiniz. Bu yazıda tanıtacağım blog olan malimusavirx.net sitesi de tüm bu konuları takip etmenizi sağlayan faydalı bloglardan biri.

 

mali müşavir

 

Hepimiz Birer Girişimci Adayıyız

 

İnternette dünyayı birkaç yıl geriden takip ettiğimiz bir gerçek. Dünyada internet alanında trend olan şeyler, 5-10 yıl içerisinde bizde de patlıyor. Bunun sayısız örneği var. Dünyada blogların geldiği noktaya baktığımızda, kısa zamanda bizde de blogların birer küçük işletme olarak tanımlanacağını öngörmek zor değil. Bundan 10 yıl sonra bazılarımız homeofis olarak evden blog yazacak, bazılarımız da işi büyüterek şirketleşecek. İşimizin çapı ne olursa olsa olsun mali müşavir ve muhasebeci hizmetine ihtiyacımız olacak.

 

Mali müşavirler devletle aranızdaki ilişkileri yönetecek, sizi prosedürlerle ve evrak yüküyle uğraşmaktan kurtaracak kişilerdir. Bu yüzden bir mali müşavirle çalışırken seçici davranmalısınız.

 

Yukarıda bahsettiğim malimusavirx.net sitesi, pratik bilgiler ve haberlerin yanı sıra mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri de vermektedir. Verdikleri hizmetlerden kısaca bahsetmek gerekirse:

 

- Şirket kuruluş işlemleri

- Muhasebe hizmeti

- Danışmanlık hizmeti

- Vergi beyannameleri  (KDV, Muhtasar, Gelir, Kurumlar Vergisi)

- Ücret bordrosu ve SGK işlemleri (SSK)

9 yorum:

  1. :) bu yıl okuyacağım bölüm aslında daha önce dış ticaret bölümünde görmüştüm ama bu yıl bölümü okuyacam

    YanıtlaSil
  2. Okumakta olduğum bölümle alakalı ileride yapabileceğim mesleklerden birisi mali müşavirlik. Bununla ilgili blog sitesi açılabileceği hiç gelmemişti aklıma. :)

    YanıtlaSil
  3. Okuyun arkadaşlar. Henüz 1 ay önce bir şirket kurdum ve inanın mali müşavir olmasa noterde tıkanır kalırdım. Prosedürler, resmi işlemler o kadar çok ki, şirket kurmak isteyen herkesin bir mali müşavire ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hocam, son zamanlarda yükselişte olan bir meslek mali müşavirlik. Gittikçe artıyor mali müşavir sayısı, ve daha da artacak gibi görünüyor.

      Sil
  4. Merhaba, ben bugün itibari ile SMMM staj süremi tamamlayıp, yeterlilik sınavı için beklemeye başladım. Evet bu meslek devletle ticari anlamda işi olan herkesin ihtiyaç duyacağı bir meslek ve yeni yapılan kanunlar neticesinde önemi günden güne artmakta. Bu anlamda bende uzmanlaşmakta olduğum meslek ile ilgili haber, bilgi, kanunları paylaşmak uzere bir blog açtım. Belki ihtiyacı olan arkadaşlara destek olabilirim bu yol ile..

    YanıtlaSil
  5. Şuan blogun temasında bir problem var bir süre sonra temanın alındığı siteye yönlendiriliyor.
    Muhtemelen temayı yapan "Designed by" yazısının kaldırılmasını engellemek için java kodları arasına yönlendirme gizlemiş olmalı.
    http://www.mevzuat.co bu da bizim blog-site.

    YanıtlaSil
  6. Vay canına demek benden başkada muhasebe ile ilgili blog yazanlar varmış. Ama olsun rekabet beraberinde başarıyı getirir ne de olsa.

    YanıtlaSil
  7. vayyy be ön muhasebe bilgide ekle istersen

    YanıtlaSil
  8. Blog tabanlı sitemi yaparken blog hocam'dan çok faydalandım, böyle de bir konu görünce alakalı olması hasebiyle teşekkürü bu konu altında etmek istedim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.