Yaratıcı Yazı Fikirleri

Blog yazarlarının ortak sorunlarından biri yaratıcı yazı fikirleri bulmak. Blogunuzun konusu ne olursa olsun okuyucularınıza sürekli yeni içerikler sunmalısınız. Bunun için de yaratıcılığınızı tetikleyecek şeylere yönelerek orijinal yazı fikirleri üretmelisiniz.

Kendimden birkaç örnek vermek istiyorum. Blog yazarlığı ile ilgili konular belli bir yerden sonra tükeniyor. Sektörde yeni gelişmeler olacak ki ben de bunları sizlerle paylaşacağım. Bu süreçte öyle şeyler yazmalıyım ki hem kendimi tekrarlamamalı, hem de okuyucunun bloga ilgisini devam ettirmeliyim.

 

Bu noktada bilgisayar başından kalktım, çevreme biraz baktım ve etrafımda gördüklerimden ne gibi yazı fikirleri çıkarabilirim diye düşündüm. Bakın oraya hangi sonuçlar çıktı:

 

- Sosyal hayatımdaki kız-erkek ilişkilerini gözlemledim ve bloglarla kız arkadaşlar arasındaki benzerlikleri yazdım.

- Ailemle vakit geçirirken 5 aylık yeğenimin yaşını başını almış bloggerlara ders verebileceğini düşündüm ve yadım.

- Okuduğum bir kitaptan etkilenerek yapmanız gereken tek şeyin başlamak olduğunu yazdım.

 

- TV’de izlediğim bir söyleşiden etkilenerek Nevzat Aydın’ın başarısından çıkardığım notları sizinle paylaştım.

 

Gördüğünüz gibi kafamızı bilgisayardan kaldırıp etrafımıza baktığımıza orijinal, ilgi çekici ve eğlenceli yazı fikirleri bulabiliyoruz. Özellikle televizyon bu konuda bence harika bir kaynak. Her türlü program, film, dizi vs yayınlandığı için bunlardan güzel yazı fikirleri çıkarabiliriz.

 

Son zamanlarda izlemeye başladığım biri dizi buna çok güzel bir örnek. Dizinin ismi Not Defteri. Çarşamba akşamları saat 20:30’da Fox TV’de yayınlanıyor. İlk bölümünü eşim izlerken denk geldim ve ben de izlemeye başladım. Diziyi izleme amacım yeni yazı fikirleri üretebilmekti. Gerçekten de diziyi izlerken daha önce hiç aklıma gelmeyen yeni konular buldum ve ilerleyen zamanlarda blogda paylaşmak için notumu aldım.

 

not-defteri

http://www.fox.com.tr/Not-Defteri


Açıkçası amacıma ulaşıp yazı fikirleri üretmiştim ama dizi bittiğinde “acaba sonraki bölümde ne olacak?” diye de aklımda kalmıştı :) Ertesi hafta çarşamba günü saat 20:30’da kendimi TV’nin karşısında “Not Defteri”nin başlamasını beklerken bulunca anladım ki be de bir dizi izleyicisi olmuşum :)

 

Not Defteri’ni izlerken hangi yazı fikirlerini bulduğumu merak edenler için hemen bilgi vereyim.

 

- Bir öğrenci neden blog yazmalı?

- Öğretmenler için blog yazmanın önemi

- “Blogculuk” diye bir ders olsa nasıl olurdu?

 

Söz Sizde

 

Not Defteri gerçekten heyecanlı ve insanı TV başına çekeb bir dizi. Eminim blogunuzun konusu ne olursa olsun siz de dizi izlerken okuyucularınızın hoşuna gidecek pek çok yazı fikri bulabilirsiniz. Eğer fırsatınız olursa çarşamba akşamı siz de “Not Defteri”ni izleyin ve bulduğunuz yazı fikirlerini buradan veya kendi blogunudan paylaşın. Bakalım ne kadar yaratıcı bir blog yazarısınız :)

12 yorum:

  1. Ben yaklaşık 1,5 yıldır dekorasyonla ilgili yazıyorum ve sürekli artan ziyaretçi kitlemin ilgisinden de oldukça memnunum. Yazmayı çok seviyor olsam da özellikle çevremde olan olaylardan dolayı zaman zaman tıkandığımı itiraf etmeliyim. Böyle anlarda benim en büyük enerji depom çiçeklerim ve deniz kıyısında yapılan yürüyüşler. Sanırım beynimi boşaltmamı sağlayan bu etkenler sayesinde enerjimi geri kazanabiliyorum..
    Ayrıca her zaman bir not defterim vardır ve sürekli notlar alırım. Bu notlar bir gün mutlaka bir yazımda kullanacağım ipuçlarını oluşturur..

    YanıtlaSil
  2. ;) hocam vala süpersiniz bilgisayara bağlı olanlar ders niteliğinden bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de doğru, mesela Ezel dizisini izlerdim hiç kaçırmadan. Dün final bölümünü internetten tekrar izledim. Dizinin konusu ihanet ve intikamdı. Bu konu üzerine nasıl bir yazı yazıp blogumda paylaşabilirim diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım izlerken.

    YanıtlaSil
  4. Hocam yazınız için teşekkür ederim öncelikle , Blogculuk diye bir ders olsaydı bence çok güzel olurdu

    YanıtlaSil
  5. ben en çok çizgi film izliyorum. ne fikirler çıkıyor bilseniz :)))

    YanıtlaSil
  6. M.Hüseyin Yıldırım17 Nisan 2014 14:16

    Çok değerli ve her zamanki gibi samimi bir yazı olmuş:Emeğinize sağlık...
    Hayat aslında duymasını, göözlem yapmasını ve yaşamasını bilenlere çok malzeme veriyor. hayatın amacıda bu olsa gerek zaten. Bu araçları kullanarak farkındalığımızı arttırmak, deneyimlemek ve en sonunda da paylaşarak geri vermek.

    YanıtlaSil
  7. Yeni yazı fikirleriniz çok güzel. Merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Mrb hocam adsense ile ilgili bir sorunum var iletişime geçerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  9. @Zeugma serdar hocam ne yanıt verecek bilmiyorum o kadar süredir blogger kullanıyorum böyle bir sorun ile ilk kez karşılaşıyorum ama belki siz yazının yayınlanma tarihini ileri bir saatte ayarlıyorsunuzdur yani 17:00'da yazdığınız yazıyı ilerki saatlerde yayınlanması blogger'da böyle sıkıntı bir durum yok

    YanıtlaSil
  10. Öğrenciler neden yazmalı?
    blog yazmak hem araştırma hemde olaylara farklı bir bakış açısı gerektiriyor.Bu yüzden öğrencilere hayatta çook şey katacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Yazınızı okuyunca yıllar yıllar önce dizi izlerken dikkatimi çeken bir konuyu blogumda yazdığım zaman geldi aklıma. Bende diziler içinde geçen bilinçaltımızı etkileyen cümlelerle reklam konusunda yazmıştım. Yazım halen duruyor , biraz kötü yazmışım kusura bakmayın..

    Yeni bir reklam taktiği - Bilinçaltı Reklam İletisi
    http://mustafacebeci.blogspot.com.tr/2013/04/yeni-bir-reklam-taktigi-bilincalt.html

    YanıtlaSil
  12. Güzel Bir yazı elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.