Biri Girişimcilik Mi Dedi?

Hakkımda sayfamı dikkatli okuyanlar blog yazarlığı, SEO, sosyal medya, dijital pazarlama, girişimcilik ve kişisel gelişim konularıyla ilgilendiğimi, bu konularda hem Blog Hocam, hem de diğer bazı bloglar için içerik ürettiğimi bilirler.

Ben de yakın zamanda faaliyete geçecek konsept restoranımla birlikte bu yaşıma kadar ki en büyük girişimimi gerçekleştireceğim. Sanırım ciddi bir girişimci adayı olduğum için son zamanlarda yurt içi ve yurt dışındaki girişimcilikle ilgili gelişmeleri takip ediyor, blogları okuyorum.  Bu sayede de benim gibi girişimcilikle ilgilenen pek çok yeni arkadaşla tanıştım. Blogumu bilenler veya ben bahsettikten sonra öğrenenler hep aynı tepkiyi verdiler... “Neden dijital ortamda bir proje düşünmüyorsun?”

Bu tepkilerin de etkisiyle hep aklımın bir köşesinde olan internet girişimlerini son zamanlarda incelemeye başladım. Kim neyi nasıl yapıyor? Başarılı girişimlerin sırları neler? Ne tür bir proje boşluğu var? İnsanların ihtiyaçları neler?

Bu sorulara yanıt arayıp yeni fikirler üretebilirmiyimin peşinde koşarken gerçekten harika projelerle karşılaştım. Girişimci adayları hep tüm köşelerin kapıldığından şikayetçidir ama hala yeni fikirler üretebilen yaratıcı girişimler ve girişimciler var. İşte güzel bir örnek…

Waa2 Dikey Arama Motoru

Aktif internet kullanıcıları otomobil, emlak, kariyer, alışveriş gibi arama portallarını çok iyi bilirler. Bunlardan bazıları tutunca girişimci adayları benzerlerini yapmaya girişir, kimileri başarılı olur, kimileri başarısız…  Fakat aslolan şudur ki bir girişimin başarılı olması için insanların ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekir. Dolayısıyla piyasada yeterli sayıda ilan sitesi varken yeni bir tane daha açmanın bir anlamı yoktur. Bunun yerine insanların bu ilan sitelerinin tümüne hümkedebileceği bir proje üretmek daha mantıklıdır. Çünkü insanların buna ihtiyacı vardır.

waa2

Yeni tanıştığım Waa2 isimli proje tam da bu ihtiyacı gidermeye yönelik hazırlanmış dikey bir arama motoru. Waa2 ana sayfasını ziyaret ettiğinizde basit ve anlaşılır bir arayüzü olduğu için ne işe yaradığını zaten çok iyi anlayacaksınız ama ben biraz bilgi vermek istiyorum.

Waa2, araba, ev, iş, moda ve ürünlerle ilgili ilanları sizin için tarayıp en uygun sonuçları veren bir arama motorudur. Waa2 sayesinde tek tek siteleri taramanıza gerek kalmadığı için ciddi bir zaman tasarrufu sağlarsınız. Üstelik raporlama özelliği sayesinde istediğiniz aramalar belirli periyotlarla size e-mail olarak gönderilir. Böylece yeni bir sonuç var mı yok mu diye tekrar tekrar arama yapmanıza gerek kalmaz.

Birkaç örnek aramayla Waa2 arama motorunun performansını test edelim isterseniz…

Örneğin benim de asıl mesleğim olan Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği ile ilgili iş alanlarını arayalım. Bunun için Waa2’yi ziyaret edip iş arama kısmına “metalurji ve malzeme mühendisi” yazıyorum.

iş arama motoru


Gördüğünüz gibi farklı yerlerdeki “metalurji ve malzeme mühendisliği” ile ilgili ilanlar kısa sürede listelendi. Sonuç sayfasının sol tarafında detaylı arama ve filtreleme yapmanız da mümkün.

Araba arama bölümünde bir deneme yapıp Honda Civic şeklinde bir arama yaptığımızda yine farklı ilan sitelerindeki Honda Civic ilanları hızlı bir şekilde karşımıza geliyor. Soldaki filtreleme bölümünden istediğimiz özellikte araçları görebiliyoruz.

araba arama motoru
Ev arama bölümünde ise kiralık ve satılık seçeneklerinden birini seçip anahtar kelimeyi yazarak arama yapabiliyorsunuz. Örneğin ben oturduğum semt olan Beylikdüzündeki ilanlar için arama kutusuna “beylikdüzü” yazıyorum. Sonuçlar arsında detaylı filtreleme yapmak ev arama motorunda da mümkün.

ev arama motoru
Geleleim daha çok bayanları ilgilendiren moda arama motoruna. Waa2’nin moda arama bölümü çok detaylı bir arama yapıyor ve istediğiniz ürünün en ucuz nerede olduğunu bulmanızı sağlıyor. Üstelik ürünleri ucuzdan pahalıya göre sıralama özelliği de var.

moda arama motoru
Örneğin ceket diye bir arama yaptığımızda sonuç sayfasındaki sıralama seçeneklerini kullanarak en ucuz ve en yeni ürünlere kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Bir arama da ürünler arama motorunda yapalım. Bunun için Waa2’yi ziyaret edip ürün arama kısmına “led tv” yazıyorum.

ürün arama motoru
Led TV sonuçlar yine hızlı bir şekilde listeleniyor ve farklı sitelerdeki farklı led tvlere kolayca ulaşabiliyoruz.

Waa2 arama motoru, algoritması sayesinde veri tabanına sürekli yeni bilgiler eklediği için arama sonuçları her geçen gün güncellenebiliyor. Bu güncellemeleri takip etmek, yeni eklenen sonuçlardan haberdar olmak için Waa2’nin Alert özelliğini kullanabiliyoruz.

waa2 alert
Yaptığınız aramalardan sonra açılan sonuç sayfasının en altında yer alan forma e-posta adresinizi yazıp kaydolduğunuzda yeni sonuçlar e-posta adresinize otomatik olarak gönderilecek. Bu da ciddi bir zaman tasarrufu ve kolaylık demek.

 

Waa2 Moda
https://www.facebook.com/modawaa2
http://twitter.com/waa2moda

 

Waa2 Turkiye
https://twitter.com/Waa2Tr
https://www.facebook.com/waa2tr


Söz Sizde
Projeyi nasıl buldunuz? Sizce de insanların ihtiyacını karşılamaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik bir proje değil mi?

17 yorum:

  1. Ben senin restaurantı çok merak ediyorum BlogHocam. bence gayet mantıklı yiyecek sektörüne yatırım yapmak. Her zaman yemek ihtiyacı olduğunu düşününce benim için de öncelikli girişim alanlarının başında geliyor. Elbette konsept, servis ve sunum öne çıkmak için olmazsa olmazlardan.
    Waa2 yi inceledim biraz gayet başarılı görünüyor.
    Restaurant açılışına davet bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Başarılı bir fikir aynı zamanda köklü bir siteye de benziyor. Aynı zamanda restorant işinde de inşallah istediğin yerlere gelirsin abi :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir arama motoru olmuş birde hocam sizin restorant işinizi hala meraj etmeye devam ediyoruz ne zaman duyuracaksınız hayırlısı ile :)

    YanıtlaSil
  4. filtreleme seçenekleri arasına ilan sitesine göre filtreleme de olsa güzel olurdu sanki. hangi sitelerden sonuç görmek istediğimizi de seçebilsek.. yanlış olmasın; var da ben mi görmedim acaba :)

    YanıtlaSil
  5. Bilgi için teşekkürler. Ben de girişimcilik adına araştırma/ilerleme aşamasındayım.
    Umarım çalışma ve çabalarımızın karşılığını alırız.

    YanıtlaSil
  6. Bilgi İçin Teşekküler.Ben Yeni Bir Blog Açtım (http://ibrhmblog.blogspot.com.tr/) Her Ne Kadar Senin Blogun Kadar Olmasada :D.Senin Bilgilerin Çok İşime Yaradı Çok Teşekkür Ediyorum Serdar Abi ve Bence Seninde Böyle Atılımlar Yapman Gerekiyor.Bence Sen Üst Düzey Bir Bilgiye Sahip Bir Bloggersin Diğer Blogların Önünü Açıyorsun Bunu Her Blogger Yapmaz.Bu Arada Senin Blog Bannerini Bloguma Ekledim O Kadar Yardım Boşa Kalmamalı.Seni Çok Seviyorum Abi İyi Çalışmalar...

    YanıtlaSil
  7. @Juliette Koc
    Evet gıda sektörüne yatırım yapmak çok mantıklı ama ciddi para kazanmak için sermayenin de ciddi olması gerek :) Benim restoranımın konsepti farklı.Şirketlerin workshoplarını, toplantılarını, sunumlarını yapabilecekleri şekilde tasarlandı. Hedef kitlem karnı aç olan vatandaş değil, kurumsal firmalar. Şuana kadar 2 firmayla anlaştım , temmuz ayında faaliyete geçeceğiz inşallah.

    @Hasan Ekşi
    Çok teşekkür ederim Hasan. Ne zamandır yoktun ortalıkta, her şey yolundadır umarım.

    @RcPBdR
    Çok haklısınız. Bence de çok faydalı bir özellik olurdu. Yetkililere iletelim :)

    @keyif olsun
    Başarılar dilerim. Benim de fizibilite aşaması çok uzamıştı. Yaklaşık 2 sene :) Asıl heyecan eyleme geçince başlıyor. Umarım siz de en kısa sürede girişiminizi eyleme geçirirsiniz.

    @İbrahim Akpınar
    Çok teşekkür ederim İbrahim. Var ol.




    YanıtlaSil
  8. Cok iyi çalısma olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Yolunuz açık olsun.Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Her geçen gün araştırmalarınız ile çok uzak olduğumuz konuları dahil anlaşılır bir dille bizlerle paylaşıyorsunuz,sayenizde bilgileniyoruz,teşekkürler gerçekten,emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Sende var ol Serdar Abi..

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı olsun Bloghocam...

    YanıtlaSil
  13. Başarılı bir insansın eminim başarılı olacaksındır.

    YanıtlaSil
  14. Evet gayet mantıklı olmuş. Sizin restaruantıda merak ettim. Fotoğrafları paylaşırsınız artık :9
    reyting24.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Ben kendime yatırım yaptım. İşimden istifa edip, ülkeme dönüp tam zamanlı bir çiftçi oldum. Kendim için çalışıyorum. Hiç olmadığım kadar mutluyum.

    YanıtlaSil
  16. Girişimcilik öyküleri ve başarı hikayeleri benimde en sevdiğim konular arasındadır. Yıllardır fiziksel dünyada olsun internet ortamında olsun oldukça ilginç girişimlerimde oldu. Tanıttığınız waa2 ismindeki proje oldukça ilginç fakat keşke biraz daha kılda kalıcı bir domain ve marka ile girselerdi bu işe diye geliyor insanın aklına.

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten çok başarılı bir arama motoru olmuş ve kullanımı çok uygun olmuş ellerinize sağlık hocam müthiş !!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.