Blogundan Gelir Elde Edemeyenlerin Güzin Ablası

Bu yazı Hızlı Adam’ın sahibi Bünyamin Kapıcıoğlu tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

 

Merhaba Blog Hocam ziyaretçisi. Ben de senin gibi misafirim bu blogda. Sen nasıl keşfettiysen bu bloğu ben de aynı şekilde keşfettim: organik aramalarda karşıma çıktı. Yazarkafe'nin vitrininde ve zaman zaman popüler bloglar listesinde gördüm. Oklar hep Blog Hocam'ı gösteriyordu ve bir makale yazmak istedim. Sana bana ve diğer tüm blogculara fayda sağlamayı amaçlıyorum.


Oklar senin bloğunu göster miyor mu? Ziyaretçi sayın az mı? Güzel yazılar paylaştığına inanıyorsun fakat takipçi sayın tatmin etmiyor mu? Tüm bu olumsuzluklar hedeflediğin geliri elde etmeni engelliyor mu? Öyleyse nedenlerini hiç düşündün mü?

 

bloğundan para kazanamayanların güzin ablası


Ben çok düşündüm ve adını Hızlı Adam koyduğum bloğumdan tatmin edici gelir sağlamaya başladım. Şimdiyse sırlarımı senle paylaşıyorum:


Neye İhtiyacın Yok?

Müthiş bir grafiker olmaya ihtiyacın yok. Web arayüzünü kendin tasarlamak zorunda değilsin. Çok iyi HTML, CSS kodu bilgisine de ihtiyacın yok. Bunları senin yerine yapacak olan hazır platformlar var zaten. Mevcut bir markaya ihtiyacın yok. Marka olmak için yazmaya hemen başlayabilirsin. Binlerce arkadaşa, sosyal medyada fenomenliğe de ihtiyacın yok. Binlerce arkadaş sahibi olmak için yazmaya başlayabilirsin.

 
Neye İhtiyacın Var?

Çalışmaya. Evet bukadar kısa ve öz. Çalışmaya ihtiyacın var. Tamam tamam konuyu bukadar üstü kapalı geçmeyeceğim. Birçok blog yazarı "kazanan nasıl kazanıyor?" sorusunun cevabını yanlış biliyor. SEO çalışmaları, backlinkler, kusursuz şablon tasarımları, domain vs vs birsürü teknik kavram arasında boğulmanı istemem. Sahip olduğun sade tasarımlı bir bloğun var ve özgün yazılar yazabiliyorsan başka birşeye ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum.


Neden?

Gezindiğin web sitelerini düşün. Seni uzayda gibi hissettirecek, sağından solundan ışınlanarak gelen parlak menüler nekadar dikkatini çeker? Bence en kısa sürede siteyi terk edersin. Öyleyse ne arıyorsun internette? Cevap: ulaşmak istediğin bilgiyi. Evet insanlar siteler arası sörf yaparken ilk öncelikleri bilgiye ulaşabilmektir. Aradığın sorunun cevabını beyaz bir sayfada bulmak seni rahatsız eder mi? Asla. Bilgiyi sömürür ve gidersin. İşte dikkat etmen gereken konu bu: Fayda sağlamak. Ziyaretçiye aradığı bilgiyi doğru servis edebilmek.

 
Öyleyse Ne Yapmalıyım?

 

  • Bloğun için spesifik bir konu belirlemelisin. Her telden çalan hiçbir telde başarılı ses çıkartamaz. En çok üretebileceğin konuyu seçmelisin. Otomobillerden mi hoşlanıyorsun. Öyleyse otomobil konulu bir blog yazıp sürekli otomobiller hakkında araştırmalarını kaleme alabilirsin. Yemek yapmayı mı seviyorsun? Öyleyse yemeklerinin tarifini veya sırlarını bloğunda paylaşabilirsin. Fakat otomobil bloğunda yemek tarifi paylaşırsan başarılı olma şansın yok gibi. Spesifik olma konusunda hemfikirsek devam edelim.
  • Sade bir tasarıma sahip olmalısın. Kolay olanı yap. Google gibi basit ve amaca hizmet edecek bir şablon oluştur. Java saat kodları, anlamsız gif görseller paylaşarak kaliteni düşürme. Hiçkimse saatin kaç olduğunu merak edip senin bloğuna uğramaz. Her bilgisayarın sağ alt köşesinde saat var zaten. Nekadar basit tasarım okadar kolay erişim demektir. Kafa karıştırmayan sade tasarımlı bir blog ziyaretçinin tekrar ziyaret etmesini sağlayacaktır.
  • Kendine bir logo hazırlamaya çalış. Tamamen arial font da olabilir. Kenarına köşesine ufak bir dokunuş yap. Amaç seni hatırlatması, bloğunu simgelemesi. Mesela tek Blog adını düz bir metinle yazıp bir harfini farklı renk yapman ya da bir harfine karakteristik görsel kazandırman bile yeterli olabilir.
  • Blog yazarlarını ortak noktada toplayan platformlara, forumlara üye ol. Diğer blog yazarlarıyla iletişime geç. Senin ilgilendiğin konularda yayın yapan blogları takibe al. Esinlenmeni ve ufkunu genişletmeni sağlayacaktır.
  • Yazılarında egona değil, ziyaretçi ihtiyacına odaklan. Bilgi ver, eylendir veya en iyi bildiğin şeyi yap. Ne yaparsan yap ama ziyaretçinin aradığı şey olmasına dikkat et.
  • Ziyaretçilerin 2. kez bloğunu ziyaret etmesi için sosyal medya entegrasyonu yap. Beğen butonları gibi basit ve hazır kodları eklemekten bahsediyorum.Son olarak yazmaya devam et!

Bütün Bunları Yapıyorum Zaten! Fakat Yine Tatmin Edici Sonuçlar Alamıyorum. Nerde Eksiğim Var?

İşte makaleyi yazdıran asıl sonuca geldik. Sade tasarıma sahip bloğun var, fayda sağlayacak yazılar yazıyorsun, dijital medyada (forumlar, sosyal paylaşım siteleri vs) aktifsin, Seni simgeleyen logon var ama olmuyor olmuyor olmuyor! Öyleyse çalışmıyorsun demektir. Bedava peynir sadece fare kapanında olur. Kim oturduğu yerden para kazanmayı başarmıştır. Demek ki az yazı yazıyorsun. Daha fazla içerik üretmelisin. Her sabah işe 9:00'da gidip akşam 18:00de çıkıyorsun. Aynı zamanı bloğunda içerik üretmek için harcadığını ve bunu disiplinli bir şekilde yaptığını düşün. Bloğun tarafından adeta maaşa bağlanırsın. Hiç şüphen olmasın. İşi gücü bırakıp sırf blog yaz demek istemiyorum. Sadece disiplinli bir şekilde içerik üretmen gerektiğini anlatıyorum. Günde 1 saat olabilir. Bence uygun. Fakat bugün 2 saat ilgilenip 3-5 gün yatarak; bu ay 30 makale yazıp bir sonraki ay bloğunu unutarak para kazanamazsın. "Kazanmak için emek; emek için disiplin şart." Bol kazançlar

 
Tüm bunların dışında ziyaretçi sayını arttıracak teknik detaylar var tabi. Onlar sadece ziyaretçi sayını arttıracak ufak etkenlerdir. Asıl kemik kitleyi tamamen ürettiğin içerik oluşturur unutma. Yine de teknik detayları merak ediyorsan Blog Hocam ve benzeri alanda içerik üreten diğer blog yazarlarının makalelerini, tavsiyelerini araştırabilirsin.

 

Yazar Hakkında: Yedi yaşımdan beri hep birşeyler satmanın mekakındaydım. Biyomedikal Teknikeri olmama rağmen Türkiye'nin en iyi bilişim akademisinin satış departmanında "uzman" pozisyonunda çalışıyorum. Ticareti sevdiğim kadar yazmayı da seviyorum. Tam dokuz yıldır blog yazıyorum. Bu yüzden iki tecrübemi birleştirerek iş hayatında rakiplerinize fark atmanızı amaçlayan hızlıadam bloğunu oluşturdum.

59 yorum:

  1. bence blog yazarlarının en büyük sorunu bende dahil spesifiklik özel bir konu üzerine eğilmek için açtığımız bloglarımızı eğer yazmakta ve konu üzerinde yazacak bir şey bulmakta sıkıntıı çektiğimizde blogumuzla hiç ilgisi olmaan yazılar yazabiliyoruz. bu da biraz antipatik oluyor ve profesyonel olmuyor sanırım.

    YanıtlaSil
  2. @Mert Koyutürk
    Yerinde tespit. Tıpkı edebiyata ilgisi ve yeteneği olan birinin mühendislik okuması gibi...

    YanıtlaSil
  3. BENim Bloguma bakın arada haberler kısmında nokia yazıyor ona bastığımda ayrı bir sayfa nasıl açabilirim masala ansayfaya bastığımda ansayfa açılıyo

    YanıtlaSil
  4. http://teknotutkun.blogspot.com.tr/ blog adresi

    YanıtlaSil
  5. yani demek istediğim blog hocam bloğunda olduğu gibi hakkımdaya basınca yeni bir syfa açılıyor bende bunu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi yeni başlamış blog yazarları için yön gösterici bir yazı olmuş. Çok da güzel yazmışsınız. Bizler de bir gün sizler kadar başarılı olabiliriz umarım. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  7. Başlık çok hoş:)

    Hem güldüm hem okudum, güzel ve faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Guzel yazı olmus hemen dikkate alıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Güzel yazılarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler,selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Yazımı beğenmenize sevindim. Hepinize teşekkür ederim.
    Mert Koyuturk'ün yorumuna katılıyorum. Spesifik olduğumuzda yazacak konu bulamıyoruz. Bu bazen bizi yazmaya küstürüyor. Fakat her telden çalma alternatifimiz de yok. Ben o şıkkı yok saysamda bazen her telde yazı yazıp iyi bir kitleye ulaşan blogcularda görüyorum:)

    Reçete: Yazacak konu nasıl bulabilirim?
    İçerik üretme konusunda bilmem gerekenler?
    vb.. konularda araştırma yapmak.

    Bence blogcuların yeni konusu bu olmalı:) "Yazacak konu nasıl bulurum?"
    Bu soruya kısmen çözüm olacak bir makale yazdım ama yeterli değil tabiki. Beyin fırtınasına ihtiyaç var

    YanıtlaSil
  11. Önemli olan bir amacın etrafında içerik üretmek,sonrasında ticari gelir mutlaka gelir.Heyecan yapıp ilk ayda benim neden ziyaretçilerim yok demenin,para kazanma hrısıza kapılmanın anlamı yok.Öncelikle kalite elde edilmeli,yazı için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Güzel yazı,teşekkürler. Benim blogum spesifik değil, adım soyadımdan oluşuyor:) ilgilendiğim konularda yazıyorum. Mühendisim ama edebiyattan, teorik fizikten, şiirden, iş hayatından vs konularda yazıyorum. Henüz para kazanamıyorum fakat kişisel blogların da başarılı olacağına olan inancımı yitirmedim. Saygılar
    www.suatsaygin.net
    beklerim efendim.

    YanıtlaSil
  13. Sanırım her telden yazdığım, tek bir dilden yazsam başarıyı yakalyacağım. Ama sabırlıyım, olucak. Yazıyı çok keyifle okudum hiç sıkıcı değildi. Size başarılar

    YanıtlaSil
  14. Wowws ciddi anlamda güzel bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  15. Yazı oldukça güzel olmuş. Bu şekilde bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bende bir blog kurmak istiyorum beni buna iten şeyse bir yerde okuduğum "Mashable'ın Büyüme Sırları" adlı yazıydı. Onlar yapabildiyse bizde yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  16. Hocam size bir soru sormak istiyorum. blogspot.com.tr' den blogspot.com' a geçiş için bilgi vermişsiniz ama .com' dan .tr' ye geçiş için bir bilgi vermemişsiniz. Böyle bir şey mümkün mü? "Bu neden gerekli?" diye sorabilirsiniz. Ben .tr ile Alexa değeri yapmıştım, şimdi sizin yazınızı gördüm .com' a çevirdim ancak Alexa değeri sıfırlandı. Ne yapabilirim ? Yardımınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Özgün içeriğiniz varsa, sosyal medyada da aktif iseniz, gerisini Google Adsenseye bırakın.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir yazı olmuş gelir elde etmek için önce sanal ortamda yer edinmek gerekir blog kurdum hemen para gelsin öyle birşey yok sabır sabır olacak ki kazanç olsun.

    Konu ile ilgil olmayacak ama :) BLOGUMA misafir yazar olmak isteyen blogcular olursa değerli yazılarını iletebilirler.

    YanıtlaSil
  19. Tekrardan tüm blog dostlarına teşekkür ediyorum. Yorumlarında soru soran arkadaşlar var. Kendilerini blog hocam'a yönlendiriyorum. (onun uzmanlık alanında sorular sorulmuş) Herkese iyi bloglar

    YanıtlaSil
  20. bu söylediklerin kişisel bloglar içinde geçerli olur mu?

    YanıtlaSil
  21. Kişisel bloglar için de geçerli olduğuna inanıyorum. Şayet en iyi içerik üretebileceğiniz alanda marka olmanız hiçten bile değil. Markanın adı neden Soner olmasın:) Hatta bu yöntemler en iyi kişisel bloglarda işler diyebilirim. Örneğin bir haber bloğu yapacaksanız bukadar sade tasarım sizi basit kılabilir. (Sadece bir yorum)

    YanıtlaSil
  22. güzel yazmışsın

    ben bloğumu ocakta açtım.6 ay geçti 18 yazı yazdım ama hala toplamda 1300 kez tıklandı ve bana çok güzel de yazılar yazdım blogum http://bilinmezleriogrenin.blogspot.com.tr/

    ne yapmam lazım cevaplarını bekliyorum

    YanıtlaSil
  23. Paylaşımınız için teşekkürler. Bloguma çok öenm veriyorum. Emek harcıyor, araştırıyor ve çok okuyorum. Fena sayılmayan okunma sayısı mevcut ancak takipçilerimin sayısı beni tatmin etmediği gibi esas şaşırdığım şey yaptığım ilgi çeken alanlardaki çekilişlerime de beklediğim katılımın olmayışı. Bunun için ne yapabilir nasıl duyurabilir ve kendimi de duyurmuş olurum acaba? Teşekkür ederim. jaleceanne.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Bilinmeyengercekler Ogren: Eğer 6 ay içinde 16 makale paylaşmış ve toplamda 1300 kez tıklanmışsanız bence bu iyi bir rakam. Daha yeni başlıyor. 6 ayda toplam 16 değil de her ay 16 makale üreterek 1 yılınızı bu şekilde doldurursanız ve makaledeki tavsiyelere dikkat ederseniz bence istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Biraz sabırlı olmanız gerekecek.

    Jale hanım: bloğunuzu inceledim. Gerçekten emek verip uzun uzuna yazmışsınız. Benim hiç anlamadığım ve hak verirseniz pek ilgilenmediğim konularda yazdığınız için size bu makalemde uyulması gereken kurallar dışında tek bir tavsiye daha verebilirim.
    Özellikle facebookta bayanlara hitap den sayfaların takip edilme oranları daha yüksek. Bence sosyal medya tarafında tüm enerjinizi facebook sayfalarına ayırabilirsiniz. Bloğunuzda paylaşacak kadar doyurucu olmayan fakat pratik bilgiler veren ufak tefek paragraflarınız veya kısa cümleleriniz varsa facebook sayfanızda paylaşabilirsiniz. Facebook üzerinde kampanyalar oluşturup sosyal medya tarafınızı güçlendirebilirsiniz. Mesela bebek fotoğrafları, ilginç oyuncaklar, komik bebek videoları gibi GÖRSEL iletişim objeleri ile facebookta kısa sürede yüksek takipçiye ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Denediniz mi?

    YanıtlaSil
  25. Evet,gerçekten güzel konulara degin mişsin :) sanırım ben sorunumu buldum; ben blogumu ilk açtıgım zamanlarda sadece ziyeterciye bilgi vermek için ve ilgi çekmek tekrar bloguma ugramasını saglamak için teknoloji vs gibi ilgi çekici konularda yazı yazıyordum.ama son 2 aydır sadece kişisel yazılar yazıyorum sanırım bu sebepden dolayı günlük tekil ziyaretcide düşüş oldu,belkide hiç biri o kişisel yazılarımı okumadı bile.Bu faydalı yazıyı dikkate alacagım tabiki.Ve burada bloghocam'a bir şey sormak istiyorum;
    Hocam;bir blogger olarak kaç günde bir yayın yapmak en dogrusu?Kimileri haftada 2 tane yeterli diyor,kimileri ben 3 haftada 2 tane yazıyorum diyor,kimileride kafama göre diyor..Bende ortada kaldım hocam sizce ne yapmalıyım ?
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  26. Yazı çok güzel olmuş gerçekten teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Mustafa: Kişisel blogların da fanatik kitlesi olabiliyor. Sırf kişisel blogları takip eden ve sadakat oranı yüksek takipçiler var. Bence hangisini daha iyi yapıyorum? sorusuna verebileceğiniz objektif cevabınızdan sonra tercihinizi yapın. Keza hem kişisel hem de genel ziyaretçiye hitap eden yazılar da yazabilirsiniz. Bence sakıncası yok.

    Merhaba Korkusuz Yazar: Beğenmiş olmanıza sevindim. Ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  28. Yazının konusunu net ve faydalı bir şekilde özetleyen bir paylaşım olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  29. Yazı çok faydalı, bloguma beklerim: http://ustandroid.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  30. yazılarınızı dikkate alacağım çok yararlı olmuş :)

    YanıtlaSil
  31. çok teşekkürler faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  32. Tüm güzel yorumlara yeniden teşekkürler. Yeni ve doyurucu yazılarda tekrar buluşmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  33. Doğru noktalara değinilmiş. teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş dikkat edilmesi gereken hususlar kaleme alınmış. Eminim bir çok blog yazarına da faydası olacaktır. Ayrıca unuttuğunuz bir konudan da söz etmek istiyorum. Birçok blog yazarı blogu henüz yeniyken reklam koymaya başlıyor. Bu da sayfayı ziyaret edenlerde kar amacıyla yapılmış bir blog hissi uyandırıyor. Reklam eklemek için doğru zamanı beklemek gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  35. Koca Yusuf : Teşekkür ederim

    1 Delinin günlükleri: Profesyonel anlamda reklam yayınlayabilmek için sizin doğru zamanı beklemenizden ziyade; reklam veren doğru kişi olup olmadığınızı sorguluyor. Adsense reklamlarını da alamayan bir sürü blogcu görüyorum. Dediğiniz doğru. Önce fayda sağlamaya odaklanmak gerekir. Eğer fayda sağlanabiliyorsa gelir gelmeye başlar.

    YanıtlaSil
  36. Sanırım her blog sahibinin okuması gereken bir yazı olmuş ama bence herşey para değil eğlenmeye bakın :)

    YanıtlaSil
  37. bilgilendirme için çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş.emeğinize sağlık.
    http://mutluendam.blogspot.com/ buyrun,beklerim.

    YanıtlaSil
  38. Blog yazmaya yeni başlayanların mutlaka okumaları gereken güzel yazılardan birisi olmuş yine. Ben de yeni başlayan birisi olarak gördüm ki pek vaktim olmadığı için yazı yazmadığım gün neredeyse ziyaretçim yok. Yani mümkünse hergün yazı yazman gerekli. Ben de sizleri bloğuma beklerim. evdenalsat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  39. Yazılarınız gerçekten güzel, anlamlı. Bende bu işte yeni olanlardanım. Yukarıda yanıtlarınızdan birinde, beyin fırtınası gerekli demişsiniz, bu gerçekten böyle. Ben, güncel konuları, başımdan geçenler olayları yazıyorum. Değişik objelere dokunmam gerektiğinin farkındayım. Ziyaretlerinizi bekler, fikirlerinizi alabilirim.
    blntaltnsy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  40. Bazen ne yaparsak yapalım hakkını alamıyoruz bazı şeylerin.

    YanıtlaSil
  41. yapıyorum hala olmuyor demeyeceğim çünkü henüz yapmadım:)) yaptığımda olacak eminim.. güzel yazı teşekkürler. faydalandım.

    YanıtlaSil
  42. Her ne kadar emek versekte bazen hiç alamıyoruz karşılığını.

    YanıtlaSil
  43. Faydalı bir yazı ve anlatım olmuş.

    www.kalp-seker.blogspot.com

    YanıtlaSil
  44. Çok güzel bir yazı olmuş! Kesinlikle önerilerini dikkate alacağım.. Benim bloğum ise kitaplarla ilgili , ziyaret etmek isterseniz eğer -----> kahvecanavari.blogspot.com İyi günler

    YanıtlaSil
  45. gerçekten müthiş bir yazı olmuş en kısa sürede bloghocam ile ilgili bir yazı yazmayı bende düşünüyorum iyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  46. Her işin çırağı olan hiç bir işin ustası olamaz..

    YanıtlaSil
  47. Kesinlikle çok faydalı bir yazı olmuş hocam. Bende blogum da bu konularla ilgili bir kaç yazı yayınladım. İlgilenen arkadaşlar okuyabilirler.

    YanıtlaSil
  48. Hızlıadam'a çok teşekkür ederiz, akıcı bir yazı ile daha da şevklendik bu konuda. Ben de yaklaşık 12 gün önce bir site açtım. Henüz 3 tane makale yazdım, yayınladım. Şu an 600e yakın tıklanma olmuş. Sizce iyi yolda mıyım? Herkese teşekkür ederim.


    https://bakalimbilelim.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  49. Merhaba arkadaşlar.

    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu konuya eklemek istediklerim var aslında. Yakında sıkı bir makale ile tamamına erdireceğiz inş:)

    Herkese iyi bloglar

    YanıtlaSil
  50. çok güzel bir yazı olmuş. Açıkcası bende blog yazmak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba. Yazınız çok eğlenceli ve öğretivi olmuş çok teşekkürler.
    Bu konuyla kafamı fena halde bozmuş durumdayım. Bu özelliklerin hepsine sahibim, özgün yazı güzel fotoğraflar vs... Hergün yazı yazmıyorum, hafta da 2 veya 3 kez yazıyorum çünkü kendi yaptığım projeleri yayınlıuorum. Eğer internetten hazır fotolarla yszı yazarsam özgünlüğümü kaybedeceğimi düşünüyorum. Bilmiyorum sorun ne! Benimle fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum:)
    Bol kazançlar, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  52. Güzel bir yazı olmus bence en onemli nojta bu isi cok kasmadan yapmak biraz rahat olunmali konyunun sirasini hergun incelemeyince daha yukarida cikiyor sanki :) buda benim blogum www.makalee.net

    YanıtlaSil
  53. Yeterince tatmin edici bulmadım yazıyı. Bloğum yaklaşık bir buçuk aylık her yazı için özel fotoğraf hazırlıyorum saatlerimi harcıyorum. Şuan için günde 150 ziyaretçisi var. Bundan daha iyi nasıl olabilir diye böyle blog rehberi görevi üstlenen blogları geze geze bir hâl oldum. Ama hala bloğumun nesi eksik ki emeklerimin karşılığını alamıyor gibi hissediyorum. :| bloğum; dortdilbirblog.com

    YanıtlaSil
  54. Yazı çok güzel,yeni başlamış bir blog yazarı olarak bu açıklamalar,dikkat edeceğim etkenlerin arasına koyacağım,inşallah başarılı olabilirim.İncelemek isterseniz blog adresim ; http://gencblogcunuz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  55. Her gün yazmak, içerik üretmek gerçekten zormuş. Şimdi köşe yazarlarına hak veriyorum. Gerçi onlar her telden çalıyor ama olsun:)) Yerel olunca hedef kitle de sınırlı oluyor ama yine de bişeyler yapmaya çalışıyorum.Blogum www.gurmemersin.net

    YanıtlaSil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  57. Gerçekten çok güzel bir paylaşim olmuş. 1 hafta önce bir blog açtım kendimden başka ziyaretçim yok �� ılk haftalar için normaldir değıl mi?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.