Türkiye’de SEO Onlardan Öğrenilir

Blog yazmaya başlayan hemen herkes bir şekilde SEO kavramı ile tanışır ve öğrenmenin yollarını arar. Fakat her konuda olduğu gibi SEO yani arama motoru optimizasyonu konusunda da afaki ve kulaktan dolma bilgiler ortalıkta dolaşıyor.

“SEO’yu nereden ve nasıl öğrenebilirim?” diye soranlara genellikle ingilizce kaynaklar söylüyorum fakat ingilizcesi olmayan ya da yetersiz olan arkadaşlar mecburen Türkçe kaynaklara yöneliyor.

Türkiye’de SEO konusunda bilgi kirliliği fazla olduğu için bu işin detayına inmek, en doğru bilgileri edinmek isteyenlere güvenilir birkaç Türkçe kaynak önereceğim.

Aşağıda SEO ile profesyonel olarak uğraşan, bizzat benim de takip ettiğim arkadaşları ve onlara ulaşabileceğiniz linkleri paylaştım. Ben SEO öğrenmek istiyorum, SEO ile ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorum diyenler bu arkadaşları takip edebilirler.

 

seo 

Aykut Aslantaş

 

2010 yılından bu yana tüm dünyada 104 şehirde bulunan Google Developer Group‘un Ankara kolunda Search Engine Marketing birim sorumluluğu ve aynı zamanda SEOZEO firmasında Head Of Sales görevini yapmaktadır. Şu anda 2. baskısı yayında olan “SEO&SEM – Küçük Katkılarla Büyük Başarılara” kitabının da yazarıdır. 2010 yılından beri Türkiye’nin bir çok üniversitesinde SEO & SEM seminerlerini düzenlemiş olup Türkiye’nin önde gelen firmalarına da kurumsal özel eğitimler düzenlemekte ve pazarlama danışmanlıklarını yapmaktadır. 2010-2011 yıllarında 2 yıl üst üste Mini MBA programını başarılı bir şekilde bitirmiş olup aynı zamanda Kalite Yöneticiliği ve İç Denetçilik uzmanlıklarına da sahiptir.

Blog yazıları: Kişisel blogTurkcell blogSEOZEO blog
Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

Yiğit Konur

 

Türkiye’nin ilk arama motoru optimizasyonu blogu olan SEOTeknikleri.com’u 2006 yılında yayımladı. Bu alanda yayımladığı 50’yi aşkın makale pek çok internet sitesinde yer aldı. SEOTeknikleri.com’un Google’da SEO kelimesi ile yapılan aramalarda diğer blog ve kurumsal şirketlerin dahil olduğu 1 milyar arama sonucu arasında birinci sırada yer alması ile geniş bir kitleye hitap etmeye başladı.


6 seneyi aşkın bir süredir bu alanda danışmanlık ve eğitmenlik hizmeti sağlayan Yiğit Konur, eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde sürdürüyor. İnternet pazarlama alanında yetkin personellerin de katılımı ile yaratılan SEOZEO markası altında arama motoru optimizasyonu ve dış-kaynaklar ile proje yönetimi konusunda kurumsal danışmanlık hizmetleri sağlıyor.

 

Blog yazıları: Kişisel blog - SEOZEO blog
Sosyal medya hesapları: FacebookTwitter - Google+LinkedIn

 

İlyas Teker

 

40 ülkede 50'den fazla ofisiyle Dünya'nın ilk search ajansı olan iProspect Türkiye'de SEO Manager olarak çalışan İlyas, aylık 40 milyon tekil ziyaretçi sayısı ile 45'ten fazla farklı servisi bünyesinde barındıran Türkiye’nin lider internet portalı Mynet'te SEO çalışmalarını koordine etti. Siberalem.com, idefix.com gibi büyük siteleri bünyesinde barındıran EBI grubu'nda SEO, SEM çalışmalarını yürüttü.


Online pazarlama ile ilgili verdiği eğitim ve seminerlerin yanı sıra, sektörün yakından takip ettiği bir çok sitede online pazarlama ile ilgili makaleler yazıyor ve birçok kuruma online pazarlama ile ilgili danışmanlık veriyor.

 

Blog yazıları: Kişisel blogcomTalks blogWebrazzi blog 
Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

Behlül Göktepe

 

40 ülkede 50‘den fazla ofisiyle Dünya’nın ilk search ajansı olan iProspect Türkiye‘de SEO Executive görevindedir. Türkiye'nin önde gelen firmalarına kurumsal düzeyde SEO hizmeti vermekte ve dijital pazarlama konusunda uzmandır.

 

Blog yazıları: Kişisel blog
Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

 

Serbay Arda Ayzit

 

Eskişehir’de işletme eğitimi aldıktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. İş hayatına e-ticaret alanında başlayan Serbay, 2 sene marka tarafında Online Pazarlama tarafında çalıştıktan sonra ajans tarafına geçiş yaptı. 2 seneyi aşkın süredir Türkiye’nin en büyük Arama Motoru Pazarlaması ajanslarından biri olan SEM’de SEO Direktörü olarak kendi alanında lider internet sitelerine danışmanlık veriyor. Serbay Arda Ayzit ayrıca Google AdWords,Google Analytics sertifikasına sahip olup Google AdWords Türkiye Resmi Forumunda en üst düzey kullanıcı olarak Adwords kullanıcılarına yardımcı olmaktadır.

 

Blog yazıları: Kişisel blog
Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

 

Kübra Yılmaz

 

Henüz Bilkent İşletme öğrencisiyken başladığı SEOZEO'da Site Dışı SEO alanında kendini geliştirdi ve görevine Site-Dışı SEO departmanı müdürü olarak devam etti. Mezuniyetinin ardından görevine tam zamanlı Proje Yöneticisi olarak devam ediyor. Site Dışı SEO ve inbound marketing özellikle araştırdığı alanlar arasında. İleri seviye link analizleri, algoritma güncellemeleri ve gelişen trend olan inbound marketing stratejileri ile yakından ilgileniyor.

 

Blog yazıları: SEOZEO blog

Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

 

Uğur Eskici

 

2005 yılından bu yana internet dünyasında yer alan Uğur Eskici’nin SEO geliştirmeleri için şirket içerisinde farklı takımlara öncülük etme, ileri seviye SEO e-ticaret ve strateji danışmanlığı, yazılım ve iş geliştirme yaşam döngüsünü birleştirme ve SEO performansı ile ilgili AR-GE güçlü olduğu yanlarıdır. Ayrıca diğer ilgi alanları içerisinde Performance Engineering, Sematic Cooding, Web Analytics, User Experience, Usability & Accessibility, SEM, Competitor Analysis ve Project Management yer almaktadır. GittiGidiyor & eBay şirketi bünyesinde SEO Uzmanı olarak çalışan Uğur Eskici, bugün n11.com’da SEO Supervisor olarak çalışma ve faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Blog yazıları: Kişisel blog - GittiGidiyor blog

Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

 

 

Mehmet Aktuğ

 

5 yılı aşkın bir süredir web dünyasında bulunan Mehmet Aktuğ, SEOZEO'da müşteri operasyonlarının yanında, genel müdür yardımcısı olarak görevine devam ediyor. SEO alandaki araştırmaları yakından takip ediyor ve blogda paylaşıyor.

 

Blog yazıları: Kişisel blog - Turkcell blogSEOZEO blog

Sosyal medya hesapları: FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

20 yorum:

  1. Kaynaklar için teşekkürler Serdar hocam. Mehmet Aktuğ ve Yiğit Konur ile twitter aracılığıyla takipleştik zaten. Diğer isimleride takibe alıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Serdar hocam.. çok sağlam kaynaklar.. sık kullanılanlara ekledim..

    YanıtlaSil
  3. Güzel bilgi paylaşımı olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. çok Faydalı bir bilgi olmus ellerin dert görmesin alıntı yapacagım tesekkürler

    YanıtlaSil
  5. hemen okumaya başladım yazıları. daha yolun başındayız. bloguma seo yaparım artık kendi çapımda. zengin olma ile ilgili yazılar yazıyorum. bunu duyurmam lazım millet okusun

    YanıtlaSil
  6. Uzmanın'dan SEO25 Temmuz 2014 01:19

    Çok güzel :) Hepsini birbir kontrol ediyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. en pro ları seçmişiniz hakkaten teşekkürler. ! :)
    http://www.yemekoyunlari.org

    YanıtlaSil
  8. bayramınız kutlu olsun .sevdiklerinle beraber sağlıkla geçireceğin nice mutlu bayramlara....

    YanıtlaSil
  9. Hocam dediklerinize katılıyorum ancak bazı kişileri orada görmek beni şaşırttı.Yinede siz daha iyi bildiğiniz için ve bizi aydınlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. İşin erbabları ve kaliteli iş yapanlar tebrikler

    www.uckardeslerhafriyat.com

    YanıtlaSil
  11. Hocam bu güzel paylaşımlar için teşekkür gerçektende bir birinden değerli seo uzmanları bir kaçıını tanıyorum diğerleride takibimde

    YanıtlaSil
  12. @Sosyal Medya Rehberi
    Ben sadece kendi çevremdekileri yazdım. Varsa karşı çıktığınız veya eklemek istediğiniz biri tartışırız elbette.

    YanıtlaSil
  13. ysazı için teşekkürler, gayet bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil
  14. faydalı yazı için teşekkürler hocam:)
    http://mutluendam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. türkiye'deki blogosfere sağladıkları katma değere yönelik bir değerlendirme ve eleştiri beklerdim hocam sizden işin açığı. evet bahsettiğiniz isimlerin birkaçı seo adına türkiye'de önemli isimler fakat kaçı türkiye'deki bloggerlara veya webmaster platformlarına katkı sağladılar bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  16. @Abdullah
    Bu kişilerin hepsi profesyonel, yani bu iş onların meslekleri ve nasıl bizler devlette veya özel sektörde muhtelif işlerde çalışıyorsak bu arkadaşlarda ajanslarda bu işi yapıyorlar.

    Bu kişilerin bloggerlara katkı sağlama gibi bir misyonu yok ama bira yakından takip ederseniz aslında çok şey kattıklarını da göreceksiniz. Üstelik neredeyse her sorunuza yanıt alabilirsiniz bu kişilerden.

    YanıtlaSil
  17. işin içende bir insan için seo kurallarına uygun makaleler yapmak yürürken koşmaya benzer

    YanıtlaSil
  18. Şirzat Aytaç24 Ekim 2014 23:24

    Güzel bir liste yalnız bence bu listede Kaan Gülten ve Ömer Akgün'de olmalıydı.

    YanıtlaSil
  19. Bilgilendirici bir paylaşım olmuş.

    http://www.ekkazancyollari.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.