Çalışmayan BH Kodları Ve Dropbox Sorunu

Son günlerde Blog Hocam’da paylştığım eklentilerin bazılarının çalışmamaya başladağını fark etmişsinizdir. Sorunun ne olduğu ve çözümüyle ilgili bir yazı yazmak için anca fırsat bulabildim. Konuya geçmeden önce buradaki eklentilerle ilgili kısa bilgi vermek istiyorum.

 

Hem kendim kodladığım, hem de hazır alıp düzenlediğim tüm eklentileri Blog Hocam’da paylaşmadan önce test blogumda mutlaka deniyorum, düzgün çalışıp çalışmadığına emin oluyorum. Paylaştığım eklentilerin hiçbirinde ne herhangi bir reklam, ne de manipüle edici bir gizli kod yoktur.

 

Gelelim son günlerde çalışmayan eklentilerin sebebine. Eklentilerin bazlarında harici javascript veya css dosyaları vardır. Bu dosyaların hepsini silinmemesi ve güvenli olması için kendi Dropbox hesabımda saklarım. Birisi bu eklentileri kullandığı zaman ilgili javascript veya css dosyası benim dropbox hesabımdan çağırılır ve çalışmaya başlar. Peki herşey normal ve kusursuz gibi gözüküken bu sorun nereden çıktı?

dropbox

 

Görmüş olduğunuz bu resim bir süre önce Dropbox ekibi tarafından bana gönderilen bir maile ait. Söylediklerine göre benim herkesle paylaştığım bu javascript, css gibi dosyalar çok fazla trafik harcadığı için askıya alınmış. Bu yüzden şuan eklentilerin bir kısmı çalışmıyor.

Fakat endişe edecek bir durum yok. Dropbox dosyaları silmedi, sadece kullanımını durdurdu. Dolayısıyla tüm dosyalar şuan bende mevcut. Bu dosyaları tek tek başka bir sunucuya yükledim ve yine herkesle paylaşıma açtım.

 

Sizin yapmanız gereken şey ise şu;

 

1. Eklemiş olduğunuz eklentide Dropbox’a ait linki bulun (https://dl.dropbox.com/…….. şeklinde)

2. Blog Hocam’da çalışmayan ekentiye ait yazıyı bulun.

3. Dropbox linkinin yerine güncellenmiş yeni linki bulun (http://yourjavascript.com/……. gibi) ve Dropbox linkinin yerine onu kopyalayın.

 

Not: Çok fazla dosya olduğu için arada atladıklarım olabilir. Çalışmadığını düşündüğünüz linkler varsa veya linki değiştirirken problem yaşarsanız bu yazının altına yorum bırakın  lütfen. En kısa sürede ilgilenip yanıtlamaya çalışacağım.

15 yorum:

  1. hocam curo temasinda bazi sorunlar var
    sosyal paylaşim butonlarinda ve devamini oku yerinde tinypic yazan resim var nasil düzelte bilirim?
    yada yeni bi basit tema yapsaniz sadece önemli eklentilerle çok makbule geçer şimdiden teşekkurler hocam

    YanıtlaSil
  2. hiçbişey anlamadım css ve java bilmemne nedir??

    YanıtlaSil
  3. Blog hocam Benzer yazilar goruntulenmiyor

    YanıtlaSil
  4. @gül mutfagım
    Şablonunuzda https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/resimli-benzer-yazilar.js yerine http://yourjavascript.com/22229111642/resimli-benzer-yazilar.js yazdığınızda sorun düzelecektir.

    YanıtlaSil
  5. Yaptım düzeldi, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Hocam merhaba. http://bloghocam.blogspot.com/2012/10/css-aclr-menu.html buradaki css kodu da çalışmıyor. İlgilenirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. @SafiGomez
    Merhaba,
    CSS kodlarının olduğu linki düzelttim. Tekrar eklerseniz çalışacaktır.

    YanıtlaSil
  8. dl.dropbox yerine Google code ve yourjavascript en iyi araçlar olarak görüyorum bence bu ikisinden şaşmayın

    YanıtlaSil
  9. Hocam dl.dropbox iyice saçmaladı benimde kodlar artık çalışmıyor

    YanıtlaSil
  10. İlginiz için teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi şimdi çalışıyor..

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Hocam,
    teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Çok Teşekkür Ederim iyi yayınlar

    YanıtlaSil
  13. Blog hocam benim d ekayıt başlıklarımda i ve ş harfleri çıkmıyor, şablondan düzeltemiyorum. Ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  14. @Kafa Dergi
    Hazır şablonsa özel bir font kullanılmıştır ve o font türkçe karakterleri desteklemiyordur. Özel font kullanımını iptal edin.

    YanıtlaSil
  15. blog işine girdiğimden beri ilk zamanlarda dikatimi çekmişti bu durum. Ya kaynak olarak kullandıgım kodlar silinirse kaybolursa diye düşndüm. Hatta adı bile değişse o kod çalışmazdı bunu biliyordum. Bu yüzden kullandıgım tüm kod içerisindeki js ve css kodlarını kendi dropbox hesabıma aktardım :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.