Instagram Fotoğrafları Bloga Nasıl Eklenir?

Bu yazı murat-aktas.com’un sahibi Murat Aktaş tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

 

Instagram, şüphesiz sosyal medyanın en çok rağbet gören fotoğraf paylaşım sitesi. Eğer bir blogunuz varsa(özellikle fotoblog) ve sıkı bir instagram kullanıcısı iseniz fotoğraflarınızın blogunuzda görünmesini istemeniz gayet doğal. Instagram yakın zamanda bu konuda bir adım attı ve bünyesindeki fotoğraf ve videoları yerleştirme(embed) kodları ile kullanılabilir hale getirdi. Fakat gelin görün ki bunu ancak tek bir fotoğraf için yapabiliyorsunuz. Yani instagram'ın ana akışındaki gibi ızgara şeklinde fotoğraflarınızı yanyana dizemiyorsunuz.

 

Kullanacağımız araç; SnapWidget ve tam da bu sorunu bizler için çözülebilir hale getiriyor. Öncelikle online siteye gidiyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir form çıkacak.

 

instagram%2Bwidget[1]

- Username(#1) kısmına blogumuzda fotoğraflarını sergileyeceğimiz kullanıcının adını giriyoruz. İsterseniz kullanıcı adı yerine sadece belirli kelimelerden oluşan etiketleri de ekleyebiliyorsunuz.

 

- Bunu yapmak istiyorsak Hastag(#2) bölümüne istediğimiz etiketi yazıyoruz, kullanmak istemiyorsak da boş bırakıyoruz.

 

- Widget Type(#3) bölümünde de widgetimizin görünüm türünü belirliyoruz. Grid(Izgara), Board(Pano), Scrolling(Kaydırma), Slideshow(Slayt), Map(Harita) türlerinden istediğimizi seçiyoruz. Grid ve Board haricindeki diğer modları seçtiğinizde formunuz küçülüyor. Buradaki maddelerin çoğu aynı olduğu için sadece Grid ve Board türünü anlatmaya devam ediyoruz.

 

- Widget türünü seçtikten sonra Thumbnail Size(#4) kısmına her fotoğrafın hangi boyutta olmasını istiyorsak o sayıyı yazıyoruz.

 

- Layout(#5) bölümüne yanyana ve alt alta kaç fotoğraf olmasını istediğimizi yazıyoruz.

 

- Photo Border(#6) kısmında, fotoğrafların çerçeve içinde olmasını istiyorsak No diyoruz.

 

- Background Color(#7) bölümünde arkaplan rengini ayarlıyoruz. Buraya istediğiniz rengin HTML kodunu girebilirsiniz. Arkaplanın şeffaf görünmesini istiyorsanız burayı boş bırakabilirsiniz.

 

- Photo Padding(#8) bölümüne ise fotoğraf aralarında kaç piksel boşluk istediğimiz yazıyoruz.

 

- Hover Effect(#9) kısmında Fade In derseniz fotoğraflarınız biraz bulanık görünecek, fare ile üzerine gelindiğinde ise düzelecektir. Fade Out kısmı da işlemi tam tersine çevirir. Hiçbir efekt istemiyorsanız da None diyebilirsiniz.

 

- Fare ile fotoğraflarınızın üzerine gelindiğinde paylaşım butonları çıkmasını istiyorsanız Sharing Buttons(#10) kısmına Yes diyin, eğer istemiyorsanız da No.

 

- Responsive(#11) kısmı da widgetinizin açıldığı ekranın boyutuna göre ayarlanmasını sağlar. Bu nedenle Yes seçeneğini işaretlemenizde fayda var.

 

instagram%2Bwidget-2[1]

 

Daha sonra Preview(#12) butonuna tıklayarak widgetinizin ön izlemesini görebilirsiniz. Widgetin önizlemesi istediğiniz gibiyse Get Widget(#13) butonuna tıklayarak verilen kodları kopyalayın. Yerleşim> Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek kodunuzu yapıştırın ve kaydedin. Tüm işlemi doğru ve eksiksiz yaptıysanız widget blogunuzda yukarıdaki gibi gözükecektir.

 

instagram%2Bwidget-3[1]

 

Eğer instagram fotoğraflarınızı widget yerine statik bir sayfada sergilemek istiyorsanız Sayfalar > Yeni Sayfa kısmına giderek, şablonu Oluştur'dan HTML'ye çevirin ve daha önce kopyalamış olduğunuz kodları buraya yapıştırın. Sayfa başlığı kısmına "Fotoğraflarım, Instagram Fotoğraflarım" benzeri bir isim verin ve daha sonra da kaydedin. Eğer bu işlemi de eksiksiz yaptıysanız statik sayfanız yukarıdaki gibi gözükecektir. Instagram hesabınıza her yeni fotoğraf eklendiğinde buradaki liste de otomatik olarak güncellenecektir.

 

Yazar Hakkında: Murat Aktaş; kişisel blogumda başta Tarih, Edebiyat, Teknoloji ve Şiir olmak üzere pek çok farklı konuda yazılar ve makaleler paylaşıyorum. Ayrıca pek ilgilenemesem de ara sıra güncelleyebildiğim İngilizce bir Foto Blogum var. 23 yaşında bir Tarih bölümü son sınıf öğrencisiyim...

28 yorum:

  1. Çok hoşmuş. Ayrıca sitenizin şablonu da güzelmiş.

    YanıtlaSil
  2. Konuyla İşim Yok ama sizi tekrar yazdıgınız için teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Blog hocam merhaba ben bir şey sormak istiyorum: Şablonumu düzenlemek kayıt başlığımı yenilemek istiyorum çünkü son günlerde ş ve ğ'ler, i'ler nedense Türkçe karaktere döndü birden. Farklı fontlar seçiyorum ama niyeyse olmuyor kaydetmiyor. Ne olabilir bir fikriniz var mı

    YanıtlaSil
  4. @Kafa Dergi Şablon --->Html'i Düzenleden bloğunun yazı stili neyse onu arat, mesela Verdana yazı stiliyse bu Verdana yazısının geçtiği heryere silip başka bir yazı stili yapıştır. Bende senin problemini yaşıyordum, Consolas stilini kullandım. Fakat başlıklarda "i" harfinin gözükmesi için büyük "İ" yazıyorum.

    YanıtlaSil
  5. İyi bir yazı. İnstagram kullananlar için yani, Moda vs. gibi blogların genel'de instagram hesapları oluyor. Bu sayede daha atkif olabilirlr.

    YanıtlaSil
  6. Bu blogu böyle faydalı ve güzel yazılar paylaştığı için seviyorum

    YanıtlaSil
  7. Gerçektende son zamanlarda araştırdıgım bir konuydu tam üstüne yazılmış bir yazı oldu,çok işime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. hocam bloğunuzu yakınlarda gördüm çok beğendim başarilar dilerim bir sorum olacak bloğumun web sürümünün mobil sürümde olduğu gibi biraz başlıktan verip sonra konuyu okumaya devam et gibi birşeyler olmasını istiyorum nasil yapabilirim teşekkurler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Benim bir sorum olacaktı
    Benim bloğum 1dalda2baykuş ama girince blogger kısmından resim ekleyemiyorum blogger buzz yazıyor şifremle girince bloğa girebiliyorum ama konrol panelime giremiyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  11. adım adım, tane tane anlatmışsınız.çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Instagram'ı etkin kullananlar için gerçekten faydalı bir eklenti. Maalesef bir Instagra'ı etkin olarak kullanmayı beceremiyorum. Ama belki bir gün ben etkin olurum
    paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. www.goomassileogren.com bloguma ekleyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Yine aradığım özelliklerden birini blog hocamda buldum yayınladığınız için size ve yazan arkadaşa çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. günaydın blog hocam, yine ben, benim sorum şu bloğum google da arama yaptığımda çıkmıyor. ne yapabilirim
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. merhaba çok yararlı oldu teşekkürler .

    YanıtlaSil
  17. BÜTÜN YÖNERGELERİ UYGULAMAMA RAĞMEN, ÖNİZLEME ÇIKMIYOR VE BLOGUMDA GÖZÜKMÜYOR. YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ ACABA? BLOG ADIMI YAZIYORUM İLK BUTONA. AMA İNSTAGRAM PROFİLİM BLOGDA GÖZÜKMÜYOR.

    YanıtlaSil
  18. Çok çok çok tşkler, beni büyük bir dertten kurtardınız :)

    YanıtlaSil
  19. BLOGDA İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI GÖZÜKMÜYOR NEDEN ACEBA ???

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim. Bloguma ınstagram fotoğraflarımı ekledim.Yardımınız olmasa asla yapamazdım.

    YanıtlaSil
  21. @kararlıanne Eklenti halen çalışır durumda, kodları yanlış girmiş olabilirsiniz.

    @cahide Yardımı dokunduysa ben sevindim.

    YanıtlaSil
  22. Blogunuza eklediğiniz halde resimler gözükmüyor diyenler, Gizlilik açıksa eğer kapatınız. Bu şekilde görüntüleyebilirsiniz. Aksi halde resimler blog'da gözükmeyecektir. Bu arada eskiden yorum yazmışım fakat yapamayanlar var sanırım bu yüzden tekrar yazmak istedim. Tekrar'dan teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  23. Ne zamandır bunu arıyordum çok teşekkür ederim hocam :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, öncelikle anlatımınız harika. Bende web sayfamda bu şekilde instagram resimleri paylaşmak istiyorum yalnız kendi resimlerim değil birden çok kullanıcının paylaştığı ayrı ayrı resimleri göstermek istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi günler

    YanıtlaSil
  25. 2017 de işler değişti mi ben hala yapamadım başka sayfalar çıkıyor linkten

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.