Çöp Site Yapmaktan Korkmayın

Blog yazarı olmak başlı başına belirli teknik bilgi ve donanım isterken, sıfırdan bu işe soyunmak ancak cesur insanların atacağı bir adımdır. Tarih çok az cesur insanı Kahraman yapmıştır. Amacınız kahraman olmak değilse, blog yazmaya hemen bugün başlamalısınız. Blog Hocam ı takip ettiğinize göre hepiniz blog yazarlığının belli bir evresinde olmalısınız. Kiminiz daha yeni emeklemeye başlamadınız, kiminiz sitenize ziyaretçi çekme derdine düştünüz, kiminiz ise artık meyveleri topluyorsunuz. Meyveleri toplayan yazarları blog yazmaya başladığı günlere götürecek, emekleyen ve arayış içine olanlara yol göstermesini hedeflediğim Çöp Site Yapmaktan Korkmayın adlı yazım için BH ye hoş geldiniz.

 

Blog yazarlığı üzerine üç bölümden oluşan yazımızın ilk paragrafını, işin henüz başında olanlar için yazıyorum. Blog yazarlığı aşama kaydetme üzerine kurulmuş bir sistemin önemli halkalarından biridir. Öncelikle bu sistemin ne olduğunu kavramak gerekir. Blog yazmak lise yıllarında bir şeyler karalamaya benzemez. İçimi dökeyim rahatlarım yada ben farklıyım, hayatımı yazsam roman olur demekle de bir şey olmaz. Peki nasıl olur? Bunu zamanla öğreneceksiniz. Benim sizler için üzerinde duracağım konu ise, blog yazmaya başladığınızda olmuyor, bu temanın şusu eksik, diğerinin rengi kaçık, bu konuyu yazmaktan sıkıldım gibi mazeretlerle çöp site oluşturup bu işten sıkılmanız. Geriye dönüp baktığınızda arkanızda üç beş tane çöp site bırakmamışsanız daha gideceğiniz çok yol var demektir. Çok nadir istisnalar hariç. Evde yazar gibi. Yanılmıyorsam ilk seferinde tutturdu bu işi.

 

Bu iş teknik bilgi gerektirir demiştim ya, işte siz farkında olmadan o beğenmediğiniz çöp sitelerde buna sahip oluyorsunuz. Saatlerce araştırıp yaptığınız bir yeniliğin sevinci ile sayfanızı yayınladığınızda sizden başka beğenen olmayınca, bir şeylerin yanlış gittiğini daha iyi anlıyorsunuz. Tüm çabanıza rağmen google aramalardan trafik alamıyorsanız. Gözünüz aydın nur topu gibi bir çöp siteniz oldu demektir. Bir saniye hemen moraliniz bozulmasın. Bu sizin bir sonraki blogunuzda yere daha sağlam basmanızı sağlayacak. İkinci, üçüncü denemelerinizde de farklı farklı sebeplerden dolayı yine sitenizin çöp site kategorisinde yer alması muhtemeldir. Çünkü siz sıfırdan başladınız. Düşmeden yürüyemez, yürümeden koşamazsınız. Bu sebeple Çöp Site Yapmaktan Korkmayın! Diyorum.

 

Bende tıpkı sizler gibi deneme yanılma yöntemini kullandım. Kuş uçmaz kervan geçmez yazılarım çok oldu. Yukarıda kırmızı renkle belirttiğim cümle öylesine laf olsun torba dolsun diye söylenmiş bir şey değil. Bu işte aşama kaydedemeyen, kendini kaybeder. Sizlerde gelişime açık olmalısınız. 5 yıldır bu işin içindeyim. 6 ay kimsenin uğramadığı sitemde oldu. Bir gece 55.000 kişi gördüğüm sitemde.

 

İlk yorumu almak için aylarca beklediğim zamanları da yine ben yaşadım. Bugün tüm deneyimimi E Aktuel Ürünler adlı blog için kullanıyorum. Sonuçlar ise beni memnun edici noktada. Tam bir aylık site. İşte size rakamlarla Çöp Site Yapmaktan, Google Uyumlu Blog yapmaya geçişin bir göstergesi.

 

istatistik

 

İlk hafta 13 Kasım 2014 tarihinde 113 olan sayfa görüntülenme, 1 ayın sonunda 600 ortalamayı yakalamış durumda. Peki ne yaptım da bunu rakamları 1 ayda yakaladım. Bu trafiğin kaynağı ne?  % 68 Organik aramalar desem daha da şaşırırsınız değil mi? Evet arkadaşlar işin sırrı çöp site yapmaktan geçiyor. Korkmayın ben 1,5 yıl emek verdiğim siteyi bir gecede sildim attım. Edindiğiniz tecrübe sizin en büyük karınız olacak. Sadece 1 aylık olması sizi şaşırtmasın. Ardında Blog Hocam da geçen onlarca saat, Ehli Blog da okunan bir düzine makale, Evde Yazar ın gece kokan çiçeği "Adı Şebboy muşu var". Daha ismini yazamadığım bir yığın  blogcu.

 

Çok fazla değil 3-5 tane kaliteli ve düzenli içerik giren blog takip edip, gelişimizi sürdürmeniz kendinize blogunuza yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

 

Yazar Hakkında: Merhaba ben Selahattin Barışkan, 2010 yılında Dünyanın en büyük çöplüğü olarak gördüğüm İnternet ortamına sıfır bilgi ile giriş yapan, ardında 6 tane çöp site bırakan, bugün bilgi ve birikimimi E Aktuel Ürünler .com için kullanan sizin gibi biriyim.

76 yorum:

  1. Benim de ilk böyle bir blogla başlamıştı serüvenim orayı deneme çalışmalarım için kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. @Hatice Yazıcı. Çöp Site Yapmaktan Korkmadığınız için sizi tebrik ediyorum. Başarı sizi bekliyor.

    YanıtlaSil
  3. Çöp site kavramına katılmıyorum. Bana sorarsanız çöp site yoktur. İstikrarsız insanlar vardır.

    YanıtlaSil
  4. Ben 2008 de ilk blogumu açmıştım. Bir türlü istikrar tutturamadım. İşler iyi gitmeye başladığında bir şeyler oldu blogumu kapattım. Bazen de hiç iyi gittiği olmadı. Şu sıralar www.fikirgec.com üzerinden internetteki gelişmeleri yazarken, bir yandan da www.filmlerden.org adlı yeni blogumda izlediğim filmler hakkında ileri geri konuşuyorum. Şu sıralar bunu keyifle yapıyorum.

    Şunu söylemek istiyorum: blog yazmak güzeldir. En önemlisi üretmek güzeldir. Hele de bu ürettiğiniz şey kaliteli ve ilgi görüyorsa o zaman dünyanın en mutlusu olursunuz.

    YanıtlaSil
  5. Çöp site kavramını sevmedim. Yani tabi blog bırakılabilir ama sonuçta çöp olduğu anlamına gelmez ki bu. Belki devam edilse tutacaktı. İstikrar önemli. Ben ilk bloğumu yazıyorum şu anda. Çok fazla trafik aldığı söylenemez ama google beni sevdi diye düşünüyorum. İçeriğim beni mutlu ediyor, bu bana yetiyor.

    YanıtlaSil
  6. ben bu konuyu tam olarak anlamadım, ya da anladığım şey doğru mu emin değilim:

    -Önceki yaptığınız işler çöp bloga dönmesi, blog çöplüğünde yer alacak olması sizi endişelendirmesin. Çöplüğe blog ata ata deneyim kazanacaksınız. Öyle mi :) Eğer öyleyse çok zahmetli ama bir o kadar da doğru bir yöntem, yani size katılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bence çöp site deyip vazgeçmektense başladığın işi inanarak devam etmek daha karlı birşey.Biraz istikrar biraz fedakarlık biraz araştırma herşeyden gerekli.Bu olmadı hadi en baştan demektense azimle çıkılan yolu kendiniş geliştirerek yürümek gerek ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. spam yapıp, oradan buradan çalarak blog yapıyorsunuz sonra bi de bi halt etmiş gibi anlatıyorsunuz burada.. Adı üstünde çöp üretiyorsunuz, siteye girene de bi faydanız olmuyor, gündemini ve konularını çaldığınız kişinin de hakkına gasp ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
  9. Yazıları okuyorum ama en çok yorumları seviyorum galiba. Yorumlar demek bana göre yepyeni keşifler demek oluyor. Bu sayede takip etmeye değer yeni bloglar tanıyorum. Onlar beni tanıyorlar. Blog etkinlikleri de öyle. Evde yazar'la da böyle bir etkinlikte karşılaştık ve tanıştık. O beni Bloghocam'a yönlendirdi. O ona, o ona derken blogum kendi çapında yeni dostluklar kazanarak 1 yıl boyunca ilerledi. Mükemmel bir blog mu derseniz elbette hayır. Ama bana şimdilik yetiyor. Kimbilir buradan edindiğim tecrübe ile ileride daha göze hitap eden ve güzel bir blog sayfası açarım.
    Blog yazarlığında asıl amaç çok tıklanmak mı? Yoksa okunmaya değer katagorisine girip takip edilmek mi? Bana göre takip edilmek daha güzel. Ve bir anda zıplamak yerine sabırla zaman içerisinde birşeyleri oturtmak daha iyi ve kalıcı. Takibe değer bir site daha buldum sayenizde. blogyazarligidersleri.blogspot.com.tr ;)
    Yine de cesaret verici bir yazı olmuş elinize ve fikrinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Çöp site bana göre içerik kopyalanarak yol almaya çalışan bloglardır.Bende ilk dönemlerde yapmıştım tecrubesizlikten fakat şimdi kendime ait olmayan hiçbirşeyi paylaşmıyorum.Buda sitenin kalitesini anlamaya yeter sanırım.Ziyaretci önemli fakat her ziyaret alan sitede kaliteli değil.Benim gözümde hit alan deği,özgün olan blog değerlidir.Geriside herkesin kendi tercihi.

    YanıtlaSil
  11. @fö. Üretebilmek her şey den güzeldir. Cümlenizi hafızama kazıdım bile. Ve bu güzel yolda elimize batan dikenler bizi vazgeçirmediği için çöp site oluyor. Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. @Besparasiz , @Adsız, @Özlem Turan, @Blog Yazarlığı Dersleri çöp siteden kasıt bilinçli bir şekilde İnternet e bırakılan spam ve çöp siteler değildi. Çöp site den kastım, blog yada site yaparken ve hiç bir teknik bilgiye sahip olamadan tıpkı ben gibi bu işe başlayan arkadaşlara, zaman için başarıya ulaşabileceklerini anlatmak istedim. Yorumlarınız için teşekkürler. Yazıya zenginlik kattınız. Yine Yeni başlayan arkadaşlara diyorum ki; Çöp Site Yapmaktan Korkmayın.

    YanıtlaSil
  13. @Miss Tiffany, Evet tam anlatmak istediğim yerdesiniz. Çok zor ve zahmetli olasa da, bu deneyim sizi istediğinizi yapma konusunda hem cesaretlendiriyor. Hemde başarıyı ölçmede kriterlerinizin değişerek gelişmesini sağlıyor.

    YanıtlaSil
  14. daha evvel benimde bir çok yanlış blog site girişimim oldu. Açıkcası bana da bir çok şey öğretti bu yanlış tecrübeler. Halen çok eksiğim var. Sizi de bu siteden uzun süredir takip etmekteyim. İnşallah yeni yaptığım çalışmada muvaffak olacağım. Ancak yaşadığım en önemli problem profesyonel tasarım. CSS hiç bilmiyorum. Bu konuda bana yardım edecek olan varsa çok sevinirim. Ayrıca şuan gündfe ortalama bir yazı yazıyorum. Sizce bu rakam nasıl..

    YanıtlaSil
  15. @Ayşe Melis, Blogunuzu inceleme fırsatı buldum. Facebook gibi sosyal medya yönlendirmeleriniz çalışmıyor. Paragraf başı yapmak için sanırım özellikle boşluk bırakarak yazmaya çaba gösteriyorsunuz. Son yazınızda görsel olmadığı için, Hoş durmamış. Bu tür temalarda en az bir görsel kullanırsanız daha profesyonel gözükür. Gelelim en önemli işe. İçerik oluşturmak kolay değildir. Siz her gün 1 içerik girebildiğiniz söylüyorsunuz. İçeriğinizi size özel olmalı. Elbette sıfırdan bir şey icat edip yazmak mümkün değil. Olanı sunma şekliniz çok önemli. İnternet de olan bilgileri kendi klavyeniz den tekrar çıkarıp sunmak, okuyucuya cazip gelmez. GOOGLE Aramalar içinde bir şey ifade etmez. Öyle bir üslubunuz olmalı ki, fark yaratmalısınız. Bu arada temanız kötü değil. Blog yazmak için css e gerek yok. Zaten bunu yapan binlerce insan var. Ben siz içerik ve Üsluba ağırlık vermelisiniz. Temanız gayet hoş.

    YanıtlaSil
  16. Selahattin Bey, ilginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Açıkcası acemi olduğum için böyle eksiklikleri farkedemiyorum. Bu uyarılar benim için çok önemliydi. Paragraf başı yapmayacağım. Ayrıca netten mevcut bilgileri tekrar yazmaktansa kendi meslek ve hayat ilgilerimden yazıyorum. Açıkcası bilimsel mevzuata uygun yazılar da olabilir. Öyle ki bazı yazılarımda tezimde kullandığım dil biçimini de kullanıyorum. Ancak zaman kaybı olduğundan kaynakçaları belirtemiyorum. Yoksa yazdığım her ifadenin bilimsel literatürde karşılığı vardır.
    Fark oluşturma konusuna özellikle dikkat edeceğim. Sağlık çevremde olan bir çok hekime röportaj ve makale talebim olacaktır.
    İLGİNİZE çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. hakılısınız hem de çok haklı insanlar bilgiye ve mutluluğa aç insanlar öğrenmek istiyor mutlu olmak gülmek dertlerini unutmak istiyor böyle bir kitleyi yakaladıkdan sonra gerisi gelir yani

    YanıtlaSil
  18. @Ayşe Melis Hanım, Yolunuz çok açık, içiniz rahat olsun. Kaynakça belirtirseniz google sıralamanız için daha iyi olur. Diğer hekimlere blogunuz da ye vermeniz de harika bir girişim olur. Sizin bu işi başaracağınıza yürekten inanıyorum. Eğer Blog için teknik bilgiye ihtiyacınız olursa bana selahattinbariskan@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  19. Peki bir bloğun çöp olduğuna nasıl ve ne zaman karar vericez. Ben 7aydır kişisel blog oluşturma çabasında biriyim. 7aydır çok fazla trafik almadı bloğum. Şimdi bu artık çöp uğraşma demek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik girmek sizi bunaltıyorsa bu blog için yolun sonu demektir. Fakat üzülmeyin neden bu sonuca vardığını analiz edin. Unutmayın bu iş aşama kaydetme işi.

      Sil
  20. iyi konulara değinmişsiniz eyw hoca

    YanıtlaSil
  21. Selahattin Bey, tekrar ilginize teşekkür ederim. Kaynakça konusunda şu soruyu sormak isterim: Bilimse Makale yada kitaplarda uygulanan formatımı kullanmayı tavsiye edersiniz, yada klasik internet yazarlığında kullanılan Kaynak: ........ 'dan yararlanılmıştır demeyi mi?

    YanıtlaSil
  22. herkes gibi bizde emeğimizin karşılıgini minik güzel bir yorumla bile görmek istiyoruz..Umarım birgün bizde 55 binleri görürüz simdilik 5 k da razıyız

    YanıtlaSil
  23. Bende henüz bir aylık bir blogger olarak dediğiniz gibi izleyici çekme derdine düştüm,temamı nasıl düzeltebilirim yeni şeyler katar güzelleştirebilirim derken yeni yeni şeyler öğrendim.Daha alacak çok yolum öğrenecek çok şeyim var.Benimde blogumla ilgili görüşlerinizi önerilerinizi söylerseniz çook sevinirim http://gokhantezcan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. @cafefincan.com, Blogunuz çok hiç de fena değil. Fakat logo da sorun var. Arka kısmı şeffaf yapmalısınız. Eğer FW de bu işi yapabilirsiniz. FW bilmiyorum derseniz size uygun bir logo yapabilirim. Sadece hemen bugün olmaz.

    @tæzmanya canavarı, Ahmet Ümit adlı yazını inceledim. Kopyala yapıştırmış gibi olmuş. Yazının tamamı daha önce başka sitelerde yayımlanmış olduğundan Google bunu kopya içerik olarak algılar. Kitap, sinema ve dizi oldukça iddialı konular ve her zaman alıcısı (okuyucusu) olur . Bu işe yeni başlaman ve Blog Hocamı takip etmen en büyük avantajın. Önünde zor ama sonunda büyük keyif yaşayacağın bir yol var. Öğrenci olman da iyi bir avantaj olacak. Temaya fazla takılma. Zaman içerisinde yazdıklarını tam olarak yansıtan bir tema mutlaka bulursun. İçerik olarak bir daha ilgi çekecek, okurken sürükleyecek ve hikayeci bir tarz benimsemeye çalışırsan, gelenlerin geri dönüşleri kolaylaşır. Yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  25. Bence çöp site diye birşey yoktur,sadece yazdıgın yazının hedef kitelesinin nüfusu önemlidir.Ben teknoloji alanında bir yazı yazsam,o konunun meraklısı olanlar bir sekilde organik olarak yazıma ulaşır,ama kişisel bir yazı yazsam,sadece normal takipcilerim-ziyaretcilerim okur.Bana göre blog yazmak "hayatı kaydetmek"tir.Ben blogumda kişisel yazı yazıyorsam ve organik olarak çok ziyaretci gelmiyorsa bu blogumun çöp blog oldugu anlamına gelmez.Faydalı yazılar,bilgi veren yazılar,kişisel yazılara,hayata dair,aşka dair yazılan yazılara göre daha çok ilgi cekiyor.Tüm sorun bu bence

    YanıtlaSil
  26. @MustafaAlnıakk, Blog yazarlığı yazarken kendini geliştirme işidir. Bir yandan yazmak, bir yandan seo, bir yandan tema derken bir de bakmışsınız ki aslında yazmanın ötesinde bir uğraşınız olmuş. Artık blog yazarlığın da ikinci aşamada diyebileceğimiz ustalık döneminiz başlar. İşte bu dönemde kişisel blog da yazsanız çok iyi işler çıkartırsınız. Kim gibi mi? Evde Yazar gibi. Yani O döneme gelene kadar Korkmadan, bıkmadan blog yazın ve blog yapın. Bırakın çöp olsun. Sizi gelişiminize odaklanın. Kusura bakmayın ama çöp site bal gibi de var :)

    YanıtlaSil
  27. Selahattin bey,guzel bir yazi yazmissiniz.Siteniz de kisa zaman da buyuk basari yakalamis,lakin bu basariyi devam ettirmek onemli.Benzer icerige sahip cok rakibiniz var.

    YanıtlaSil
  28. @perakende kulis, Hayat hikayemi anlatsam hadi canım sende derdiniz. Mücadele benim genlerimde var. Yorumlarınız benim için çok kıymetli teşekkür ederim.

    @Aytuğ Tatlı, Malesef düzeltilemeyecek kadar sıkıntılı olan siteye dönüşünce elbette. Bunun dışında hevesle başlanıp hata olduğunu fark ettigimiz girişimler oldu tabi. BH da yayınlanan bu yazımdan sonra aktüel ürün icerik yapmak isteyen mailerde aldım. Perakende kulis in de dediği gibi rekabet çok yoğun. Bu arkadaşlarla iletişime geçtim durumu anlattım. Ama asla siz bu işi yapmayın demedim. Yapın. Yürüyün düşün, aya kalkıp tekrar deneyin. Korkmadan deneyelim. Yorumunuz için teşekkürler. Blog Hocam da yeni bir paylaşım için kolları sıvamaya zorluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  29. @SelahattinBarışkan, Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabi :) ancak bana göre sadece copy-paste yapan bloglar çöp blogdur.Diger bloglar çöp değil;gelişim aşamasındadır :) yazmayı düzenlemeyi vs tam olarak geliştirene kadar başarısız olan bloglardır :)

    YanıtlaSil
  30. @MustafaAlnıakk , Kopyala yapıştır olanlar Çöp bile sayılmamalı. İkimizde aynı yere bakıyor, aynı şeyi görüyor , aynı şeyi farklı cümleler ile söylüyoruz. Bir adım sizi atın bir adım Ben. Gelişim aşamasında olan bloglar kısmını beğendim. Gelişenler ok. Evde Yazar gibi. Yazımda bahsettim. Peki ya gelişime yenler... Sonuç elde var sıfır mı? Sonuç Çöp. Ama elde var sıfır değil. Elde edilen çok kıymetli bir tecrübe ile yola daha sağlam devam etmek. İşte bu Yolculuğun yeni başladığının bir göstergesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız,yeni baslayanlar ilk baslarda basarisiz oluyorlar.Gerilerinde başarısız çöp blog birakiyor ve ayni zamanda yanlislarini görüp tecrube kazaniyorlar..Bu durumu herkes gibi bende yasadim.1 bucuk yildir blog yaziyorum ancak suan sadece 77 tane icerik var blogumda,bir cogunu anlamsiz ve acemice buldugum icin sildim :)

      Sil
  31. Tekrar merhabalar. . Şöyle bir soru sormak isterim : Bir konuda bir yazi yayınladık. Ancak yayının ve google nin indexinden sonra yazıyı guncellemek ve birseyler eklemek istedik.. Böyle bir durum da Google'da geri düşme index problemi yaşama gibi problemler yasamamiza sebep olur mu?

    YanıtlaSil
  32. @Ayşe Melis Hoca , Hayır hiçbir sorun olmaz. Aksine güncellenen sayfaya olumlu etkisi olur. Sayfa içeriklerini güncellemek yemeğin baharatı gibidir. Olaya lezzet katar. İçiniz rahat olsun.

    YanıtlaSil
  33. Tamda duymak istediğim bir cevaptı. Çok teşekkür ederim. Bu arada güncellemeyi şuan durdurdum. Çünkü bir iki hafta içinde daha profesyonel bir siteye geçiyorum. Yeni yayın aşamasında bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmaya devam etmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ayşe Melis Hanım, içeriğiniz takip edilmeyecek gibi değil. Yeni versiyonu yayına verdiğinizde ilk misafir yazarız olmak isterim.

      Sil
  34. Simdiden teşekkür ederim. . Elbette misafir yazar olmanizi bende arzu ederim ..

    YanıtlaSil
  35. insan bi ismime tıklayıp ordan en asagı inip orda baglantılar kısmında ne var diye bakar :)

    YanıtlaSil
  36. hocam blogun en üstüne ana sayfayı html'i düzenleden mi eklediniz

    YanıtlaSil
  37. Blogun her hali iyi iyi paylaşımlar sunmuşsun çöp siteler backlink çalışmaları için iyi bir çıkışda olabilir mi ?

    YanıtlaSil
  38. Klasik sağda solda yazan back link çalışmalarının dönemi bitti. Google 2015 tamamen orjinal içerik üzerine yoğunlaşacak. Orjinal ve doyurucu bilgi girişi olan siteler zirveyi hedeflemeye başlasın. İnternette yazan ve doğal olmayan back link çalışması sitenize zarar verir.

    YanıtlaSil
  39. güzel bir anlatım olmuş bende 5 aydır uğraşıyorum daha yeni googleden ziyaretçi gelmeye başladı o da günde 50 kişi anca bakalım artacak mı insanın hevesi kırılıyor böyle olunca .s

    YanıtlaSil
  40. BLOG HOCAM Bu sorum size olacak?

    Hocam ben blogspot blogumu google web yöneticiye ekledim acaba nasıl eklemem gerekir?
    Mesela
    http://bloghocam.blogspot.com/
    http://bloghocam.blogspot.com
    http://bloghocam.blogspot.com.tr
    http://www.bloghocam.blogspot.com/
    http://www.bloghocam.blogspot.com
    http://www.bloghocam.blogspot.com.tr
    www.bloghocam.blogspot.com
    gibi Yani hangi şekilde linki eklemem doğru olur?

    YanıtlaSil
  41. @ekitap indir, adına verdiğin link çalışmıyor. Çalışsaydı bakma imkanı bulacaktım. Sizin için şunu diyebilirim. 5 Ay oldu, 1 sene oldu hala günlük 50-100 kişi geliyorsa oturup düşünmeniz lazım. Sunduğunuz içerik önemli. Günde 3 tane arama yapılan bir kelime yazınız çıkıyorsa, ortalamanız 50 yi geçmez. Size benzeyen siteler için yapılan ortalama arama ne? Hangi içerikler daha çok ziyaretçi çekiyor. Bunları araştırıp sitenizin özgünlüğünü bozmadan bu kelimeler üzerinde odaklanan özgün içerik üretmelisiniz. Anahtar kelime bulma ile ilgili bu yazıyı okumanızı öneririm. http://bloghocam.blogspot.com/2013/09/google-adwords-anahtar-kelime-planlayc.html

    YanıtlaSil
  42. Benim şu ana kadar 2 adet çöp sitem var. Aslında ikinci açtığım blog gayet iyi ziyaretçi alıyordu ama ben işlerimin yoğunluğundan bloga zaman ayıramaz olmuştum. Yakın zamanda istifa edeceğim için yeni bir blog daha açtım. Bunun çöp site olmaması için daha çok zaman ayırmayı planlıyorum, ancak bir önceki blogumda uyguladığım bazı şeyleri unutmuş olduğumu fark ettim maalesef. Bu yüzden yeniden Blog Hocam gibi Ehli Blog gibi blogları karıştırıp duruyorum. Sizin de yardımcı olacağınızı duymak sevindirici Selahattin bey. Yazı için de destek için de teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  43. Çok beğendim. Aktüel Ürünler sitenizde kalın yazdığınız anahtar kelime ve cümleler işe yarıyor mu?

    YanıtlaSil
  44. @Kurumsal Kaçak, Yazmaktan, okumaktan ve hayal kurmaktan keyif alıyorsanız, araştırmaya mutlaka devam ediniz. Blog Yazarlığının inceliklerini öğrenmek için doğru kişileri takip ediyorsunuz. Blog Hocam için yeni bir yazı hazırlıyorum. Yeni başlayanlar ve zirveyi hedefleyenler için. Yeni blog için kararınızı vermeden önümüzdeki günlerde Blog hocama göndermeyi planladığım bu makaleyi de beklemenizi öneririm. Bu arada yorumunuz için teşekkürler.

    @Ehliyet Sınavı, Zirvede yer almak için daha fazlası gerekir. Google da 1. sırada çıkmanın yollunu anlatan çok geniş kapsamlı yazımı beklemenizi size ve yorumlar beni teşvik eden tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  45. Bilen var mı?

    Hocam ben blogspot blogumu google web yöneticiye ekledim acaba nasıl eklemem gerekir?
    Mesela
    http://bloghocam.blogspot.com/
    http://bloghocam.blogspot.com
    http://bloghocam.blogspot.com.tr
    http://www.bloghocam.blogspot.com/
    http://www.bloghocam.blogspot.com
    http://www.bloghocam.blogspot.com.tr
    www.bloghocam.blogspot.com
    gibi Yani hangi şekilde linki eklemem doğru olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız, blogunun acilis sayfasina git. Orada cikan adresi kopyala. Yada blog adresini yaz bir bakayim.

      Sil
  46. paylaşım için teşekürler...

    YanıtlaSil
  47. @selehattin barışkan teşekkürler
    http://bloghocam.blogspot.com/ ana sayfa bu şekilde (örnektir) başına www koyuncada açılıyor indeksi var google da
    Anlatmak istediğim başına www ekleyimmi yoksa sadece bloghocam.blogspot.com olarak mı doğrudur. Tabi bunu google webmaster a site eklemede soruyorum size ??????

    YanıtlaSil
  48. @Selahattin barışkan; çok güzel ve motive edici bir yazı olmuş teşekkür ederim. Evet hepimizin bir çöp sitesi mutlaka vardır. Benim bu son sitemden önce 2 adet çöp sitem oldu ve bana gerçekten büyük tecrübeler kazandırdılar. Son kurduğum sitenin hit sayısı çok iyi gitmiyordu ve artık ümidimi kesmişken yazınızı okudum gerçekten motive oldum. Şuan uğraş verdiğim sitem birbilginvarr.blogspot.com da internet reklamcılığı ve satış ortaklığı programlarıyla ilgili yazılar yayınlamaktayım. Site içeriğiniz ve uyguladığınız sistem çok yaratıcı tebrik ederim. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  49. @Bir Bilgin Var, Çöp Site Yapmaktan Korkmayın! İşte bu nedenle korkmayın. Ben de sizi tebrik ediyorum. Sakın yılmayın. Bu tecrübeleri analiz yeteneğiniz ile birleştirip bir gün mutlaka başarıyı yakalayacaksınız.

    YanıtlaSil
  50. ben google analicty blogumu kaydettim ancak blogger 1.134 sayfa görüntülemesi verirken google analicty bloguna kimse gelmedi diyor bu nasıl olabiliyor

    YanıtlaSil
  51. blog hocam sayenizde bir çok çöp site kurup internet aleminde ilerlemeye çalışıyorum. Verdiğiniz bilgiler gerçekten bizlere yol gösterici

    YanıtlaSil
  52. Faydalı yazılarınızı merakla bekliyor ve okuyorum. Hatta yorumları bile atlamadan okumaya çalışıyorum. Orada benim gibi işe yeni başlayanlar da olabiliyor ve bazen benim aklımdan geçenleri sormuş oluyorlar, bende faydalanıyorum. Ancak benim anlamadığım şey şu: Diyelim ki sitemiz sizin deyiminizle çöp site oldu. Fazla ziyaretcisi yok. Bu durumda mevcut siteyi harekete gecirmek icin bir sey yapamaz miyiz? Tek çözüm yeni bir blog açmak mıdır?

    YanıtlaSil
  53. selahattin bariskan blogun acılmadı google+ sayfandan lınklere ulasmaya calıstım ama olmadı.logo yaparım demişsiniz size nasıl ulasabılırım.

    YanıtlaSil
  54. Çöpçülük yapa yapa çöpleri anlamlandırmak daha kolay oluyor.

    YanıtlaSil
  55. hocam merhabalar, bundan 3 ay öncesine kadar İnternet dünyasında sosyal ağlar ve spor haberlerinden başka bir dünya bilmez iken bir arkadaşımın sayesinde blog yazarlığına soyundum. Arkadaşım her ne kadar sende ışık var dese de pek inandırıcı gelmiyordu, fakat bana bir yazıyı yazarken neler yapmam gerektiğini, nelere dikkat etmem gerektiğini yazımın başlığından tutunda yazının altındaki boşluğa kadar tavsiyelerde bulundu ve başardık bana güvendiği için teşekkür ederim. benim hocam Selahattin Barışkandır ve ondan daha çok şey öğreneceğim

    YanıtlaSil
  56. Iyi güzel yazı tamam da, insanın sizin yaptığınız gibi 1.5 yıl emek verilen siteyi bir gecede silip atması imkansız. Bence insanlar blog hocam ve onun gibi birçok web master siteleri, forumları ziyaret ederek bilgi sahibi olması gerek ve bunu açacağı blogda kullanması gerek diye düşünüyorum. Bir çok ünlü blogger arkasında çöp site bırakmamıştır.

    YanıtlaSil
  57. bende bir çok bu tarz siteler açmıştım ama zamanla öğrendikçe daha nasıl en iyi şekilde yazarım tasarlarım gibi emek veriyorsun şuan bile geçmişimle şimdiki yaptığım bloglara bakınca baya ilerlemişim diyorum emeğinize salık

    YanıtlaSil
  58. ben ardımda 52 çöp site bıraktım :D

    YanıtlaSil
  59. İnsana moral oluyor böyle yazılar :)

    YanıtlaSil
  60. Çöp site ne kadar mantıklı olabilir arada kaldım açıkçası.Ben blogu 2012'de kurup 3 sene uğramadım..2015'te yayın atmaya başladım,ama sitenin adı dahil tüm tasarımını değiştirdim,2 ay gibi bir sürede binli tıklanmalara ulaştım diyebiliriz.Denemek için çöp site mi kullanmalıydım,ya da açmalı mıyım onda kararsız kaldım şuan

    YanıtlaSil
  61. serdar bey merhaba benim sorum şu olacaktı size,url hatalarımı düzeltiyorum örneğin http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com.tr/2013/04/ucgenleri-snflandrma-ucgen-cesitleri.html olan kısmı.Ancak google da hep eski url çıkıyor ve yayına ulaşılamadı diye görünüyor doğal olarak yeni yayınlarımı nasıl tanıtabilirim google'a

    YanıtlaSil
  62. ben büyük bişey başarmışımda haberim yokmuş meğer. Toplamda 50 sayfalık bir yayınım olan bir blog sitem vardı. Sonra 50 yayının 40 küsürü kendi konularında 1. sıradaydı ve blog'umun günlük ziyaretçi sayısı 200 binin üzerindeydi. Aylık ise milyonun üzerindeydi.Hobi amaçlı açmıştım yazılar resimler ve diğer herşey kendi eserimdi. Ne reklam aldım ne de başka şeylerle uğraştım. Sonra birileri benim saatlerimi harcadığım sayfalarımı çalmaya başlayınca sinir olup kapatmıştım blogu. Kökten silmiştim yani. yaklaşık bir yıl oldu. Demekki önce biraz araştırmak gerekiyormuş :( Sağlam reklam geliri olurmuş.

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar http://www.eaktuelurunler.com/ sitesini ziyaret ettim de son 1 sene yazı yazılmamış. Blog işini bıraktı herhalde admin.
    Ben de roman başta olmak üzere kitaplar ve yabancı dizilerle ilgili bilgi veren bir blog yazmaya başladım. http://romanvedizi.blogspot.com/ beklerim arkadaşlar

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.