Google de Birinci Sırada Çıkmanın Sırrı!

Google de birinci sırada çıkmanın sırrı çözülmüş olsa, ve her yazdığınız makale ile google aramalarda ilk sayfada çıksanız, müthiş bir keyif alırdınız değil mi? Google aramalarında bir kez ilk sırada çıktığınızda artık geriye dönüş yoktur. Evet sonunda hak ettiğim yerdeyim der ve geriye yaslanıp, Google Analytics den Gerçek Zamanlı sekmesine basıp tadını çıkartmaya başlarsınız. Bir hangi içeriğe girildiğini merak eder, bir trafik kaynağına bakarsınız. Arada birde mobil mi? Masa üstü mü? Google da birinci sırada çıkmak hazırlıksız yakalanan blog yazarının aklını başından alır.

 

İlk sayfa da bile çıkmanın yanına yaklaşamayan yüz binlerce yazar varken, nasıl Google Birinci Sırada Çıkmak dan bahsedersin diyenleri ve haklı isyanlarını duyar gibiyim. İçimizden bazıları da ne isyanı ver artık şu formülü diyor. Arkadaşlar içiniz rahat olsun bunun formülünü vereceğim. Fakat yıllarca kafa patlatıp ele geçirdiğim bu formülü her halde ilk satırlarda açıklayacak değilim:). Şundan emin olun. Yazı bittiğinde sizde Google aramalarda ilk sırada çıkmanın keyfini yaşamaya aday bir yazar olacaksınız.

 

Hayal değil gerçek örneklerle, Google da ve diğer arama motorlarında ilk sırada çıkan yazılarım ile size yol göstermeye çalışacağım. Sizden ricam bu olayı sadece bir kez önce hayal etmeniz. Gözlerinizi kapatın. Sitenizdeki sayfa sayacının delirmiş gibi saniyede bir attığını düşünün. Hayali bile yetti değil mi? Gelsin ilk sıralar, ziyaretçiler, İnternet alemi admin görsün, blogger görsün. Sen değil miydin Google aramalardan günde 2 tekil gönderen? Şimdi yaktım çıranı Google efendi. Çıkarma beni ilk sırada da göreyim. Hayal etmeye devam. Delinin biri bu formülü ele geçirse. Çok gizli algoritmaları çözse, ne bileyim yada Türk usulü bir aracı koyup, Google merkezden bu tekniği sızdırsa.

 

Bunu hayal eden arkadaşlar yazımızı okumaya devam etsin. Hayal etmeyenler için yazının son cümlesi bu olsun. Biz geride kalanlar ile devam edeceğiz. Hayal etmek başarıya giden yolda yanımızdan ayırmayacağımız bir yol arkadaşı olacak. Hayal gücümüz bize yazımızı yazarken, blog da seo yaparken, ön izlemede yayına vermeden önce son rötuşlar için hep lazım olacak. Artık madde madde gidebiliriz. Google Birinci sırada çıkmanın altın formülü neymiş öğrenebiliriz.

 

google-siralamalar

 

Google da 1. Sırada Çıkmanın Sırrı

 

Google da 1. sırada çıkmak için ilk önce hayal etmeyi öğrenmeniz gerekir. Herkes nasıl olur derken, ben ilk sayfada çıkamayan blogcu arkadaşlara şaşıyorum. Tamam ilk sıra çok iddialı ama ilk sayfa asla imkansız değil arkadaşlar. Dünya üzerinde hiç bir formül yoktur ki sizi ilk yazınızda ilk sırada çıkarsın. Google gerek web mastırı gerekse blog yazarını bir gelişim süreci içerisinde takip eder. Ve gösterdiği performans çerçevesinde Google aramalarda yerini belirler. Bu kadar kapsamlı bir konuyu teknik detaylara boğmadan sizlere sunacağım. Yukarıda ki Google sıra sorgulama işleminde sadece ilk sırada değil ayrıca 2. sırada da yine e aktuel urunler.com yani biz varız. Hemen altta yer alan tablo da ise görüntülenme sayımız mevcut. Bu rakamlara ulaşmak asla imkansız değil. Gelin hep birlikte Google da 1. Sırada Çıkmanın Sırrı neymiş okumaya ve uygulamaya başlayalım.

 

arama-siralari

 

Sitenizi yayına verdiniz. Birinci makaleniz üzerinden bir kaç gün geçti ikinciyi de yayımladınız. Artık bir haftalık bir siteye sahipsiniz. Fakat giden gelen yok. İlk indexi almak kolay değildir. Google indexinizi sağlayan ve Örümcek olarak adlandırılan Google Botları blogunuzu muhtemelen bir hafta içinde tanımaya başlar. Bunun içinde aralarında en tecrübesiz olanı size yönlendirir. Halk dilinde biz bunlara ayakçı deriz. Fakat işi askeri sistem içerisinde anlatmak en ideali olacak. Sitenize ilk gelen asker (örümcek, google botu) Er dir. Yani gel dersin gelir, git dersin gider. İlk 15-20 içeriğinizde Er rütbeli örümcek, blog içeriğiniz ile ilgili detayları, yazılarınızın güncellenme sıklığını ve kategorik durumunu On başı olan üstüne rapor eder. Burası sizin ilk geçeceğiniz sınavın yeridir. Onbaşı elindeki raporlara bakarak sizi kendisi denetlemeye karar verir yada Er olan örümceğe dönerek, sen bunları15 gün daha gözlem altında tut der. İlk aşamayı tek seferde geçemeye bakın yoksa O 15 günlerin arkası gelmez. Peki Google 1. sırada çıkmanın sırrını bize getirecek ilk aşamayı nasıl geçeceğiz de sitemizi On Başına denetlettireceğiz.

 

  • Sitemizin adı ile gireceğimiz içeriklerin başlıkları aynı kelimeler içerisinde yer alması gerektiğinden Blog yada Site adımızı seçerken çok iyi düşünmeliyiz. En kısa ve en net olan alan adını seçmeliyiz. İleride Google Adsense ağından para kazanacağımız için Adsense uygun olmayan alan adlarından uzak durmalıyız. Nasıl mı? Ben alan adımı alırken Bim aktüel ürünler ya da a101 aktüel ürünler gibi bir seçim yapabilirdim. Yapmadım neden? Markalara ait alan adları Adsense politikalarına uygun olmaz da ondan. İleride başvurunuz telif hakları ihlali adı altında değerlendirilir. Bu yüzden Ben blogumu en iyi anlatacak ve yaptığım işi özetleyecek olan E Aktüel Ürünler .com adlı alan adını seçtim.
  • Tema seçimi 15 günde 2. aşamaya geçme yolunda bizim elimizden tutmalı, sıkıntı anında destek olacak bir dost gibi olmalı. İlk okul çocuklarının resim kâğıdına yaptığı sulu boya gibi sağı solu akmamalı. Temaya kafa yormayın diyen yazılara aldanmayın, tema isimden sonra gelir. Bu dönemde dikkat edeceğiniz en önemli kıstas temamızın mobil uyumlu olup olmadığıdır. Google da tema ararken Responsive kelimesini yazarak tema araması yapın.  Market yada mağaza sitesi mi yapıyorsunuz responsive online mağaza teması gibi arama yapın. Ve seçtiğiniz temanın mobil uyumu var mı? Mutlaka öğrenin. 2015 Mobil yılı olacak. Abartma demenize gerek yok. Bakın sizlerin bile birçoğunu bu yazıyı cep telefonundan okuyor.
  • Alan adını ve tema işini hallettiğimize göre sıra geldi içerik oluşturmaya. Maalesef bunun için biraz daha bekleyeceksiniz. Yok öyle hemen iki günde içerik oluşturmaya başlamak. Şimdi sırada En az bir sosyal medya ağında kendinize sayfa hazırlamalısınız. Bizim en aktif olduğumuz ağ Facebook sonra Youtube. Siz en az birinde görseli, tasarımı, blog ile ilgili bağlantı linkleri v.s hepsini tamamlanmış bir pozisyon da yayına hazırlık yapmalısınız. İşin bu ayağı halledildikten sonra içerik oluşturmak için son aşamaya 1 adım kaldı demek. 
  • Oluşturacağınız içerik ile ilgili anahtar kelime analizleri yapmayı öğreneceksiniz. Bunun nasıl yapıldığını Blog Hocam'ın Google İle Anahtar Kelime Araştırması adlı yazısından öğrenebilirsiniz.
  • Nihayet yazımızı yazmaya başlayabiliriz. Şimdiye kadar yaptıklarımızı gözden geçirelim.
    • Hangi Konuda yazacağımızı belirledik
    • Buna uygun, blogu en iyi anlatacak maksimum 3 kelimeden oluşan bir alan adı yine üç yıllığına satın aldık.
    • Temamızı seçerken Responsive yani Mobil uyumlu olmasına özen gösterdik.
    • Sosyal Medya sayfaları oluşturduk.
    • AdWords Anahtar Kelime planlayıcı ve diğer yöntemlerle Anahtar kelime analizi yapmayı öğrendik.

Buraya kadar her şeyi tas tamam. Ve bunları iki günde yaptık. Olmaz arkadaşlar. İki günde bu kadar işi hallede biliyorsanız şimdiye kadar köşe olmanız gerekirdi. Öyle olmadığına göre çok acele hareket ediyorsunuz. Sadece doğru temayı bulmak bile benim 1 günümü aldı. Nerede bunun alan adı, kelime planlama. Sonra olmadı hocam. Olmaz tabi. Acelemiz yok. İşi oluşum aşamasında aceleye getirirseniz Er olan asker ile her 15 günde bir görüşürsünüz. İnce eleyip sık dokuyacağız. Kuruluş aşamasında atacağımız bu temelin üzerine sitemizin kolonları yerleştireceğiz. Bu kolonlar bizi Google da 1. sırada çıkaracak yazıları taşıyacak. Şu anda biz öyle sağlam bir temel atıyoruz ki, hiç bir Google Güncellemesi bırakın yıkmayı sallayamayacak bile. Her güncelleme bizim lehimize olacak.

 

Benim tavsiyem şu dur; ben her konuda yazabilirim diyorsanız, alan adını almadan anahtar kelime planlayıcı aşamasını birinci sıraya koyun. Belirlediğiniz konular hakkındaki anahtar kelime araştırması yapın. Ve rekabet edebileceğinize inandığınız anahtar kelimelerden oluşan bir blog yapın. Yok, ben her konuda yazamam, uzman olduğum alanda ilerleyeceğim diyorsanız sıralamayı değiştirmenize gerek yok. Saydığım adımlar arasında mutlaka zaman aralığı yerin. Kafanızı rahatlatacak şeyler yapın. Alan adını buldum diye hemen satın almayın. İki, üç saat hava alın, kafanızı dağıtın ve rahatlamış beyinle bilgisayar başına oturun.

 

Google Örümcekleri için artık hazırız. Yaptığımız blogun temeli o kadar sağlam ki, artık örümcekler bizden korksun. Şimdiye kadar yazdıklarım blogunuzu zirveye taşıyacak ve orada kalmanızı sağlayacak olan yazı dizimin en önemli yapı taşları idi. Bu temel üzerine öyle bir bina yapmalıyız ki, Sultan Ahmet Camisi gibi, Ayasofya müzesi gibi, Taç Mahal gibi hatta Çin Setti gibi. Gelen tekrar gelmeli, gören memleketinde eşine dostuna onu anlatmalı. 2500 yıllık Kız Kulesi gibi her daim ayakta kalıp, varlığıyla ben buradayım demeli. Fark ettiniz değil mi? Bu yapıların en büyük ortak özelliği sağlamlığı ve mimarisi. Bizler blogumuzun mimari işini tema konusu ile çözdük. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Google da 1. çıkmak için bunlar yeterli mi? Hepsi bu kadar mı? Hayır arkadaşlar hepsi bu kadar değil. Yapımızın kolonları olarak tabir ettiğim 2. aşamada kaliteli ve Google uyumlu yazı nasıl yazılır, onu anlatacağım. Yukarıdaki görsellerle ilgili olan sayfaları ziyaret ederek hangi yolu izlemişim, analiz etmeye çalışın. Yazılarımda nelere dikkat ettiğimi isterseniz not alın ve bir sonraki yazıma kadar bu sayfalardaki yazıları örnekleyerek kendi makalelerinizi oluşturun, yayınlayın. Geri dönüşler hangi yönde mini bir gözlem yapın. Bir sonraki yazım Allah nasip eder de ölmez sağ kalırsak. Google 1. çıkmanın 2. aşaması olan Google uyumlu makale ve doğal seo nasıl yapılır onu anlatacağım. O zamana kadar kalın sağlıcakla.

 

e-aktuel Yazar Hakkında: Merhaba ben Selahattin Barışkan, 2010 yılında Dünyanın en büyük çöplüğü olarak gördüğüm İnternet ortamına sıfır bilgi ile giriş yapan, ardında 6 tane çöp site bırakan, bugün bilgi ve birikimimi E Aktuel Ürünler .com için kullanan sizin gibi biriyim.

180 yorum:

  1. "Google de" değil "Google'da."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +1 https://newengmagazines.blogspot.com

      Sil
    2. güzel ve faydalı makale olmuş emeğine sağlık benım http://www.istanbulbankalari.com da beklerim iyi akşamlar

      Sil
    3. Google da +1

      Sil
  2. Oldukça emek verilmiş bir makale. Diyelim ki ilk Sırada çıktık, bunu koruyabilmek de en az çıkmak kadar Önemlidir. Hedeflediğim anahtar kelimelerle bloğuma ziyaretçi çekebiliyorum. Ilk sayfalarda da çıkıyorum. Fakat sıralamalarda dalgalanma illa ki olacaktır. Önemli olan bu dalgalanmayı azaltmanın yollarını da keşfetmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zaten beklen bir olay burada google analitic sürecini iyi takip etmeniz ve ona göre hareket etmeniz gereklidir. Yani ilk sayfaya çıktım tamam yatalım olmuyor. www.atasoyhk.com

      Sil
  3. Çok faydalı bir yazı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Selahattin, ufak bir hatırlatma Çin Setti değil Çin Seddi olacak doğrusu. :))) Okurken gözüme çarptı. Eline sağlık yazı için. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu içerğe şapka çıkarılır ne diyeyim doğrusu teşekkürler blog hocam...

    YanıtlaSil
  6. Doğru tespitler, ikinci bölümü merakla bekliyorum. Benim de ilk sayfada, bazı anahtar kelimelerde ilk sırada çıkan yazılarım oldu. Çok fazla ilgi çeken bir konu olsaydı eminim ziyaretçi akınım da olurdu. Ama bence önemli konulardan birisi devamlılık ve özgünlük. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. @Adsız, Hatırlatmanız için teşekkürler. Yazının 2. bölümünde düzelteceğim.
    @Miss Tiffany, makalemiz yazı dizisi şeklinde olacak. Amacım yazılarınızın 1. sırada çıkmasının imkansız olmadığını ve Google güncellemelerin de yaşanan dalgalanmaların en aza indirilmesinin mümkün olduğunu göstermek. Size katılıyorum. İlk sırayı korumak da çıkmak kadar önemli. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
    @kararsizkralice, teşekkürler.
    @MİNEL SE, uyarı için sağ olun. Huzurunuzda bu tip hatalar için hepinizden özür diliyorum.
    @Faruk CETIN, Sevgili FARUK Çetin, Blog Hocam'a yeri gelmişken bende teşekkür ederim.
    @Mehmet gök, Sevgili Mehmet zaten özgün içerik olmadan 1. sırada değil, 100. sırada bile çıkamazsınız. Özgün yazılar 2015 de de yine Kral olacak. Hatta bundan sonra tüm Google Güncellemelerin de ilk kriter özgün içerik olacak. Yorumunuz için teşekkürler.



    YanıtlaSil
  8. Benim durumun özeti
    1.sıra
    Özgün içerik
    Günlük ortalama bir tıklama
    0 yorum
    :)

    YanıtlaSil
  9. @Serhat Ordulu, Serhat kardeşim olayı daha iyi kavraman için bir de şu şekilde kısaca özetleyeyim. Son yazın Game Dev Story Apk başlığıyla yazmışsın. Amacın Game Dev Story Apk indir anahtar kelimesi ile arama yapan kullanıcıları bloga çekmek olmalı. Bunun içinde bırak ilk sayfayı ilk 3 içinde olmalısın. Yazını okudum hepi topu 49 kelime. Birinci sıra derken girdiğin içeriğin birinci sırada çıkması gerekir. 49 kelime ile bu imkansız dan öte bir durum oluşturuyor.

    YanıtlaSil
  10. Yine başarılı bir yazı tüm bloggerların işine yarar doğrusu bilgiokulum.blogspot.com size minnettar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam site açtirmak istiyorum corluda oturuyorum arayınız ücret ne ise veririm kaliteli bir site lazım arkadaşlar 0538 590 80 33

      Sil
    2. Selam site açtirmak istiyorum corluda oturuyorum arayınız ücret ne ise veririm kaliteli bir site lazım arkadaşlar 0538 590 80 33

      Sil
  11. Selahattin barışkan hocam süper ve başarılı bir yazı yazmışınız ellerinize sağlık.
    bunlaribiliyormusunuzbm.blogspot.com sizce ne hataları var hocam ilgilenirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. @Hilmi CanTürk, Blog konusu çekmekte sıkıntı çekmeyeceğin bir alanda yazıyor olman en büyük avantajın. Hiç kafa yormadan her konuda bilgiyi İnternet ten kolayca bulur yazasın. Fakat bu avantaj iyi bir üsluba bürünmediği takdirde kopyala yapıştır gibi durur. Bazı içeriklerini, kontrol etme fırsatı buldum. Senden önce aynı cümleler ile bu içerikler girilmiş. Senin anlayacağın yazılarının en önemli kısımlarında copy-paste yapmışsın. Yazının bir bölümü kendi cümlelerin bir bölümü copy-paste. Bu asla orijinal bir içerik sayılmaz.
    Şöyle düşünebilirsiniz, İnternet de her şey var. Yazılmış. Ben daha önce yazılmamış bir şeyi nasıl yazarım. İşin püf noktası burada. Ne yazdığın değil, Nasıl Yazdığın önemli.
    Tavsiye
    1) Kopyala yapıştır yapmaktan vazgeçmelisiniz.
    2) Tema değişmeli.
    3) Com uzantılı alan adına geçeceğiniz zaman, mutlaka adını özgün seçmelisin bu alan adı ile olmaz.
    4) Seo uyumlu makale yazmayı öğrenmelisin.

    Blog Hocam okuyucuları için yazdığım ve bu yazımın devamı niteliğindeki yazılarımda Seo Uyumlu Makale yazmanın özellikle üzerinde duracağım.

    YanıtlaSil
  13. Güzel yazı olmuş teşekkürler küçük ayrıntılara takılan arkadaşlarda keşke samanlıkta iğne aramayı bıraksanız herkese yanlış yazabilir bazı kelimeleri :)

    YanıtlaSil
  14. @Selahattin Barışkan blogumda yayınladığım yazılar google aramalarında ilk sayfalarda yer alıyor fakat blog sitem değilde Google+ hesabım olarak çıkıyor. Bunun sebebi nedir sizce bir türlü çözemedim. Bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz ?
    blog adresim : birbilginvarr.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  15. @wepblogger, yorumunuz için teşekkürler. Küfür dışında her eleştiri bizim velinimetimiz olmalı.
    @birbilginvarr, aramalarda birinci sırada çıkmıyorsunuz. Google profiliniz açık olduğu için sonuç bu şekikde çıkar. Profilinizi kapatıp, tarayıcı geçmişinizi temizleyin. Sonra tekrar anahtar kelimeyi yazın. Sonuç farklı çıkar. Ayrıca wmaracı sıra bulucu da son derece sağlıklı bilgi verir. Kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  16. @Selahattin Barışkan teşekkür ederim ilginiz için.

    YanıtlaSil
  17. Çok faydalı bir makale olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. çok faydalı bir makale olmuş, bilginize sağlık :) boş bir vaktiniz olduğunda hatalarımı analiz etmek adına bloğumu ziyaret ederseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  20. @Gökhan TEKİN, Teşekkürler.
    @Hülünün Dünyası, Öncelikle iletişim, hakkımda ve Gizlilik ve Kurallar sayfalarınızı hazırlayın. Moda, Makyaj ve Kadın üzerine yazdığınız için sizin için en ideal sosyal medya ağı facebook ve instagram olmalı. Birinde mutlaka hesap açın ve paylaşımlarda bulunun.
    Temanız değişmeli. Tema sitenizin makyajı gibidir. Akarsa hoş durmaz. Çok sağlam bir temaya ihtiyacınız var. İyi bir slogan ve logo da olmalı.
    Sitenizde konularınız nedeni ile resimlerde bolca kullanmaktasınız. Fakat hiçbirinde resimler için alt isim kullanmamışsınız. Bu basit ama sonuç getiren etkili bir yöntemdir.
    Yazılarınızı düz metinler olarak yazıyorsunuz. Yazarken anahtar kelime belirlemiyor ve Seo uyumunu gözetmiyorsunuz. Seo uyumlu makaleye bir sonraki yazımda değineceğim. Merak etmeyin.
    Dost acı söyler. Blogunuz bu haliyle ölmeye mahkum. Fakat yapacağınız dokunuşlarla, onu ayakta tutabilirsiniz. Nasıl mı? İşin özeti şu. İçerik giriyorsunuz. Ve özgün içerik. Bu en iyi tarafınız. Ve gerçek anlamda önemli olan tek şey budur. Her şeyi bu özgün içeriğin etrafına sağlam bir şekilde kurmak sizin elinizde. İçerik girmeden önce bu yazımda yer alan hatırlatmaları göz önünde bulundurup, adımlarınızı bu çerçeve atmaya başlayın. Başarı tesadüfen gelmez. Bunu istemelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp incelediğiniz ve eleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Vahim olan şu ki yazmayı çok seviyor olmama rağmen işin alt yapisi hakkinda en ufak bir bilgim yok. Sizlerin eleştiri ve önerileriyle ilerlemeye çalışıyorum. Tek istediğim kendimi ifade edebildiğim müthis bir blog sahibi olmak ama sanırım işim biraz zor :)

      Sil
  21. Böyle uzunca ama yeterince açıklayıcı bir makale bizede yarıgor hocam saolun
    Makalelerinizi dikkata alarak iyi gerlere gelicem inşallah
    rootuygulamam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Gercekten güzel bir yazı olmus. Burda öğrendiklerimi
    yazanadamim.blohspot.com adresine uygulayacagım

    YanıtlaSil
  23. az önce kontrol ettim ve 4 yazıdan 3 tanesi ilk sayfada çıkıyormuş.Ama sayfada gezinen kimseyi göremiyorum:))

    YanıtlaSil
  24. Bos muhabbetler. Basit kelimelerde ilk sayfaya cikmak icraat degildir

    YanıtlaSil
  25. meraba kardeşim..Ben sana Azerbaycandan yazıyorum...Google Adsense + Blogger ile ilgili sorunum var...Lütfen benimle iletişime geçer misin ? Şimdiden Teşekkürler...

    Facebook Adresim https://www.facebook.com/pretty.yashka.5

    YanıtlaSil
  26. hocam haklısın bilgi vermeye devam emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  27. Hepimiz internet dünyasının birer vatandaşıyız. Ben de bu dünyada yer alarak “en çok sayıda bireyi bilgilendirmek” düşüncesiyle yola çıktım. Kendi çapımda, bildiklerimi ve araştırdıklarımı harmanlayarak sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Bu bilgi akışını olabildiğince çok çeşitli konularda yapmak istiyorum. Altın yatırımından tutun da bütçemize göre akıllı telefon önerilerine varana kadar hepimizin sıkılmadan okuyabileceği yazılar yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Umarım bu konuda, sayfamı ziyaret ederek ve destekleyerek daha çok şevklendirirsiniz beni.

    www.bakalimbilelim.wordpress.com

    YanıtlaSil
  28. Bu arada bu yolda henüz yeni ilerleyenlerden olarak Selahattin hocama değerli yazısından ötürü teşekkür ederim. Google sıralamalarında iyi yer edinebilmek için ilgili yöntemleri deneyeceğiz

    YanıtlaSil
  29. @Mehmet Ali, yolunuz açık olsun Mehmet Ali bey.
    @Yazan Adam, yöntemler kulak doğma olmadığı için uygulandığında başarı mutlaka geliyor. Ben ve sitem bunun kanıtıyım. Uygulayın ve hiç tereddüt etmeyin.
    @budur.net, ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. @blogger, size katılıyorum. Basit kelimelerde ilk sırada çıkmanın bir anlamı yok. Bu yazıda basit kelimeleri örnek gösterdim. Aynı yöntem rekabeti bol olan kelimelerde de denendiğinde sonuç başarılı oluyor. Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Yorumunuz üzerine Anlize göz attım. Bim Puma saat için yazdığım yazı 5210 sayfa gösteri almış. 320 kelimelik basit bir yazı için etkili bir sonuç sayılmaz mı? Yorumunuz için çok sağ olun. Başımın üzerinde yeriniz var.

    YanıtlaSil
  31. başarılar.benim blogger e bir göz atabilirmisiniz acaba geleceği varmı :)

    YanıtlaSil
  32. Makalenizi kendiniz yazdınız iseniz oldukça açıklayıcı ve itinalı yazılmış. Bu makaleyi kendi sayfanızda yazsaydınız eminim 1 rank alırdınız :)
    Emek için teşekkürler güzel bir yazı olmuş
    Bu arada benim çöplükede beklerim :)

    YanıtlaSil
  33. Benim henüz 1 haftalık bir blogum var. Ama Yazan Adamım yazınca 2 ve 3 sırada benim yazılarım çıkıyordu. Bu erken gelen bir başarımıdır yoksa ben mi öyle sanıyorum. Yazınızı okuyunca sormak istedim. Cevaplarsanız sevinirim
    Blogumada beklerim

    YanıtlaSil
  34. Çok faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  35. @Hüseyin, sanırım ilk blog denemen. Yada henüz işin teknik kısımlarına fazla kafa yormadın. Öncelikle için telif hakkı doğabilecek alan adlarından uzak durmalısın. Yazımın bir bölümünde bu konuya değindim. İsminin içinde google geçmesi çok büyük bir eksi. İçerik girdikçe ziyaretçin artar. Fakat ismi mutlaka değiştir. 3 - 0 geriden başlarsın.
    @Yüksel Duman Blogger, Yüksel Hanım kendiniz yazdıysanız kısmına çok üzüldüm :(. 5 koca yılın emeği var bu sözcüklerde. Hamd olsun çalma çırpma işlerini bize çok uzak. Tek bir harf kopya değil. Biz doyduk bu işlere. Rank alırdım ama bu lezzeti alamazdım. Yorumunuz için teşekkürler. Bu arada sizin çöplüğe de uğradım. Yazılarınız çok kısa geldi. Halbuki seçtiğiniz konular üzerine daha doyurucu makaleler çıkaracağınız izlenimini aldım. Bence siz bundan daha iyisini yapabilirsiniz.
    @Yazan Adam, yazan adam anahtar kelimesinin daha önce hiç kullanılmadığı anlamına gelir. Bu yüzden çok kısa sürede üst sıralara çıktınız. Her hangi bir başarı değildir. Bu arada her konuda yazan yazarım diye çok iddialı bir sloganınız var. Eğer böyle bir yeteneğiniz varsa bile bunu açıkça yazdığınızda biraz itici olur. Sitenizde Mp3 indir gibi bir alan gördüm. Bu kısım telif hakkına girer ve ömrü billah bir arpa boy yol alamazsınız. Önce hakları ve kuralları bilmeliyiz. Sonra yeterince iyi isek zaten bu oyunun ilk 11 oyuncusu olacağız :) Öğle değil mi?
    @Sade sıradan sana da bir teşekkür.

    YanıtlaSil
  36. Gerçekten yararlı bir yazı. Benim bloguma da bakabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  37. Selahattin Bey,zamanınız olursa,sadece deneme amaçlı ve kazanımlarımı bir düzene koymak niyetiyle yazmaya başladığım bloguma uğrayıp fikir ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız müteşekkir olurum.Yazılarım konu başlığıyla arayınca ilk sayfada çıkıyor,lakin bu başlıkla benden başka kim arar işte orası şüpheli:)) Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. @arkeorehber, Benim gibi tarih merakı olanlar için dolu dolu içerik üretiyorsunuz. Sanırım tarihe olan ilgim bana bu kez pahalıya patlayacak. :). İletişim kısmında mail adresinizi göremedim. selahattinbariskan@gmail.com dan bana mailinizi gönderin. Arkeorehber ile ilgili yazacaklarım bu yorum sayfasının çok ötesinde.

    @Anıl Can, sizi unutmadım. Yazılarınızı yeni okumaya başladım. Geri dönüş yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba makalenizi okudum ve çok begendim akliniza elinize saglik ben bugün bloggere üye oldum yazmayi seviyorum bana yardimci olursaniz sevinirim

      Sil
  39. Ilk sayfada cikmak kolay olsaydı eğer herkes her yaptığı çalışma ile ilk sayfada olur, ilk sayfada olmanin da bir onemi kalmazdi.. Gaye en iyisini yapmak olunca elbet başarı da kendi oraninda bir şekilde gelir. Düşünün bir. . Piyasada bir çok restoran varken sıfırdan bir işletme var edip tutunmanin yolu, hem en iyisi ve hem farlisi olmaktır. .

    YanıtlaSil
  40. Konuyla ilgili bir şey daha sormak istiyorum. Bloga bir yayın eklediğimde onu google hesabimda da paylasiyorum. Daha sonra yayinimin icerisindeki bi anahtar kelimeyi googleda arattigimda google hesabim ilk siralarda cikiyor. Bu ne anlama geliyor. Blogum hala cikmiyor ama google hesabim hep ilk sayfada. Umarim bu iyi bir seydir :)

    YanıtlaSil
  41. Google+ hesabinizi bloggerden ayirmaniz gerekiyor hulu hanim.Aksi takdir de blogunuzun hiti duser.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim.
    Blogumu olusturdum.
    niyetim teknoloji sitelerinden yeni haberleri kolyala yapistir yaparak blogumda paylasmak.
    bazende yeni cikan teknoloji haberleri icin yazilar ve elestiri yapmak istiyorum.
    Paylasim yaptigim sitelerin linklerini yazi altlarinda vermem uygunmudur? Bence uygun sanirim?
    Blogumdaki yayinlarimi sosyal medyada direk paylasmak mumkunmu yoksa actigim hesaplardan linkmi vermem daha dogru olur.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba :) yazı çok faydalı ve düşündürücü :)
    Birşey sormak istiyorum; ben blogumda haftada bir özgün içerik yayınlıyorum genelde cuma-pazar arası.bu yaptıgım ne kadar dogru ? Yani haftada 1 özgün içerik yeterlimi ? Haftada minimum kaç özgün içerik yayınlamalıyım? Ayda 1 yayın yapan bloglar bile benim blogumdan alexa sıralamasında daha iyi durumdalar ? Seo açısından nasıl bir yol izlemeliyim ? Etiketler ne kadar önemli bu konuda ğörüşlerinizi alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  44. @Adsız, Kopyala yapıştır ile hiç bir yere varılmaz. Önce bundan vazgeçmelisiniz. Sonra diğerleri gelir.

    @fifa 2015 indir, Teşekkürler.

    @Annebebekegitimi, en iyi olmak kısmına katılıyorum. En azından en iyisi olmaya çalışmak hedefe ulaşmak için olmazsa olmazdır. Restoran dan örnek vermişsiniz bende buradan devam edeyim. İşin özeti şudur aslında. Dünyanın en iyi yemeğini yapıyorsunuz. Eş dost, hısım akraba bayılıyor. Bir gün ticari olarak bu işin peşinden koşmaya başlıyorsunuz. İşte benim yazdıklarım burada başlıyor. Eğer kuralları ve yol yapmayı bilmiyorsanız akşam olunca "O Yemeği" sadece kendiniz yersiniz. Birde eş dost. Halbuki Google da Birinci sırada çıkmak imkansız değildir. Benim sıfırdan yaptığı Ahmet, Ayşe neden yapamasın? Üstelik BH gibi bloglar varken.

    @MustafaAlnıakk. Blogunuzu daha önce de ziyaret etmiştim. Bu kez biraz daha ayrıntılı inceledim. Sorularınıza geleyim. Özgün içerik olduktan sonra hafta da bir yazmak fena değilir. Fakat özgün yazmak ile trafik çekmek birbirinden farklı şeyler. Trafik çekmek için yani Alexa değerlerinizi iyileştirmek için yazdıklarınızı arz etmekten ziyade, talebe göre yazmak daha akıllıca olur. Blogunuz üzerinden gidelim. Sinema ve TV Önerileri başlığı ile yayınladığınız son yazı 13 Aralık. Geçmişine bakıyorum ayda bir öneri bile yok. Bu kadar aktif bir alanda yazacağım dedikten sonra, bu etiket ile bana hafta en az bir içerik üretmelisiniz. Sadece bu başlıkta. Ve güncel olmalı. Seo açısından nasıl bir yol izleyeceğinize gelince, ilk önce ne yazmak istediğinize karar vermelisiniz. Yazarken sıkılmayacağınız şeylerle başlayın. En fazla 2 hadi 3 başlık belirleyin ve anahtar kelime planlayıcı ya göz atın. Bu başlıklara ait anahtar kelimeler belirleyin. Ve istikrarlı bir şekilde bu kelimeleri baz alarak yazın. Bir sonraki yazımda Seo Uyumlu makale yazmayı anlatacağım. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp incelediğiniz için teşekkür ederim :) Tavsiyelerine uyacağım :) Kategorilerimdeki yazı aralığına dikkat edip eşit sayıda yayın yapacagım :)
      Tekrar teşekkürler :)

      Sil
  45. Yazilarinizi zaman zaman takip ediyorum. Birçok kişi için gerekli güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Güzel yazilarinizin devamini dilerim.

    Bir sorum olacak:
    Yeni blogunuzda adsense reklamı göremedim. Beklediğiniz bir süremi var yoksa daha farklı bir yaklaşım mı söz konusu? Burada püf noktalar varsa paylaşırsanız sevinirim?

    YanıtlaSil
  46. Adsense 6 ay politikasi yuzunden beklemekteyim. Blogun gelişimi çok iyi. Henuz daha 2 ayı dün doldurduk. Kaldı 4 ay. Dikkatinizden kaçmaması beni memnun etti.

    YanıtlaSil
  47. Ben 2,5 ayda adsense'i açtırdım. En az 1 hafta incelerler diye her yerde okuyordum ama başvuru ardından geçen 24 saatte hesabı açtılar. Şimdi birkaç aylık 1-2 blog'um daha var ama pek içerik eklemedim. Yakında eklemeye, içerikle doldurmaya başlamayı düşünüyorum. Tam bimediğim için soruyorum. 6 ay beklemeden belli bir takipçi ve görüntüleme sayılarına ulaşınca ilk blog'um gibi bu yeni 2 blogumu varolan hesabıma bağlasam bir sıkıntı yaşarmıyım. 6 ay beklemenin bir artısı eksisi var mı?

    Bu arada yeni blog'unuzun temasını ve içerik düzenini çok beğendim. Profesyonel işi olduğu her halinden belli oluyor. Belli bir sistematiğe göre hareket ettiğinizi bu işlerden anlayanlar çok rahat görür. Tebrik ediyor, beklentilerinizi karşılamasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  48. yakin kulvarlarda blog yaziyoruz aslin da ortak bir is mi yapsak selahattin hocam. :)

    YanıtlaSil
  49. Neden olmasın. Fırsatları değerlendirmek lazım.

    YanıtlaSil
  50. buradaki yazılanlara kulak verin kısa sürede yükselirsiniz mobil konusunuda çok dikkat ediniz gerçekten bu sene mobil yılı olacak

    YanıtlaSil
  51. Ben zaten ilk sırada çıkıyorum. Alan adım böyle cins olunca öyle oluyor tabi. Ama yazdığım konulardan da ilk sırada çıkanlar var. Kendimle övüneyim bari.

    YanıtlaSil
  52. Faydalı bilgilerle emrinize amadeyim. Her ne kadar ileriki yıllarda sitemden ufak tefek getiriler(reklam vs.)beklesem de temel amacım olabildiğince çok kişiye ulaşıp doğru-yanlış etkileşimini yakalamaktır. Saygılar.
    www.bakalimbilelim.com

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  54. ellerinize sağlık .çok güzel ve aydınlatıcı bilgiler.2. yazınızı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  55. Asla Asla Demeyin Neden Olmasın Bir Gün Elbet Birgün İlk Sayfaya Çıkabiliriz Yalnız Hocam Sizden İsteğim Bu Konunun Üzerinde Durmanız Ve Birkaç Yazı Daha Paylaşmanız.

    YanıtlaSil
  56. gerçekten dergilik bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  57. @limitsizamca, mobil konusu başlı başına bir makale ile anlatılacak gibi değil. Çok Haklısınız.

    @1 Delinin günlükleri ilk sırada çıktığınız yazılar çoğaldığında trafikte kendiliğinden artacaktır. Başarılar.
    @Yunus Uyar, sabır elbette. Fakat bu sabırla bekleyeceğimiz zamanı kısaltmak bizim elimizde.

    @iclal , Bu BH daki 2. yazımdı. Çöp site yapmaktan korkmayın! Adlı yazımı da okuyabilirsiniz. Bu serinin 3. Yazısını hazırlıyorum. Yakında yayınlanacak inşallah. İlginiz için teşekkürler.

    @Web Dersleri - Webmaster Dersleri , Teşekkürler çok yakında yine doyurucu bir yazım ile BH da olacağım inşallah.

    @Emre, kısa ama harika bir yorum yazmışsın. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. Hocam güzel bir yazi olmuş emeğinize sağlik bende bu işte yeni sayilirim bloguma bi goz attip eksiklerimi iletirmisiniz cook tsk ederim elbistangencleri.blogspot

    YanıtlaSil
  59. Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ben wordpress kullanıyorum ve SEO eklentisi ile her yazıma ayrı keywords, description ve odak kelime gibi SEO ayarlarını kendim yapabiliyorum. Her yazı için ayrı keywords ne kadar doğru bilmiyorum ama Google'da yazılarımda iyi sıralamalarda olduğumu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  60. Yazılarınız özellikle benim gibi yeni bloggerlar için çok faydalı. Emeğinize sağlık. Sadece tema maddesini daha açıklayıcı olarak alabilir miyiz. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  61. Biz yeni bloggerlere yararlı olacak paylaşımlarda bulunduğunuz için sonsuz teşekkürler. Biiznillah, özgün kalemimle insanlarımıza yararlı paylaşımda bulunacağım ben de...

    YanıtlaSil
  62. Google sıralamalarında ön sıralarda çıkmanın yazınızda belirttiğiniz gibi pek çok yolu var. backlinkler de bunu etkileyen önemli etkilerden birisi. ancak sanırım backlinkin aynı zamanda pr değeri yüksek sitelerden alınması gerekiyormuş. özellikle .gov sitelerden backlink nasıl alıyor bilen var mı?

    YanıtlaSil
  63. En iyi backlink yöntemi doğal olarak oluşan backlinler dir. Siz kaliteli içerik üretirseniz birileri bunu mutlaka paylaşır.

    YanıtlaSil
  64. hocam emegınıze saglık cok guzel bır paylasım oldu bızım gıbı acemıler ıcın. bır ara benım sayfamada bakıp eksıklerımı soyler mısınız? sımdıden tesekkur ederım...
    http://gevezekz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  65. hocam teşekürler acemi olmak zor iş benim bloguma da bakıp eksikleri yazarsanız çook sevinirim emeginize saglık

    YanıtlaSil
  66. Selahattin Hocam harika bir yazı olmus. Akıcı yazı diye ben buna derim. 5 aylık bir blogum var. Diğer arkadaslara yaptığınız gibi benim de bloguma değerlendirir misiniz acaba Selahattin Hocam. Saygilar

    Yaşamdanyazilar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  67. Google ın en sevdiği şey istikrar. bir yıl önce açıp unuttuğunuz bir bloğa bikaç hafta içerik ekleyin bakalım ne oluyor.

    YanıtlaSil
  68. Artır her şeyin sanal ortamda değer kazandığı günümüzde sitelerinde bir kalite değeri var. Bu PR ya da Pagerank Değeri olarak biliniyor. Pr değeri yükseldikçe sanırım google de ön sıralara doğru yükseliyoruz. ancak bunu yaparken yapay yollardan kaçınmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  69. Sitenin google ön sırada çıkmasını garanti eden ve insanlardan para koparmaya çalışan pek çok site var. sanırım bunlardan uzak durmak ve olayı biraz kendi seyrine ve kaliteli paylaşımlara bırakmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  70. Hocam url yönlendirme yapark ücretsiz bir domain kullanıyorum. Bunun bir zararı var mı. Blogspot kullanmam daha mı yararlı olacaktır. Sizin blogspot.com kullandığınızı görünce sormak istedim. Sitem >> http://www.babamdablogcu.tk/

    YanıtlaSil
  71. faydalı makale paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  72. Gerçekten öğrendiğim şeyler oldu diğer sitelerdeki gibi laf kalabalığı olmamış teşekkürler.

    YanıtlaSil
  73. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  74. Öncelikle güzel bir makale olmuş teşekkürler.Benim sitemede bir göz atabilirmisiniz.Eksiklerim neler : http://www.androidgezegeni.com

    YanıtlaSil
  75. Hocam kendi ismim üzerine blog açtim hata Mı ettim ne yapmam gerek lütfen ulaşirmisiniz bi göz gezdirin http://halildogac.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  76. Ogretici guzel paylasim elinize saglik
    http://gercektarihdeposu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  77. Ogretici guzel paylasim elinize saglik
    http://gercektarihdeposu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  78. anlatım için teşekkürler yalnız bir sorum olacak
    www.trkontor.com bir kontör sistemi kurulu ve responsive değil responsive versiyonuda şimdilik yok bunu responsive miş gibi göstermenin bir yolu varmıdır ?

    YanıtlaSil
  79. SANA BİRŞEY DEYİM..

    Zamanımı çaldın dostum, çok boş bir yazı yazmışsın.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba futurenet, ben bir şey çalmadım, pekala yazıyı yarıda bırakabilirdiniz. Ama bırakmadınız. Neden? Bu yazının düzeni ile alakalı. Olumsuz yorum yapan bile okuyup bitiriyorsa ne mutlu bana. Şu anda google da 1. sırada çıkmak yazınca ilk 5 de çıkan yazıyı okudunuz. Yorum için Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  81. Hocam Merhaba,
    Bende bu internet alemine yeni girenlerdenim. 6-7 ay önce bir blog açtım başlangiçta google aramalarında 8. sayfada çıkan sitem zamanla 3. sayfaya kadar yükselttim. Ancak uzunca bir süredir dahada yukarılara taşıyamıyorum. Acaba benim sitem neden hala daha google aramalarında birinci sayfada çıkmıyor. Yukarıda anlattıklarınızı uygulamak için biraz geç kaldım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Site adı: amerikadakiyasam.blogspot.com.tr/
    Anahtar kelime: amerikada yaşamak
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  82. merhaba müsait olduğunda benim blog için yapıcı eleştirilerinize acıgım yeni başladım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  83. Kimsenin kötü yorumuna aldırmayın hocam boşverin.Teşekkürler Yararlı Paylaşım

    YanıtlaSil
  84. O kadar uğraşıyorum nedense siteyi birinci sayfaya dahi çıkartamadım istediğim kelime ile sitenin ismi aynı
    http://www.yazicifiyati.com.tr/ yazıcı fiyatı diye arıyorum

    YanıtlaSil
  85. Merhabalar, öncelikle yazı için emeği geçenlere çok teşekkürler, bir şeyler ilave etmek gerekirse yorumlar da belirtildiği gibi internette her konuda bilgi mevcut fakat bu bilgiler oldukça dağınık ve anlatımlar da akıcı, akılda kalıcı şekilde değil. Çoğu sitede durum böyle . Eğer hiç yazılmamış nette hiç bir şey bulunmayan makale yazarsanız inanın başlığı aratın google da ilk sayfa ve ilk sıradasınız. Fakat var olan bir bilgiyi derleyip kendi cümlelerinizle yazarsanız işler değişiyor bunun için öncelik makale ne kadar özgün, kaç kelime, anahtar kelime kullanım yüzdesi, alt başlık kullanımı, alt başlıklarda anahtar kelime kullanımı, anahtar kelimelerin altı çizili italik gibi özelliklerde olaması, etiketlerin birbirinden farklı ve yazı ile alakalı olması, yazıya meta açıklaması eklemek ve meta açıklamasında en az bir anahtar kelime kullanılması eğer bunları yaparsanız doğru şekilde zamanla sitenizin ilk sayfa ilk sırada çıkması imkansız değil lakin bence önemli olan sadece ilk sırada çıkmak değil gelen ziyaretçiye aradığını verebilmektir. Mesela blogger eklentisi aradım sosyal paylaşımla ilgili bunun birçok türü mevcut ziyaretçi birçok türü sitenizde görürse o sizin kalıcı ziyaretçiniz olur aynı ve başka bir siteye gitme ihtiyacı duymaz bloghocam da olduğu gibi saygılarımla..... makalekutusu.biz

    YanıtlaSil
  86. Salamlar. Movzu maraqlidi amma bezi incelikleri bilmek lazimdir, google page rank bunlardan en vacib olanidir page rank yoxsa o saytin omrude azdir. Men indiye qeder 4 5 sayti 1 ci sehifeye cixartmisam lakin, page ranki olmadigi ucun bir muddetden sonra google blok etdi. Page rank google'in saytiniza verdiyi 1 den 10 a qeder deyerdir. Page ranki qaldirmaq ucun page ranki yuksek olan saytlardan sizin saytiniza kecid olmalidir bele olduqda saytiniz uzun omurlu olur ve google hemise axtarisda irelide cixardir.

    YanıtlaSil
  87. Temizlik ürünlerinde kampanya yapmak istiyorum google neden sıralama ya almıyor

    YanıtlaSil
  88. Ben de özgün bir adla blog açtım yeni, bugün
    http://www.serbestika.com/
    Ve incelediğim konularda kapsamlı özgün konular örnek astral seyehat, Lucid rüya deneyimlerim.
    http://www.serbestika.com/2015/07/lucid-ruya-astral-seyahat-var-m-boyle.html
    Ancak twitter da bulunmak dışında, 1. sırada çıkmak için henüz başka bir şey yapmıyorum, sonucu zaman gözterecek.


    YanıtlaSil
  89. ahmet tatlı
    harika açıklamalar teşekur

    YanıtlaSil
  90. İkinci kısım paylaşılmadı mı? Yoksa ben mi bulamadım?

    YanıtlaSil
  91. Yazı seo teknikleri açısından da çok güzel hazırlanmış. Resmen ders konusu gibi. Yazılarınızdan çok faydalanıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  92. Ahmet Güler ve Deneyimli Anne beğeniniz için teşekkürler.
    Buket Uçar hanım yorumuz beni bir kez daha klavye başına çekti. Haklısınız ikinci kısımı yayınlamadım. 2015 yılı duygusal anlamda berbat geçiyor. Ben duygularımla yaşayan insanlardanım. Sanırım Kasım ayında ölü toprağını üzerimden atıp Seo konusunda verdiğim ikinci bölüm sözünü de tutacağım. Yorumuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  93. Bu arada şunu da belirmek isterim. google da 1. sırada çıkmak, google ilk sırada çıkma gibi arama kelimelerin de şu anda ilk 5 içinde bu yazımın olması beni de mutlu etti. Unutmayın Ne Siz Tesadüfen Başarılı olabilirsiniz, Nede Başarı size tesadüfen gelir...

    YanıtlaSil
  94. bu yazının hiçbir işe yardımcı olacağını düşünmüyorum saygılar

    YanıtlaSil
  95. gereksiz bir yazı aradıgınızı burda bulamazsınız bloggerde 50 farklı hedef kelimede 1. olan bir arkadas.. ayrıca aktüel ürünler anahtar kelimesinde piyasada gözükmüyorsunuz.site içi link gömmüş tanıtım yazısı yazmısınız resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırim bir kaç yorum yukarida yazmistim ama hatirlatayim yinede. Sıkıntılı bir yaz gecirdim. Sitenin uzerine pek dusemedim. Burada anlattiklarim yazi, makale ve tek bir sayfa uzerinden yapilacak seodur. Size önerim ön yargili yaklasmayin. Mesela şu anda google da birinci sirada cikmak diye arama yapin. İlk beste bu yazi var. Yani sadece aktuel urunler icin yapilis bir calisma degil. Yorumunuz icin tesekkurler.

      Sil
  96. Merhaba Hocam,
    Blogumu gogle'de arattığımda şöyle çıkıyor :
    '' beyazmucizeler.blogspot.com.tr/
    Bu Blog'da Ara. Yükleniyor... Powered by Blogger. Translate. Subscribe To. Kayıtlar. Atom. Kayıtlar. Tüm Yorumlar. Atom. Tüm Yorumlar. İLETİŞİM. Ad. E-posta *.''
    Bunu nasıl düzeltebilirim? Yani ben ''Bu Blog'da Ara. Yükleniyor... Powered by Blogger. Translate. Subscribe To. Kayıtlar. Atom. Kayıtlar. Tüm Yorumlar. Atom. Tüm Yorumlar. İLETİŞİM. Ad. E-posta *.'' kısmı yerine etiket nasıl yazabilirim? yardımcı olursanız çok memnun olurum...

    YanıtlaSil
  97. Cok sey söyleyip hicbir sey anlatmamak günümüzün hastaligi ya da sanati olmus..yine sagolun..

    YanıtlaSil
  98. Tebrik ederim amacına uygun bir makale olmuş geniş cümle kullanarak analitik düşünerek sıra dışı benzersiz bir içerik girilmiş SEO da budur yeterince yorum olması bile taktire şayan

    YanıtlaSil
  99. Çok değerli bir paylaşım, emeğinize sağlık. Keyifle okuduk.

    YanıtlaSil
  100. güzel akıcı bir yazı olmuş. sitede kalma süresi bakımından iyi ancak, yazında da belirttiğin gibi geri dönüşüm çok önemli. Bu yüzdende iyi bilgi gerekir. yazı güzel ancak sonuç yok ve böyle yazıda çok. mesela ben bu sitenin adını görsem tıklamam bile. bu anlattıklarını bilmeyen kalmadı her seo sitesinde var. Tek beğendiğim nokta akıcı bir yazı oluşu ama aradığım cevap yok.

    YanıtlaSil
  101. Selam ben İsviçre'de
    Bana ait bir Transport taşıma firmam var sonzamanlarda aşırı bir şekilde Google'da bir düşüş kayıp ettik. Birinci sayfayanasıl tekrar gelebilirim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

    www.delfinumzug.ch

    YanıtlaSil
  102. Bu konular çok tartışmalı aslında. Mesela ben google'de "google'de 1. sırada çıkmak" diye arattım karşıma ilk bu makale geldi fakat mesela bakıyorum bu makalenin url adresi bile uygun şekilde düzenlenmemiş sadece makale içerisinde google'de 1. sırada çıkmak yazan yerlere vurgu yapılmış ama bu makale ilk sıradaydı.

    Google gerçekten neyi önemsiyor pek bilinir bir şey değil. İki site düşünün ikisinin de pagerank değerleri aynı herşeyi aynı x bloğu bir konuda y bloğundan çok daha özgün yazıyor, seo uyumlu yazıyor ve görselleri çok güzel fakat ilk sırayı y bloğu alıyor. Bunları da hergün görüyoruz mesela. Çok fazla değişken var, çok.

    YanıtlaSil
  103. www.asikincielesya.com sayfasına sizin söylediğiniz yoldan gidip sonuca bakacağım sağolun.

    YanıtlaSil
  104. Benim bir sorum olacak . Bu konularda biraz yeniyim yardimci olursaniz sevinirim..beni Blogumdaki metataglarda sunlar yaziyor:metatagda noindex,nofollow
    noindex,nofollow olunca benim blogumdaki yazilar googlede yayinlanmaz mi..eger yayinlanmiyorsa burdakileri index,follow mu yapmam gerek..? Tesekkurler..
    Adresim su incelerseniz sevinirim. Bu blog konusunda cok heyecanliyim ama yapmam gereken cok sey var biliyorum.. yorumunuzu adresime gönderebilir misiniz?
    http://meinedeutschesprache.blogspot.de/ lütfen bir kontrol edin eksikleri neler benim blogumda...

    YanıtlaSil
  105. İlklerde çıkmak için sabır lazım. Yazı gayet başarılı. İthalduvarkagit.com

    YanıtlaSil
  106. Sabır her şeyin ilacı ama kuru kuruya da beklenmez tabi üstümüze düşeni yapmamiz gerekir ki yapmamız gerekeni de hocamız gayet iyi anlatmış. Teşekkürler hocam...

    YanıtlaSil
  107. çok yol kattetmek gerek açıklam güzel olmuş hocam

    YanıtlaSil
  108. Guzel yazı benim de birblogum var ama ziyaretcim huc yok denecek kadar az acaba seo da mi sıkıntı varr bi baksanız http://duslerdunyasii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  109. Yazı gayet başarılı, teşekkürler.
    http://www.marmaraitiraf.com/

    YanıtlaSil
  110. guzelguzelsozler.blogspot.com sizce sitem nasıl??

    YanıtlaSil
  111. Yazınız için teşekkür ederiz çok aydınlatıcı bir yazı oldu bizler için kacgun.org

    YanıtlaSil
  112. wallaha 10. sırada çıksak yine iyi dijitalevren.com çok uğraşıyorum çok.

    YanıtlaSil
  113. Ayol bu nedir? Yazım hatalarından kör oldum resmen. Bir de "bi milyarlık süpürge" satmaya çalışan İhlas pazarlamacısı üslubu cabası!
    Bu yazının asla veremeyeceği bir bilgiyi paragraflarca pazarlamaktan başka sorunu ne biliyor musunuz? Hiç kimse henüz alan adını bile belirlememiş, blog dahi açmamışken "Google'da birinci sırada çıkmak" diye arama yapmaz, bu yazıya ulaşmaz. En az belli bir süredir blogu olan ve bir süre sonra ilk sayfada çıkmayı dert etmeye başlamış insanlar arıyor bu yazıyı. Blog Hocam'ı takip ediyorum ama gördüğüm en gereksiz kalabalık ve işe yaramaz yazı bu herhalde.

    YanıtlaSil
  114. Teşekkürler makale için çok faydalı olacak inşallah.

    YanıtlaSil
  115. Sayfa hızı bence en onemlisi

    YanıtlaSil
  116. bir sürü laf salatası ve özellikle bazı kelimeleri defalarca bold yazı tipi ile vurgulayarak yapılmış .İşe yarar hiçbir bilgi içermeyen bir yazı .ve google da birinci sırada çıkmak gibi şeyler yazınca 1.sırada çıkıyor .arkadaş google ı keklemiş resmen . demek ki abur cubur 300-500 kelime yazıcaz anahtar kelimeleri bold yapıcaz iş hallolacak .neyse bu açıdan işimi gördü yazı teşekkürler

    YanıtlaSil
  117. Teşekkürler makale için çok faydalı

    YanıtlaSil
  118. örneğin asgari ücret rekabet çok yüksek ve 2.sıraya yükseldim sitem www.muhasebex.com

    YanıtlaSil
  119. dizin durumu 0 gözüken bir sitem var google da indexler olmasına rağmen 0 gözüküyor www.fullhdclup.com film sitesi acaba temayla alakalı yada konularla mı alakalıdır?

    YanıtlaSil
  120. Gayet zevkli bir yazı olmus. Önemli olan reel kullanıcıların arama yaptıktan sonraki google sıralamalarında senin sitene tıklama oranı senin üst sıralara çıkma oranınla doğru orantılıdır.

    YanıtlaSil
  121. www.muhasebex.com sitem cogu kelimede ilk sirada bunu nasil korurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tıklandıkça korumuş olur zaten kafanı yorma :)

      Sil
    2. tıklandıkça korumuş olur zaten kafanı yorma :)

      Sil
  122. çok keyifli yazı bir çırpıda okudum umarım bende bu günleri görebileceğim http://alinfotograf.com/

    YanıtlaSil
  123. Ben uzun zamandır bu işin içinde olan biriyim ama zaman zaman uzak kaldığım oldu. O kadar hızlı gelişiyor ki, yeniliklere yetişemiyor insan. Yeni kurduğum Satılık Kaz sitemde bir türlü yükselemedim. Nedense rakipler hep üstte oluyor. Kaz satışı yapan satış şirketlerine karşı direnebilmek mümkün değil gibi.

    YanıtlaSil
  124. Gayet başarılı bir anlatım olmuş nadir olsada denk gelen illaki olmuştur.

    YanıtlaSil
  125. Arkadaş uyanık olayı dram bağlamış ama senin bilmem kaç bin kelime makalesini saatlerce okuyacağını sen bilmiyor google biliyor. Üstüne anahtar kelimeler eklemiş ve en önemlisi bu site bir network ağı. Keşke arkadaşın dediği gibi site kurup google yükselsek ama imkansız bu arkadaşın network bulunan yani paravan sitelerinden yükselmek istediği siteye link çıkışı yapılıyor doğal olarak site hitleniyor google amaca birinci sıraya taşıyor hobidiyari.com ve tarzsec.com yakaladım seni :):) paravan siten varsa google ilk sırada olman zor değil yada rekabeti az sektörde site kuracan

    YanıtlaSil
  126. S.a hocam paylasiminiz çok guzel olmus

    YanıtlaSil
  127. ben bir hafta önce google de ek is ve zaman geçirmek için anket arar ken karsima vordpress sitesi çikti ucretsiz site kurdiye bende uye ama siteme kayit olurken sacma sapa bir baslikla kayit oldum sonra siteyi arasdirdim icini disini biraz ogren dim sonra blog kaydi yaptim 4 gun içinde 78 ziyaretçim oldu sitemi kontrol eden haber bogu olusdurdum tv ler de gordugum haberleri yalan söylemeye gerek yok hem özetini çıkarttım hemde internetten arasdirip yazdim paylasdım 1 haftadir kullaniyorum google internetten arasdirmami ögrense sitem en gellenirmi hocam bilgi verirmisin rica edsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. engellemez kardeşim yorumlayıp yaz sıkıntı olmaz sonucta onlarda görerek yazıyor :)

      Sil
  128. Site bu aramalarda ilk sıradayım. Http: incikolyecom.wordpress.com

    YanıtlaSil
  129. Başarılı bir yazı olmuş tebrikler http://ispartam.com bekleriz.

    YanıtlaSil
  130. Başarılı bir yazı olmuş tebrikler http://www.marasnews.com bekleriz

    YanıtlaSil
  131. Başarılı bir makale http://www.evcilal.com bekleriz

    YanıtlaSil
  132. Herkes 1.sıraya çıkmak ister fakat sadece bir kişi 1.sırada olabilir bu birazda profesyonelliğe bağlı birazda zamana çok zor fakat kolay bir yöntemi var kimsenin yapmadığı yeni şeylere yönelmek veya çıkmamış bir şeyi önceden paylşamak(Örn:GTA 6)

    YanıtlaSil
  133. Her web sitesi açan Google'de 1.sıraya çıkmak ister. Ancak bunun için uzun bir süreç ve çok çalışmak gerekmekte. http://www.ugur-yapi.com

    YanıtlaSil
  134. Google'da Başarı Elde Etmek İstiyorsan, Günümüze Ait Konulara Değinmen Gerekiyor. Ve Kıymetli Bir Bilgi Olması Gerekiyor.

    YanıtlaSil
  135. zamanla ve düzenle yapılan her konu sonuçlanır, başarıya ulaşılır
    http://www.modabulteni.net

    YanıtlaSil
  136. güzel yazı ama ilk sayfalarda sabit kalmak daha zor bu şartlarda.

    www.ehliyetsinavsorulari.org / ehliyet ile ilgili her şey :)

    YanıtlaSil
  137. sitemi yeni açtım.inceler misiniz

    YanıtlaSil
  138. http://kitaptanbunlar.blogspot.com.tr/ sitemi ziyaret edin

    YanıtlaSil
  139. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık. asligok.blogspot.com bloguma göz atmak isterseniz beğeneceğiz birşeyler bulacağınızdan eminim.

    YanıtlaSil
  140. ARKADAŞLAR benim siteleri şunlar
    http://kayserikamyonetnakliye.weebly.com/
    http://kayserikosktaksi.tr.gg/
    bunları google da en üstte nasıl çıkarırım
    kayseri köşk mahallesi taksi

    YanıtlaSil
  141. valla şu son güncellemelerden sonra zor iş bayagı zor iş ilk sıra

    YanıtlaSil
  142. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  143. Kendime göre uyarlamaya başladım paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  144. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  145. Makalen de ve makalene yapılan yorumlar da gerçekten bilgi verici ..Eline sağlık Blog hocam
    www.firmamburda.com

    YanıtlaSil
  146. Çok uzun yazı olmus fakat %80'i okudum. Bende nickteki sitemin özgün konulari fakat kendi adinda ilk 500'de bile yok. Tema degişikligi yaptim bakalim zaman ne gosterecek.

    YanıtlaSil
  147. Bilgilendirme için teşekkürler. aramalarda en başlarda çıkmış bile bu konu :)

    YanıtlaSil
  148. Zor sabır zaman ister
    https://duadualar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  149. Merhaba, oldukça kapsamlı bir yazı olmuş. Hatta özeleştiride bulunalım bu da bizim aynı başlıktaki başarısız makalemiz. https://wordpress.com/post/birnc.wordpress.com/595

    İncelediğinizde göreceksiniz ilk sayfanın sonunda. SEO'cular başarılı SEO uyumlu makale nasıl yazılır bu arkadaşı örnek alın.

    İşlerinizde başarılar diliyoruz.

    YanıtlaSil
  150. Selam herkese , "Google de Birinci Sırada Çıkmanın Sırrı! " yazısı benim gibi seo konusuna yeni kişiler için ve genel olarak da çok yararlı bir yazı.Teşekkurler.www.lotokazan.com web sitesini incelemenizi tavsiye ederim.Şans işi bu belli olmaz diyin ve inceleyin derim.Bol Şanslar.

    YanıtlaSil
  151. Her zaman mücadele etmek gerekiyor. Herşey kendini yenilediği gibi, bizde uyum sağlamalıyız.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  152. eaktüelürünler sitesi blogger mı? kullanılan temayı siz hazırlamadınız sanıyorum. site hangi panelden hazırlandı acaba? wordpress, joomla, blogger?

    YanıtlaSil
  153. Teşekkür ederim, sürekli bir dalgalanma oluyor sitemde. Bu normal mi?

    YanıtlaSil
  154. Merhabalar hocam öncelikle emeğiniz için teşekkürler. Ben makalenizi okumadan önce web sitesi kurmuştum ayrıca ilk web sitem. 3 ay oldu kuralı ve 1 aydır 6. Sırada hiç ilerlemiyor. Anahtar kelime: güvenilir bahis siteleri web adresim: bahissitelerihakkinda.com yorumunuzu bekliyorum hocam.

    YanıtlaSil
  155. www.yemeklerimiz.org sitem 6 aylık sua n için iyi gidiyor

    YanıtlaSil
  156. Anlattıklarını sitemde uygulamaya çalışacağım. Gözden kaçırdığım bir kaç önemli konuya değinmişsin..
    www.baliktayim.com

    YanıtlaSil
  157. Faydalı SEO teknikleri için teşekkürler. Güncel Google ilk sayfa yöntemleri için biz de aşağıdaki yolları derledik. Farklı bir gözden tamamlayıcı teknikler.

    https://ajansad.com/googleda-ust-siralara-cikma-yontemleri/

    YanıtlaSil
  158. Teşekkürler.

    defnedilek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  159. engellilerdostu.com-Engelli Haberleri ve Sosyal İçerik Platformu olarak bu yazınızdan ciddi düzerde faydalandığımızı söyleyebiliriz. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.