“Kişisel Blog” Kavramının Hakkını Veren Blog

Kişisel blog yazmak zor iş. “Kişisel blog” adı altında yayın yapan her blogun aslında kişisel blog olmadığını, gerek içeriği, gerek de yazım diliyle bazı kriterleri karşılaması gerektiğini söylemiştim. Bu yazımda başarılı bir kişiesl blog olduğunu düşündüğüm bir blogdan ve bu blogun uzun zamandır BH takipçisi olan yazarından bahsedeceğim.

 

Bahsetmek istediğim blogun adı Bloggokhantekin.com ve bu blogun yazarı blogun isminden de anlayacağınız gibi Gökhan Tekin. Blogun içeriğine geçmeden önce yazar arkadaşımızdan ve blogunu neden açtığından kısaca bahsetmek istiyorum.

 

gokhan-tekin

 

Gökhan Tekin Ve Blogu

 

1986 Hatay doğumlu olan Gökan Tekin kuhasebe mesleğiyle uğraşmasına rağmen çoğumuz gibi web dünyasının cazibesine kapılmış ve çeşitli web sitesi oluşturma girişimlerinin ardından Şubat 2014 tarihinde şuanki kişisel blogu olan Blog Gökhan Tekin’i kurmuş.

 

Blogunu kurma nedenini ise şu şekilde anlatıyor Gökhan Tekin:

 

Öncelikli amacım insanlara faydalı olabilmek , kendimi blog yazarlığında geliştirmek yeni ve özgün yazılar yazmak , yaşadığım olaylar karşısında nasıl çözümler buluyorum neler yapıyorum en zor zamanlarda dahi neler yapıyorum onlardan bahsedeceğim. her blog yazarı mutlaka kendini geliştirdiği konuda blog yazarlığı yapar yani blog'unda daha çok mesleğiyle veya uzman olduğu alan ile ilgili makaleler yazar benim mesleğimde muhasebe bende her zaman olmasada arada sırada muhasebe ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.

 

Kendi özel alan adına sahip olmasına Blogger alt yapısını kullanan Gökhan Tekin bunun nedenlerini şu şekilde sıralamış:

 

- Üyelik sistemi çok kolay ve Türkçe olduğu için

- 1 adet üyelik ile birden fazla blogger açabildiğim için

- Google'ye ait bir sistem olması ve güvenlik açısından çok iyi bir özelliğe sahip olduğu için

- Seo açısından ve index hızının çok hızlı olmasından dolayı

- Ücretsiz olduğu için ( fakat ben  ....blogspot.com. uzantısının görünmesini istemediğim için özel domain alarak yönlendirme yaptım sadece hosting almadım hosting'i Google'den kullanmış oluyorum)

- Beğendiğim bir Blogger widget'ini kolayca uygulayabildiğim için

- Yazı , resim ve video eklemesinin kolay olmasından dolayı

- Şablonda bir düzeltme yapacağım zaman bunu kolayca yapabildiğimden dolayı

- Yedekleme işlemini kısa sürede yapabildiğimden dolayı ve çok basit olmasından dolayı

 

Neden Blog Gökhan Tekin’i Takip Etmenizi Öneriyorum?

 

Yukarıda da değindiğim gibi Gökhan Tekin kişisel blogunda kendi hayatı, düşüneleri, yaşadıkları, deneyimleri hakkında samimi ve akıcı yazılarıyla blogunu güncel tutarak kişisel blog kavramının hakkını veriyor. Bunların yanı sıra blog yazarlığı ve Blogger ile ilgili tecrübelerini de zaman zaman palaşıyor. Kendi deneyimleri olduğu için özgün ve faydalı içerikler olauyor bunlar. Birkaç örnek vermek gerekirse;

 

- Bir zamanlar kullandığı orijinal ve şık yazar bilgi kutusunun kodlarını blogunda herkesle paylaşmış.

 

- Şurada ve şurada bloglarının vazgeçilmez öçğelerinden menü paylaşımları yapmış.

 

- Yine blogların vazgeçilmez öğelerinden olan sosyal medya butonları için de şurada ve şurada iki farklı alternatif sunmuş.

 

- Gökhan Tekin’in blogunda Blogger eklentilerinin yanı sıra ilginizi çekeceğini düşündüğüm blog yazarlığı ile ilgili ipuçları ve deneyimleri de okuyabilirsiniz. Örneğin içerik & tasarım ikilemi ile ilgili yazdığı şu yazıyı okyup tartışmaya katılabilir, blog yazmanın kendisine neler kazandırdığını okuyabilir veya blog yazarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattığı şu videoyu izleyebilirsiniz.

 

Benim Blog Gökhan Tekin ile ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. bloggokhantekin.com adresini ziyaret ederek blogun diğer yazılarını keşfetmek sizden.

52 yorum:

  1. Ben özellikle bloğun temasını beğendim. :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bir kişisel blog. İçerik açısından da bir şeyler söylemek gerekirse , akıcı ve özgün yazılar ile blog çok daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  4. Ben zaten takip ediyordum bu güzide blogu. Gökhan selamlar :)

    YanıtlaSil
  5. Bunu yazan blog kim acaba anonim olarak mı yazmış ?

    YanıtlaSil
  6. Sitenin sahibi benim , Serdar bey'e teşekkür ediyorum böyle güzel bir yazı yazarak sitemi tanıttığı için

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı başka biri ağzından yazmışsın ama kendi bloğunu tanıtmışsın. Keşke kendi bloğunu tanıtır gibi yazsaydın yazılarını.

    YanıtlaSil
  8. Tanıtım yazısını ben hazırlamadım zaten , Bloghocam'ın yönetisi Serdar Bey yazdı

    YanıtlaSil
  9. Ben zaten takip ediyordum o blogu :) sanirim birde gokhaninguncesi vardi :)

    YanıtlaSil
  10. Evet , gokhaninguncesi.com ' da bana ait

    YanıtlaSil
  11. Blogunuzu inceledim başarılı yazılar yazmışssınız.
    Yararıma bir çok bilgi var uygulamaya geçiricem yakında teşekkürler Gökhan Bey :)

    YanıtlaSil
  12. ekledim ve izlemeye aldım.faydalanabileceğim bilgiler var.teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Gökhan bey biraz ereştirel olacak ama yazılarımızda ki yazım yanlışları ve noktalama işaretlerinin eksikliği akıcılığı bozuyor. Bence bir göz atın.

    YanıtlaSil
  14. Eleştiriye açığım , evet bazen istemeden de olsa Dil bilgisi kurallarına uyamıyorum , yazıları hızlı yazdığımdan kaynaklanıyor , artık daha fazla dikkat edeceğim.

    YanıtlaSil
  15. Fantastik bir siteymiş. Renk uyumları güzel ve sade. Hareketli blog başlığıda hoşuma gitti. Bir mahsuru yoksa nasıl yaptığınızı söyleyebilir misiniz :)

    YanıtlaSil
  16. Hem yazıyı beğendim hem de Gökhan Tekin'in bloğunu. Serdar bey elinize kaleminize fikrinize sağlık. Gökhan bey sizi de tebrik ederim. Güzel bir bloğunuz var. Artık takipteyim ben de. Aynı zamanda meslektaşız. ;9

    YanıtlaSil
  17. Teşekkür ederim , bende sizin blogunuzu takip ediyorum , ayrıca şunuda belirtmek istiyorum meslektaş olmamız beni çok mutlu etti :)

    YanıtlaSil
  18. Kişisel blog yazmak ve bunu devam ettirebilmek çok zordur. Ama Gökhan Bey zoru başarmış ve hem içerik olarak hem görsel olarak çok güzel bir blog oluşturmuş. Tasarım ve içerik oldukça dikkatimi çekti ama hareket eden blog başlığı gerçekten çok farklı birşey olmuş. Öyle ki birkaç dakika blog başlığını sağa sola kaydırmakla uğraştım desem yalan olmaz :) Başarılı bir blog olmuş Gökhan Bey. Takip ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Blog tasarımı güzel olunca, takip etmek kaçınılmaz oluyor :)

    YanıtlaSil
  20. Blogun teması ve paylaşımları gerçekten çok iyi. Takip edilmesi gereken bloglardan biri.

    YanıtlaSil
  21. Harika bir tanıtım yazısı olmuş harikasın serdar abi

    YanıtlaSil
  22. öncelikle anlatımınız güzel olmuş blogun tasarımı temasıda çok iyi olmuş öneriniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. Siz tavsiye ediyorsanız gereklidir. Artık Gökhan Tekin Beyide takip edelim ozaman.

    YanıtlaSil
  24. ben de takip edeyim sizi

    YanıtlaSil
  25. Henüz bu yola gönül koyalı 1 ay oldu. Olabildiğince fayda eksenli hareket ederek bigilendirmeyi ve ilgilendirmeyi amaç edinmiş durumdayım. Yazılarımın arasına bazen bir anı veya bir şiirimi sıkıştırmak istediğim zamanlar oluyor ama daha sonra bunun doğru olmayacağını düşünerek vazgeçiyorum. Sitemi ziyaret edip göz atarsanız emin olun pişman olmazsınız. (eleştirilere ardına kadar açığım) www.bakalimbilelim.com

    YanıtlaSil
  26. Neden blogger alt yapısını kullandığını çok iyi özetlemiş, gerçekten bu sistemi bende çok beğenerek kullanıyorum. ^_^

    YanıtlaSil
  27. Gerçekten böyle bir blogla insanları bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim bloghocam yazarı.. Ara verdikten sonra tekrar açmış olduğum sitem hakkında nacizane yorumlarınızı bekliyorum olumlu yada olumsuz her fikrinize saygım var.. sitem www.metufe.com teşekkür ederim şimdiden..

    YanıtlaSil
  28. Yaılarınız çok başarılı tebrikler

    YanıtlaSil
  29. Teşekkür ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  30. Gerçekten başarılı bir blog, darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  31. Tema çok güzek özel bir tena mı?

    YanıtlaSil
  32. gokhan tekın guzel tanıtım yazısı olmus bravo

    YanıtlaSil
  33. Gökhan hocam iyidir iyi..

    YanıtlaSil
  34. Teşekkür ederim Burak hocam

    YanıtlaSil
  35. temayı satmak için iyi konu iyi reklam :D bizde yedik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş sana kim söyledi temayı sattığını, nereden çıkardın bunu

      Sil
  36. Merhabalar Blog Hocam.

    Gökhan Tekin'in kişisel bloğunu ben de sizin sayfanızdan öğrendikten sonra sayfasını ziyaret ederek kendisiyle tanıştık. Hatta bana benim blog sayfamla ilgili bir çok konuda bizzat uzaktan bilgisayarıma bağlanarak bana yardımcı oldu. Blog sayanız nezdinde kendisine tekrar teşekkür ederim.

    Sizi de isabetli bir blog seçimi yapmak suretiyle takipçilerinize duyurduğunuz için kutlarım. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar Blog Hocam.

    Gökhan Tekin'in kişisel bloğunu ben de sizin sayfanızdan öğrendikten sonra sayfasını ziyaret ederek kendisiyle tanıştık. Hatta bana benim blog sayfamla ilgili bir çok konuda bizzat uzaktan bilgisayarıma bağlanarak bana yardımcı oldu. Blog sayanız nezdinde kendisine tekrar teşekkür ederim.

    Sizi de isabetli bir blog seçimi yapmak suretiyle takipçilerinize duyurduğunuz için kutlarım. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  38. Okuduğum birkaç yazıda kişisel blogdan uzak durun, belli bir konuda blog yazın deniliyor. Ben de ısrarla kişisel bloguma devam ediyorum, belki diğerleri kadar profesyonel değildir ama kendi dükkanım gibi görüyorum. Gökhan Bey, sizin de blogunuz böyle kanımca, insanın özgürce yazabildiği bir yerinin olması keyif verici. Reklam olarak algılamazsanız benim bloguma da bir bakmanızı ve yorumlamanızı isterim. (www.suatsaygin.net)

    YanıtlaSil
  39. Blogunuza baktım Suat bey , evet her konuda yazılarınız var

    YanıtlaSil
  40. Bende 25.04.2015 kişisel blogumu açmış bulunmaktayım."Acaba kimse okuyor mudur ki?" demeden yazacağım.İçimde kalacağına blogumda kalsın :) Artık hayırlsı... :)

    YanıtlaSil
  41. hangi temayı kullanıyor acaba

    YanıtlaSil
  42. Blog yazınızdan öncede girdiğim ve takip ettiğim sayfalar arasında yer alan bir blogdur gökhan tekin'in blog sayfası. Bizler için faydalı olan bu tarz blogların çoğaldığını görmek bizi mutlu ediyor. Teşekkürler yaınız için..

    YanıtlaSil
  43. Kişisel bloglardan benim de bookmarklarım arasında bulunan blog. Kişisel blog kavramının hakkını verdiğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
  44. Gerçekten kişisel blog kavramı çok karıştı insanların aklında. Kişisel blog adı altında teknooji haberleriden tutun APK paylaşanlara kadar farklı insanlar var.

    YanıtlaSil
  45. Temayı bir çok kişi öğrenmek istemiş benim gibi ama kimseye söylememiş :) Bence çok şık bir site içeriğinde emek olduğu inkar edilemez. Daha iyi işler çıkarmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.