Bir Başarı Hikayesi: Fazlıkızı

Bazen başınızdan geçen bir olay veya aklınıza gelen bir fikir sizi adım atmaya teşvik eder. Günümüzde bu adımlardan biri de blog yazmaktır. Neden mi? Aklınızdakileri, içinizdekileri paylaşmak istersiniz. Bşkalarının da fikirlerinizden haberdar olmak istersiniz. İlk zamanlar kendi yazdığınızı kendiniz okuyormuşsunuz gibi hissedersiniz ama bir gün bakmışsınız yüzbinlerce kişinin tanıdığı bir blogger olmuşsunuz. İşte böyle bir başarısı hikayesini paylaşmak istiyorum sizle. İster ders alın, ister feyz alın, ister kıskanın :) Size kalmış…

 

Fazlıkızı…

 

Söz konusu başarı hikayesinin arkasındaki isim Yelda Hanım ve blogu Fazlıkızı. Henüz çocuk yaşında başarısız bir denemeyle başlayan yemek macerası zamanla yapmaktan keyif alınan bir hobiye dönüşmüş ve öğrenilenler, deneyimlenenler Fazlıkızı isimli blogu ortaya çıkarmış.

 

fazlikizi

 

Blogun sahibi ve yazarı olan Yelda Hanım, yazının başında verdiğim gibi ilk zamanlarda yazdıklarını sadece kendisi okuyormuş gibi hissetmiş. Fakat belli bir süre sonra kalabalık bir kitlenin takip ettiği, blog ödüllerinde dereceler elde eden popüler bir blog haline gelmişti.

 

2010 yılından beri yayında olan Fazlıkızı; hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği, sosyal medya hesaplarında binlerce takipçisi olan Türkiye’nin önde gelen yemek bloglarından.

 

Üstelik en.fazlikizi.com olarak yeni açtılan ingilizce bölümüyle de hem yabancı trafik çekme, hem de ülkemize özgü yemekleri yabancılara tanıtması tebrik edilecek bir hamle.

 

Fazlıkızı’nın Başarısının Altında Yatan Sebepler

 

“Yemek tarifleri” konusu en çok rekabetin olduğu konulardan biri. Fakat Fazlıkızı bu yoğun rekabet ortamında ayakta kalmayı başarmış ve konusunun en iyi, en popüler bloglarından biri olmayı başarmış. Yıllardır bloglara kafa yoran dışarıdan bir göz olarak Fazlıkızı’nın başarısının altında yatan sebepleri tespit edip sizlerle paylaşmaya çalıştım. Blog yazmaya yeni başlayanlara yardımcı olacağı kanaatindeyim.

 

- Düzenli Ve İstikralı Çalışma: Yelda Hanım blogunu ciddiye alarak içeriği güncel tutmak adına sürekli ve düzenli olarak çalışmış. Böylece düzenli okuyucunun içerik ihtiyacı karşılanmış.

 

- Araştırma Ve Geliştirme: Evet blogların da ARGE’si olur :) Fazlıkızı’na eklemek üzere yeni tarifler denenmiş, araştırmalar yapılmış, başka mecralarda bulunamayacak tarifler çıkartılarak fark yaratmaya çalışılmış.

 

- Yazı Dili Ve Tonu: İlk maddede bahsettiğim istikrar yazı dilinde de sağlanmış. Belli ki Yelda Hanım’ın yazı dili ve tarzı benimsenmiş, insanlara samimi gelmiş. Bloglar etkileşim üzerine kurulan platformlar olduğu için samimiyet çok önemli.

 

- Sade Tasarım Ve Kolay Navigasyon: İnsanlar Fazlıkızı’nı yemek tarifi öğrenmek ve uygulamak için ziyaret ediyorlar. Dolayısıyla tasarım olabildiğince sade tutularak tarif içerikleri ve görselleri ön plana çıkarılmalı. Fazlıkızı’nda bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca tarifler kategorilere ayrılarak kullanıcının işi kolaylaştırılmış.

 

Markalaşma yolunda hızla ilerleyen Fazlıkızı’ndan feyz alarak sizi de düzenli blog yazmaya ve kullanıcılar için orijinal içerik oluşturmaya davet ediyorum. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Buna emin olabilirsiniz.

24 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir blog, çok iyi yemek tarifleri de var. Ama sanki tasarımı biraz eksik kalmış gibi.

    Sanki tasarımı biraz daha profesyonel olsa, daha güzel olacakmış gibime geliyor.

    Ayrıca; bu tür blogları tanıttığınız içinde teşekkürler Serdar Bey. Sayenizde güzel bloglar keşif ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. İlk defa sizin sayenizde tanıdım bu blogu daha önce hic duymamıştır. Bloğun sahibi çok şanslı blog hocamda tanıtım herkese nasip olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Blog Hocam,

    Bloğuma zaman ayırıp, inceleyip hakkında bir dolu güzel övgüler yazdığınız için size çok teşekkür ederim. Daha iyi olması için elimden geleni yapacağım.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Doğan: Sizin gibi bloglardan yararlanmak ve güzel yazılarınız okumakk çok güzel teşekürler...

    YanıtlaSil
  5. Böyle başarıları görünce insanlar imreniyor

    YanıtlaSil
  6. Vallahi şaşırdım o kadar başarılı yemek tarifleri blogu arasından bu siteyi seçmeniz bana daha çok tanıtım yazısı olarak reklam yaptığınızı düşündürdü!
    Neden diyeceksiniz hemen size hakılı nedenlerimi sunayım;Bir kere sitenin tasarımı ve düzeni vasatında altında,yazılar özgün olmakla beraber kopyla yapıştırla yok değil,binlece ziyeretçi demişsiniz whos.amung a girdiğimde sitedeki en yüksek ziyreti 8 gösteriyor.
    Daha bir çok şey yazabilirim ama bu yorumu sileceğiniz için yorum yazarak verdiğim emeğimin boşa gitmesini istemiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir başarı öyküsü sahiden. Düzenli olarak bloglamak iyi birşey :)

    YanıtlaSil
  8. Blogunuza girip iştahla yutkunmamak elde değil :) . Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Sitede reklam göremedim bukadar kitlesi olupta reklam kullanmayan ender insanlardan neden koymamış acaba ?

    YanıtlaSil
  10. Kafe Fernado'nun tasarımı ile aynı gibi. İlginç.

    YanıtlaSil
  11. Tanıtım yazısı sanırım. Çok bir artısını göremedim çünkü. :) Daha iyi blogler-siteler varken neden bu blog-site diye düşünüyor insan, cevap olarakta tanıtım yazısı akla geliyor açıkçası. :)

    YanıtlaSil
  12. Guzel blr yazi

    YanıtlaSil
  13. Sitenizde çeşit çeşit yemek tarifi var. Benim ilgimi en çok tatlı ve kek tarifleri çekti. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  14. çz(çiğdem çıplar),vanilis,şeften yemek tarifleri,özgenin oltası ve bunlar gibi bir çok başarılı blog varken bu yemek blogunu başarılı görmeniz gerçekten absürt! Tanıtım yazısı sizin bu yaptığınız ama belirtseniz çok daha iyi olurdu,kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  15. hocam bi sorum olacaktı.. sizin paylaşımlarınız arasında resim de var onu tıklayınca resim açılmıyor.. sadece devamını oku tıklanınca sayfa açılıyor.. bu özellik acaba nasıl oluyor.. çünkü resim tıklanıp açılınca çok çirkin bi görüntü oluyor.. siteme girip ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.. efsanevifilmizle.blogspot.com .. bu özelliği anlatırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  16. Ilk defa ,burda duydugum bir Blog ,hemen bakiyorum.Paylasim icin tesekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. Zaten ev hanımları yemek konusunda becerilerini bloga dökünce böyle iyi işler ortaya çıkabiliyor.

    YanıtlaSil
  18. Bayanlar biraz daha uğraşsalar bu blog dünyasında erkeklerden çok daha fazla yer edinecekler.Sadece biraz daha fazla zaman ayırıp böyle başarılı işler ortaya çıkartmaya çalışmaları gerekiyor o kadar :) tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir yazı emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. Sitenizde çeşit çeşit yemek tarifi var. Benim ilgimi en çok tatlı ve kek tarifleri çekti. Başarılarınızın devamını dilerim. Güzel bir başarı öyküsü sahiden. Düzenli olarak bloglamak iyi birşey :)

    YanıtlaSil
  21. yazı güzel ama yazının yazılmasına sebep olan kişinin başarı bambaşka güzel.

    YanıtlaSil
  22. bir gün benim de için de bulunduğum ve çok arzu ettiğim inandığım ve fakat başarabilir miyım kaygısı da duyduğum bu blog hususun da ne kadar heyecan için de olduğumu tahmin bile edemezsiniz inanıyorum ki benim gibi keşvedilmemiş pek çök hanımefendiler var. yolumuz muatfakta ve yemek tedın da keşişsin inşallah.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.