Öğrenciler Neden Blog Yazmalı? – 6 Makul Sebep

Blog yazarlığı yediden yetmişe günümüzde herkesin zevk alarak yaptığı, para kazanabildiği bir uğraş, bir meslek haline geldi. Çünkü sesini binlercesine duyurabilmek, ücretsiz bir şekilde bile bir bloga sahip olabilmek, her ortamda çalışabilmek ve ilerleyen dönemde blog yazarak para kazanmak mümkün olduğu için bu meslek her geçen gün büyüyerek gelişmeye devam ediyor.

Peki öğrenciler böyle bir uğraşın içerisinde yer almalı mı ? Bir başka deyişle neden öğrenciler blog yazmalı ?

öğrenciler neden blog yazmalı


Eğlenceli zaman sağlar

O kadar ders arasında sıkıştığınız zaman blogunuz imdadınıza yetişebilir. Örneğin kişisel bir yazınıza yapılan olumlu yorumlar ve akabinde gelen etkileşimler sizin keyif almanızı sağlayabilir. Öğretmen kontrol eder mi, ederse kaç alırım, yetiştirmem gerekiyor gibi kaygılarınız olmadığı için harika işle ortaya çıkararak övgüler alabilirisiniz.

Okuma motivasyonunuz artar

Okul döneminde verilen ödevi yapmak zaruri olacağı için bazen keyfinizin yerinde olmadığı zaman bile bazı şeyleri okumak zorunda kalabilirsiniz. Yalnız blogunuzda nasıl yapılır türünde bir yazı paylaşmak istediğiniz zaman aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtlarını yazınıza eklemek isteyeceğiniz için farklı kaynaklardan okuma ihtiyacı hissedecekseniz.

Okudukça kendinizi geliştirecek ve o derece yazınızı güzelleştireceksiniz. Bu durum siz de her yazı yazmadan önce farklı kaynakları okuma gerekliliğini hissettirecek ve okuma alışkanlığı kazandıracaktır.

Yazma yeteneğiniz artar

Hep başımızın tatlı belasıdır kompozisyonlar değil mi ? Aslında her blog yazısı da görsel öğelerle zenginleştirebileceğiniz  bir tür kompozisyondur. O sınırlı zamanda yazma yeteneğinizi geliştiremediğinizi düşünürsek geniş zamanda imla kurallarına uygun, giriş-gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan iyi araştırılmış bir yazı size hem o konuyu iyi öğretecek hem de yazma yeteneği kazandıracaktır.

Sürekli blogunuzda yazdıkça artık dersleriniz sırasında yazacağınız kompozisyonlar için pratik kazanmış olacaksınız.

Aile içinde kendinizi gösterme fırsatı sunar

Her yaptığınız çalışmayı ya da her düşündüğünüz şeyi “baba bak ben bunu yaptım, bunu çizdim” diyemeyebilirsiniz. Yalnız tek bir adres olarak blogunuzu anne ve babalarınız, dostlarınız bilirse sizin yeteneğinizi, paylaşımlarınızı oradan takip edebilir. Yapacağı yorumlar hem sizin populerleşmenize hem de motivasyonunuza olumlu katkı yapacaktır.

Sosyal çevrenizi artırır

Günümüzde sosyal ağlar sayesinde tanımadığınız onlarca kişiyle etkileşim kurmanız mümkün. Blog yazdığım zaman yüzlerce yeni dürüst insanlarla arkadaşlık ettiğimi söyleyebilirim. Siz de yazılarınızla binlercesinin ortak sesi olabilir ve onlarla etkileşim kurabilirsiniz. Belki de yakınen tanıdığınız arkadaşınızdan alamayacağınız desteği yazılarınız vasıtasıyla size ulaşan birisinden alabileceksiniz.

Yönetim ve liderlik becerisi kazandırır

Kimseye bağlı değilsiniz, kendi işinizin patronusunuz ! İyisiyle kötüsüyle okuyucunun yani müşterinizin tek muhatap alacağı kişi sizsiniz. Müşteri bir soru mu soruyor, yanıtını bulmak sizin işiniz. Blog tasarımında sıkıntı mı var, renkler mi uyumsuz ? O zaman belki bütçeyi kontrol edip bili kişilerden yardım almak gerekir. Daha fazla kişiye mi ulaşmak lazım ? O zaman farklı çalışmalar başlatmalısınız. Bu soruları elbette artırabiliriz.

Bu süreçleri iyi yönetirseniz blogunuzu yönetme ve ona liderlik yapma konusunda iyi olduğunuzu göstermiş olacaktır. Bu da size hayatınızda proje yönetme becerisi kazandıracatır.

Son Sözler

Bir öğrenci olarak bu yazımı sonuna kadar okuduysanız sanırım “ben de blog açmak istiyorum” hevesini taşıyorsunuz. Cesaretli olun, atak olun ve sabırlı olun. Hiç bir gül dikensiz yetişmez, o yüzden kısa sürede binlerce takipçi beklemeyin. Azimli çalışmanızın sonucunu muhakkak alabileceksiniz. Üstelik yeterli hite ve okuyucu kitlesine ulaştıktan sonra adsense ile para kazanma imkanına bile sahip olabileceksiniz.

Unutmadan blog için çalışma yaparken dersleri de ihmal etmek yok !

Ve son sözüm de anne – babalara ! Çocuğunuzun kendi gelişimi için onu blog konusunda teşvik edebilirisiniz. İnternetten onları alı koymak mümkün değil. En azından bu şekilde kendilerine değer katacak bir çalışma içerisinde yer almasını sağlayabilirsiniz.

Yazar Hakıkında: Bu yazı öğretmen, öğrenci ve veliler için faydalı yazılar yazan Eğitim Bölümü sitesi sahibi tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

26 yorum:

  1. "Unutmadan blog için çalışma yaparken dersleri de ihmal etmek yok!"
    Bence blog yazabilecek öğrenciler için, bu uyarıya hiç gerek yok ama, gene de hoş olmuş. Bize öğrencilik günlerimizi hatırlattınız, teşekkür ederiz :)
    Saygılarımızla

    YanıtlaSil
  2. Gelir konusunada deginin hocam. Bazı üniversite ögrencileri bu sayede gelir elde edebiliyor ve lisanını ve noktalama işaretlerine daha fazla önem veriyoru.
    http://merkezihersey.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Ben bloğumu yazıyorum.Yaşım 16.Şu anda yapım aşamasındayım hala.Zor geliyor biraz zaman alıyor ama harcadığın zamanın karşılığını alabileceğim inşallah.Yayın atıyorum bloğuma ama işte sıkıntı yayınlara bakan olmuyor :) bloğun en zor yanı da bu işte. Herkese hayırlı pazarlar

    http://androidmakalem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler hocam bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  5. 1 sene önce bi heves üzerine başladım ve hala tasarımıyla uğraşıyorum 1 sene öncede şablon düzenleyiciden yapıyordum fakat şimdi hazır responsive temaları düzenliyorum bir çok blog açtım beğenmeyip ama en son kendi kişisel blogumu kurdum galiba bu son tasarımımdı ve yavaş yavaş yayın yazmaya başlıyorum
    semihkececioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. öğrencilik zamanlarımda başladığım blog tutma macerama blog nasıl tutulur, blog eklentileri nelerdir? Gibi soruları çözerek devam ediyorum. Bu konu üzere blog yazıyorum :D Blog Bakkalı

    YanıtlaSil
  7. öğrenciyim blog yazıyorum +250 k hit oldu toplamda cebim hala para görmedi nedeni belli spamdı ama artık öyle olmayacak yazın arkadaşlar aklınıza geleni yazın git gide profesyonelleşiyosunuz zaten

    fahricanusta.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosgru spam olsads hic olmazsa boseyler ogreniyor insan ben spamliyorum bu siralar ins patlamaz blog:)

      Sil
  8. Her zaman her türlü sıkıntı ve stresten kaçılacak tek yerdir blog. Ben yaklaşık iki yıldır blog yazarlığı yapıyorum ve dediklerinizi gayet iyi anlıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Blog yazmak birçok yönden etkiledi beni. Örneğin, boş vakitlerim daha eğlenceli geçiyor ve yazı yazma yeteneğim gelişti bu sayede.
    Yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. http://webtospa.blogspot.com/2015/08/webtospa-efsanevi-ifsa-arsivi-duzenli.html
    +18 TÜRK İFŞA İNDİR İZLE BEDAVA

    YanıtlaSil
  11. Arkadad bu facebook ve benzeri sksyal aglar baydi cidden beni blogger hem beyni calistiriyor hemde bilgi ogreniyorsunuz artik bloglara takiliyorum sosyal aglardaki sanal osturuklardan biktik

    YanıtlaSil
  12. Para Para Para :D para için yapanlar kazanamaz. yapmak için sevdiği için, para haricindeki başka nedenler için yapanlar para kazanır. (zamanla)

    YanıtlaSil
  13. Blog yazan herkesi ilgilendiren bir konu aslında.Yazmak güzel eylem.Para kazanmak için açılan bloglar bir süre sonra hayal kırıklığı ile bloglarını kapatıyor.4 senedir yazıyorum ben de ve yazmaya devam edeceğim bu gidişle.Yazmak insanı rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
  14. çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Ben de böyle düşünerek çıktım yola. Daha çok başındayım. Bloguma bakıp olumlu ve ya olumsuz olarak bana geri dönüt sağlarsanız daha da geliştirebilirim kendimi. ziyaret etmek isterseniz blogum:

    befeka.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. kesinlikle çok faydalı noktalara değinmişsiniz.
    http://sahteyazilim.com

    YanıtlaSil
  17. Çok yararlı.:) Size hak veriyorum tebrikler. Bu arada blogumu yeni açtım.
    http://pembekurba.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. Klasik sınavlarda cümle kurabilme yeteneği daha çok ön plana çıkıyor. Öğrencinin kafasındakini kelimelere dökebilmesi için okumasının yanında yazması da gerekiyor.

    Blog tutmak da buna birebir..

    YanıtlaSil
  19. Serdar Bey bloğunuzu okudum ve çok hoşuma gitti. Ankara'da edebiyat öğretmeniyim. Lise 1 edebiyat ders kitabı yazıyorum. Eğer izniniz olursa bloğunuzu kitabımda kullanmak isterim. İletişim adresim y-m-s1969@hotmail.com

    YanıtlaSil
  20. Sıkıntılardan uzaklaşmak için de yazar insan!birde hastaysa ve yapacak başka bir şeyi yoksa sıkıntılarını paylaşmak, içini dökmek için en güzel yol yazmak...

    YanıtlaSil
  21. Teşekkürler yazınız için benim de sitemi takip ederseniz mutlu olurum. Hepinize iyi günler.
    Site:

    http://www.mrtdncr.com

    YanıtlaSil
  22. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.. Yeni açtığım kişisel bloguma bakmak ister misiniz? http://balkizinguncesi.blogspot.com.tr
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. bende öğrenciyim ve blog yazarlığı gerçekten beni geliştirdi ve boş zamanlarımda blog yazıyorum.

    Sitem: http://abdullahsayfullayev.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  24. blog yazarı olmak gerçekten güzel

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.