SEO’yu Güvenilir Kaynaklardan Takip Etmeliyiz

Blog Hocam’ı açtığım 22 Şubat 2011 tarihinden bugüne internet ve blog dünyası ile ile ilgili pek çok değişim ve gelişim oldu. Teknoloji değişti, trendler değişti, yöntemler değişti, insanların bakış açıları değişti vs.

Yaklaşık 5 yıllık bu süreçte değişmeyen şeyler de var tabi. Örneğin Google’ın ve Google’da ilk sıralarda çıkmanın önemi değişmedi ve değişmeyecek. Dolayısıyla biz bundan 5 sene önce SEO konusuna nasıl kafa yoruyorsak bugün de, yarın da kafa yormaya devam edeceğiz.

Şimdi gelelim esas duruma… Evet SEO’nun önemi ve web yayıncılarının hayatındaki rolü hiç değişmedi hatta arttı ama Google sürekli algoritma güncellemeleri yapıyor yani kendi içerisinde sürekli değişiyor. Bu değişime nasıl ayak uyduracağız?

seo sözlük


SEO’yu Güvenilir Kaynaklardan Takip Etmeliyiz

SEO dediğimiz arama motoru optimizasyonu konusu meraklısı çok olan ve fazlasıyla araştırılan bir konu. Hal böyle olunca pek çok vasıfsız ve bilgisiz pek çok insan sağdan soldan topladığı bilgilerle bizleri yanlış yönlendirip vakit, emek ve para kaybetmemize neden olabiliyor.

SEO konusunda öneri isteyen takipçilerime her zaman söylediğim şeyi bir kez de buradan hatırlatmak istiyorum. SEO ile ilgili yazılan her şeye inanmayın. Yalnızca sektörde tecrübeli şahısların ve ajansların yazdığı yayınları takip edin.

Ben de okuyucuların beklentileri doğrultusunda pek sık olmasa da SEO ile ilgili içerikler paylaşmaya çalışıyorum. Referans olarak da sektörün önde gelen yabancı sitelerini gösteriyorum. Fakat blogunu veya web sitesini arama motorlarında daha üst sıralara çıkarmak isteyenler SEO ile ilgili daha fazla bilgi edinmek hatta hizmet almak istiyorlar. Bu yüzden denk geldiğim SEO uzmanlarını ve SEO ile ilgili Türkçe içeriğe sahip siteleri buradan öneriyorum.

Doyurucu Ve Güncel SEO Makaleleri

SEO hakkında güncel bilgileri takip etmek isteyen arkadaşlara yeni tanıştığım SEO uzmanları; Emre Tonguç - Ahmet Uğur Ege ve siteleri seosozluk.com ile q5digital.com'dan bahsetmek istiyorum.

Kurumsal SEO Danışmanlığı yapan Emre Tonguç ve Ahmet Uğur Ege'nin bunun haricinde; Google AdWords, Sosyal Medya Pazarlama, Website Optimizasyon ve Ölçümleme konularında da şirketlere danışmanlık hizmeti vermektedir.

SEO Sözlük’te SEO başta olmak üzere AdSense, AdWords, Analytics, Wordpress gibi bloggerları ilgilendirecek pek çok konuda güncel makaleler yer almaktadır. q5digital.com ise  profesyonel hizmet almak isteyenler için de çeşitli seçenekler mevcut.

18 yorum:

  1. Seo ile uğraşmaya başladığımda neredeyse hiç bilgim yoktu. Seo nedir ne değildir neden gerekli diye sürekli makaleler okudum araştırmalar yaptım. Ama hiç bir zaman bir ücret karşılığında seo hizmeti almayı düşünmedim. Ben sadece bir kişisel blog sayfasıyım ihtiyacım olanı kendim araştırıp öğrenebilir ve blogum için uygulayabilirim.
    Ama bu demek değil ki kimse yaptırmasın para vermesin. Hayır!

    Eğer bir sitesi açıyorsanız kurumsal olsun ya da olmasın SEO ve özgün içeriğiniz sitenizin kalbidir. Bu yüzden web sitemin temeli sağlam olsun diyorsanız mutlaka bir seo uzmanından yardım almalısınız.

    Emre Tonguç ve Ahmet Uğur Ege kardeşime yaptıkları işte başarılar ve bol kazançlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. SEO konusu gerçekten blog yazarları için çok önemli olmakla birlikte, kolayca yanlışlıklar yapılarak zarar edilebileceği bir konu. Sanırım seo hakkında bilgisi olmayanların biraz daha araştırması gerek ya da uzak durması. Sadece kaliteli içerik oluşturmaya önem vermeli.

    Seo hakkında farklı bir siteden bilgi alıyorum, yeni bir kaynak daha öğrendim. Teşekkür ederim Serdar Bey.

    YanıtlaSil
  3. teçrübelerinizden sonuna kadar faydalanmaya çalışıyoruz paylaşımlarınız için teşekkürler. ben bu alanda yeniyi benim bloğuma bir göz atıp tavsiyelerde bulunabilirmisiniz lütfen http://bitkiseldogal.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Bloghocam 2015 yilindami acilmisti ?

    YanıtlaSil
  5. @Mustafa ben de dikkat ettim de yazmayı unutmuşum :)

    YanıtlaSil
  6. @Mustafa Alnıak
    Uyardığınız için teşekkür ederim, düzelttim :)

    YanıtlaSil
  7. İşin doğrusu, bloğum ve sitem konu ve içerik itibarı ile farklı da olsa; ben de SEO'nun önemine ve gereğine tüm kalbimle inanıyoru . Saygı ve selamlarımla.
    ersozersever.com

    YanıtlaSil
  8. Emre Tounguç işinin ehlidir. Öneririm

    YanıtlaSil
  9. Çok doğru söylemişsiniz hocam. Site öneriniz için teşekkür ederim blogcumuratemre.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  10. @Serdar Kara hocam bir sürü yeni eklentiler geldi blogger için paylaşımlar baya yavaşladı sitenizde.

    YanıtlaSil
  11. Seo hakkında bilgim yok denecek kadar az, bu kaynaklardan yararlanmayı düşünüyorum. Yazı ve paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Başkalarının tecrübeleri en değerli hazinedir, iyi ve akıllıca kullanılmalıdır ve en güzel tarafı da bedavadır.

    YanıtlaSil
  13. merhaba arkadaşalr birşey sormak istiyorum yeni açtığım bir bloğumu internette aramaya çalışıyorum hiç çıkmıyor url adresini yazarsam anca çıkıyor sebebı nedir acaba yaklaşık 5 gün oldu açalı bu süre ne kadar sürüyor ne kadar bekleyeceğim?Lütfen bilgisi olan yazabilr mi? bloğumun adresini yazıyorum http://bilgisayardersnotlarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, bende yeni bir blog yazarıyım. Blogumda günübirlik yapılabilecek ek veya tam zamanlı iş fikirlerini paylaşıyorum. Blogum hakkında önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim. http://fikirciim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  15. Bloghocam yazınız güzel olmuş . Bendede seo hakkında kitaplar var en kısa sürede özet bir şekilde blogumda paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  16. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.