Limk: Bloglar İçin İlgili Yazılar Eklentisi

Blog yazarları için "benzer yazılar eklentisi"nin öneminden defalarca bahsetmiştim. Görüyorum ki kodlarla uğraşmaktan çekindiği için veya blog dünyasına yeni girdiği için bu eklentinin faydalarını idrak etmediği için benzer yazılar eklentisini hala kullanmayan pek çok blogger var.

Blogunuza Neden Benzer Yazılar Eklentisi Eklemelisiniz?

Bu yazıda, kodlarla hiç uğraşmadan blogunuza kolayca ekleyebileceğiniz bir benzer yazılar eklentisini tanıtacağım. Fakat öncelikle bilmeyenler için bu eklentinin öneminden faydalarından bahsetmek istiyorum.

- Bounce Rate: Hemen çıkma oranı olarak da bilinen bounce rate, bir ziyaretçinin blogunuzun her hangi bir sayfasına girdikten sonra başka hiçbir sayfaya geçmeden blounuzu terk etmesidir. Bounce Rate, blogunuzun Google sıralamasını belirleyen önemli faktörlerden biri olduğu için benzer yazılar eklentisi kullanarak ziyaretçilere başka yazılarınızı otomatik olarak önerir, böylece blogunuzu hemen terk etmelerini önleyebilirsiniz.

- Sayfa Görüntülenme Sayısı: Eklenti sayesinde ziyaretçilere otomatik olarak farklı içerikler önerildiği için doğal olarak insanlar daha fazla sayfa görüntüleyecektir. Bu durum hem Google, hem Alexa, hem de blogunuza reklam verecek firma/kişiler için önemli bir kriterdir.

- Sitede Geçirilen Vakit: Bounce rate ve sayfa görüntüleme sayısı ile bağlantılı olarak ziyaretçilerin blogunuzda harcadığı vakit artacak, bu da blogunuzun Alexa ve Google sıralamalarını olumlu etkileyecektir.

- Tozlu Raflar: Blogunuzu ziyaret eden kişiler genellikle ilk sayfalardaki yazılarınızı okurlar. Fakat BH gibi uzun süredir yayında olan bir blogunuz varsa eski yazılarınız muhtemelen hiç okunmaz veya çok az okunur. Benzer yazılar eklentisi ziyaretçilere eski yazılarınızı da önerdiği için geçmiş yazılarınızın da okunma, yorum alma ve paylaşılma sayısı artar.


Limk: Türk Yapımı BenzerYazılar Eklentisi

Yazının başında da bahsettiğim gibi hiçbir kod bilgisine gerek kalmadan, blogunuza kolayca ekleyebileceğiniz bir araç olan Limk, bizim blog dünyasında ilgili yazılar eklentisi olarak bildiğim bir içerik tavsiye aracı. Üstelik yapımcıları Türk.

Bu konuda hizmet veren başka servisler de olduğunu biliyorum lakin Türk girişimcileri desteklemenin anında Limk'i kullanmanızı önermemin oldukça geçerli başka nedenleri de var.

  • Site içi linklerinizi kendi adresi ile değiştirmeden yönlendiriyor.
  • Sitenizin görünüşüne otomatik olarak uyum sağlıyor. Yani fontlar ve sütun genişliklerine uygun olarak içerikler sunuyor. 
  • Yazı altı, sütun ve ya kaydırma çubuğunda sabit olarak içeriklerinizi gösterebiliyor. 
  • Limk kullanıcı panelinde tıklanma oranlarınızı inceleyebiliyorsunuz. Bu şekilde ne kadar fayda sağladığını anlamak mümkün.
  • Yazınızın içinde kullandığınız resimlere göre uygun thumbnail’ler otomatikman üretilip, sunuluyor. 
  • Mobil uyumlu. Cep telefonu ve tabletlere özel bir sunum sağlıyor.
  • Birkaç dakika içinde kurarak aktive edilebiliyor. 
  • Bir hesap ile birden fazla sitenize ekleyebiliyorsunuz.  


Limk Blogger'a Nasıl Eklenir?

1. Adım - Kayıt: Öncelikle Türkçe kayıt sayfasına giderek mail adresi ve şifre ile Limk'e kayıt oluyoruz. Kayıt olmak ücretsiz ve sadece birkaç saniye süren basit bir işlem.

limk kayıt


2.Adım: - Site Ekleme: Kayıt olduktan sonra Limk'i kullanmak istediğimiz blogu hesabımıza ekliyoruz. Blogumuzun adresini yazdıktan sonra resimdeki bilgiler kendiliğinden gelecektir. Bilgiler otomatik olarak gelmediyse kendiniz resimdeki gibi girebilirsiniz.

limk site ekle


3. Adım - Widget Ekleme: Sıra Limk'i bloga widget olarak eklemeye geldi. Bu adıma başlamadan önce Blogger hesabınızın açık olması gerektiği hatırlatmak isterim. Blogumuzu ekledikten açılan sayfada resimde de gösterdiğim gibi Install Widget diye bir link göreceksiniz. Bu linke tıkladıktan sonra açılacak penceredeki Widget ekle butonuna basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

limk widget



Ve Limk'in responsive yani mobil cihazlarla uyumlu eklentisi blogunuza yüklendi. Gördüğünüz gibi kodlarla hiç uğraşmadan benzer yazılar eklentisini blogumuza ekledik.

limk


Detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığım bu işlemin nasıl yapıldığını bir de video olarak izlemek isterseniz "Blogger'a 2 dakikadan az bir sürede ilgili yazılar eklentisi nasıl eklenir?" isimli video anlatımına bakabilirsiniz:





Limk Kontrol Paneli

Limk'e giriş yaptıktan sonra sayfanın üst tarafında kontrol panelinizi göreceksiniz. Kısaca bu panelde neler yapabileceğinizden de bahsedelim.

limk kontrol paneli


- Siteler: Birden fazla blogunuz varsa her biri için ayrı hesap açmanıza gerek yok. Bu bölümden mevcut hesabınıza başka bloglar ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

- Widgetler: Buradan eklentinin dikey, yatay ve responsive versiyonları görebilir, blogunuza ekleyebilirsiniz.

- İstatistik: Buradan belirlediğiniz zaman arlığında eklentinin gösterim sayısını, tıklanma sayısını ve tıklanma oranını görerek ne kadar faydalı olduğunu ölçebilirsiniz.

- Dil: Limk'i Türkçe kullanmak için buradan Türkçe'yi seçebilirsiniz.

- Profil: Buradan profilinizle ilgili avatar, şifre, e-mail, bildirim gibi ayarları yapabilirsiniz.


Limk İle Gelir Elde Edebilirsiniz

Son olarak, çok yakında devreye gireceği duyurulan ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir özellikten daha bahsetmek istiyorum. Kısa bir süre sonra benzer yazılar arasında reklam verenlere ait sponsor içeriklerin bağlantıları gözükecek ve ziyaretçileriniz bu sponsor bağlantılara tıkladıkça hesabınızda para birikecek ve alt ödeme limitine ulaştığınızda parayı alabileceksiniz.

Şuan için bu kadar bilgiye sahibiz. Sistem devreye girdiğinde detaylı bir incelemeyi yine buradan sizlerle paylaşacağım.

71 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık Linkwith'den daha iyi bence.
    www.harunistenci.com

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık her zaman ki gibi insanları aydınlatmaya devam ediyorsunuz.Bloğum için hep sizin önerilerinizi yapmaya çalışıyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Yine faydalı bir yazı olmuş Serdar abi ellerine sağlık :) Her blogda mutlaka olması gereken bir olay.

    YanıtlaSil
  4. Şu günlerde ben de tam böyle bir şey arıyordum. Bu eklentiyi ekledim fakat "Recommended For You" kısmını değiştirmek istiyorum. Türkçe olması için ne yapabiliriz. Örneğin Blog Hocam'daki gibi "Aynı kategoriye ait diğer yazılar" şeklinde nasıl yazabiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür. Benim de böyle bir şeye ihtiyacım vardı.

    YanıtlaSil
  6. merhaba Serdar bey eklenti çok güzel fakat birkaç önemli sorum olcak;eklentinin ismini nasıl değiştirebiliriz Recommended For you yerine benzer yazılar mesela.Bir de yayın sayısı 3 olarak görünüyor bunu artıramıyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba @sevimli matematik. ben de çok araştırdım ve buldum nasıl yapılacağını. Siteler menüsünden, ilgili sitenin $ içeren butonuna tıkladığın zaman ne kadar reklam göstermek istediğini ayarlayabilirsin. Kolay gelsin

      Sil
  7. Kaliteli bir yazı olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. RECOMMENDED FOR YOU ismini değiştirmek. Serdar hocama yöneltmiş olduğunuz soruyu affınıza sıgınarak ben yanıtlayayım istersenız. O adı degısrırmenız ıcın yapmanız gereken bır ıkı basit işlem var. Limk e kayıt olduğunz ana sayfaya gıdın orada dunta resmı var oradan dılınızı turkcey cevırın anlaşılır olması açısından.sayfada widget sece girin.adımları takıp edın.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle bu güzel inceleme için teşekkürler. Gerçekten ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş.

    Limk'i bu sene başında yayına aldık. Birkaç soru sorulmuş yanıt veriyim.

    Yazıda da belirtien "widget" bölümünden gerekli başlık ve widget değişikliklerini yapabilirsiniz. Linki şu:
    https://app.limk.com/profile/widget

    Ayrıca yazı altı widget'ındaki post sayısını değiştirebilir ve bilhassa responsive widget'ta canlı görerek değişiklikler yapabilirsiniz.

    Her türlü soru ve sorunlar için support@limk.com adresin Türkçe bir mail atmanız yeterli.

    YanıtlaSil
  10. Bu uygulama gerçekten çok güzel. http://burdaparakazan.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Uzun zamandır sizi takip ediyorum. Blog dünyasında yeni sayılırım desteğinizi bekliyorum.:) http://birtutamilgi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Hocam emeğiniz için teşekkürler. Güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  13. Benzer yazılar eklentisinin faydalarından bahseden blogun benzer yazılar eklentisi kullanmaması da ayrı bir tezatlık,reklam kokuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı adreslemi yapılmış bilmiyorum ama benzer yazılar yukarıda var.

      Sil
  14. Hocam gerçekten yazılarınızla tecrübenizi belliediyorsunuz, blogunuzu sıkı takipteyim daha fazla yayın paylaşırsanız iyi olur.
    Blogum : apkindiren.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  15. Benzer yazılar özelliği ziyaretçinin sitede daha fazla zaman geçirmesini sağlayan özelliklerden. Birçok arkadaşa yararlı olmuştur

    YanıtlaSil
  16. Merhaba limk i sayfama ekledim ama nedendir bilinmez ,sonradan yatay'ı seçtigim halde bende görüntülü yazı olmuyor.Nerede hata yapıyorum?

    YanıtlaSil
  17. @Semra Mollaoglu
    Yatayı seçtikten sonra kodlar değişmiş oluyor. İlerle dedikten sonra tekrar widget eklemenizi ister. Yatay widgetı eklediniz mi?

    YanıtlaSil
  18. :)) Sildim tekrar sakin kafayla deneyecegim.Sonucu bildiriri
    m teşekkür ederim cevap için.

    YanıtlaSil
  19. Olmuyor...Çok denedim ,ana sayfanın tam ortasında da çıkıyor, oraya nasıl geliyor anlamadım ,yan tarafta da çıkıyor.Widgetleri silerken sizin bloghocam reklamınızda uçtu:(Uçan başka şeylerde oldu ama yılmak yok yapana kadar ugraşacagım.

    YanıtlaSil
  20. çok saçma, kötü, berbat bir uygulama.. Sayfanın ortasında dev gibi puntolar çıktı. vs.. vs.. tamam yapan türktür destek olalımda adam gibi yapsalar :(

    YanıtlaSil
  21. Vidi Hoca aynısı bende de oldu,hata yaptım zannetim bende hem sayfa ortasında hemde yan tarafta çıkıyor

    YanıtlaSil
  22. Bu arada Serdar bey eski arşivinize ulaşamıyorum.Neden kaldırdınız.Fırsat buldukça okuyor ve blogumu geliştirmeye çalışıyordum.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar blogumda bir blog keşif etkinliği başlattım yeni bloglar keşfetmeyi isterseniz büyük bir zevkle beklerizzz:):):)
    birkitapolsam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. merhabalar , blogunuzu takip ediyorum, ayrıntılı bilgiler için teşekkürler.
    seyahat bloguma sizi de beklerim:)
    http://e-seyahat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Güzel bilgiler için teşekkürler.
    http://yepyeniyol.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. Cok guzel anlatim olmus blogumda deneyecegim ins cok sagolun tesekkurler

    YanıtlaSil
  27. çok güzel olmuş bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
  28. Bloga ekleyeyim dedim, ekledim de sonra. Ama görsellikle ilgili biraz sıkıntı oldu. Çok büyük gözüküyor. Ayrıca diğer widget çeşitleri de bloga gitmedi. Bir de hem yazının en altında hem de anasayfadaki her yazının altında gözüküyor. Tüm bu sebeplerden dolayı bloguma eklemekten vaz geçtim.

    YanıtlaSil
  29. Güzel bir gelişme olmuş. Umarım olumlu şekilde ilerler ve gelişir...

    YanıtlaSil
  30. http://apkgenc.blogspot.com.tr/
    sayfam iyimi arkadaşlar bu arada abi adsense tuşu hala aktif değil nasıl aktifleştireceğim

    YanıtlaSil
  31. Bu faydalı yazınız için teşekkürler.
    http://semihkececioglu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  32. Ne yazık ki çok fazla reklam bağlantısı içeriyor, bilgi için teşekkür ederim ama bloğumdan kaldırmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, benim blog sayfamdaki bir bölüme girdiğimizde ( burada linki http://www.bensukaya.com/p/kombin-onerileri.html ) en aşağı indiğimde en başlara gitmesi lazım fakat 2.sayfa maalesef yok. Bunu nasıl düzeltebilirim. Şimdiden çok teşekkürler,

    YanıtlaSil
  34. Anlatım ve gerçeekten güzel bir uyfulama diyebilirim emeğinize sağl8k
    http://windows10haber.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. REİSEBÜRO

      Telefonieren:

      -Hallo, hier ist Aksu aus Mert Tour GmbH. und Sie?

      +Ich bin Çetin. İch möchte gern wissen, welche Tours Ihr Reisenbüro in der nachste Woche hat?

      -Wir haben viele Tours in der nachste Woche. Wie möchten Sie die Tour werden? Eine Kulturreise, Eine Schiffstour oder andere Tour-Typ? Viele Alternative haben wir.

      +Ich weiß nicht. Ich will mit meiner Mutter reisen. Das wird mein Geschenk für die Muttertage.

      -Mmm. Okay. Jetzt, notiere ich einige zusätzliche Optionen. Können Sie morgen in mein Büro kommen?

      +Ja, natürlich. Morgen bin ich gleich da. Bis morgen.

      -Aufwiederhören Frau Çetin.
      ___________________________________________

      In dem Reisenbüro:

      +Hallo İch bin Çetin. Ich habe gestern mit Herrn Aksu telefoniert.

      -ja ich bin Aksu. Es freut mich Ihnen kennenzulernen. Nehmen Sie Platz, bitte.

      +Danke, ich auch. Konnten Sie für mich etwas machen?

      -Ich habe nur die Kulturreise in der nachste Woche für Ihnen und Ihre Mutter notiert. Was denken Sie über Venedig? Die Venedig Tour dauert 5 Nacht 6 Tage und es ist nur 800 Euro für eine Person.

      +oooo. Es ist zu teuer und ich weiß, dass meine Mutter schon in Venedig war. Haben Sie ein anderes billiges Angebote?

      -Mmm. Okay. Wie wäre es mit Barcelona?

      +Barcelona? Ja ich habe im internet gelesen, dort gibt es Gesichste und Kunst. Ich denke,  dass meine Mutter dort liebt. Können Sie die Details sagen?

      -Ja, natürlich. Dort ist Romantik, Kultur und Unterhaltung zusammen. Unsere Tour dauert 4 Nachte 5 Tage. Zimmer ist doppel und mit Frühstückt. Es ist in dem Angebot und nur 250 Euro für ein Person.

      +Ooo. Es klingt Wunderbare. Haben Sie eine Ermäßigung für mich? Ich bin eine Studentin.

      -ooookay. Sie haben %20 Ermäßigung. Also kostet es 200 euro für dich und 250 Euro für Ihre Mutter und ich nehme keine Kommission von Ihnen.

      +Vielen dank. Hier sind 450 Euro. Was muss ich noch machen?

      -Unterschriften Sie hier, bitte. Und Sie sollen nicht vergessen, dass du 100 Euro auf die Bank einzahlen muss. Meine
      Sekretarin wird dich informiert über andere Dinge.

      +Vielen dank Herr Aksu, Meine Mutter wird glücklich sein. Gutes Arbeiten.

      -İch wünsche İhnen einen angenehmen Aufenhalt.




      Sil
  35. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. Bana da yardımcı olur musunuz lütfen :(
    Bloguma daha önce limk in bu eklentisini eklemiştim ama beğenmeyince kaldırmıştım. Ardından sizin kendi ilgili yazılar kodlarınızı eklemeyi denedim. O da kaydoluyor ama blogta gözükmüyor. Yorumlarda limk i kaldırdınız mı diye sormuşsunuz birine. Kaldırmıştım ben ama hala olmuyor. Limk hesabını tamamen silmeyi de bulamadım :(

    YanıtlaSil
  37. Arkadaşlar Bloglarda biliyorsunuz yayın yaptıktan sonra etiketi olan kategoriye birde hepsi allpost son eklenenlere gidiyor fakat benimkiler kategorilerinde resimleri var ama all post son eklenenlere gidince resimleri görünmüyor neden blog : hasanaytac.com

    YanıtlaSil
  38. Paylaşım için sağolun serdar bey . Güzel bir widget fakat arkadaşlarında dediği gibi her yazının altında çıkması biraz rahatsız ediyor, bunu engellemenin yolu varmı acaba. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  39. Bence benzer yazılar eklentisi çok mantıklı bir widget güzel düşünülmüş
    http://evdekiyazar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  40. Eklenti iyi hoş da aralarda reklam gösterimi de olmasa daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eklentinin sitesinden reklamları kaldırabilirsiniz. gösterilen reklam sayısını 0 yaparsanız hiç reklam gösterilmeyecektir.
      cihanshn.blogspot.com

      Sil
  41. Çok güzel bir yazı olmuş. Linkwithin yerine kullanılabilecek iyi bir alternatif.

    YanıtlaSil
  42. Aslında çoğu bildiğim şeyler,ama sırf yazı yazmaktaki başarınızdan dolayı hemen her yazınızı takip ederim. :) Ayrıca sitem > www.tamoyunx.blogspot.com bi bakın derim.

    YanıtlaSil
  43. Aralarda reklam gösterimini kaldırabiliyorsunuz. Yatay widgete girin asagida kapatma sekmesi var eger yoksa iletisim bolumunde bulunan mail adresine basvuru yaptığınızda duzeltiyorlar hemen benim sayfamda sikintiyi çözdüler.
    Emeğinize sağlık bh.

    YanıtlaSil
  44. Hocam eline saglik guzel yazmissin Eklentiyi kurdum kaldirdim LinkWithin tercihim iyi calismalar.
    http://www.vedatbilik.com/

    YanıtlaSil
  45. Çok iyi bir anlatım ve çok hoş bir eklenti, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  46. blogumu yeni açtım sizin yazdıklarınızdan çok faydası oldu teşekkürler
    http://elmnhamuruylakazandm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  47. Başarılı bir yazı hocam.
    http://blogdede.com

    YanıtlaSil
  48. Hocam artık dönüş yapsanız blogunuza temadan sonra bomba gibi dönücem demiştiniz :(

    Bakmak isterseniz : http://evdekiyazar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  49. merhaba serdar hocam bir şey dikkatimi çekti sitenizde ki arama bölümüne ne oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana sayfanın yüklenmesini yavaşlattığı için arşiv sayfasına koydum arama kutusunu.

      Sil
  50. Çok Teşekkürler bloğumda kullanmaya çalıştım http://mucglob.blogspot.com

    YanıtlaSil
  51. Oldukça kullanışlı görünüyor, deneyeceğim ama sayfayı yavaşlatacağı kesin gibi duruyor. Bu yüzden alternatif bakacağım :)

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. bu fonksiyonu uyguladım, ancak blogta mevcut yazılar ve sonrasından her yeni yayının tüm yazıları isteğimin dışında bold oluyor :(

    sildim, sorun çözülmedi

    bu sorunu yaşayan ve çözenlerden;

    bunu çözmem konusunda acil yardım edebilir misiniz rica etsem? teşekkür ederim

    www.nehissettinseo.com

    YanıtlaSil
  54. Yazılarınız çok yararlı kendi bloguma uyguluyorum bakabilirsiniz http://teknolojiyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  55. Ellerinize sağlık.sağlık. Bloğumu sizin bilgileriniz ışığında geliştiriyorum.Çok eksiğim var ama sayenizde baya bir yol katettim.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba, widget ekledim ancak sadece Benzer Yazılar yazısı çıkıyor, altı boş:( Nasıl yazıları getirebilirim? Teşekkürler,

    http://kurumsalevhanimi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  57. sürekli farklı widgetleri uyguluyorum bunu da ekledim

    YanıtlaSil
  58. www.Medyatizm.blogspot.com
    Sayfanın ortasında çıkıyor ve cok büyük .Nasıl ayarlayabilirim sadece sayfa altında gözüksün.

    YanıtlaSil
  59. Yüklememle silmem yarım saat sürmedi.
    Proje iyi düşünülmüş, ancak kullanıcı seçenegi arttırılmalı. Site sahibi nereye ve nasıl isterse oraya koyabilmeli. Öyle bir seçenek var ama bu defa da ayrı olarak iki yerde çıkıyor. Ebatını kendine göre ayarlayabilmeli. Siteye ait yazıya tıklandıgında o sayfa yerine ana sayfaya yönleniyor. Ayrıca konuyla ilgili benzer yazılar yerine alakasız konular çıkıyor. Geliştirilmesi adına bunu bir geri dönüş olarak kabul edin...

    YanıtlaSil
  60. Başarılı bir yazı olmuş. Temasında bu özellik olmayan kullanıcılar için çok fayfalı.

    YanıtlaSil
  61. Başarılı ve faydalı bir yazı olmuş, teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  62. Başarılı bir yazı olmuş. Bu sayede ziyaretçilerin sitede kalma oranı ciddi anlamda artacaktır.

    YanıtlaSil
  63. Çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.