Blog Yazarlarına Uyarımdır!

Bu aralar sık karşılaştığım ve açıkçası canımı çok sıkan bir durum var. Bu can sıkıcı durumu sizlerle de paylaşmak ve bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Bu nedenle alışla gelmiş öğretici Blog Hocam içeriklerinden farklı bir yazı okumaya hazır olun lütfen.

blog yazarlarına uyarılar


Blog yazarları bloglarının tasarımlarına ve fonksiyonlarına fazlasıyla dikkat ediyorlar. Bu nedenle sık sık tema değiştiriyorlar, eklentiler ekliyorlar, kodlarla yeni özellikler katıyorlar. Bu çok anlaşılabilir bir durum. Ben de iyi biliyorum ki insan görsel olarak hoşuna giden bir blogu olduğu zaman onu daha çok seviyor, daha fazla motive oluyor, nihayetinde de daha iyi bir blog çıkıyor ortaya.

Fakat ne yazık ki son zamanlarda blog sahiplerinden benzer problemlerle ilgili çok fazla mesaj almaya başladım. Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı bloguna çeşitli kodlar, eklentiler, scriptler ekleyen veya yeni bir tema kullanmaya başlayan arkadaşların bloglarında bazı anormallikler oluyor. Garip reklamların çıkması, başka sitelere yönlendirme olması, blogun işleyişinde aksaklıklar olması gibi….

İnternette yardımsever, paylaşımcı kişiler olduğu kadar art niyetli, çıkarcı insanların olduğunu da unutmayın lütfen. Ve arkadaşlar özellikle rica ediyorum ki blogunuzda değişiklikler yapmadan önce şu uyarılarımı dikkate alın:

  • Bilmediğiniz, güvenmediğiniz sitelerden, tanımadığınız insanlardan aldığınız kodları blogunuza eklemeyin.
  • Blogunuzda bir değişiklik yapmadan hem şablonun, hem de içeriğin yedeğini mutlaka alın.
  • Normalde ücreti satılan ama bazı sitelerde ücretsiz olarak paylaşılan temaları kullanmayın.
  • Blogger’ın kendi temaları dışında bir tema kullanacaksınız bilinen ve güvenilir sitelerden indirin.
  • Sanal alemde herkese güvenmeyin.



Bunlara dikkat etmediğinizde giderilmesi zor problemler ortaya çıkabiliyor. Ben onca emek harcayarak bugünlere getirdiği blogunu daha da güzelleştirmek için adına bu şekilde çeşitli kodlar ekleyerek bozan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama çoğu zaman yaptığımız şey samanlıkta iğne aramak oluyor. Bu yüzden lütfen bloga kod ekleyip çıkarırken mutlaka ama mutlaka blogunuzun yedeğini alın.

Aşağıda konuyla ilgili işinize yarayacak bazı bilgiler ve linkler paylaşıyorum:

- Şablonunuzun yedeğini almak için Blogger kumanda paneline giriş yaparak Şablon > Yedekle/Geri Yükle > Tam şablonu indir yolunu takip edebilirsiniz.

- İçeriğinizin yedeğini almak için Blogger kumanda paneline giriş yaparak Ayarlar > Diğer > İçeriği Yedekle > Bilgisayarınıza kaydedin yolunu izleyebilirsiniz.

- Tema indirmek için My Blogger Themes, Btemplates, Sora Templates, Vee Themes ve Theme Forest gibi siteleri tercih edebilirsiniz.

- Bir sitenin ya da paylaşımın güvenilir olup olmadığını anlamak için mutlaka yorumları okuyun. Sitenin geçmişine bakın. Şüpheleriniz varsa uzak durun.

Ne Gibi Sorunlar Yaşayabilirsiniz?

  • Blogunuz arama motorlarında gözükmemeye başlayabilir ve dizine eklenmiş olan mevcut indexleriniz silinebilir.
  • Çalışan kodlarınız ve eklentileriniz çalışmayabilir. Blogun kullanımında ve tasarımında arızalar çıkabilir.
  • Blogunuza  zararlı yazılımlar yerleştirilebilir. Önce ziyaretçileriniz azalır, sonra Google’da yasaklı siteler arasına girebilirsiniz.
  • Blogunuza gizli reklamlar ve yönlendirmeler yerleştirilebilir. Blogunuzu ziyaret ettiğinizde reklam sayfaları veya popuplar açılabilir.
  • Blogunuza gizli linkler yerleştirilerek sizin üzerinizden backlink kazanabilirler.
Blogger arkadaşlarımızın benzer mağduriyetler yaşamaması için lütfen bu yazıyı blog çevrenize yayın ve arkadaşlarınızı uyarın.

85 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı, umarım sizin gibi güvenilir biri dikkate alınır ve bu hatalar yapılmaz. Yazdığınız son 3 sorunu bir çok blogta yaşadım denk geldim, hala daha sıkıntıları devam ediyor, hem kendileri zararlı yazılım yüklemiş oluyorlar bloglarına hemde yazılarını tıklayıp giren biz takipçileride aynı yazılıma bulaşmış oluyorlar.. Böyle bir sorunla ilk blog açtığım günlerde bende karşılaşmıştım, girdiğim bir blogtan zararlı yazılım reklam virüsü kapmıştım artık daha temkinliyim, hala daha farkındalarmı bilmiyorum ama bir tıklamaya 4 tane farklı saçma sapan açılan sayfalara sahip bloglar var. Temizlemekte sanıldığı kadar kolay değil aksi gibi..Çok dikkat etmek lazım..Ellerinize sağlık güzel yazınız için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalarca benzer şikayetler geldi ve yardım istendi. Elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi bunları temizlemek her zaman kolay olmuyor.

      Sil
  2. Okuduktan sonra hemencecik blog içeriğimi yedekledim. Henüz nasıl kullanacağımı bilmiyorum ama umarım gerekmez. Emeğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sora Templates kesinlikle tavsiyemizdir. Hem güvenilir hem kaliteli ve SEO dostu temalar mevcut.

    YanıtlaSil
  4. Bizim için faydalı bir yazı olmuş.Hayatta olduğu gibi sanal alemde de her insana güvenmemeliyiz.

    YanıtlaSil
  5. daha önce de yedeklemiştim ama aklıma geldi hemen yedek aldım yine teşekkürler .. benimtutkum'un bahsettiği saçma sayfalar benim de takip ettiğim bir kaç blogda açılıyor evet ama şimdi dikkatimi çekti bu hep yanlış bir şeye bastım da açtım sanıyordum :-(( umarım virüs değildir ..

    YanıtlaSil
  6. Malesef benzer sorunlarla karşılaşan pek çok kişi benimle de iletişime geçti.Ücretli veya ücretsiz temaları indirip tasarım blogu açıp insanları dolandıran,şuan binlerce takipçisi olan blog tasarımcı diye geçinen art niyetli insanlar var.Sadece tasarımı yükleyerek tasarımcı olarak footer'e link vererek dediğiniz gibi backlink kazananmanın yanında ücretsiz indirdikleri veya 10 $ 'a indirdikleri temalardan çok yüksek ücret karşılığı satanlar,şahane tasarım yaptım diyerek sosyal ağlarda paylaşarak insanları kandıran çok kişi var.İndirip bloglara yükledikleri temalar lisanslı olduğu için çoğaltılamaz ve ticari amaçla kullanılamaz ama buna uymuyorlar ve sonucunda mahkemelik oluyorlar.Çok dikkat etmek lazım.Hazır temaları herkes bloguna yükleyebilir.Bunun için bir tasarımcıya ihtiyaçları yok.Verdiğiniz linklerdeki tema satış siteleri güvenilir.İşlerinin arkasında duran tasarımcılar .Herhangi bir güncellemede mailinize güncellenmiş halini gönderiyorlar.Benzer sorunlar yine Türkçe alan adı alanlar içinde geçerli Türkçe karakter özel alan bloglarda da bazı eklentiler çalışmıyor v.s
    Bloglar için faydalı yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece footera link eklemek problem değil. Zaten tema indiren çoğu kişi onu kaldırıyor veya değiştiriyor. Asıl problem blogda görünmeyen ama kodlara gizlenmiş linkler. Bunlar görünür olmadığı için çoğu kullanıcı varlığından bile habersiz.

      Sil
  7. Hocam aslında benim yazmak istediğim, insanları bilinçlendirmek istediğim konuyu ele almışsınız. Benzer bir makale ben da yayınlamak istiyordum. Çok isabet oldu.

    Ortalıkta tasarımcıyım hazır temalara edit yapıyorum diyip insanları kandırmaya çalışanlar var. Hatta kandırdığı bir kaç tane benim bildiğim insan var.

    Bunlar isim vermek istemiyorum hazır temaya sadece yazı tipi değiştiriyor. Ya da farklı bir popüler konular eklentisi koyup, bu temayı editledim diyorlar :)

    Temaya baktığımda orjinali ile bire bir aynı. Yalnız dediğim gibi popüler konular widgeti değiştirmiş :))
    Altına da footer bölümüne kocaman ismi ve blog linkini eklemiş. Sanki bloga tren girmiş gibi :))
    Bu kişi sözde editlediği temayı sekiz kitap karşılığında yapıyor sözde :) üstelik bir de backlink kazanıyor temayı verdiği kişilerden.

    Bu kişiler işi bilmeyen bazı bayan blogculardır. Yani hedefi bayan blogcular :)
    Bir kaç tanede yandaşı var bunlarda tellallık yapıyor diğer bayan blog yazan kişilere. Sende temanı şuradan değiştir ben yaptım çok güzel oldu gibi :)))

    Bu kişi kandırma konusunda çok yetenekli olduğunu fark ettim. Nedeni ise önce sekiz tane kitap alıyor, sonra sözde editlediği temayı veriyor. Altına kocaman göze çok batan bir ölçüde kendi blog linki ve adını yerleştiriyor.
    Doğal olarak kullanan kurban da söyle düşünüyor: 'sekiz kitap verdim bu temayı kullanayım' diye :))

    Oysa bilmiyor ki bu kişilerin amacı sizden backlink almak. Bir de üstüne sekiz kitap oh ne güzel :))

    Teşekkürler hocam bu güzel uyarınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Yüksel Duman Merhaba
      8 kitap karşılığında tasarım yapıyor diyerek benden bahsetmişsin, fakat adımı da söyleyebilirdin fark etmez.

      Yazdıklarına cevap vermek istiyorum.

      *Öncelikle benim amacım baclink falan kazanmak değil, Allaha şükür öyle bir şeye de ihtiyacım yok zaten.
      *Benim blog sayfamda tasarım menüsüne girip okumadığın buradan belli oluyor. Ben insanları kandırmıyorum. Neler yapacaksam eğer orada yazıyor, insanlar benimle iletşime geçtiğinde neler yapacağımı tekrar söylüyorum.
      *Sitelere kuracağım temaları, yukarıdaki sitelerden ücretsiz versiyonlarını indiriyorum.
      *Temayı kurduğum zaman sadece yazı fontunu değiştirmiyorum neler yaptıklarımı yaptığım blog sahiplerine sorabilirsin.
      Zaten onları yapacağımı ayrıntılı olarak söylüyorum, yani hiç kimseyi kandırmadım, kandırmam da.

      Buraya sayfalarca cevap yazabilirim fakat gerek duymuyorum. Benim ne yaptığımı amacımın ne olduğunu Rabbim biliyor. İnsanlara çamur atmadan önce bir düşünmenizi tavsiye ederim.

      Sil
    2. Gökhan Tekin benim de uzun zamandır tanıdığım ve güvendiğim bir blogger arkadaşımdır. Kitap karşılığı tasarım hediye projesi hakkında bilgim var. Zaten amacını ve yaptığı şeyleri detaylıca anlatmıştı yazısında. Gökhan arkadaşımın iyi niyetinden hiç şüphem yok. Footer linki koyduysa da isteyen kaldırır zaten. Problem değil.

      Ben ücretsiz dağıtılan temalara gizlenen kodlar hakkında uyarmak istedim. Farkında olmadan illegal sitelere bile link vermiş olabilirsiniz.

      Sil
    3. Teşekkür ederim Serday bey.
      Evet footere düzenleyen Gökhan Tekin linki koyuyorum, resim şeklinde fakat bunu site sahibine sormadan koymuyorum. Site sahibinin gönlü olmazsa zaten koymuyorum.

      Zaten yukarıda bahsettiğiniz sitelerden indiriyorum kurduğum temaları ve ücretsiz olduğu içinde sitenin en altında tema üreticisinin linkini falan silmiyorum.

      Tekrar teşekkür ederim Serdar bey.

      Sil
    4. Ben de Yüksel Duman gibi düşünüyorum.

      Ortada bir emek yok. Hazır bir tema ve sonrasında bir kaç küçük değişiklik.

      İşi bilen birisi için 5 dk lık işler onlarda.

      Karşılığında 8 kitap alıp en alta link koymak hiçte adil değil.

      Sil
    5. Kusura bakmayın ben ilk yoruma katılmıyorum. Önce Gökhan'ın blogundan yazısını okuyun bence. Gökhan en başından beri tasarım yapmadığını, temaları düzenlediğini belirtiyor zaten. Ayrıca para'da istemiyor ki kitap istiyor. Yaptığı çalışmaların altına link koyması kadar doğal bir şey olamaz.
      Ben'de Gökhan'dan rica ettim benim içinde çalışma yaptı. Eline sağlık, tam da istediğim gibi oldu. 50 bloga yorum yazana kadar siz de bir kaç kişiye tasarım yaparak faydalı işler yapsanız keşke.

      Sil
    6. Şimdi,işi bilen için beş dakikalık bir iş;bilmeyen için bir ömür azap olabilir.İşi bilen,o işi bildiği için bir şeyleri hak etmiştir.Bir hikaye anlatacağım; Amerika'da bir fabrikanın ana makinesi bozulur.Usta çağırırlar,adam makinenin orasına burasına bakar ve bir yerine çekiçle bir kez tık diye vurur.Makine çalışmaya başlar,herkes mutludur.Bir süre sonra fatura gelir;2000 dolar!!Fabrika sahibi çıldırır,bir çekiç darbesine 2000 dolar istenir mi,diye ateş püsküren bir mektup yazar ustaya.Ustadan cevap gelir;makineye çekiçle bir kez tık diye vurmanın bedeli 1 dolar,o çekici makinenin neresine,ne şiddetle vurulacağının bedeli 1999 dolar,diye.İki tık tık,bir şık şık kolay yapılmıyor.Sonrasında da söyleyeceğim şey şudur; Yüksel kardeşim,tellaklık yapıyor derken ne demek istediniz?Tellalık yapıyor demeye getirmiş olacaksınız ki,çok ayıp ve incitici bir yorum olmuş.İletişim halindeki kişileri tanımadan ciddi bir hakarette bulunmuşsunuz.Ne tellaklık ( sanırım tellalik demek isteniyor ) yapanları ne de Gökhan beyi tanıyorsunuz.Düzenlenmiş siteleri gezip,bir suç unsuru bulduysanız onu düzeltmenin yolu böyle olmamalı.Gerçekten varsa bir kötüye kullanım gerekli yerlere ,mesela Bilişim Suçları Masası'na bildirmelisiniz.Ayrıca,biz hanımlardan da özür dilemelisiniz.Gerçekten çok incitici bir ifade kullanmışsınız.Bence niyetini aşan kelimeler yazmışsınız.İlk yapmanız gereken şey,Gökhan beyle iletişime geçip niyetini ve kişiliğini öğrenmek olmalıydı.Belki de çok iyi anlaşacağınız,bilgi ve deneyim paylaşabileceğiniz bir kişiyi hiç tanımadan incitmiş oldunuz.Karşı taraf olmak yerine,taraf olmayı seçmeniz,gücünüzü ,bilginizi birleştirip topluma faydalı olmanız harika olurdu oysa.Sayfanıza yazacaktım ama ilgisiz bir yayına yorum bırakıp polemik yapmak istemedim.İnşallah bu satırları okusunuz.Sizden ricam,Gökhan beyin blogunu ziyaret edip iletişime geçmeniz ve bu yanlış anlaşılmayı karşılıklı olarak düzeltmenizdir.Sizler gibi akıllı gençlere bu yakışır.Karşı taraf olmayın,taraf olun ki,doğru bilgi yayılıp yaygınlaşsın.Ülkemiz akıllı gençlerin birlikte çalışmasıyla adam olacak ancak.En iyi dostluklar kavgayla başlar,bunu da unutmayın.Sizler yakışan karşılıklı atışmak yerine,karşılıklı konuşmaktır.Kendi adıma,ifadenizden çok incindiğimi tekrar belirtmek isterim.Serdar bey,sayfanızı meşgul ettiğim için kusura bakmayın,faydalı bir konu,faydalı bir şekilde çözümlensin,bu anlaşmazlık bir beyin fırtınasına dönüşsün,insanlar paylaşıp anlaşmayı denesin istedim.Teşekkür ederim.

      Sil
    7. Teşekkür ederim Sevda Abla.

      Sil
    8. Teşekkür ederim Organikçizer

      Sil
  8. Blog Hocam unutmadan eklemek istiyorum. Bilmeyen arkadaşlara faydalı olur.

    Tema editlemek sizin blogunuzdaki gibi, benim blogumdaki gibi olur arkadaşlar.
    Dilerseniz girip bakabilirsiniz. Orjinaline hiç benziyormu. Yani tema editlemek orjinaline benzemeyecek. Tümünü editleyeceksiniz.
    Benim kullandığım tema blogger'ın basit şablonu editledim bu hale getirdim.

    YanıtlaSil
  9. Blog hocam oldukça faydalı bir yazı olmuş. Benim Sayfama bir göz atarmısınız? Bir gariplik var ama bir türlü cozemiyorum.
    Nerde yanlışlıklar var bulamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenay hanım blogunuz içerik olarak çok iyi fakat tema konusunda biraz zayıf gibi. Dilerseniz güzel bir tema bulma konusunda size yardımcı olabiliriz.

      Sil
  10. Çok faydalı bir yazı olmuş. Son zamanda çok görüyorum ben de bloğunu değiştirmeye çalışan ve üzülen

    YanıtlaSil
  11. Başta hali hazırdaki okuyucu kitlenizi kaybetmenin yanında, belki de bu zararlı kodların vurduğu en büyük darbe; arama motorları gözünde (başta Google olmak üzere) sitenizin değer kaybetmesi ve insanların merak ettiği bir şeyi aradığı zaman sitenizin ortalıktan kaybolmasıdır. Böylelikle mevcut okuyucu kitlenize yeni kişiler eklenmesi yolu tıkanmış olur. Bunun dışında Serdar Bey'in dediği gibi okuyucu kitlenizde muazzam hızlı azalışla beraber sitenizin "çöp site" kategorisine girmesidir.

    YanıtlaSil
  12. Sayın Serdar Kara

    Öncelikle size binlerce belki milyonlarca teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda yukarıda Yüksel Duman Bey' de müzdarip olduğumuz konuyu detaylı bir şekilde dile getirmiş.

    Gerçekten bilinçsiz blog yazarlarının saf ve temiz düşüncelerini sözde güzel görünen planlarla kötü niyetlerine alet etmeye çalışan çok blog yazarı ne yazık ki mevcut. Hani burada oturup isim ifşa etmekte istemiyorum ama insanlar biraz farkına varsın.

    Yazık günahtır. Backlink almak uğruna footer kısmına kocaman reklamını koymakta nedir. Hatta öyle blog yazarları tanıyorum ki senin blogunu düzenlerim deyip; blog yazarının yazılarının içine gizlice linkini koyan o kadar ahlaksız blog yazarı mevcut. :( Bu hırs neyin nesi arkadaş

    Tam iki yıldır blog yazıyorum. Belki yüzlerce blog hocam sayesinde aradığım bilgiye ulaştım. Sağolsun Serdar Bey gerektiği zaman gerekli bilgi vermek için ya cevap yazdı yada konuyu blogunda açıkladı. Hizmet etmek ise amacın al sana "Blog Hocam" aradığın bilgi de var. Sormak istediğin sorulara cevapta. Ben hiç bir yerde ne duydum ne gördüm onca blog yazarına rehber olan blog hocamın yardım karşılığı sayfasına banner vb bir şeyler yaptırdığını...

    Teşekkürler BLOG HOCAM

    Teşekkürler SERDAR KARA


    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten blog doktoruymuşsunuz, bu yazınızdan sonra bir kez daha anladım.

    İyi ki varsınız, hep var olun

    YanıtlaSil
  14. Haklısınız devamlı blogların yedeği alınması lazım. Kimin art niyetli ya da iyi niyetli olduğu kestirilemiyor. Sağolun Bloghocam. Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  15. Harika birvuyarı olmuş. Tasarım yapan birisi olarak böyle yaxı yazsam,kesinlikle diğer yapanları kıskanıyor vs. denir diye hiç söz etmiyordum. Ama bunu ysoan o kişiyi yorumlarda çok net anlatılmış. Tasarım yaptıracak insanlarıda uyarmayı istiyorum ama olmuyor. Teşekkür ederim. Sayenizde belki dikkat ederler.

    YanıtlaSil
  16. Çok çok güzel bir uyarı yazısı olmuş ellerine sağlık sevgili Serdar ,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Her zamanki gibi yine çok önemli bir konuya değinmişsiniz, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar Blog Hocam.
    Bir sıkıntı ile karşılaştığımız da ya da bir ihtiyaç duyduğumuzda kapısını çaldığımız bloglardan biri olduğunuzu itiraf etmeliyim. Faaliyetiniz ve paylaşımlarınızla blogculara çok yararlı ve faydalı bir hizmet vermektesiniz. Bu bağlamda size çok teşekkür ederiz. Bu faydalı ve yararlı hizmetinizde size başarılar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  19. Ben de sırf temamı beğenmiyorum diye yerli yabancı sitelere bakıp hoşuma giden bir kaç tema bulmuştum. Fakat bu yazınızı okuyunca açıkçası biraz ürktüm kullanmak konusunda. Kodlar çok anlamadığım bir alan olduğundan bloğumu tehlikeye atmakta istemem.

    YanıtlaSil
  20. Wordpress kullanıcıları MyThemeShop da tercih edebilirler. Webmaster forumlarında satış yapan tema geliştiricileri de güzel işler ortaya koyabiliyor. Blogu açtığım günden beri tasarımına çok dikkat ediyorum, oldukça iddialı bir görünümü olduğunu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Bu değerli uyarı ve bilgilendirme için teşekkürler. Blog yazıp da sitenize uğramayan, bilgilerinizden faydalanmayan yoktur herhalde. Yardımlarınız için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  22. Benim de blogumda bilgisizlikten, beceriksizlikten ve zamansızlıktan bazı anormallikler var. Çözülemeyecek olduğunu sanmıyorum, ama maalesef nasıl çözülebileceğini de bilemiyorum. Nasıl yapılacağını bilememek de yeterince kötü bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  23. Elinize sağlık öncelikle.
    Bu konuda birçok kişi sanırım sıkıntı yaşıyor. Ya da ileride yaşayacak. Sırf art niyet taşıyıp başkalarının üzerinden kendisine kazanç sağlamak ne kadar ahlaklı ne kadar doğru anlam veremiyorum. Şu ana kadar sizden ya da farklı birçok blog yazarından yardım aldım. Şimdi öğrendiğim kadarıyla ben de yeni blog yazarlarına yardımcı oluyorum. Hatta temalarında bir sıkıntı olduğu zaman elimden geleni yapıyorum. Ama hiç kimseye de ben temanızı düzelttim, banner'ımı ekleyeyim mi diye sormadım. Neden her şey karşılıklı olsun ki? Ben öncesinde yardım aldım, birilerine borçlandım ve bu borcu başkalarına yardım ederek ödüyorum. Umarım bu şekilde art niyet taşıyanlar aramızdan silinir gider.

    YanıtlaSil
  24. Hoc am yazinizi begendimmm http://cizgifilmhikayeleri.blogspot.com kucuk kodlarda oynama uaparak duzenledm

    YanıtlaSil
  25. Emeğinize sağlık. Ben de rastlıyorum bazı bloglarda. Menüler çalışmıyor. Tuhaf yerlere yönlendiriyor.
    Kendimden örnek vereyim. İnternetten yukarı çık butonunu eklemiştim. Bir blogger arkadaşım, siteme girdiğinde güvenlik uyarısı aldığını söyledi. Kaldırmamla da düzeldi. Belki kaldırmasaydım, zamanla bende engelleme alabilirdim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte benim de anlatmak istediğim tam olarak buydu. Neyse ki siz müdahale edebilmişsiniz. Bazı arkadaşlar o kadar çok kod ekliyor ki sorunun kaynağını bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksız oluyor.

      Sil
  26. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.. Ben de karşılaşmıştım ve tema vs tamamen değişmişti. İyi ki yedeğini almıştım, hemen yükledim. Sonra asıl sorunu anladım, erişim yetkisi verdiğim x bir firma vardı, sonra temayı tasarlatmaktan vazgeçmiştim ancak yetkiyi kaldırmayı atlamışım.. Sanırım kötü niyete maruz kaldım..Bir daha asla yetki vermiyorum kimseye..

    YanıtlaSil
  27. Hepsini uygulayamasam da çok şey öğreniyorum yazılarınızdan. Aslında bu tür çalışmalarda, neler istendiği ve yapılacağına dair formlar hazırlanıp, karşılıklı onaylanarak dosyalanabilir. Sonuçta bir hizmet söz konusu ve genelde taraflar mail yoluyla anlaşıyor. Yanlış anlamaları ve soru işaretlerini önlemek adına faydası olabilir. Birçok çalışması olan, tanınan bilinen arkadaşlardan öncelikle yardım ya da öneri istemek bu tür sıkıntılı durumların önünü kesebilir. Yararlı paylaşımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Çok güzel bir paylasim olmus. Baska yerlerden kod alma konusunda korkagim ben de güvenemiyorum. Genelde sizden bulduklarimi kullaniyorum. Peki diyelim ki bir yerlerden kod ekledik. Blogumuzda bir sorun olup olmadigini anlayabilecegimiz bir kontrol mekanizmasi varmidir? Yoksa vardir da benim gibi acemileri asar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzdaki reklam veya zararlı yazılımları zaten ziyaret ettiğinizde görebilirsiniz. Gizlenmiş linklerin olup olmadığını ise Open Site Explorer veya benzeri araçlarda tespit edebilirsiniz.

      Sil
    2. Çok tesekkür ederim arastiracagim ☺

      Sil
  29. Sagolun hocam çok faydalı bir bilgi benimde blogumu ziyaret edebilirsiniz http://adamzeki.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  30. Çok teşekur ederim gerçekten faydalı bir yazı olmuş bir sorum olacaktı konuyla alakalı değil ama ben ilk kez bir blog açtım ama insanlar gelmiyor sayfama google+ da paylaşıyorum onun biraz katkısı oluyor iki günde 40 kişi sayfama ziyaret ediyor sosyal medya kullanmıyorum başka bi çare yok mudur yada yardım edemez misiniz siz ??

    YanıtlaSil
  31. Bilgilendirici yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Herzamanki gibi en dogru bilgiyi aldik sizden tasarim isi ile ugrasan biri olarak bende hazir tema editlememi istediklerinde kisiye ozel kullanim lisansini satin alarak yapiyorum ki bunu yerine once kendi tasarimlarimi onererek basliyorum gorusmeye .
    Bu yazida calistigim kisilere anlatip uyardigim onemli bir konu tekrar cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  33. reklamı görselin altına nasıl attınız serdar bey

    YanıtlaSil
  34. gizlenmiş linkleri nasıl bulabiliriz hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temayı düzenleye tıkla ctrl+f yap sonra .com diye ara orada farklı bir siteye rastlarsan sil

      Sil
  35. Gerçekten çok yaralı bir konuya değinmişsiniz blog hocam, adamlar tema veriyorum diye kendi çıkarları doğrultusunda iş yapıyorlar bu iş zaten son zamanlarda gittikçe arttı, benim başıma da geldi bir tane tema aldım temayı koydum birde baktım ki adamın kendi reklamları çıkıyor bende direk temayı kaldırdım, herkez tema kullanırken dikkat etsin !!!

    AYRICA BLOGGER KULLANICILARI İÇİN BLOGGER FORUMU AÇTIM HERKEZİ BEKLERİM BÜTÜN SORUNLARINIZI ÇÖZÜYORUZ :) BUYRUN http://bloggerforumu.com/forum

    YanıtlaSil
  36. Ücretli temaların ücretsiz gibi paylaşılıp kullanılması ciddi manada sıkıntı.

    YanıtlaSil
  37. Bu yararlı bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. Yuksel Duman,

    ''hedefi bayan blogcular'' şeklinde gayet yersiz ve uygunsuz bir ifade ile suçladığınız Gökhan Tekin'i bizzat tanıyorum. Pırıl pırıl, tertemiz kalpli, doğrudan yüzünüze bile bakmayan genç bir insan. Elbette bayan blogcular daha çok yardım istiyor çünkü sizin dilinize doladığınız o kodlar, eklentiler, SEO BEN GİBİ PEK ÇOK BAYAN BLOGGER'IN UMURUNDA BİLE DEĞİL. Biz kişisel bir arşiv olarak blog yazıyoruz ve çok basit noktalarda tıkanabiliyoruz; takipte olduğum blogları takip etmeyi nasıl bırakabilirim sorusuna cevap bulamadım mesela geçenlerde, sağolsun Gökhan, onca işinin arasında anlattı.

    Lütfen bilip bilmeden kötü niyetli yorumlar yapmadan önce iyi düşünün.

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda Gökhan'la ve başka biri ile ilgili bir şey yok ki? Yazıyı okumamışsınız.

      Sil
    2. Serdar bey.
      Benimle ilgili yorum yapanlar Yüksel Duman adlı kişiye cevap vermeye çalışmış. Sizinle hiç alakası yok, sizin yazınız gerçekten çok güzel bilgilendirici bir yazı.

      Eğer yanlış anlaşılacak bir durum olduysa çok özür dilerim.

      Sil
    3. bücürükveben
      Abla ben Serday Bey'in yazısına takılmadım, aksine Serdar Bey çok güzel tavsiyede bulunmuş, ben Yüksel Duman isimli kişinin yaptığı yoruma takıldım.

      Serdar Bey'e teşekkür ederim. Benim amacımın ne olduğunu o kişiye yorumunda cevap olarak yazmış, olayın Serdar bey ile ilgili bir şey yok.

      Sil
    4. Ya hay Allah, ben yanlış anlamışım. Yorumumu sildim.
      Serdar bey, sizden özür dilerim. Gökhan'cığım senden de...:(
      Gökhan kardeşimin yardımseverliğini tekrar burada yazıyorum ki, herkes savunmuş kendisini.
      Yanlışlık için tekrar özür dilerim.
      :(

      Sil
  40. Merhaba
    Sormak istedigim birsey var. Ben blogumda yayimladigim yaziyi paylas butonunda bir kac gun arayla tekrar paylassam bu dogru olurmu? Blogum kapanir mi? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yayınladığınız bir yazıyı düzenlemeye girip tekrar yayınl dediğinizde mevcut yazınız güncellenir. Yani ikinci kez yayınlanmaz.

      Sil
  41. Faydalı bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  42. Bloğumda gizli linkler var.Bazen bastığımda başka sitelere yönlendiriliyorum nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan HTML/JavaScript gadget olarak eklediğiniz kodların veya şablonun HTML kodlarına sonradan eklediğiniz kodların içine yerleştirmişlerdir. Onları incelemek lazım.

      Sil
  43. Serdar bey wm aracı formunudaki site analiz bölümüne girdiğimde . Sitemin içerik indexi , alexa fln herşey 0 olarak gözüküyor bi yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  44. Serdar bey Ben size ulaşamıyorum siz bana ulaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  45. Serdar Bey Merhaba,

    Taslakta yazdığım yazı bir anda silindi sanırım ctrl z yaptım. Bir daha geri gelmiyor. Bu yazıyı geri yükleme, kurtama şansım var mı? Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba Serdar bey.Ben Kara Pazarlar bloğunun sahibesi Ece Evren.Sanırım bloggerlar arasında benim yaşımda biri yoktur, ya da ben karşılaşmadım diyebilirim.Sizi bayağı zaman önce internette bir şey ararken görüp ne kadar profesyonel olduğunuzu anlamıştım.
    Yaşım itibariyle teknolojiden anlayabilmemin imkansız olduğunu yardım etmeye çelışanların çaresiz kalmalarından anlamam geç olmadı.Bloğuma yardım etmeye çalışan insanlarla bazı sorunlar yaşadım.Bu yaşıma kadar hata yapmamaya özen gösteren bir ev hanımıyım ve kurallara saygı duyan yapım itibariyle cezanın sırf kaderimden gelenini kabullenirim.Tam altmış dört yaşımdayım.Bana yardım eden kişinin, uygulamaları yüzünden google'dan on beş gün ceza aldım.Israrlı geri bildirimlerimden sonra aldığım anlaşılır ve bir google yetkilisinin adıyla gmailime gönderdiği mesajda, yayınlarımın seksene yakın toplulukla paylaşılması ve adımın başının önüne, ardına ona yakın (bana danışılmadan) hastag eklenmesi edeniyle ceza aldığımı öğrendim.Tabii ki bu uygulamayı, bana yardım eden kişi yapmış ve üstüne bir de tüm yazılarımı taslağa çekmişti.Ben, bana bu kadar müdahale edilmesini, üstelik bana sormadan uygulama yapılmasını kaldıramazdım.Ve o oğlum dediğim blogger'a artık yardımı kesmesini mesajla bildirdim.Tabii üzüldü, fakat burada duygusallığın yeri ve gereği yoktu.Üstelik, ederini ödemeye çalıştım. Hakkıydı diye düşündüm, nihayet bir emek vardı.Fakat bana açtığı sitenin domain şifresini bir türlü aklına gelip de vermemişti.Etrafım uyardı, lakin iletişim yollarını kapatmıştı.Ulaşmam söz konusu değildi.Beni hastaglarini ekleyerek paylaşım yaptığım iki topluluğumuzdan engelliyerek çıkardığını farkettim.
    Diğer bir arkadaştan bumerang eklentisi için yardım istediğim bir gece, ondan daha uygun ve ılımlı biri olarak düşündüğümüz başka bir arkadaştan (ki beni engelleyenin yakın arkadaşı) mail yoluyla yardım istemiştik.Fakat öyle tepkiler geldi ki, size anlatamam.Ertesi günü hastahanede beyin emarı çekerlerken buldum kendimi.

    YanıtlaSil
  47. Zira benden 'Başıma bela oldu kadın'gibi hayatımda kimseden işitmediğim aşağılama dolu sözler söylediğini duydum. 'Şifreyi verebilir mi diye olan yardım istediğimiz arkadaşı yine aynı saatlerde, e-mailime 'artık yeter, ne onu ne beni rahatsız etmeyin'gibi, kurşun gibi mesajlar atmaya başladı.Daha da ağır yazılar vardı.O gece ölebilirdim. Kızım müdahale etti ve diş söker gibi şifremizi ve domain adresimizi alabildik.
    Rica ettiğim için, bana bumerang şablonu eklemeye çalışan blogger kardeşimiz bile bu şiddetli tepkiye çok şaştı.Bu kadar hırslanmaları her şeyden önce yaşıma yapılan bir ayıptı.Bana yazılan hadsiz mesajların hepsini saklıyorum. Yardımına ihtiyaç duyduğumuz, bu mesajları atan ve önceleri gerçekten sevdiğim kişi bana çok saygılıydı.Hatta onun için bir makale yazmış ve bloğuna zar zor göndermiştim.Arkadaşından bu derece etkilenmesi, resmen düşmanlıkta ortak olmalarına hiç anlam veremedim.Hala da üzülürüm.
    Sayelerinde listeme ağır bir ilaç daha eklendi.İş bu kadarla bitmedi.Yapım çok tavizsiz olmasına rağmen çaresiz hissetmiştim.Sitemi kapatmayı bile düşündüm o üzüntüyle.Bu olaydan çok etkilendim .Yine sitemde direkt hedef göstermeden bir yazı paylaştım o günlerde. 'Hayattan Kesitler' diye.Zaten ben tamamen kendi hayatıma dair yazarım Serdar oğlum. Ama sıkı takipteydim. O masum yazım bile yumuşatmadı onları.
    O kadar hırslanmışlardı ki, aslında rahmetli oğullarımdan küçüktüler. Ardından, adına makale yazdığım bu insan benim için sitesinde çok ağır bir yazı yazdı.Ben bundan haberdar edildim.İftira da dahil olmak üzere, o kadar kötü bir yazıydı ki, gerçekten yıkıldığım andı.Hayatım boyunca onca acı yaşamıştım.Bu bambaşka hırs ve acıydı.Onları Allah'a havale ediyorum.Şimdi siteme adsız olarak densiz mesajlar geliyor.İlgilenmemeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Hanım yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Bu yazıyı yazmamın sebebi de zaten insanların sizin yaşadığınıza benzer şeyleri yaşamamaları için uyarmaktır.

      Tekrar çok geçmiş olsun. Umarım bundan sonra bu tür kötü insanlarla ve tatsız olaylarla karşılaşmazsınız.

      Sil
    2. Çok teşekkürler Serdar bey.Umarım bu güzel ortamda blogger arkadaşlarımızla, daima birbirimize yararlı olabilecek yayın paylaşımlarımız ve yorum yapmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilinciyle varoluruz.Başarılarınızın devamı dileklerimle.Ece ablanız.

      Sil

  48. Gökhan Tekin oğlumdan söz ederek size veda edeceğim.O kadar değerli bir evlattır ki size anlatamam.Blogger kızlarımız ve ben 'Ondan Allah razı olsun ' diyebiliriz ancak.Ne zaman yardım istesem hemen el uzatır.Sizi rahatsız ettiysem üzgünüm.Fakat bloglar arasında neler oluyor bilmenizi istedim.
    Başarılarınızın devamı, mutlu gece ve günler dileklerimle.Ece ablanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece abla,
      Allah Sizden de Razı olsun Ece abla.

      Sil
    2. Senden de Allah razı olsun oğlum.Biz tüm kızlarım da dahil seni , öncelikle güzel hasletlerin sebebiyle, sonra da yürekten yardımlarına duyduğumuz minnetle seviyoruz.

      Sil
  49. herşey için teşekkürler yazınızı dikkate alarak hisse senetleri hakkındaki sitemde birkaç düzenleme yapacağım sağol bloghocam teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. Bu konularda yetersiz olduğumu düşünüyorum bende tema yüklüyorum sürekli, umarım başıma gelmez. Hemen yedekledim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  51. İçerik için teşekkürler. Gerçekten faydalı bir içerik olmuş.

    YanıtlaSil
  52. Hocam tavsiyelerini ve uyarılarınızı dikkate alcam. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  53. Kesinlikle katılıyorum. Google ile dost olmak isteyenler nicelikten çok niteliğe yani içerik kalitesine özen göstermeli.

    YanıtlaSil
  54. baya iyi yazıydı bende söylediğiniz siteden temamı indirdim editledim :) umarım dikkate alırlar söylediklerinizi ... http://animedunyasitr.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  55. Geçmişte bnde çok mağdur oldum bu konu yüzünden. :/

    YanıtlaSil
  56. emeginize saglık cok yararlı olacak bir konuya deginmissiniz

    YanıtlaSil
  57. Merhaba Blog Hocam, bir konuda yardım isteyeceğim. Blogger'da hazır tema indirdim ve her şeyi ayarladım ama bir tek blog yazılarımın altındaki yazar profilini kaldıramadım veya düzenleyemedim. Bahsettiğim yazar profilinde standart bir fotoğraf ve 'Shannon Holmes
    Lorem ipsum dolor sit amet, cotur acing elit. Ut euis eget dolor sit amet congue. Ut vira codo matis. Sed lacia luctus magna ut sodales lorem. ' diye bir yazı var. Kısa zamanda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. http://tulininguncesi.blogspot.com.tr/ http://momyandhoney.blogspot.com.tr/ Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. Çok güzel bir yazı. Teşekkür ederim. Dikkat edilmesi gereken konuları basit bir dille anlatmışsınız.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.