Bloggerlar İçin Sağlık Ve Konfor Önerileri

Bilgisayar karşısında, koltuklarda, sandalyelerde, masa başlarında saatler harcayan biz bloggerlar için bedenimizin, zihnimizin ve ruhumuzu sağlıklı olması çok önemli. Bazen yanlış bir oturma pozisyonu, bazen yanlış mobilya seçimi, bazen düşük ışık gibi etkenler farkında olmadan sağlığınızı bozabilir.

Bildiğiniz gibi Blog Hocam’ın sloganı “Daha iyi bloglar için” ve beş buçuk yıldır blog yazarlarına bu doğrultuda içerikler paylaşılıyor. Bu yüzden sağlık konusu da nereden çıktı diyebilirsiniz fakat unutmayın ki daha iyi yazılar yazmak, buna bağlı olarak daha iyi bloglara sahip olabilmek için beden, zihin ve ruhunuzun sağlıklı olması gerekir.

İşte bu yüzden blog yazarlarıyla bazı küçük sağlık ve konfor önerileri paylaşacağım. Bilgisayar başında harcadığınız vakit süresince sağlıklı ve konforlu olmak hem blogunuzu, hem okulunuzu/işinizi, hem de sosyal hayatınızı olumlu yönde etkileyecektir.

bloggerlar için sağlık ve konfor


1. Blog Yazmaya Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Günün erken saatleri ise ve yeterli vaktiniz varsa sabah sporu yapıp duş almanız, güne şahane başlamanızı sağlayacaktır. Eğer öyle bir imkanınız yoksa ufak tefek egzersizler yapabilirsiniz; boynunuzu germek, bilek ve parmak egzersizleri yapmak gibi… Ve bilgisayar başına otururken kesinlikle aç olmamalısınız.

- Örnek el ve parmak egzersizleri
- Örnek boyun egzersizleri

2. Çalışma Ortamı

Blog yazılarınızı hangi şartlarda, hangi ortamlarda yazıyorsunuz bilmiyorum ama bana sorarsınız sakin, aydınlatılması iyi yapılmış, düzenli ve konforlu bir çalışma odası/masasında yazmanız veriminizi arttıracaktır. Verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için ergonomik ve kullanışlı bir çalışmaması masası, rahat hareket etmenizi sağlayacak konforlu ve yüksekliği ayarlanabilir bir ofis sandalyesi, akşam çalışmalarınız için gözünüzü yormayacak bir aydınlatma sistemi, sağlığınız için önemli olan bel yastığı ve ayak desteği gibi ortopedik ürünler temin edebilirsiniz.

- Örnek ofis sandalyeleri
- Örnek çalışma masaları
- Örnek ortopedik ürünler

3. Masa Düzeni

Sağlıklı bir çalışma ortamında en önemli unsurlardan biri de düzenli bir masadır. Ben çalışma masası olarak L şeklinde masa tercih ediyorum. Bilgisayarımı karşıma aldığımda sağ tarafımda bir boşluk olması işime geliyor. Sağ taraftaki bu boşluğa kahvemi/çayımı, not defterimi, print outlarımı, telefonumu, tabletimi vs koyuyorum. Sizlere de notlarınızı almak ve yazı planlarını yapmak için mutlaka bir not defteri, çeşitli renklerde kalemler ve fincanınızı koymak için bardak altlığı kullanmanızı öneririm. Elbette bunlar masanın üzerinde düzenli ve tertipli olmalı.

4. Bilgisayar Ve Aparatlar

Bir bloggerın en önemli ihtiyacı ise tabi ki bilgisayarıdır. Taşınabilir özelliği sebebiyle çoğunuz gibi benim tercihim de dizüstü bilgisayarlar. Ancak uzun süreler ekrana baktığımız ve bilgisayarlarımızı açık tuttuğumuz için sağlığımız için bazı önlemler almamız şart. Bunların başında da laptop soğutucular geliyor. Aşırı ısınmalarda hem bilgisayarınızın hem de sizin sağlığınızı koruması laptop soğutucular kullanabilirsiniz. Ayrıca ekran ve klavye temizliği için özel üretilen küçük aparatlardan da faydalanabilirsiniz. Kaliteli bir kamera, mikrofon ve kulaklık ise vloggerların olmazsa olmazları.


5. Molalarda Yapılması Gerekenler

Son olarak bilgisayar ekranına uzun süre bakmamanızı ve 45 dakikada bir küçük molalar vererek bir şeyler içmenizi, ekran dışında bir şeylerle ilgilenmenizi önereceğim. Sürekli aynı yere bakmak hem gözlerinizi hem de zihninizi yorabilir. Ben molalarda balkona veya çalışma odasının dışında bir odaya geçerek kahve içerim fakat çok fazla kahve tüketmek önerilmediği için bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz.

Yazımın başında da belirttiğim gibi blogunuzla ilgilenirken bilgisayar başında geçirdiğiniz süre boyunca konforunuza ve sağlığınıza dikkat etmeniz veriminizi arttıracaktır. Bu konforu sağlamak için gerekli olan her türlü ofis mobilyası, ofis malzemesi, kırtasiye malzemesi ve teknolojik cihaz, bu yazıyı yazarken referans aldığım site olan Avansas.com’da mevcut. Bu ürünleri incelemek ve temin etmek için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

33 yorum:

  1. Kesinlikle yerinde öneriler, teşekkür ederim. Özellikle parmak ve bilek beni çok zorluyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş.

    Bunlara ek olarak ofis sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler için bu yazıyı tavsiye edebilirim.

    http://www.isgnedir.com/ofis-koltugu-nasil-olmalidir/

    YanıtlaSil
  3. güzel bir paylaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok doğru. kesinlikle sağlık açısından ergonomiye dikkat etmek lazım

    YanıtlaSil
  5. Yine faydalı bir paylaşım. Emeğinize sağlık Blog Hocam :)

    YanıtlaSil
  6. Değerli bir yazıyla daha birlikteyiz. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil
  7. Ek olarak avuç içine sığan küçük mouse'ları tavsiye ederim bende. Eli hem rahatsız etmiyorlar, ve parmak yorgunluğu gibi sorunlarda oluşmuyor. Paylaşımınızdan dolayı da teşekkürler Bloghocam

    YanıtlaSil
  8. HAklısınız.Bunlar önemli.Sizede başarılar.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir anlatım olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Hocam bir sorum olacak sizce sitemin tasarımı seo ve kolaylık açısından nasıl acaba ?

    YanıtlaSil
  11. Günü daha enerjik geçirmeniz için bu içeriği okumanızı tavsiye ederim :) http://www.elifcaglar.com.tr/gune-daha-enerjik-baslamak-icin-5-ipucu/

    YanıtlaSil
  12. Konforumuz yerinde ama işler moraller yerinde değil :(

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar konu sağlık olunca sağlıgım bozulmadan yazayım dedim, benim blogun panel kısmında en üstte bulunan "Blogu görüntüle" tuşu kayboldu, çok işime yarıyordu bu tuş nasıl kaybolur anlayan buraya baksın bir zahmet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger arayuzu yenileniyor galiba bende de degisiklikler oldu. Mesela yazi yazilan yerin orada fotograf ikonunun yanında emojiler bölümü var artik. Umarim bi uygulama cikartir google, sadece bilgisayardan degil telefondan da kullanmak istiyoruz

      Sil
  14. Selamlar. Ben Azerbaycandanım ve azeri dili içerikli blogger sitem var oxuinfo.com. Ben bu siteye adsense reklam ekleye bilirmiyim??? Bir kaç kere denedim ama sitemde reklamlar gözükmedi. Yardım ederseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. teşekkürler bu arada blog sayfam dairhayat.blogspot.com ilgili olanlar bakabilir

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, konuyla ilgisiz bi sorum var, yardımcı olursanız minnettar kalacağım. Ben blogger de olan bloğuma, açılabilir pdf formatında bir dergi yüklemek istiyorum, okuyucular dergi sayfalarında geznibeilsinler. Bu dergiyi issuuu isimli bir programla hazırladım, kodları da aldım ama lütfen bu kodları sayfaya nasıl yerleştireceğimi bana anlatır mısınız? Şablon bilgim neredese sıfır. Yardımcı olursanız minnettar kalacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de blogdan fazla anlamam ama zanedersem yazılarınızı parçalar halinde ayrı yayınlayarak bu işi yapabilirsiniz, ancak her sayfada pdf formatında nasıl olur onu da Serdar Kara hocamıza müracaat etmek gerekir...

      Bir blogda görmüştüm her sayfadaki yazıları pdf formatında Yandex'e eklemişti, yani okumak isteyen önce blog sayfasına giriyor sonra Yandex'ten pdf olarak indiriyor...

      Sil
    2. Teşekkür ederim nazik cevabınız için, sağolun. Bir problemim daha var, Serdar Hocam, siz ya da bilgili bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim, inanın bu konularda pek cahilim. Google Adsense a başvurdum, başvurumun onaylandığına dair bir email geldi ama adsense a her girmeye çalıtığımda hala ''başvurunuz inceleniyor'' diyor, email kabul edildiğimi söylediği halde neden adsense a giremediğimi anlamadım.

      Sil
  17. Blog yazmak güzel ama sağlık her şeyin başı. Bu güzel bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Serdar Hocam, siz ya da bilgili bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim, inanın bu konularda pek cahilim. Google Adsense a başvurdum, başvurumun onaylandığına dair bir email geldi ama adsense a her girmeye çalıtığımda hala ''başvurunuz inceleniyor'' diyor, email kabul edildiğimi söylediği halde neden adsense a giremediğimi anlamadım.

    YanıtlaSil
  19. Blogunuzu beğendim, bilgileriniz çok işime yaradı. Sağolun.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba bloggera gelen spam trafiğini engellemekle alakalıda bir makale yazabilirmisiniz. Fransa 340 --- bir saatte 340 giriş var buna engel olamıyorum bi çaresi yokmudur.

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel bir yazı olmuş bu konuyu bende araştırmıştım. Burada ayrıntılı bir yazı görmek mutluluk verici.Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  22. bloggerlar için güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz, dikkate almalılar bu söylediklerinizi

    YanıtlaSil
  23. Özellikle seçtiğim birkaç öneriniz çok işime yarayacak.

    YanıtlaSil
  24. Çalışma ortamımı yazıda'ki gibi bir düzene soktum ama daha eksik olan çok şey var onları da tek tek düzeltecem umarım Teşekkürler :D Egzersizleri de Yazıcıdan çıakrttım duvarıma astım orda bakıp bakıp hatırlıyorum :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.