2017’de Bloggerların 8 Görevi

Yılın son günlerinde genellikle geride bıraktığımız yılı değerlendiren yazarım bu sene bir değişiklik yapmak istedim. Bu kez gelecek yıl için Blog Hocam ile ilgili aldığım kararları ve kendime verdiğim ödevleri paylaşacağım.

Blogunuzun gelişmesine başarılı bir yıl geçirmesine yardımcı olacak bu kararları ve görevleri siz de uygulayabilir, blogunuzu 2017’ye hazırlayabilirsiniz.

2017 blogger görevleri


1. Daha Fala Kişisellik

İnsanlar artık “ne, nasıl yapılır” tarzında içerikler yerine “neyi, nasıl yaptım” tarzında içerikler okumayı tercih ediyor. Bu nedenle 2017’de yazılarımıza kendimizden daha fazla şey katmalı, kendi deneyimlerimizi, kendi ağzımızdan aktarmalıyız.

Ne demek istediğimi daha net açıklamak için bazı örnekler vermek isterim. Örneğin Blog Hocam’da “hit nasıl kazanılır?” tarzında bir yazı yazmak yerine “1 ayda 5.000 hiti nasıl kazandım?” tarzında kendi deneyimimi paylaşabilirim.

Benzer örneği diğer konulardaki bloglar için de verebiliriz. Mesela bir moda blogunda “davette ne giyilir?” tarzında bir yazı yazmak yerine “xxx davetinde ne giydim?” şeklinde bir yazı yazmak okuyucunun daha çok ilgisini çekecektir.

Özetle demek istediğim yazılarınız kişisel olsun, kendinizden daha fazla şey içersin.

2. Sosyal Medya Kullanımı

Siz de benim gibi sosyal medyayı çoğunlukla yazılarınızın linklerin paylaşmak için kullananlardan mısınız? Öyleyse 2017’de bu alışkanlığımızdan vazgeçip daha verimli ve daha amacına uygun kullanmanın zamanı.

Öncelikle 2017’de daha fazla sosyal mecra keşfetmeye çalışalım. Facebook, Twitter, Google+ gibi ana mecraların daha daha niş sosyal paylaşım siteleri, forumlar ve topluluklar bularak bunlara kayıt olalım.

Sosyal medyada blog tanıtımı yapmaya ve blog yazılarımızın linkleri paylaşmaya tabi ki devam edeceğiz ama 2017’de buna ek olarak hedef takipçi sayısını arttırmaya, blog konunuzla ilgili önemli hesapları takip etmeye, hem mevcut, hem de potansiyel okurlarınızla etkileşim kurmaya yönelik adımlar da atmalıyız.

3. İçerik Kalitesi Ve Sıklığı

Sanırım benim en zorlanacağım görev bu. Yanlış anlaşılmasın işin kaliteli içerik oluşturma kısmında sıkıntı yok, hatta o konuda kendime güvendiğimi söyleyebilirim. Ancak sorun içerik sıklığı. Zira kaliteli içerikler oluşturmak için ciddi bir mesai harcamanız gerekiyor ve ne yazık ki ben bu iş için yeterli vakit ayıramıyorum.

Ben artık yazıyı yazmaya başladığım gibi o an bitirmeye çalışmak yerine farklı bir yöntem deneyeceğim 2017’de. Yazıya başlamadan önce bir taslak çıkaracağım ve o taslak doğrultusunda her gün yazabildiğim kadar yazıp yazıyı 3-4 günde tamamlayacağım.

Haftada günde bir detaylı ve kaliteli içerik yayınlamak bence uygundur. Sizler de kaliteden ödün vermeden, yazmış olmak için yazmadan, blogunuzu güncel tutmanın yollarını arayın, farklı yöntemler geliştirmeye çalışın.

4. Yeni Yöntemler

Motivasyonunuz düştüğünde veya blog yazmaktan sıkılmaya başladığınızda yapılacak en güzel şey bazı değişikliklere gitmektir. Bazen tasarım değişikliği, bazen blog yazma yöntemlerinizdeki değişiklik, bazen gelir yöntemlerinizdeki değişiklikler sizi yeniden heyecanlandırabilir.

Ben de Blog Hocam’ın tasarımında küçük birkaç değişiklik yapmayı düşünüyorum 2017’de. Bunun yanı sıra yeni bir takım özellikler ve hizmetlerle hem kendi heyecanımı yeniden harekete geçirmeyi, hem de okuyucuya farklı bir şeyler sunmayı düşünüyorum.

Siz de yeni bir şeyler deneyin ve fark yaratın, ilgi çekin. Örneğin bir podcast yayını başlatabilir, ziyaretçi etkileşimini arttıracak küçük oyunlar yaratabilir, blogunuza yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

5. Kullanıcı Deneyimi

2017’de blog genelinde yapacağım yeniliklerde ön planda tutacağım şey kesinlikle “kullanıcı deneyimi” olacak. Size de kullanıcı odaklı değişiklikler yapmanızı öneririm.

Örneğin blogunuzun mobil versiyonunu geliştirebilir, tasarımda kullanıcının ihtiyacı olan öğeleri öne çıkarabilir, ziyaretçilerinizin aradığı içeriğe kolay ulaşmasını sağlayacak eklentiler ekleyebilir, bazı özel sabit sayfalar oluşturabilirsiniz.

Bu doğrultuda ben özellikle arşiv sayfasında ve eklenti yerleşiminde kullanıcılara yönelik önemli düzenlemeler yapmayı düşünüyorum.

6. Temizlik

Blogunuz minimum 1 senedir yayında ise temizliğe ihtiyacınız olabilir. Blog Hocam’ın 5. yılını doldurmaya az kaldığını düşünürsek benim ciddi bir temizlik operasyonuna girmem gerekecek :)

Temizlikte yapılacaklara değinmem gerekirse işe öncelikle eski yazılarınızdan başlayabilirsiniz. Mesela ben çalışmayan eklentileri güncellemeyi, eski yazılarımdan yeni yazılarıma linkler vermeyi, bozuk linkleri kaldırmayı planlıyorum.

Yapılacak bir başka temizlik de sabit sayfalarda. Bu sayfalardaki bilgileri güncellemeyi ve linkleri kontrol etmeyi unutmayın.

7. Blogger İlişkileri

Blog Hocam’ın konusu itibariyle blog yazarlarıyla çok sık yazışıyorum. Fakat fark ettiğim kötü bir taraf var ki bloggerlarla iletişimim soru cevaptan öteye geçmiyor. Yeni yılda hem uzun süredir tanıdığım blogger arkadaşlarımla hem de blog dünyasına yeni katılan hevesli arkadaşla daha fazla iletişim kurmak istiyorum.

Blogger ilişkilerine sizin de önem vermenizi öneririm. Zira blog dünyasında yalnız yürümek çok zor. Arkadaşlar edinin, onlarla iletişim kurun, yazılarını paylaşın, yorum yazın, mesaj gönderin. Fakat tüm bunları çıkar için değil gerçekten arkadaşlık kurmak için yapın.

Üstelik blogger arkadaşlarınız olduğunda blog dünyası çok daha keyifli hale geliyor v blog yazmaktan daha çok zevk almaya başlıyorsunuz.

8. Misafir Blogculuk

Blog dünyasına giren çoğu bloggerı misafir blogculuk yani konuk yazarlık kavramıyla tanıştıran biri olarak son zamanlarda bu sistemi çok ihmal ettiğimin farkındayım. Halbuki Blog Hocam’ın gelişmesinde ilk yıllarda yazdığım misafir yazıların büyük katkısı olmuştu.

2017’de daha fazla bloga misafir olacağım ve diğer bloggerları Blog Hocam’da misafir etmek için daha çok çaba sarf edeceğim.

Blogunuza ziyaretçi çekmek ve backlink kazanmak için en iyi yöntem olan misafir blogculuğu henüz denemediyseniz 2017’de ilk görevlerinizden biri bu olmalı bence

Son Sözler

Bu yazı 2016’nın son yazısı değil ama yeri gelmişken tüm blogger arkadaşlara keyifli, kazançlı ve başarılı bir yıl geçirmesini dilerim. Lütfen düşüncelerinizi yorum bölümüne yazmaktan çekinmeyin.

İyi bloglar!!!

60 yorum:

  1. Tavsiyeler için teşekkürler hocam..Bu işe girdiğimden beri sizi takip ediyor siteme ona göre yön veriyorum.Sitem hakkındaki görüşlerinizi çok ama çok merak ediyorum...cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu şekild görüş isteyen çok kişi oluyor ama herkesin blogunu tek tek değerlendirmem imkansız sanırım. Ancak ilerleyen günlerde bu yönde bir etkinlik yapacağım. Takipte kalın.

      Sil
    2. takipteyim hocam bu yorumda bilgilendirme seçeneğini işaretliyorum .Zaten her gün giriyorum blogunuza :)

      Sil
  2. Daha dün yazımda insanlara nasıl moral verdiğinizi ve yol gösterdiğinizi yazmıştım tekrardan çok teşekkürler hocam tavsiyeler için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ben teşekkür ederim. İyi bloglar!

      Sil
  3. Hepsi doğru ve yerinde tesbitler sağolun. Blog yazmanın insanı disipline eden ve motivasyon sağlayan yanı en sevdiğim tarafı. Blog sorumluluğu dikkate alınırsa insanı hep diri tutan bir işlev görüyor. Vizyonu geliştirmek, yazılar için araştırma yaparken öğrenmek ve yeni yerler görme isteği. 2017 de yeni ve farklı hatta iddialı bir hobi hedeflenebilir mesela. Hem blog aracılığı ile paylaşmak hem yazılara katacağı enerji farklı olacaktır. Ben denemeyi düşünüyorum. Elinize sağlık Blog Hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı diri tutması, vizyonunu ve bilgisini geliştirmesi gerçekten çok doğru tespitler. Blogunu sahiplenen, ciddiye alan, sizin de dediğiniz gibi sorumluluk hisseden herkes bunların farkındadır zaten.

      Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi bloglar!

      Sil
  4. Blog Hocam'a misafir olmak istiyorum ama reddedilmekten çekiniyorum :) Emeğinize sağlık hocam. Dikkate alacağım bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekinmenizi gerektirecek bir durum yok. Ben de misafir olmak istediğim bloglar tarafından defalarca reddedildim. Bu benim kötü bir blogger olduğumu göstermez. Benim yazı tarzımla o bloggerın yazı tarzı ya da bakış açısında fark var demektir.

      Blog Hocam'a misafir olmaya gelince daha önce yayınladığım misafir yazılara göz atarak beklentimi az çok anlayabilirsiniz. Buna uygun bir yazı gönderdiğiniz taktirde seve seve yayınlarız.

      Misafir yazılara göz atmak için: http://bloghocam.blogspot.com/search/label/Misafir%20Yaz%C4%B1lar

      Sil
    2. Bloğunuzun sıkı takipçisiyim. Hemen hemen tüm paylaşımlarınızı ve misafir yazılarını okudum. Cevabınız cesaret verdi. İlk fırsatta misafir yazımı hazırlayıp beğenize sunacağım :) Çok teşekkür ederim hocam.

      Sil
  5. Dikkate alacağım tavsiyelerinizi :)

    YanıtlaSil
  6. Ya yine cok guzel yazmissiniz. Sizden blog konusunda bircok sey ogrendim. Ogrenmeye devam ediyorum tesekkurler hocam 👍😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik yorumunuz için ben teşekkür ederim. Ben de öğrenmeye ve öğrendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.

      Sil
  7. Bence üzerinde durulması gereken en önemli konu kişisellik. Blogun başarısı için özgün içeriklere ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisellik, fark yaratmak, marka olmak... Çok önemli.

      Sil
  8. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. sosyal medyayı boşladığımı itiraf ediyorum. aslında bunun en büyük nedeni ise çalınması görsellerin. orada paylaşana kadar açıklama yapana kadar kendi bloguma önem veririm diye düşünüyorum. Belki yanlış ama sosyal medya sosyalleşmemiz gereken bir yerken yepyeni isimlerle yepyeni meslekler türedi. Blog tüyoları verip site düzeni için paylaşımlardan tutun her türlü bilgi sosyal medya sahipleri tarafından paylaşılıyor.
    Bir yazı hazırlamak ciddi uğraş gerektiriyor. Üzerine kelime yoğunluğu için düzgün cümleler kurulması lazım. Görselle okuyucu mutlu edilmesi lazım. Ancak işin kolayına kaçanlar yüzünden inanın sosyal medyadan soğudum. Sadece blog paylaşımlarımı yapıyorum bırakıyorum genellikle.
    Önümüzdeki yıl ama buna daha fazla zaman ayırıcam söz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mecrada iyiler olduğu kadar kötüler de var ne yazık ki. Ancak pire için yorgan yakmaya gerek var mı bilmiyorum. Örneğin blog yazılarım çalınıyor diye blog yazmaktan vazgeçmeli miyim?

      Fikrinize saygı duymakla birlikte sosyal medyayı blogunuzu destekleyici bir araç olarak kullanmanızı öneririm.

      Sil
  10. 2017'de 8 görevi de başarıyla yerine getirmeyi çok isterdim.Lakin evlilik,çocuklar,iş hayatı derken sosyal medya kısmında fazla aktif olamıyorum.Sosyal Medya benim için de link paylaşımından öte geçemiyor.2017'de herkese sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum.Blog yazarları için faydalı bir yazı olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size aynı sosyal şartlardayım fakat mobil uygulamalar sayesinde sosyal medyayı kullanmak çok kolaylaştı. Belki mobil cihazların avantajını kullanabiliriz.

      Sil
  11. Geçtiğimiz aylarda keskin bir kararla blogumu kapattım. Yazılarınızı okudukça sıfırdan bir formatla blogumu açasım var. Yazılarınızın hepsini okumaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tekrar blog yazmaya başlamalısınız.

      Sil
  12. Blog türü ders yazılarında faydalı olacağını umuyorum.

    YanıtlaSil
  13. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Oldukça yararlandım, yararlanmaya devam edeceğimden de eminim. Deneyim ve düşüncelerinizi paylaşmanız büyük bir incelik. Teşekkür ederim.
    Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve nazik yorumunuz için ben teşekkür ederim. Size de başarılar.

      Sil
  15. Sevgili Serdar oğlum. Dikkatle okudum Tecrübe bambaşka bir şey. Gayet yararlı öneriler. 2017nin sizin için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve verimli bir yıl olması dileklerimle. Ece ablanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlere de sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl geçirmenizi dilerim. Yazdıklarımı yararlı bulmanıza da çok sevindim.

      Sil
    2. Eğer misafirim olursanız başımla beraber Serhat. Yeniden okudum anladıklarımı teyit ettim.Sağlıcakla kalın :)

      Sil
  16. 2014'den beri takip ediyorum fakat ilk kez bu yazı üzerine yorum yapıyorum. Nedenini bende bilmiyorum. Çok güzel bir yazı olmuş hocam :). Blogumu ilk açtığım zamanlardan beri bu blogdan çok fazla şey öğrendim hala da devam ediyorum. Uygun olduğunuz bir zaman sohbet etmek isterim. Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra yorumlar yazarak varlığınızı hissettirmeniz beni motive edecektir. İstediğiniz zaman iletişim kısmından mesaj gönderebilirsiniz.

      Sil
  17. Blog yazarları için yine çok faydalı bir içerik olmuş Serdar bey öncelikle böyle bir yazı hazırlayarak blog yazarı arkadaslara faydalı olduğunuz için teşekkür ederim.

    Blog yazarları ile iletişimi elimden geldiği kadar güzel ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Bir kaç blog yazarı arkadaşımla canlı olarakta görüştüm ve halen de görüşmeye devam ediyorum.

    Zaman zaman yazılarımda da bahsediyorum benim için blog yazmanın en güzel yanlarından bir tanesi de böyle güzel yanının olması.

    Güzel yazınız için tekrar teşekkür ederim Serdar Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin insan ilişkileri konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu ve samimi blogger arkadaşlar edindiğinizi çok iyi biliyor, tebrik ediyorum. Eminim ki bu şekilde çok daha keyif alıyorsunuzdur yazmaktan ve okumaktan.

      Başarılarınızın devamını dilerim. İyi bloglar!

      Sil
  18. Elinize sağlık hocam. Çok güzel bir yazı olmuş. Ben de örnek alaağım.

    YanıtlaSil
  19. Bu yazınızdan ilham alacağım o ayrı;fakat daha da önemlisi; yazılarınızı daha sık göreceğim için mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin yorumunuzu görünce .çok mutlu oldum. Uzun zamandır sizle de doğru düzgün sohbet edemedik. İlk fırsatta kapınızı çalacağım :)

      Sil
    2. Benim zaman zaman aklıma geldiniz aslında, ama belki çok meşgulsünüz diye yazmadım. Çok memnun olurum, selamlar :)

      Sil
  20. Kardeşim yine muhteşem bir blog ile karşımızdasınız. Yazılarınıza üye oldum, e-posta ile bildirim geliyor ve her yazınızı özenle ve anlamaya çalışarak okuyorum. Bu blogda anlattıklarınız önemli bilgi kaynağı. Şahsım adına teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de blogumu takibe aldığınız ve nazik yorumunuz için sonsuz teşekkür ederim. Var olun.

      Sil
  21. Blogger'a aktif olarak Kasım 2016'da başladım. Umarım benim ve tüm bloggerlar için 2017 verimli ve güzel geçer.
    seofaresi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. "Arkadaşlar edinin, onlarla iletişim kurun, yazılarını paylaşın, yorum yazın, mesaj gönderin. Fakat tüm bunları çıkar için değil gerçekten arkadaşlık kurmak için yapın."

    İşte burası beni yaraladı sayın hocam.
    Bu devirde maalesef samimiyet göremiyorum, bir selamdan dahi çıkar beklenir duruma geldi.
    Örneğin seni hangi blogger görse ilk aklına gelen soru olduğuna eminim, yani bloggerler seni hep Blog Hocam olarak görüyor, oysa biraz da Serdar Kara olarak görseler işte o zaman arkadaşlığın tadı olur. Blogger arkadaşlar kusura bakmasın biraz ağır oldu ama maalesef zaman bu duruma geldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azınlık da olsa bana samimiyetle yaklaşan ve blog dışında özel hayatımızı konuştuğumuz, dertlerimizi paylaştığımız bir kesim var.

      Açıkçası beni Blog Hocam olarak görüp blogla ilgili danışan kişilerden hiç şikayetçi değilim. Sonuçta bana ulaşma sebepleri bu.Yardıma ihtiyacı olan herkese vaktim ve bilgim elverdiğince yardım etmeye çalışıyorum. Bundan da keyif alıyorum açıkçası.

      Sil
  23. takip ediyorum blogunuz çok verimli gerçekten.benim bloga da bir göz atarsanız sevinirim.her konudan bulunmakta ve eksik yönlerimi yorum yazarak belirtebilirsiniz.vakitin nasıl geçtğinii anlamayacaksınız bu blogda http://aktiftekno.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  24. süper..paylaşımınız için teşekkürler.. http://pvatukallar.blogspot.com/ ekibi olarak destekciniz.. :)

    YanıtlaSil
  25. Bloggerların en çok üşeneceği ama yapması gereken iş. Hele paylaşım sayısı fazla olan bloglar geri dönüş linkler kırık mı? Resimlerin durumu nedir? diye bakması çok zor gibi geliyor ama sonuçta bloglar bizim etkileşim alanımız bu alanın temiz olması gerek. Çok güzel paylaşım oldu hocam, sizi daha fazla görmek daha iyi olacaktır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zor iş bu temizlik işi. Ama dediğiniz gibi okuyucuya ve blogumuza saygımız varsa yavaş yavaş da olsa bunu yapmalıyız.

      Sil
  26. yeni yöntemler olayını tam olarak bu gün hayata geçirdim ve böyle bir çalışma yaptım http://gazeteleryeri.blogspot.com.tr/ anladım ki kod olayında 2 sene önce sıfır olan ben bazı şeyler kapmışım ki kendi şablonumu bile kendim yaptım

    YanıtlaSil
  27. Dostluk konusu bende de bir sıkıntı...

    YanıtlaSil
  28. Mükemmel bir yazı olmuş özellikle daha yeni bu işe atılanlar için güzel bir yol göstermiş oldunuz teşekürler.

    YanıtlaSil
  29. Blogger arkadaşı edinmek hem iş hem sosyal hayatınızda büyük bir destek olacağından eminim. Bu yüzden teker teker yazmak yerine böyle yorumlara yazma kararı aldım :D Gelin danış olalım, sorular soralım cevaplar bulalım. Herkesi beklerim :) Saygılar

    YanıtlaSil
  30. 2007 yılından beri bloggerım. Henüz insanlar blog nedir bilmezken ben yazılarımı yazıyordum. Ama arka arkaya yaşanan olaylardan, bloggerların birbirini çekemez hale gelmesinden dolayı iki kelimeyi toparlayıp yazı yazamaz hale geldim. Yazınızı tekrar tekrar okudum. Silkinip bir yerden tekrar başlamak zorunda hissettim kendimi. Ayrıca bir internet gazetesinde de köşem var. Oraya bile yazı yazamıyordum. Ama sayenizde bu gece şeytanın bacağını kırdım ve yazımı gönderdim. Blogda elden geçirilmek üzere bir sürü notlar aldım. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  31. Moral verici,motivasyon artırıcı bir yazı olmuş sizin kadar seneler olmasada bende 1 senedir burdayım ilk başlarda ki heyecanım,yazma hevesim zamanla azaldığını farketmiştim,arkadaşlarımın destekleriyle 2 aydır daha aktifim.İnsanın bazen silkinip kendine gelmesi gerekiyor,bunu başkaları söyleyince daha bi farkına varıyorsun..Sizinde bu yazınız blog aleminin eskisi gib diri kalmasına vesile olacak türden.Merak edenler için modayla ilgili yazıyorum; farkliolmakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  32. Gökhan Tekin bey sayesinde tanıdım bloğunuzu. Bir blogger için çok incelikli detaylarla doluydu yazınız. Mutlaka eski yazılarımda bozulmuş bazı linkleri iyileştirme yoluna gideceğim ben de :) Çok teşekkürler.. size de iyi seneler :)

    YanıtlaSil
  33. Temizlik olayı iyi fikir. Bu yazıyı okurken benimde aklıma geldi. Bazı linkler ölü olabilir. Eski yazılarımı gözden geçireceğim ^^

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar
    Blogunu yıllardır takip ediyorum. Temizlik olayına bende bugün giriştim. Daha sonra blog hocama bir göz atayım istedim. Doğru bir işe kalkıştığımı anladım.
    Bir önerim olacak mobil uygulamanız yok sanırım tablette ve telde blog çok karmaşık görünüyor. İyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  35. Faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
  36. değişik şeyler deniyorum bu aralar blogger altyapısı ile film temasından farklı bir şey yapmaya çalıştım http://tverehberi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,

    Kişisel bir blog açma arafesinde olan benim gibi kullanıcılar için çok yararlı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. Sadece 2017 yılının değil, her daim başarılı olmak isteyen blog adımlarını yazmışsınız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.