Dikkat Geliştiren Dondurma Oyunları

Oyun geliştiricilerin, bir projeye başlamadan önce dikkat ettikleri konulardan biri, ortaya çıkaracakları oyunun hitap ettiği kitle ve onların yaş aralığıdır. Artık küçük büyük herkesin sahip olduğu akıllı cep telefonu ve tabletler, sundukları donanım güçleri ve yazılım kabiliyetleri sayesinde, hemen her oyunu çalıştırabilecek şekilde üretilir.

Çocuklara ve gençlere genellikle hediye olarak alınan cep telefonu ve tabletler sayesinde aralarında yarış, aksiyon, strateji, yöneticilik gibi pek çok yapım, milyonlarla ifade edilen kullanıcı sayılarına ulaştı. Daha çok küçük yaştaki oyun severlere hitap eden dondurma oyunları neden bu kadar sevildiğine gelin birlikte bakalım.

Üretim Yapmanın Verdiği Keyif

Dondurma oyunlarının büyük kısmı, dondurmanın yapım aşamalarının ve satışının gerçekleştirilmesi üzerine kurulu. Bunun için güzel örneklerden biri olan Aslan Max’ın Fabrikası oyununu mercek altına alabiliriz.



Dondurma tüketen hemen her çocuğun yakından tanıdığı Aslan Max, oyunun konusu gereği arkadaşlarıyla birlikte dondurma fabrikası kurarak dünyanın karşı karşıya kaldığı dondurmasız kalma tehlikesine karşı önemli bir adım atıyor. Oyun, bundan sonrasını oyuncuya bırakarak, oyuncunun sahip olduğu kaynakları etkin şekilde kullanmaya yöneltiyor.

Meyve ağaçları ve süt üretim çiftlikleri başta olmak üzere dondurma üretiminde etkili olan ya da ilerleyen aşamalarda dondurma satışlarını etkileyebilecek pek çok şeyi alarak dondurma üretimi yapmanın yanı sıra şehrin genel görünümünü kozmetik ve yapısal olarak geliştirilmesini de imkan tanıyan oyun, küçük adımlarla oyuncunun, oynadığı oyundan giderek daha fazla keyif almasını ve oyuna bağlanmasını sağlıyor. Günlük görevlerle de desteklenen yapım, oyunu oynayanları düzenli olarak ödüllendirerek oyundan aldıkları keyfi arttırıyor.



Çocuk ve gençlerin kaynak kullanımı yönündeki bu tarz oyunlarla, ellerindeki imkanlarla mümkün olanın en iyisini gerçekleştirme bilinci kazanabilir. Ayrıca, çeşitli şekillerde sanal olarak da olsa yiyecek ve benzeri şeylerin üretilerek insanlara sunulması, yine bu yaş aralıklarındaki oyuncuların, üretim - arz - talep - kazanç konularında erken yaşlarda daha bilinçli hale gelmelerini sağlayabilir.

Dikkat Geliştirme Noktasında Dondurma Oyunları

Dondurma oyunları Aslan Max’ın Fabrikası gibi kompleks yapıdaki oyunlar olabileceği gibi daha küçük yaş aralıklarına hitap eden Ice Cream, My Ice Cream Maker gibi yapımlar şeklinde karşınıza çıkabilir. Ürün haline gelmiş dondurmaların, müşterilerin talepleri doğrultusunda ve mümkün olan en kısa sürede hazırlanarak servis edilmesi üzerine kurulu Ice Cream, oyuncular için dikkat geliştirici yapımlar arasında rahatlıkla sayılabilir.



Müşterilerin giderek karmaşıklaşan taleplerinin dikkatle incelenerek hazırlanması temeline dayanan bu oyun, çocuklarda renk bilgisini Türkçe ve İngilizce olarak geliştirebilir. Bunun yanı sıra, oyunun ilerleyen aşamalarında müşterinin talep ettiği dondurmaların renk farklılıkları, hazırlanan dondurmaların dikkatlice takip edilmesini ve doğru sırayla külaha yerleştirilmesini gerektirir. Oynarken öğrenmek kavramının sanal dünyadaki karşılıklarından biri olan oyun, benzeri yapımlara öncülük etmesi ve gerçek hayatla benzerlik göstermesi açısından özellikle küçük yaştaki oyuncuların değerlendirebilecekleri ve keyifle oynayabilecekleri bir yapım olabilir.

Akıllı cep telefonu ve tabletlerde kurulu olan oyunların, çocuk ve gençler için uygun olup olmadığı; Android işletim sistemli aygıtlar için Google Play üzerinden, iOS işletim sistemli aygıtlar içinse AppStore üzerinden kolaylıkla görüntülenebiliyor. Genellikle şiddet unsuru içermeyen dondurma oyunları bu sayede, yaşları küçük olan oyun severler için ideal bir seçenek haline geliyor.

Aslan Max’ın Fabrikası Dondurma Oyununu indirmek için:

ANDROID:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.calide.maxdondurmafabrikam&hl=tr

IOS: https://itunes.apple.com/tr/app/aslan-max-n-fabrikas/id1123540684?mt=8

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.