İngilizce Blog İle Nasıl Para Kazanılır?

Daha önce yazdığım yazılarda dünyadaki çok kazanan bloglardan ve kazanç yöntemlerinden zaman zaman bahsetmiştim. Çok kazanan bu bloglar genellikle AdSense ve Affiliate Marketing’den kazanıyorlar. Tabi bu yöntemleri kullanarak Türkçe içerikli bloglarla benzer miktarları kazanmak imkansız.

Dünyada en yaygın dil olan İngilizce bir blogdaki AdSense reklamına tıklandığında tık başına 4-5$ kazanılırken Türkçe içerikli bloglardaki reklamlara tıklandığında tık başına verilen ücret birkaç kuruşu geçmiyor.

Benzer bir durum affiliate marketingde de söz konusu. Türkçe içerikli bloglarda hem satış yapma ihtimali çok zayıf, hem de komisyonlar oldukça düşük.

Kısacası eğer blog açmanızdaki tek amaç para kazanmak ise hiç Türkçe içerik üretmekle uğraşmayın. Yayınlarınız dünyanın en çok konuşulan dili olan ingilizce dilinde olsun ve pazarınız da ingilizce aramalar olsun.

İngilizce Blog Yazarak Para Nasıl Kazanılır?

Yukarıda yaptığım açıklama sonrasında ingilizce blog yazma fikri kafanızda belirdiyse adım adım yapılması gerekenlere geçebiliriz.

1. Adım: Pazar Araştırması

Öncelikle açacağınız blogların hangi pazara ait olacağını belirlemelisiniz. Bunun için anahtar kelime araştırma araçları kullanarak aranma hacmi ve tık başına ödenen ücretin yüksek olduğu fakat rekabetin de düşük olduğu uygun anahtar kelimeler bulmalısınız.
(Bu araştırma için Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanabilirsiniz.)

2. Adım: Domain Ve Blog

Pazarı belirledikten sonra o pazara uygun bir isimle domain almaya ve blog açmaya geliyor. Örneğin wedding invitations pazarına karar verdiyseniz weddinginvitations.com gibi bir domain alıp (eğer mümkünse) domaini blogunuza yönlendirmeli ve inilizce içeriklerinizi oluşturmalısınız.

3. Adım: Kazanç Fırsatları

Blogunuz hazır ve içerikleriniz yayında ise AdSense yayıncısı olmak için başvuru yapma ve pazarınızla ilgili çeşitli affiliate programlarına katılma zamanı gelmiştir. Tabi bunlar için blogunuzun Google AdSense politikalarına uygun olması gerekmektedir.

4. Adım: SEO

Çok para kazandıran pazarlarda rekabet de oldukça yüksektir. Örneğin wedding invitations aramasında ilk sıralarda çıkmak için binlerce kaliteli siteyle rekabet etmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun için de SEO çalışması yapmalı ve blogunuza organik trafik sağlamalısınız.

Sorulması Gereken Asıl Soru: İngilizce Biliyor musunuz?

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra ayda binlerce dolar kazandıran bir blog sahibi olabilirsiniz ama bunun için gerekli en temel şeyden bahsetmedik; ingilizce biliyor musunuz?

Evet arkadaşlar ingilizce blog yazmak ve yönetmek için sözlükler sizi kurtarmaz ne yazık ki. İyi derecede ingilizce bilmelisiniz. İngilizce öğrenmek için de haliyle bir ingilizce kursuna gitmeniz gerekiyor. Fakat günümüz şartlarında ekonomik, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve saatleri çalışma saatlerinize uygun bir ingilizce kursu bulmak pek kolay değil. Bu nedenle pek çok açıdan avantajlı olan online ingilizce kursu tercih edebilirsiniz.

Online İngilizce Kursunun Avantajları

1. Kursa gidip gelme yani ulaşım sorunu yoktur. Çok değerli vaktinizi toplu taşımalarda, trafikte, ders aralarında zaman kaybetmezsiniz. Zamanı daha verimli kullanmış olursunuz.

2. Sıkıcı sınıf ve dershane ortamından, rahatsız sıra ve sandalyelerden kurtulmuş olursunuz. İnternet bağlantısı olan her yerde konforlu bir şekilde, istediğiniz gün ve saatte ingilizce dersi alabilirsiniz.

3. Tamamen sizin seviyenize ve ihtiyaçlarınıza göre hazırlanmış birebir ders alırsınız. İngilizce seviyenizi öğrenerek nasıl bir çalışma içerisine girmeniz gerektiğine karar verebilir ve buna uygun bir çalışmayı seçebilirsiniz.

4. Online eğitimin sizlere sunacağı en büyük katkılardan bir tanesi, anadili İngilizce olan eğitmenler ile çalışma imkanıdır. Bir dili en iyi o dili günlük hayatında kullana kişilerden öğrenebilirsiniz.

Online İngilizce Dersi Nereden Alınır?

Bu konuda öncü markalardan bir olan ve 40’tan fazla ülkede hizmet veren Open English en etkili ve makul çözüm olarak görünüyor.

open english


Open English, yerel olarak İngilizce konuşan kişiler tarafından öğretilen çevrimiçi bir İngilizce kursudur. İnternet sınıflarımız küçüktür ve öğrenciler her oturumda İngilizce konuşmayı pratik ederler. Evinizden, ofisinizden veya seyahat ederken çalışabilir ve sınıflar 7/24 açık olduğundan kendi programınızı oluşturabilirsiniz. Özelleştirilmiş İngilizce kursumuz, ayrıca etkileşimli multimedya dersler, öğrencilerin İngilizce algısını ve telaffuzunu pratik edebilecekleri modern teknolojiye sahip yüzlerce video ve dersler sırasında ve sonrasında öğretmenlere ulaşabilme olanağı sağlar.

Geleneksel kitapların ve fotokopilerin yerini, Canlı Sınıflar, Etkileşimli Dersler ve Pratik Etkinlikleri almıştır. Open English dersleri, internet üzerinden verilir ve 7/24 her saat başında başlar ve rezervasyona erek yoktur. Anadili İngilizce olan öğretmenlerimiz, kelime dağarcığı ve telaffuz konusunda size yardımcı olacak ve İngilizce sohbetleri yönlendirecektir. Sınıflarımız küçük ve iç içedir ve kursunuz, şu anki İngilizce seviyenize uyacak şekilde düzenlenecektir. Dersten sonra, yenilikçi sesli ve video dersleri ile İngilizce öğrenmeye devam edebilirsiniz ve boşluk doldurma ve tutma ve bırakma oyunları gibi etkileşimli öğrenme araçlarını kullanabilirsiniz.

Son Sözler

Sadece blog hayatınızda değil, öğrenim ve iş hayatınızda da çok işinize arayacak ingilizceyi öğrenmek için Open English platformunu mutlaka incelemenizi ve değerlendirmenizi öneririm.

14 yorum:

  1. Bu konuda çok şey duydum ama siz gayet detaylı ve bilgilendirici bir paylaşım yaptınız. Sizden öğreneceğim şeyler bitmeyecek sanırım. Emeğinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  2. gayet açıklayıcı bi makale olmus tşkler

    YanıtlaSil
  3. Ham bilgi kıvamında olmuş çok teşekkürler:)...

    YanıtlaSil
  4. Ya ben yeni kullanıcıyım bloğuma nasıl ziyaretçi çekeceğim konusunda sıkıntı yaşıyorum sizce bu site adam olur mu ? Bloghocam lütfen inceleyebilir misiniz? www.ihtiyachanem.net

    YanıtlaSil
  5. Dil bilenler için çok güzel bilgiler. Ellerine sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Hemen de nasıl baglamissin konuyu İngilizceye. Tanıtım yazısı yazıyorsun bari böyle bilgi veriyorum havasına girme.

    YanıtlaSil
  7. Hayat parasız yaşanmıyor, para da reklamsız kazanılmıyor. Hoca haklı beyler, fazla uzatmayalım ;D

    YanıtlaSil
  8. Şuanki sahip olduğumuz hesap üzerinden birden fazla blog açabiliyoruz malum. Peki aynı hesap üzerinden açacağımız ingilizce içerikli blogda başarı elde edebilir miyiz? Nasılsa halihazırda kabul edilmiş bir Adsense hesabımız var, yeniden başlamak yerine onu kullansak?

    YanıtlaSil
  9. Serdar bey bu yazınız tamamen "open english" adlı web sayfasını tanıtmak olmuş güzel bir pazarlama mantığı ilk konun sanki haber bülteni gibi merak edici yazılar ve asıl mesaj openenglish bunu ise detaylı anlatmışsınız yazı başlığınız ingilizce siteler ile para kazanma ama içerik ise siteyi tanıtma bu şekilde insanların düşüncelerini yönlendirme yapmayın daha faydalı olunması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "İnsanlar neden birtek kendilerinin zeki olduğunu düşünür"

      Sil
  10. ingilizce bir blog sahibiyim ve konusu çok geniş olam güzel ülkemiz(http://tourismturkeytr.blogspot.com.tr/) hakkında yazıyorum fakat adsenseye kabul edilmek artık baya zor

    YanıtlaSil
  11. inceden vermişsiniz tanıtım yazısını hadi iyisiniz :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.