Wordpress’te Blog Açmak

Bildiğiniz gibi Blog Hocam genellikle Blogger kullanıcılarına hitap eden bir blog. Fakat blog yazarlığı, SEO, trafik artırma, para kazanma gibi konulara da değindiğim için Wordpres kullanıcısı takipçilerimin sayısı da bir hayli fazla.

Blog Hocam da Blogger platformunda yer aldığı için Wordpress ile ilgili içeriklere yer vermiyorum. Fakat Blogger’ı yetersiz bularak Wordpress’te blog açmak isteyen mesajlar göndererek destek istiyorlar veya bu konuda yardım edebilecek güvenilir kaynaklar soruyorlar.

Ben 5 yıldır olduğu gibi öncelikli olarak Blogger kullanıcılarına yönelik içerikler paylaşmaya devam edeceğim için Wordpress’te blog açmak isteyenlere yönelik bir kaynak önerisinde bulunmak doğru olacaktır.

Wordpress’te Blog Açmak Çok Kolay

blog açmak


Sizlere önereceğim bu kaynak, hiç eveleyip gevelemeden, Wordpress’te nasıl blog açılır? Wordpress’te blog açarak nasıl para kazanılır? gibi soruların cevabını net bir şekilde ve görsellerle destekleyerek anlatmaktadır. Sade, kullanıcı dostu, içeriğin ön planda tutulduğu bu sitede yazılanlara uygulayarak hiç bir teknik bilgi gerekmeden blogunuzu kısa sürede açabilirsiniz.

Arkadaşlar burada bahsettiğimiz konu Wordpres.com değil Wordpress.org’dur. Wordpress.com aynı blogger.com gibi ücretsiz bir blog açma servisidir. Ancak Wordpress.com üzerinden açılan bloglara çok fazla müdahale etme şansınız yoktur. Zaten burada her hangi bir yardıma da gerek yoktur.

Wordpres.org ise size Wordpress yazılımını indirmenizi sağlar. Bu yazılı kullanmak için bir barındırma servisi ve alan adına ihtiyacınız vardır fakat bu şekilde blogunuzun kontrolü tamamen size geçer, sınırsız tema, özellik ve pluginden faydalanabilirsiniz.

Bahsettiğim https://www.blogacmak.com/ sitesi size hosting üzerinden Wordpress yazılımını kurmayı, domain alarak kullanmayı ve elzem ayarları yapmayı oldukça basite indirgeyerek anlatmaktadır. İlgilenenlere öneririm.

24 yorum:

  1. Kardo Benim Sitede Yazıların Resmi Ana Sayfada Bulanık Gözüküyor Sorunumu Çözebilirmisin? Site : www.softhile.com

    YanıtlaSil
  2. Wordpress birçok açıdan güzel bir sistem.Çoğu kullanıcının tercih ettiği bir sistem.Blog açmak isteyenler deneyebilir.

    YanıtlaSil
  3. Wordpress'de 5 yıl önce dediğiniz gibi özel hostumdan blog açtım.Açıkçası host firması arayışı ve indirdiğim wordpress dosyalarını aktaracağım programları seçerken çok zorlanmıştım.Wordpress'e nedense hep soğuk kaldım.Googleda iyi yerlerde olsa da blogum çok fazla ilgilenemiyorum.Önceden pr değeri vardı.Pr2 olduğu için yerli, yabancı link almak için yapılan yorumları silmekten fenalık geldi bana.(9573 yorumu istenmeyene atmışım) Bunun bir çözümü var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sibel hanımcım akismet eklentisi kurun bu konuda size destek verebilirim

      Sil
  4. Keşke izleyiciler kısmı da olsa çok büyük eksiklik bence :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wp istatistik yükleyerek bu eksikliği giderebilirsin eklentilerden

      http://sinemabak.com

      Sil
  5. Kısacası bi tanıtım yazısı ;)

    YanıtlaSil
  6. çok bilgilendirici bir yazı olmuş. teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Wordpress cms ile blog kurmak isteyenler için güzel bir tavsiye makalesi.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Wordpress.com üzerinden kurmuş olduğum bloga yazıda da belirtildiği gibi çok fazla müdahale şansım olmuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda domain ve hosting alarak wordpress kurup bloglamaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  9. Ben de dün wordpress bir blog açtım. Ama bir türlü tema bulamadım. Tavsiye edecek olan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzun kategorisi nedir ? Nasıl bir tema arıyorsunuz ?

      Sil
  10. Merhabalar. Wordpress deneyimi yaşamak isterseniz Sosyal İçerik Platformu olarak tasarlanmış sitemize üye olabilir, sizlerde içerik ekleyebilirsiniz. Ayrıca wordpress ile ilgili sorularınızda yardımcı olabiliriz.
    www.bisosyo.com

    YanıtlaSil
  11. wordpress en çok kullanılan sistemlerden biridir.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  12. Sizce kendi hostingmiz yoksa https://tr.wordpress.com/'dan mı yoksa blogger'den mi site açmak daha mantıklı?

    YanıtlaSil
  13. iyi olsun istiyorsanız özgün bir şekilde ilgilenmelisiniz.

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle bloggerin yanı sıra wp kullanılmalıdır, site sahiplerinin işini kolaylaştıran bir çok eklentisi mevcut.

    YanıtlaSil
  15. Temalarda blog filtrelemesini açarsanız, en kalitelilerini wordpress size sunacaktır, onlardan seçim yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. Alanının en iyisi bence Wordpress.

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten harika bir yazı olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,Sizi yeni keşfettim.Mevcut blogumu Wordpress nasıl geçirebilirim.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.