Blogger Günlüğü #2

Son zamanlarda blog aleminde gördüğüm, duyduğum, okuduğum, yaşadığım şeylerden yaptığım derleme yazılar olan blogger günlüğünün ikincisinden merhaba. Bu blogger günlüğünde de gelen yorumlara ve sorulara cevaplar verdim, linkler ve bilgiler paylaştım, duyurular yaptım. Umarım hoşunuza gider.

Blogger günlüğü serisi 3, 4, 5… (kaça kadar giderse) diye devam edecek. Bundan sonraki blogger günlüklerinde yer vermemi istediğiniz, blog yazarlarını ilgilendireceğini düşündüğünüz yazıları, haberleri, gelişmeleri, bilgileri benimle soyal medya hesaplarım veya e-mail adresim üzerinden paylaşabilirsiniz.

Haydi başlayalım!



Bir Yorum (Zehra): Merhaba blog hocam, ben yıllardır blog dünyasında sürünen bir türlü blogunu profesyonel görüntüye kavuşturamayan tasarımcı bir anneyim. Bu piyasa sahtekarlarla dolu...Blog tasarımı yapıyoruz diyorlar ama türlü türlü yalanlar.... Bana önerebileceğiniz profesyonel bir blog tasarımcısına ihtiyacım var... Nezaket gösterip bana vakit ayırırsanız size müteşekkir kalacağım...

Son zamanlarda bu konu ile ilgili çok şikayet aldım. Özellikle web teknolojisine uzak bayan kullanıcılar bloglarını güzelleştirmek adına ne idüğü belirsiz kişilerden ücret karşılığı yardım alıyor fakat ne yazık ki aldatılıp hiç bir sonuç elde edemiyor, olan paralarına oluyor.

Daha önce bu konuda bazı uyarılarda bulunmuştum. Bir kez daha tekrarlamak isterim ki blog konularında herkese güvenmeyin, şifrenizi vermeyin, blogunuzu kimseye emanet etmeyin.

Benden ücret karşılığı destek isteyenlere bilgim ve zamanım el verdiğince ücretsiz yardım etmeye çalışıyorum ama blog düzenini tamamen değiştirmek isteyen, yeni bir tasarım yaptırmak isteyenlere ne yazık ki yardımcı olamıyorum. Bu vesile ile, blog tasarımı yaptırmak isteyenleri uzun zamandır tanıdığım, güvendiğim kişilere yönlendirmek isterim.

- Değmesin Yağlı Boya
- Sosyal Medya Kafe

Bu kişiler blog tasarımı konusunda tanıdığım, güvenilir kişiler. Kendileri ile iletişim kurup benim yönlendirdiğimi söylerseniz yardımcı olacaklardır.

Bir Soru (Bordo Ruj): Benim merak ettiğim şu, mevcut siteme dil seçeneği ekleyip aynı içerikleri ingilizce yayınlamak mantıklı mı ? Yoksa tamamen sıfırdan ingilizce bir blog mu kurmak gerek? Uygun olduğunuz bir an cevap verirseniz çok memnun olurum.

Türkçe yazdığınız bir bloga Google Translate eklentisi ekleyerek yabancı kullanıcıların istediği dili seçerek yazılarınızı o dilde okumalarını sağlayabilirsiniz. Ancak bu yöntem sadece çeviri yapar. Yani yazılarınızın ingilizce versiyonları Google’da gözükmez. Bu yöntem tesadüfen blogunuzu ziyaret eden yabancı kullanıcıların işine yarasa da size ek bir trafik sağlamaz.

Eğer mümküne sıfırdan bir ingilizce blog açarak yazılarınızı ingilizce olarak yayınlamak çok daha mantıklıdır. Tabi bu oldukça zaman ve emek gerektiren bir iş.

Bir Link (Teknojest): Blog dünyasında uzun zamandır aktif olan Poyraz Şahin blogunda misafir yazarlık konusunu ele almış. Misafir yazarlığın faydalarından bahsetmiş ve misafir yazar kabul eden bazı blogları listelemiş. Listede Blog Hocam da var. Listenin tamamı şu şekilde:

Blog HocamHızlı AdamMusa ÖzsarıMustafa SönmezEhli BlogSosyal Medya KafeMedya İstasyonuDeğmesin Yağlı BoyaAyhan Korkmaz

Bir Paylaşım (Soyal Medya İstatistikleri): Sosyal medya pazarlaması konusunda bir yazılım şirketi olan TrackMaven, yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve Pinterest gibi sosyal ağlarda paylaşım yapılacak en uygun gün ve saatlerin yer aldığı bir grafik hazırlamış. İlgilenenler inceleyebilir.



Bir Soru (Oğulcan): Blogspot gibi ücretsiz blog siteleri de adsense başvurusu yapıp, gelir elde edebiliyor mu? Onay süreci diğer sitelere nazaran daha mı zor? İngilizce içerikli sitelerin gelirlerinin Türkiye'de ki sitelere nazaran daha fazla olduğu doğru mu?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, evet siteniz AdSense kriterlerine uygun ise başvuru yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz. Bunun canlı örneği şuan okumakta olduğunuz blog :) Blog Hocam da ücretsiz bir blog oluşturma platormu olan Blogger’da oluşturulmuş, domaini olmayan, blogspot uzantısını kullanan bir blog. Üstelik ben AdSene başvurusu dahi yapmamıştım. AdSense ekibinden bir mail gelmişti ve AdSense yayıncısı olmak isteyip itemediğim sorulmuştu. Sene 2011’di ve o tarihten beri AdSense yayıncısıyım :)

İngilizce sitelerin daha çok kazandığı konusu elbette doğru. Bunu bir örnekle göstermek isterim. Düğün konulu bir site açtığınızı düşünelim. Bu kelime ile ilgili sitenizde gösterilecek reklam için tıklanma başına ortalama 0,64 TL kazanırsınız.

düğün tbm


Şimdi de aynı kelimenin ingilizcesi olan wedding kelimesi ile ingilizce düğün konulu bir site açtığınızı düşünelim. Bu kelime ile ilgili sitenizde gösterilecek reklam içinse tıklanma başına ortalama 2,90 TL kazanırsınız.

wedding tbm


Aradaki fark ortada. Aynı kelimenin ingilizcesinden tıklama başına neredeyse 5 kat daha fazla gelir elde ediyorsunuz.

Bir Link ( Blog Sözlük): Bir çoğunuzun bildiğini tahmin ettiğim Blog Sözlük diye bir site var. Ekşi Sözlük ve diğer özlüklerin mantığında çalışan Blog Sözlük’ün tek farkı kullanıcılarının blog yazarı olması. Zaten projenin sahipleri de blog yazarı :) Amaçları da blog yazarlarının tartıştığı bir platform olmak.

Elbette bu kadar popüler bir siteyi link olarak vermeme gerek yok. Benim paylaşmak istediğim link Blog Sözlük’te yer alan Blog Hocam başlığı ve buraya yazılanlar. Tanıyan tanımayan pek çok kullanıcı öyle güzel şeyler yazmışlar ki mutluluğumu sizlerle paylaşmak ve bu vesile ile entry yazan arkadaşlara teşekkür etmek istedim. Eksik olmayın.

Bir Soru (Atılgan): Yayınladığım yazıları belirli zamanlarda sosyal medyada paylaşıyorum. Paylaşırken de kendimce bir kalıp oluşturdum ve buna uygun paylaşmaya çalışıyorum. Ancak twitter da karakter sınırı olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Malum özel alan adı kullanmadığım için paylaştığım url (twitter kendisi kısaltsa da) uzun oluyor. Link kısaltma yöntemini kullanmak istiyorum ama açıkçası güvenilir bir servis bulamadım. Bildiğiniz, denediğiniz, güvenilir link kısaltma servisleri var mıdır? Ya da bu konu ile ilgili bir yazı yazmayı düşünür müsünüz?

Sosyal medyada çok link paylaşan biri olduğum için URL kısaltma olayını ben de yoğun bir şekilde kullanıyorum. Link kısaltma servisleri arasında favorim ise Google’ın kendi link kısaltma servisi olan Goo.gl. Uzun linkleri kısaltmakla kalmıyor, kısaltıp paylaştığınız bu kısa linklere kaç kez tıklandığının istatistiğini de tutuyor.

Link kısaltma servisi arayanlara Google URL Shortener kullanmalarını tavsiye ederim. Hatta Chrome kullanıcıları Short URL uzantısını yükleyerek uzun urlleri tek tıklamayla goo.gl ile kısaltıp kopyalayabilirler. Ben tüm link kısaltma işlemlerini bu uzantı iler yapıyorum.

Bir Eklenti (Popüler Yazılar): Blogger’ın kendi gadgetları arasında bulunun “popüler yazılar” eklentisine biraz stil katmaya ne dersiniz? Şablonun CSS bölümüne eklemeniz gereken stil kodlarını ve 2017 model popüler yazıların örnek görüntüsünü Facebook sayfamda paylaştım:




Bir Tweet (Linkler Üzerine): Blog yazarlarının büyük bir kısmında link vermenin kötü bir şey olduğu gibi bir algı var. Hatta bazı yerlerde link vermenin blogun değerini düşürdüğü falan söyleniyor. Ben tam terin düşünüyorum. Faydalı sitelere, kaynaklara linklerin yer aldığı bir yazıyı, okuyucuya fayda ağlayacağı için oldukça değerli buluyorum. Bu fikrimi de bir tweet ile belirttim:



Normalde tweetlerim pek retweet edilmez ve like almaz. Fakat bu tweetimin ortalamanın çok üzerinde beğeni almasına sevindim. Demek ki benimle aynı fikirde olan blog yazarları da var. Teşekkürler dostlar!

Bir Hediye (Banner Reklam): Banner reklam ile para kazanmayı anlattığım yazımda GFC takipçilerimden yorum yazarak banner reklam isteyenlere 1 ay ücretsiz 125x125 banner reklam vereceğimi söylemiştim. Yorum yazan takipçilerimden 5 kişinin bloguna ait kendi hazırladığım bannerlar random olarak gözükmeye başladı. Hangi bloglar olduğu şu Facebook paylaşımımda:



Random banner görüntüleme işini nasıl yaptığımı merak edenler rastgele banner eklentisini inceleyebilirler.

Yeni etkinliklerde, yeni blogger günlüklerinde görüşmek dileğiyle... İyi bloglar!!!

61 yorum:

  1. Çok faydalı paylaşımlar yapıyorsunuz Blog Hocam. Son zamanlarda malum blog dünyası biraz karışık. Sizin yazılarınız sayesinde doğru yolu buluyoruz. Sizden öğreneceklerim bitmeyecek anlaşılan :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bilgiler ve tavsiyeler için teşekkürler..Başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  3. 1. Yaziyi okumadim simdi okuyacagim. Serdar bey bu tarz yazilariniza cok seviniyorum. Bir cok soruya bir anda yanit vermissiniz. Blog sözlükten de bahsetmenize sevindim. Bir dizin blogu mu degil mi kararsiz kalmistim. Çok tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog sözlüğü bir blog sitesi olarak görmeyin. Bambaşka bir yazılımı ve alt yapısı var. Tıpkı ekşi sözlük, inci sözlük gibi.

      Sil
  4. Sn. Serdar Bey;
    Bloğum MESAPO'da yapmış olduğunuz bloghocam'daki 125x125 reklam çekilişini kazanmış :) Size çok teşekkür ederim bu dayanışma etkinliğinizden ötürü. Gerçekten kaliteli çoğu blog yazarının takdirlerini toplayacak dayanışma etkinlikleri bunlar. "Çok güzel hareketler bunlar" :D ;) ;)

    Tekrardan şahsınıza ve bloghocam'a teşekkür ve takdirlerimi iletiyorum :)

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ilginize. İyi bloglar!

      Sil
  5. Yine güzel bir makale ile bizleri tanıştırdınız :) bunun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Blogger Günlüğü çok iyi oluyor hocam. Umarım devamı da kısa zamanda gelir :)

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle çok güzel oluyor içeriği farklı oldu için de her seferinde yeni şeyler öğreniyorum ellerinize sağlık Serdar bey..ismim geçtiği için de ayrıca memnun oldum Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  8. Blogger günlüğü serisini devam ettirmenizi rica ediyorum. Çünkü gerçekten hoş bir seri olmaya başladı.
    Tavsiyeleriniz, insanların sorularına verdiğiniz cevaplar yol gösterici nitelikte.

    Teşekkürler Blog Hocam.

    YanıtlaSil
  9. Yine hoş bir yazı olmuş.
    Ziyaretçilerinizden gelen sorulara yer veriyor olmanız gayet güzel.
    En kısa zamanda bloghocam üzerine bir makale yayınlayabilirim blogumda.

    YanıtlaSil
  10. Harika paylaşım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar Serdar Bey.
    Öncelikle böyle herkesi ilgilendiren güzel bir içerik hazırlardığınız can-ı gönülden teşekkür ederim.

    Önceleri bende insanlara yardımcı oluyordum elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyordum. Fakat bazı insanlar bunu gerçekten yanlış anlıyor, o yüzden artık bende bir karar almıştım ücret karşılığında tema düzeni vs işleri yapacağım diye. Yapacağım her şeyi blog sahibine söylüyorum neler yapacağım, neler yapmayacağım her şeyi en başka söylüyorum. Kabul ettiklerinde her şeyi yaptıktan sonra bütün işlemler bittikten sonra da o kişi ücretini gönderiyor. Benim için öncelik kişinin blogudur. Elimden geldiği kadar en kaliteli şekilde yapmaya çalışıyorum. Çünkü insanlar bloglarına emek veriyorlar.

    Serdar Bey. Yazınızda benden bahsettiğiniz için ayrıca mutlu oldum. Çok ama çok teşekkür ederim. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Keyifle okudum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Araştıran birinin ışığında bilgilenmek ne kadar güzel.. :) Çok teşekkürler Blog Hocam

    YanıtlaSil
  14. Güzel ve faydalı bir seri olacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili hocam, "Blogger günlügü" yazını okuyunca ne kadar gerekli oldugunu daha iyi anladım. Sizin gibi tecrübeli ve bu alanda geniş bir diyaloga sahip olan insan için gerçekten çok gerekiyormuş. Bir yayında birden çok soru ve sorunlara cevap bulmak daha yararlı oluyor.Saygılar ve başarılar...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Serdar bey,
    Öncelikle konuyu bu kadar hakim ve blog dünyasında bu kadar söz sahibi olduğunuz halde konudan çok uzaklaşmışsınız. Blog dünyasında olanları takip ediyorum diyorsunuz. Ücretsiz hazır tema yapmak isteyen bir blog yazarını veya ücretsiz hazır tema konusunda tam ayrıntılı bir şekilde bilgi vermemişsiniz. Blogunu ücretsiz hazır tema olarak bilgisayarının masa üstüne indirdikten sonra mı blogu eklemek istiyorlar yoksa. Sıfırdan bir tema tasarlayıp bir para karşılığında mı bloglarına eklemek istiyorlar.
    Bu arasındaki bağlantıyı sanırım iyi kuramıyoruz. Sıfırdan tema yapmak isteyen bir tasarımcıyla para karşılığında anlaşırsınız. Tasarım yapan kişi kendi değilde sizin adına yapmış olur. Tüm hakları size verir. Sizin onun reklamını yapmak zorunda değilsiniz. Blog tasarım içine bir ticaret olarak bakılabilir. Bu bilgiler eşliğinde alan razı veren razı olur. Şahsi düşünce bir blog sayfası açmış bir kişinin ilk yıllarında böyle kişilerle irtibata geçmesi veya bloglarının temalarını sıfırdan yaptırması çok gerekli olan bir şey değil. Çünkü yabancıların yapmış oldukları zaten ücretsiz hazır temalar var. Onları Türkçeleştirip bilgisi olmayan blog yazarlarına bir güzel reklam veya para karşılığında allayıp pullayıp satmaya çalışıyorlar. Bunları da çok iyi bildiğinizi tahmin ediyorum. Nedense bu konu hakkında paylaşımlar ve yorumlarda bulunmuyorsunuz.
    Bir şekilde size uyaran blog yazarlarına da inanmıyorsunuz. En altta yorumlar bölümünde Gökhan Tekin kendini çok güzel ifade etmiş. Çok akıllıca ve ustaca lakin onun yorumuna bile dikkate almamışsınız. Çok şaşırdım. Gökhan Tekin Serdar bey size diyor ki kibarca bir uyarıda bulunuyor lütfen beni post yazınızda ayrı bir şekilde belirtin. Ne yazık ki, oraya düzeltmemiş siniz. Gökan Tekin yardım sever olduğunu anlamayan kişiler arasında ben de varım. Gökhan Tekin gibi bizim yüreğimiz iyiliği ve vefayı algılamıyor veya anlamıyor. Onun bu düşüncesine ancak saygı duyarım. Şuanda en doğru ve en sağlıklı kararı vermiş. Bunu açık yüreklilikle söylemiş. Gerçekten tebrik eder teşekkür ederim. Bu işler bu kadar net ve açık olmalı. Yardım yapıyor gibi görünüp her türlü vurguna vurmak hiç etik ve doğru değil. Gökhan Tekin bu yoldan dönmüş ve kendini çok iyi ifade etmiş. Parası çok aklı yok blog yazarları varsa kesinlikle bundan sonra Gökhan Tekine tavsiye edeceğim.
    Lakin ücretsiz hazır tema konusunda yardım edebilecek dediğiniz gibi bir birinden naif iki tane blog yazarı hanımefendiler var. Elimden geldiğince zaten yazılarımda paylaşmaya çalışıyorum. Ücretsiz hazır temasını yaptırmak isteyen blog yazarları varsa gerçek yardımın ne olduğunu Sibel ve Sevgi hanımda görebilir ve anlayabilir. Sanırım ben yardım severliğin konusunu tam idrak edemedim. Ama bu iki hanım efendide yaşayarak görebilirler. Bütün okuyucularımızı açık ve net söyleyebilirim. Serdar bey, size Gökhan Tekinin geçmişi hakkında bir bilgi verildiğini biliyorum. Sizinde ilk duyduğunuz zaman şaşırdığımı da biliyorum. Gökhan Tekin ve size bu konuda bilgi veren kişilere en kısa zamanda dikkate alacağınızı umuyorum. Bu güzel naif hanım efendilerin yanına Gökhan Tekin ismi hiç yakışmıyor. Gökhan Tekin ücret karşılığında temanızı yapıyor diye zaten yazmanızı ister gibi yorumda bulunmuş. Sizin bu kadar blog tecrübenize karşı nasıl dikkate almadınız anlamış değil. Ayrıca Gökhan Tekin'in geçmişini bilen yorumcularınız da bu konuda hiç bir şey dememesi çok ilginç ve düşündürücü geldi. Sanırım özgürce paylaşabileceğimiz bir blog dünyası yok. Bu kadar yer kapladığım ve sorular sorduğum için herkesten özür diliyorum. Esenlikler diliyorum. Yolunuz açık olsun diyorum.
    Saygılarımı sunuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Abdullah Bey,

      Hazır temaların para ile satıldığı söyleniyor ama zaten bu yazının konusu hazır temalar vs. değil. Bahsettiğiniz konu ile ilgili düşüncelerimi detaylı bir şekilde ayrı bir yazı olarak yayınlarım.

      Gökhan Tekin ile ilgili mesajlar aldım evet. Ama onu da dinlemeden karalamak doğru olur mu sizce? Ben temaymış, tasarımmış bu işlere hiç girmem. Blog dünyasında tema ile ilgili yapılan pazarlıklardan da bihaberim. İnsanları kandıracağını bile bile o kişileri önerebileceğimi nasıl düşünürsünüz? Ben 5 yıldır bu blogda yazıyorum ve çoğu bloggerın güvenini kazanmışım. Bunu yerle bir etmeyi göze alırmıyım sizce?

      Son olarak konu ile ilgileneceğimi bilmenizi isterim. Selamlar

      Sil
    2. Abdullah Bey.
      İnsanları kandırdığımı mı düşünüyorsunuz siz? Bugüne kadar kimi kandırdıysam lütfen söylermisiniz bana, daha önceleri kitap karşılığında yapıyordum evet ama artık ücret karşılığında yapıyorum bunun neresinde kandırma var. Bugüne kadar yapmış olduğum site sahiplerine istediğinizi sorun, siz kandırdığımı düşünüyorsunuz ya sorun bakalım kimi kandırmışım yapmadan önce neler demişim site sahibine. Daha önce size de yardımcı olmuştum hatırlarsanız sizi de kandırmış mı oldum o zaman, ayrıca Gökhan TEKİN'in geçmişi falan demişsiniz siz benim geçmişimi ne biliyorsunuz, ne kadar bilebilirsiniz? Benim yaptığım işi sevmiyor olabilirsiniz, beni de sevmiyor olabilirsiniz ama bu beni kötülemeniz anlamına gelmez.

      Son olarak şunu tekrar belirtmek istiyorum. Lütfen kimi kandırdıysam söyleyin kapalı konuşmayın. Ayrıca ne yapmışım da kandırmışım gerçekte çok merak ediyorum.

      Sil
    3. Sayın Abdullah Tığ, Gökhan Tekin'i tanımam, adını ilk defa burada duydum, "Beni ayrı değerlendirin" demek istese dahi bunun ne gibi bir zararı var?

      Bir insanı eleştirmenizi içtenlikle karşılarım ama bir insanı suçladıgınızda biz ziyaretçilere kanıt sunma geregini düşündünüz mü?

      Bir ziyaretçi olarak Gökhan Tekin hakkında dolaylı suçlamalarınıza, dolaysız somut deliller görmeden iftira oldugunu düşünmek durumundayım...

      Sil
    4. Gökhan bey, Serdar beyin yorumlarımı anca yazabildim. Arka arkaya sorular yönettiğiniz için cevap vermede zaman yönünden zorladığım için kusura bakmayın. Göhhan bey bir yine kendiniz soruyor kendiniz cevaplıyorsunuz. Benim hiç bir konuda bilgim olmadan konuşmam ilk önce onu bilin lütfen. Ortada kim kandırılmış kimler neler yapmış herkes net biliyor. Lakin iş icraat geldi mi herkes susuyor. Konuşulanlar bir anda kapatılıyor. En çok sorununda bilgisi olmayan ve özellikle bayan arkadaşlarımıza oluyor. Bunun tersine söyleyecek bir blog yazarı var ise kendisinden şüphe etmesi lazım. Şimdiye kadar yorumlarımı ilk baştan itibaren bir okumanızı rica ediyorum. Bir yazı paylaşılmış ve ilk başta tema konusu ele alınmış buraya kadar doğrumu net anlaşılabiliyor değil mi. Bu yazının başlığı ne Blogger Günlüğü #2 burada bir yorumda bulunmuşsunuz değil mi. Serdar beye ve değerli blog yazarları arkadaşlarımıza diyorsunuz ki ben Göktan Tekin ismimi bundan sonra farklı konularda ve farklı yerlerde anılmasını istemiyorum. Doğru mu anlamışım. Ben Gökhan Tekin yeni bir karar aldım ve tema konusunda tercihim para ile yapmak isteyenler olursa seve seve yaparım. Böyle bir düşünceden sonra nasıl oluyor da şahsıma soru yöneltebiliyorsunuz anlamış değilim. Çünkü ben de diyorum ki Gökhan bey böyle bir karar almış ve tercihte bulunmuş saygı duymak gerekir. Bu düşünceleri bilmeyin blog yazarlarına söylenmesi durulması için bilen bilmiyen gören görmeyen herkes bunu böyle bilsin diye hitap ediyorsunuz. Ben de bunu sanırım algılamadı bir uyarıda bir tavsiyede bulunmak istedim. Serdar bey ve siz konuları nereden aldınız nerelere götürüyorsunuz. Demek ki ben hata etmişim. Herkes anladığı gibi anlasın görsün değil mi ? Abdullah Tığ kim ne derse ne söylerse söylesin. Bilgi sahibi olmadan blog yazarı yazmaya çalışsın başkalarında onların üzerinden geçinsin. Siz Gökhan bey bundan neden gocun dunuz ben anlamış değilim. Sadece sizin yorumunuzu açıklık getirmek istedim. Sizin bir başka yaranız varsa onu bir şey diyemem. Ben öyle bir şekilde ne yorumda bulundum nede söyledim. Bu tamamen sizin düşünceniz. Bunu anlamanızı bekliyorum. Gökhan bey bu yorum içerinde konuyu kaç defa bilginize sunmaya çalıştım bilmiyorum. Buraya kadar umarım anlamışsınızdır. Ne demek istediğimi. Diğer yorumda yardımcı olduğunuzdan bahsetmiştiniz onu çok şaşırdım. Diğer yorumumda ne gibi bir iletişimler yaşadık sizinle onlardan kısaca bahsedeceğim Çünkü bu konu burada yorumlar bölümünde yazılabilecek bir konu değil. Açık ve net bir şekilde bir yazı ile paylaşacağım Ondan sonra yorumlarınızı ve düşüncelerinizi oraya yazmanızı rica ediyorum. Çünkü Serdar beyin çok zamanını aldım. Bu konu ile Serdar beyin alakası yok. Bu konu burada çok yer kapladığı için üzgünüm. Serdar beye bu noktada saygısızlık etmek istemiyorum.
      Saygılarımla.

      Sil
    5. Gökhan bey,
      Benim ilk yorumum bu yukarıda dikkali bir şekilde okumanızı rica ediyoru. Bakın ne demişim.
      Gökhan Tekin gibi bizim yüreğimiz iyiliği ve vefayı algılamıyor veya anlamıyor. Onun bu düşüncesine ancak saygı duyarım. Şuanda en doğru ve en sağlıklı kararı vermiş.
      Siz bir karar vermişsiniz değil mi ? Bende diyorum ki Gökhan beye saygı duyuyorum ve tebrik ederim diyorum açık ve net bunu anlamıyorsunuz maalesef. Bu kararı da şundan dolayı verdim diyorsunuz. Ben insanlara yardım etmek istedim anlamadılar. Ben de diyorum ki Gökhan beyi yardım anlayışını yanlış anlayan kişilerin arasında ben de varım. Anlatabiliyor muyum. Siz hala bu yorumunuzda şahsıma sizde yardım ettim diye biliyorsunuz. Ben de size açık ve net diyorum. Gökhan bey, siz beni ne yardım ettiniz, ne kandırdınız ne de sözde durumum müsait olmadığı için para almayacağınızı belirtiniz buraya kadar doğru mu?
      Saygılarımla

      Sil
    6. Gökhan bey,
      Şunu da belirteyim. Ben size buldum. Yardım amaçlı geldiğimi sanıyordum. Dediğim de şu idi. Bir arşiv sayfası bloguma eklemek istiyorum. Logo diye söyledim o zaman kapak resmini nasıl yapabilirim diye sordum. Doğru mu sizde onlarla uğraşmayın ben sizin blogunuzu inceledim. Özgün yazıyorsunuz dediniz. Ben sizin için 10 tane tema seçeceğim size sunacağım siz hangisine beğenirseniz ona göre yapacağım demediniz mi ? Hatırlıyorsanız size paraşüt resmini üzerine yazı yazıp bloga eklemenizi istedim. Ayrıca bilmediğim temanın renklerinin nasıl istediğimi de söyledim. Bunların ayrıntısını bir post yazısı ile açıklarım benim için sorun değil. Sonuçta geleyim sizin yaptığınızı sandığım temayı sorgusuz sualsiz blogumu yönetici olarak gelip eklemediniz mi ? Doğru mu doğru. Ben sizden istediklerimi yapmadınız değil mi? Bu böyle olacak ben bunu uygun gördüm demediniz mi? Çünkü sade ve en hızlı hale getirdim demediniz mi ? Daha soe ve diğer ayarlamaları üç günde yaptığınızı ve şu anda eklemek için bir buçuk saattir uğraştığınız söylediniz. Tabi o zaman size inanmıştım. Ben isteklerimi belirtirken bir yandan şunu sordum. Siz bunu nasıl yaptınız. Şahsımı da öğretir misiniz diye sordum. Ben öğrenmek istiyorum dediğimde şunu söylediniz ben yaptım zaten sen öğrenip ne yapacaksın abi sen bundan sonra gidip yazılarını yazacaksın. Sonra etiketle belirteceğiz abi senin yapamam gereken bu bundan sonra ben her şeyi yaptım zaten demediniz mi ? Benim yaptığımı hiç kimse yapamaz diye de kaç defa eklediniz. Ben de size devamlı sorular sorduğumda abi ben istersen temamı alayım kaldırayım dediniz doğrumu. Ben de benim sorduklarımı ve isteklerim temada olmadıktan sonra ben o temayı neden kullanayım. Sonuçta temayı siz değil ben kullanacağım değil mi ?
      Saygılarımla

      Sil
    7. Gökhan bey,
      Gökhan bey sizde ne yaptınız. Bilginizle adete dövmeye kalkmadınız mı ? Temayı blogumdan kaldırmamak için adeta kibarca uyarılarda bulundunuz.Ben temanızı blogumdan kaldırılmasını istediğim de tabi o zaman bu kadar bir bilgim yoktu.Ah o zaman bu kadar bir bilgim olsaydı alacağınız cevaplar çok farklı olurdu. En sonunda temanızı kolunuzun altına alıp paşa paşa gittiniz. Buraya kadar yalan yanlış veya açık net olmayan bir durum veya olay yaşadık mı ? Maalesef hayır yaşamadık. Daha bir çok şey burada eksik kalır onun için net ve açıklayıcı bir şekilde bir yazı paylaşacağım. Gökhan Tekin şunu açık söylüyorum sonra konuları başka yöne çekmeyin. Blog hocama yaptığınız ilk yorumunuz kadar açık ve net olun canımı yeğin.
      Gökhan Tekin tekrar söylüyorum siz şahsıma veya bloguma bir şey eklemeniz doğru mu? Doğru Beni kandırmadınız Doğru mu ? Doğru peki ne yaptınız. Bilgi sahibi olmadığım bir tema konusunda sorularımı ve isteklerimi yaptırmak isteyince. Bloguma eklediğiniz söz de sizin yaptığınız temayı ekleyip sonra bilgim doğrultusunda kaldırmadınız mı ? Burada diye bilir misiniz? Temayı bir gün içerisinde ekleyip sonra eski temanızı eklemek bloga zararlı mı yoksa zararsız mı onu söyleyin. O zaman derim ki, Gökhan Tekinin beni ne yardım etti ne kandırdı ne de zarar verdi diye söylerim. Bu konuda beni aydınlatmanızı istiyorum. Umarım çok şey istemiyorumdur. Bu konuda blog yazısı yazarak Saygı değer Gökhan Tekin size ve bütün blog dünyasında bulunan blog yazarları bundan bir haberdar olacak. Hiç şüpheniz ve tereddüdünüz olmasın. Böyle bir post yazısı yazdığım zaman hemen size bildireceğim. O zaman Saygı Değer Göktan Tekin, sizinle rahatlıkla bu konuda konuşabileceğiz. Biraz sabır biraz zaman her zaman her sorunu çözer Gökhan Tekin merak etmeyin.
      Saygılarımla.

      Sil
  17. Hocam 1 Aydır Blogumla İlgileniyorum Meta Taglarını Yaptım Resimlere Sizin Gösterdiğiniz Gibi Alt Etiketler Title Herşeyi Yapıyorum Oturup Yarım Sayfa 1 Sayfa Özgün içerik Oluşturuyorum Ama Hala google da rakiplerim arasında geride kalıyorum incelerseniz sevinirim Yakından Takip Ediyorum Hocam :) gncfkrlr.blogspot.com blogu açma amacımdan biraz saptı ama kategorize edip diger konularıda ele alacağım.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Serdar bey,
    Bu konu ile nasıl alakası değil. Size soru yönelten arkadaşımız size blogumun temanı nasıl değiştirebileceğini soruyor. Sizden yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı diye soruyor. Arkadaşımız tema konusunda bilgi ve öneride bulunmanızı rica ediyor. Yemek tarifi veya o yemeği nasıl yapılacağını söylemiyor. Yoksa ben yanlış yere mi yorumda bulundum.
    Serdar bey, sizde küçük çapta bilgi veriyorsunuz. Yorumdaki soruya cevapınız şöyle Özellikle web teknolojisine uzak bayan kullanıcılar bloglarını güzelleştirmek adına ne idüğü belirsiz kişilerden ücret karşılığı yardım alıyor fakat ne yazık ki aldatılıp hiç bir sonuç elde edemiyor, olan paralarına oluyor.
    Serdar bey, siz bu kadar konuya hakim ve bilgi olduğunuz halde böyle net bir cevap veriyorsunuz. Beni yazmış olduğunuz yorumla bir daha şaşırtınız ve güven duygumu yavaş yavaş yitiriyorum. Benim sanırım algılama sorunup var. Konu tema değil sanırım yemek tarifi idi.
    Serdar bey diyorsunuz ki, ben de tema konusunda yardım isteyenlere zamanım el verdikçe ücretsiz yardım ediyorum.Sıfırdan tasarıma isteyenlere bu konuda güvenilir, bilgili olan arkadaşlara yönlendiriyorum. Sanırım buraya kadar hep tema konusunda yazışmalar olmuş. Bunu farklı görenler varsa saygı duyarım. Diyebilecek hiç bir şeyim yok. Serdar bey vermiş olduğunuz cevaplar tamamen kendinizle çelişkili cevaplar.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Bey,

      Evet sanırım anlaşamıyoruz. Ben anlatamadım ne demek istediğimi. Neye canınız sağolsun. Benim kimseyle bir problemim yok, herkesin fikrine de saygım sonsuz.

      Bu yazı birkaç konu ve paylaşım içeriyor. Başka bir yazımda sadece tema konusuna değineceğimden şüpheniz olmasın. O yazıda umarım fikirlerimi ve konuya bakışımı daha iyi anlatabilirim.

      Sil
    2. Serdar Bey,
      Konuyu lütfen başka bir yere çekmeyin. Benim yorumlarım gayet açık net. Tekrar okursanız.Sanıyorum anlaya bilirsiniz. Ben size bir soru sorulmuş bu soruda tema ile ilgili diye okuyorum. Sanırım buraya kadar anlaşılmayacak bir durum yok. Benim yorumumdan nasıl bir kişilerle sorun yaşadığımı varsayıp söylemeye biliyoruz. Şaştım kaldım. Ben size Göktan bey bir karar almış ve bundan sonra böyle bilinmesi istemiş diyorum. Hiç kimse benden bu şekilde yardım beklemesin diyor. Para ile temasını yaptırmak isteyenleri kabul edebileceğini söylemeye çalışıyor sanırım. Gökhan bey bu konuda düzeltsin lütfen yanlış mı anlamışım. Gökhan bey ben böyle demek istemedim diyorsa tabi o başka ona bir şey diyemem. Göktan bey ricasını dikkate almayan sizsiniz. Uygulamayan sorgulamayan ben değilim sanırım. Burada Gökhan bey burada bir başkasından değil size söylüyor. Uygulanmasını bekliyor sanırım. Yok ben böyle bir şey istemedim diyorsa oda başka. Ayrıca Serdar bey bir öyle bir böyle konuşuyorsunuz. Ben diyorsunuz kİ ortan da ne idüğü belirsizler var. Ben temaymış, tasarımmış bu işlere hiç girmem. Blog dünyasında tema ile ilgili yapılan pazarlıklardan da bihaberim.Bu konulara ben girmem diyorsun saygı duyarım.Bayanların kandırıldıklarının bir haber siniz yorumda söylediğinize göre. Hep bi haber değilsiniz hep konulara ve olaylara vakıf sınız. Bu aradaki çekiş ki sanırım paylaşacağınız yazılarda açık ve net görüceğizdir. Ben ayrıca şu belirttim bayanların kaldırıldığın biliyorsanız. Niye şimdiye kadar böyle bir yazılar yazmadınız. Yazmaya bilirsiniz. O sizin tercihinizdir. O konuda saygı duyarım. Orada küçük bir sorum olmuştu. Bilmem anlatıp aynı dili konuşmaya başlıyor muyuz. Hemen diğer çelişkili yorumlarınıza cevap veriyorum,
      Saygılarımla.

      Sil
  19. Merhaba Serdar bey,
    Bahsettiğiniz konu ile ilgili düşüncelerimi detaylı bir şekilde ayrı bir yazı olarak yayınlarım. Yani demek istiyorsunuz ki, tema konusunda detaylı bir şekilde ayrı bir yazı olarak yayınlayacağım. Benim de demek istediğim buydu. Bu kadar konuya hakim ve blog dünyasında Tema konusunda ne idüğü belirsiz kişilerin olduğunu biliyorsunuz. Ne yazık ki, 5 yıllık blog yaşamınızda söz sahibi bir blog olarak bunları geniş bir şekilde belirtmemişsiniz. Sadece sorgulanması ve düşünülmesi gereken bir konu olarak görüyorum.
    Topu Göktan Tekin'e atmanız hiç hoş değil. Göktan Tekin kendi açık ve net ifade etmiş. Daha siz neyi kimden soracaksınız. Gökhan Tekin yorumunda siz diyor ki beni oraya tavsiye etmişsiniz teşekkür ederim. Lakin ben bundan sonra para karşılığı yapmaya karar verdim. Lütfen oraya belirtin. Bundan sonra her hangi bir yanlış anlamaya tahabülüm yok diyor. Ben Göktan Tekinin yorumunda bunu anladım. Serdar Bey, siz bunu nasıl anladınız nasıl yorumladınız anlamadım. Yapamanız gereken sadece Gökhan Tekinin yanında para karşılığında yapacağını kendisi bildirdi yazmanız uygundu. İnsanlar bir karar almış olduğunu belirtiyor. Sizde bunu saygı duymuyorsunuz. Hemen müdehale etmiyorsunuz. Bu yazıyı yazalı kaç gün olmuş. Gökhan Tekinin yorum yapalı kaç gün olmuş. Müdahale etmek için neyi beklediğinizi anlamadım. Göktan Tekin böyle akıllıca bir yorum yaparak diyor ki benim geçmişimde bir daha gelmeyin. Yeni bakış açım ve kararım budur. Bu da bütün herkes saygı duymak zorunda. Bundan sonra niyetim belli vereceğim cevaplar belli bu konuda. Böyle bir şey karşısında şimdi yaptığınız yapabilir veya Gökhan Tekin para karşılığı yapacağını yorumlarında bildirdi diye yazacaksınız. Gökhan Tekin sizden bunu yapmanız rica etti kibarca.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki biri bana gelip şu kadar para verdim karşılığında temamı berbat etti vs. gibi şeylerle kim yaptı falan demiyorum. Bu nedenle isim vermedim. Gökhan ile ilgili şikayetlerden de bu yazıdan sonra haberim oldu.

      Bu arada tasarım için önerdiğim kişilerin hepsi ücret karşılığı yapıyor. Zira ne kadar zahmetli bir iş olduğunu bildiğim için aksini düşünmedim bile.

      Ben yazıda ücretsiz yapanları değil ücret karşılığı yapanları ama işini iyi yapanları referans verdim.

      Sil
    3. Gökhan bey,
      Sizi soularınıza açık ve net cevaplar gelecek. Şu anda Serdar bey benim ne demek istediğimi anlamıyor sanırım. Ben orada sizin yorumunuzda almış olduğunuz bir karar ve bu kararın bilinmesi için Serdar beye ve bütün okuyucularını duyurduğunuzu anlıyor ve algılıyorum. Bilmem anlatabildim mi? Siz derseniz ki ben böyle düşünmedim. Ben yanlış anlamışım derim. Sizden ve Serdar beyden özür dilerim. Lakin Göktan bey, çok samimi söylüyorum. Bunu iyi bilin ve yapmış olduğum yorumları iyi okuyun. Sonra benim yorumlarımı açık ve net olduğunuzu göreceksiniz. Ben yorumda ne söylediklerime bakmıyorsunuz. Kendinizin söylüyor kendiniz cevaplıyorsunuz. Buradan sonra konuyu daha iyi anlayacağınız ümit ediyorum. Serdar beyle bir konuşalım sonra sizin sorularınızı cevaplayacağım bir yere gittiğim yok. Yerim belli yurdum belli. Bilgim ve deyeyimim doğrultusunda söyleyeceğimden hiç şüpheniz olmasın. Biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Tek tek her sorunuza cevap vereceğim. Bu konuda post yayınları yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın. O zaman herkes açık ve net neler olduğu anlayacaktır. Biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum. Umarım çok şey istemiyorumdur.
      Saygılarımla.

      Sil
  20. Merhaba Serdar bey,
    Yukarıdaki cevabınız bu konu hakkında detaylı bir paylaşım yapacağınızı belirtiyorsunuz. Şimdi de tema konusunun ben bu işlere girmem diyorsunuz. Siz bu konuda düşüncelerini paylaşmak istemeye bilirsiniz saygı duyarım. Hep diyorsunuz ne idüğü belirsizler bu temaları para karşılığında yapıyorlar hem de ben bir haberim. Buradaki çelişkiye anlayamadım. Ne idüğü belirsiz temaları kapan kişiler olarak nasıl gördüğünüzü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Bey cidden çok yanlış anlamışsınız. Ben ücretli tema yapma işlerine girmem dedim. Kandırılan, mağdur edilen kişileri de bana yazdıkları kadarıyla biliyorum. Olay bundan ibaret.

      Sil
    2. Serdar bey nedense ben hep yanlış anlıyorum. Bakın ben size bir kişiyle sorununuz var demiyorum. Tema konusunda ne düşündüğünüz de sormuyorum. Şunu soruyorum açık ve net tuturmuşsunuz bi ne idüğü belirsiz kişiler bunları yapan kişiler ne idüğü belirsiz kişiler değil. Ayrıca şunu yorumumda yazıyorum. Diyorum ki ücretsiz hazır temaları bilgisayarlarına indiren blog yazarları. Kendi yapmış gibi yani sizinde bahsettiğiniz konu bayanları özellikle kandırıyorlar bundan bir habersiniz sanırım. En azında ben şimdi söylüyorum. Dikkate alırsınız almazsınız bir şey diyemem. Açık ve net sonra yorumumda diyorum ki blog sayfasının temasını sıfırdan yapan kişiye tasarımcı denir. Bu ikisini blog yazarları bilmesi gerekir. Yoksa bu iki kavramı ayıramıyan yani benim dediğim şu bilgisi olmayan bir blog yazarı kandırılmaya mahkum bırakıyor. Umarım buraya kadar anlatabilmişimdir. Bilgisi olmayan diyorum. Bayan erkek ayrımı yapmadan. En çokta bayanlar bu şekilde kaldırılıyor. İlk yaptığım yorumu lütfen bir daha okuyun. Böyle bir soru sorma ve dile getirme hakkın yok diyorsanız zaten konuşacak bir şey yok. Serdar bey bilmem anlatabiliyor muyum. Sizin herkese açık Blogger Günlüğü #2 diye bir paylaşım yapmışsınız. Bayan arkadaşımızın sorusunu yöneltmiş. Diyor ki ben tema konusunda ne yapacağım kime güveneceğim diye size ve ayrıca size takip edip okuyan herkes soruyor. Burada yemek tarifi nasıl yapılır diye sormuyor. Bir çaresizliğini ve umutsuzluğunu dile getiriyor. En güvenilir olarak sizinle paylaşıyor. Sizde bilginiz doğrultusunda cevap verip bildiğiniz arkadaşlara yönlendiriyorsunuz. Buraya kadar anlaşılmayan bir durum yoktur sanırım. Ben buraya kadar yardım ettiğinizi ve doğru olanı yaptığınız inanıyorum. Asıl anlatmak istediğim konu bilgisi olmayan bayanlar veya erkek ücretsiz hazır temalarını bilgisayarlarını indirdikten sonra kendileri yapmış gibi bir şekilde allayıp bullayıp yapıyorlar. Bu sıfırdan tema yapan kişiler yapmıyorlar bilmem anlatabiliyormuyum. İkisini ayırt edilmesi ve anlaşılması bu kadar zor değildir. Yorumundaki söylediğim bu yok siz böyle demiyorsunuz veya böyle değil diyorsanız ona da saygı duyarım. Serdar bey lütfen yorumlarımı iyi okuyun konuyu başka yöne saptırmayın. Bu konuda bilginiz yoksa şimdi ben söylüyorum şu anda benim bildiğim ve duyum bu yönde benim söylediklerimi dikkate alırsınız almazsınız. İnanırsınız inanmazsınız o sizin takdiriniz. Bende saygı duyuyorum. İlla kabul etmek zorunda değilsiniz. Önce ücretsiz hazır tema yapanlarla tasarım yapanları ayırt etmemiz lazım. Size bir daha böyle sorunları olanları dile getirmemesi için söylüyorum. Bilmem yanlış mı söylüyorum. Yoksa yemek blogda bir yemekten mi bahsediyorum. Daha nasıl anlatayım. Umarım bunu bir daha söyleme ihtiyacı duymam.
      Saygılarımla.

      Sil
  21. Merhaba Serdar bey,
    Ben düşünmüyorum yazmış olduğunuz yazılar ve yorumlar bunları işaret ediyor. Şu ana kadar yerle bir ettiğinizi görmüyor musunuz. Şimdi yaptığınız yorumlardan ve uyguladığınız yöntemden sonra kesin yapacağınızı düşünüyorum. Gökhan Tekinin ismini şimdi kaldırmanız Gökhan Tekin'e bir saygısızlık etmiş olduğunuzu da sanırım farkında değilsiniz. Çünkü Gökhan bey, sizden kaldırmanızı değil Gökhan Tekin para ile bundan sonra yapıyor yazmanızı rica bulunmuş. Sanırım Gökhan Tekin bunu hala anlayamamış ki şahsıma cevap verme hoş görüsünde bulunmuş. Onuda iyi yapmış şimdi GökhaN Tekin bey, sizin sorularınızı açık, net ve daha sonrada belgeli olarak ispatlı bir şekilde cevap vereceğim. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Gökhan'ın ismini para karşılığı yaptığı için kaldırmadım. Zaten diğer önerdiğim kişiler de para karşılığı yapıyor. Ayrıca listeye ismini yazmak için kimseye bir söz de vermedim.

      Sil
    2. Serdar bey niye kendiniz söylüyor kendiniz cevaplıyorsunuz. Ben size neden kaldırdınız diye bir soru mu sordum? Böyle cevaplarınız gerçekten beni şaşırtıyor. Serdar bey sizin gerçekten ne yapmak istediğinizi anlamış değilim. Bunu siz kendinize nasıl kon durabiliyorsunuz. Yazık nasıl bir bakış açısı böyle bir deneyimli bir bloggerın ne diyeceğimi bilmiyorum. Siz konudan çok uzaklaştınız. Size hiç kimse bir söz verdiniz diye hitap etmiyor. En azından ben öyle düşünmüyorum. Böyle olmadığını da iyi biliyorum. Göktan beyin ismini kaldırmanız. Saygısızlık ve haksızlık edildiğini düşünüyorum. Çünkü Gökhan bey kendini net ve açık hitap etti yanılmıyorsam. Bundan sonra ben para ile yapacağım diyor. Özgürce isteyen gelir temasını yaptırır. Bilgi vermesi sizden ve bizden blog yazarları olarak burada neyi yanlış anlıyorum algılıyorum. Lütfen beni aydınlatın. Tekrar söylüyorum Gökhan Tekini neden ismini kaldırdınız demiyorum. Yanlış, haksızlık ve saygısızlık ettiniz diyorum. Hepsi bu kadar net ve açık.
      Saygılarımla.

      Sil
  22. Gökhan bey,
    Öncelikle şunu belirteyim Serdar beyle, arka arkaya yorum yazmadan önce bir benim ne diyeceğim bekleseydiniz sizin için daha sağlıklı olurdu. Benim için böyle daha iyi oldu. O sayede düşüncelerinizi de bildim. Şimdi gelelim. Sorularınızı tek tek açık ve net zaman içerisinde belgeli bir şekilde açıklamaya çalışacağım. İnsanları kaldırdığınızı sizde çok iyi biliyorsunuz ki ben daha bir şey demeden böyle kendinizi savunma ihtiyacı hissetmişsiniz. Yorumumu dikkatli okumuş olsaydınız. Size böyle bir şey söylemediğimi açık ve net görürdünüz. Ben yorumlarımda Serdar beye, bir karar aldığınızı ve bunun için bir Serdar beye bilgi ve öneri sunduğunuzu diye algıladım. O yönde yorumumu yaptım. Demek ki insanları Gökhan Tekin kandırıyor. Duyguları sömürüyor. Bilgi sahibi olmayan blog yazarlarının bloglarına bancklerini ekliyor ve paraları da alıyor. Ayrıca kitap adı altında yardımlar yapmışsınız helal olsun ne kadar sosyal bir blog yazarısınız diye yazmalıymışım. Onun için kusura bakmayın. Şimdi düzeltim hatamı anladım. Şimdi oldu sanırım. Bu yorumunuza hitaben karşılık cevaplar vereyim. Bir sonraki yorumumda.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. Burası oldukça karışmış oldukça yanlış anlaşılma olmuş gerçek hasar ve güven tahribatın sebebi olanların sesi çıkmamış isimleri geçmemiş..tasarim yapan her kimse el emeğini göz emeğini ekliyor bunun karşılığını almak da işin en doğal yanı bir yerden başlamak için belki hediye etmek belki yardım etmek iyi bir fikir olabiliyor bazen bu yöntemi en büyük şirketten en küçük mahalle bakkalı dahi uygular (indirimler kampanyalar 1+1 ürünlerde indirim vs)ister tema sıfırdan olsun isterse de blog sahibi hazırda beğendiği bir tema seçiminde bulunmuş olsun kendi elinden gelmiyorsa muhakkak birinden yardım alması gerek o hazır tema bile olsa az insan vaktinden ayırıp onu yüklenecek gereken ayarları yapacak blog sahibine teslim edecek mesela hazır bir tema dahi olsa eklentileri adreslere bağlamak sosyal ağları aktif hale getirmek gibi küçük ayarları dahi yapamayan arkadaşlar var elbette bilgisi olandan yardım alacak yoksa bu temayı nasıl kurup kullanacak?..mesele işin ehline baş vurmakta bu absürt veya yanlış bir şey degil ..özellikle bayanlar hediye duyunca tema duyunca bunun aslını astarını gözetmeden karşılık verip güveniyor.
    Bu yazılanların içinde başka şeyler yer de alıyor;tehdir/aşağılama/sömürü/istismar gibi durumlar mevcut ağlamış üzülmüş hakarete uğramış insanlar var (!) ben kimsenin kime ne yaptığını bilmiyorum ancak mağdur durumda kalan insanlar var gelin elimizden geldiği kadar bu konuda yardımcı olalım bunu da havayı daha da dumana katarak değil bilgi verip göstererek anlatarak yapalım.
    Uzuyor bu tür yorumlar kalabalık oluşuyor peşinen özür dilerim.
    Tekrar vurgulamak istiyorum ki çok zarar veren kötü niyetli insanlar var kendileri bunları büyük bir ihtimalle okuyacak ama ses vermeyecek kimseye giriş bilgilerinizi vermeyin vermeden önce çok iyi düşünün tavsiyem olsun dikkatli olun özellikle bayanlar.
    Kolay gelsin Serdar bey.

    YanıtlaSil
  24. Serdar beyin yazısı çok geniş bir anlatıma ve farklı konuları içersede ilk yorum ve açıklama kısmında tasarım veya temalara yer verilmiş.Abdullah beyin birebir yaşadığı sorun olduğu için özgürce yazması en doğal hakkı diye düşünüyorum.Kaldı ki bugün baktığımızda pek çok kişi tema veya tasarımlardan dolayı üzülmüş,hakarete uğramış ,bir takım tehditlerle maruz kalmıştır.Zehra hanım yorumunda da bahsetmiş zaten "blog tasarımı yapıyoruz diyorlar ama türlü türlü yalanlar" cümlesinden özellikle bayan Blogger arkadaşları bir şekilde kandırmaya çalışan kişilerin olduğu bir gerçek.

    Abdullah bey de birebir iyi niyetle yaklaşıp nasıl kandırılmaya çalışıldığını sorgulayarak anlamış bir kişi.Blog yazılarında da paylaşacağını yazmış kendisi.Bekleyelim Abdullah beyin yazılarını takip edelim.Blog hocam da hazır temalarla ilgili düşüncelerini yazı ile paylaşacağını yazmış.Serdar beyi de bekleyelim.Benim anlattığım 5 konu başlığı var temalarla ilgili onları ve gelen yorumları okuyalım.Ayrıca 2 tane daha yazı yayınlayacağım bu yaşananlarla ilgili.Benim yazılarımı da bekleyelim. Olaylar çok karışık tecrübeli kişiler olarak çözmeye çalışıyoruz kendimiz başaramıyorsak farklı kişilerden yardım istiyoruz.

    Bayan Bloggerlar mağdur durumda.Burada bir ablamızın yorumunu silmiş olması bile arka planda nelerin yaşandığını düşünmeniz için bir sorgulama nedeni.

    Ayrıca birebir kendimin yaşadığı hazır tema konularını anlatmaya başladıktan sonra bazı kişiler tarafından hakaret,saldırı yazıları yazıldı.Bir şekilde isimlerin geçmediği yorumları bile silmek zorunda bırakıldık.Yazılar da hiç bir zaman isim vermeyeceğim.Ama yaşanları,bana anlatılanları,duyduklarımı ve gördüklerimi de özgürce yazacağım.Hiç kimse kusura bakmasın ama üç maymunu oynamayacağım.İsimler geçsin istenildiği için bu kadarını okuyucuların şimdilik bilmesi yeterli diye düşünüyorum.Kimse karşı tarafla bir şey yaşamadan gelip burada şu kişiyle bunu yaşadım diyeceğini sanmıyorum.

    Tema konularını işlediğiniz zaman diğer düşüncelerimi de geniş bir şekilde yoruma yazarım.Buradaki okuyuculardan ricam şahısları savunurken bin defa düşünmeleri.Tasarım ve hazır temalar konusunda da özellikle bayan Bloggerların çok dikkatli olmasını tamamen güvenmeden karşı tarafa mail şifresi veya bloguna yönetici yapmamaları yönünde.Yazınıza saygısızlık yapmak istemem Serdar bey ama gündem de bu konular olduğu için ilk bölümü bizleri ilgilendirmiş gibi oldu.

    Eminim ki yazınızda diğer bölümlerle ilgili olan arkadaşların da ilgisini diğer detaylar çekecektir.Yine yazınızdan örnek vereyim mesala popüler yazılar kodlarını siz veriyorsunuz.Başka tasarımcıyım diye geçinen biri bu kopyaladığı ve yapıştırdığı kodlar için bile karşı taraftan 50 TL para istiyor.Bunu da duydum maalesef.

    Sosyal Medya Kafe 'nin listede yer almamasını istemiştim ama siz farklı düşünmüşsünüz saygı duyarım.Buradan gelen kişileri ilk önce hazır tema anlatımlarıma yönlendireceğimden şüpheniz olmasın.

    Herkesin özgürce yazdığı ve başkasının emeğine saygılı bir Blogger dünyası diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. Bir ziyaretçi olarak, konuda yapılan tartışmalarda ne gibi bir sonuç çıkardıgımı belirtmem belki fikir verebilir.
    Blog Hocam'ın faydaları ve Sayın Serdar Kara'nın dürüstlügü bana göre tartışılmaz. Burada yapılan, iyi niyetli bazı küçük yanlışlardan ibarettir. Sayın Abdullah Tığ'ın uyarısıyla ve Sayın Serdar Kara'nın müdahalesiyle medeni bir şekilde sorunun çözüldüğünü görüyorum. Bunun için bir ziyaretçi olarak adı geçen herkese teşekkür etmek gerekir. Blog Hocam'ın blog dünyasına bundan sonra daha çok katkısı olacagı temennisiyle herkese saygılarımı sunarım...

    YanıtlaSil
  26. Bir şey soracağım. Benim blogumda yayınladığım bir yazı çok kısa bir süre içerisinde google da birinci sayfada çıkıyor ama direk siteye değil google profilime yönlendiriyor. Bunu düzeltmek için neler yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylasimlarini Google plus da paylasman guzel fakat Googlede gordugun plus.google linkini hesabin acik oldugu icin otomatikmen goruyorsun arama ile yukardan assagidan alakasi yok yeni gizli pencere acip tekrar aratin gozukmeyecektir

      Sil
  27. Sitenizi çok beğeniyorum. Ve size bir sorum olacaktı, ben adsenseye bir sistemle başvurdum sonra onaylanmadı sitem sonra o siteyi sildim ve yeni bir site yaptım ama bunda adsenseye başvuracağını zaman önceki sitemin adresi çıkıyor lütfen yardım edin!

    YanıtlaSil
  28. Sitenizi çok beğeniyorum. Ve size bir sorum olacaktı, ben adsenseye bir sistemle başvurdum sonra onaylanmadı sitem sonra o siteyi sildim ve yeni bir site yaptım ama bunda adsenseye başvuracağını zaman önceki sitemin adresi çıkıyor lütfen yardım edin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın hiç bir konuda bilgim olmasada bu konuda oldu :) o mail adresiniz ve eski sitenizle adsenseye kayıt olduğunuz için siteyi silsenizde eski mail adresini adsense kabul etmiyor.Yeni bir mail adresi alıp bu sitenize yönetici yapın.Ve hesapta yeni mail adresinizle oturum açıp bu adres ve yeni site isminizle giriş yapın.😃 Bununla ilgili yazimi incelemek isterseniz linkini atıyorum

      https://esilammm.blogspot.com.tr/2016/12/adsenseye-yanlis-url-mi-girdiniz-cozumu.html?m=1

      Hoş zaten serdar bey size daha detaylı ve doğru bilgiyi verir.

      Sil
  29. http://srknsorucevap.blogspot.com.tr/ tavsiyede bulunursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  30. Hocam emeğinize sağlık gayet hoş yerlere deginmissiniz.

    Http://www.nuriozzkan.com /

    YanıtlaSil
  31. ilk tr gg site için kodlar arıyordum burayı gördüm :D yalan yok.aynen blog yazmak sabır gerektirir öncelikle.Sakin ve düzenli paylaşımlarla her şeyin üstesinden gelinir.

    YanıtlaSil
  32. Ben blogger dünyasında çok yeniyim fakat merak ettiğim konularda her türlü cevabı sitenizde buluyorum.Çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Artık sıkı takipçinizim :))

    YanıtlaSil
  33. serdar hocam sizi blogumda konu yazar olarak görmek istiyorum uygun bir vaktiniz olursa mesaj yazmanız yeterli sinin gibi bir ustayı agırlamak çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  34. Hocam yayınlarınızı takip ediyorum tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  35. Hocam Bir Soru Soracağım bu soruya elbete düzgün bir cevap yok ama yardım ederseniz memnun olurum :)
    Ben Youtubedeki Kanal İçin Adsense Açtım Gene Ordan İyi Para Geliyor Yani 2 Ay Önce Açtım 8 tl Var da ben bu adsense hesabını blog bağlıyabilirm blog ta yeniyimde

    YanıtlaSil
  36. Merhaba sitemi yeni açtım bir girip bakabilirmisiniz. nasıl olmuş,tasarımı ve düzeni yorumlarınızı bekliyorum https://www.nowguzellik.com/

    YanıtlaSil
  37. Çok güzel bir yazı olmuş.Daha sonraki Blogger günlüğü yazılarınızı bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
  38. Teşekkürler sevgili Serdar. Bu blog tema hazırlayanlar, yazılanları umarım dikkatlice okuyarak kendilerinden çok daha iyi iş bilenler tarafından hataların fark edileceğini bilmeliler. Aydınlatıcı yazılarla bizlere yol gösteren tüm emek sahiplerine sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Serdar bey, her zaman olduğu gibi çok kaliteli ve faydalı bir yazıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Devamını sabırsızlıkla bekliyor olacağız :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.