Google Sandbox Nedir?

İnternetin insanlar için gelir kaynağı olmaya başladığı ve çevrim içi pazarlama etkili olmya başladığı andan itibaren arma motorlarında özellikle de en popüleri olan Google’da üst sıralara çıkmak için büyük bir yarış başladı.Ancak bu uğurda yapılan istismarcı davranışlar Google’ın Sandbox projesini başlatmasına yol açtı.

 

Google Sandbox Nedir

 

Sandbox Nedir?

 

Sandbox, Google tarafından yeni web sitelerine uygulanan bir çeşit filtreleme sistemidir.Sandbox’ı web sitesinin deneme süreci olarak görebilirsiniz.Google, arama sonuçlarındaki tutarlılığını korumak amacıyla yeni web sitelerini bir deneme sürecine tabi tutar.

 

 

Neden Sandbox’a Girilir?

 

Google’ın sanbox’ı uygulamasındaki ana neden bir web sitsinin kullanıcı için mi yoksa arama motorları için mi oluşturulduğunu tespit etmektir.Dolayısıyla arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan abartılı SEO çalışmaları sandbox’a girmenize neden olabilir.

Örneğin bir günde 100 adet backlink almanız Google tarafından normal bir gelişme olarak değerlendirilmez ve siteniz sandbox’a girer.Yada hedeflenen anahtar kelimede üst sıralara çıkmak için bir yazıda o anahtar kelimenin çok sık kullanılması sitenizin sandbox’a giresine sebep olabilir.

 

 

Sandbox’ın Etkisi

 

Eğer siteniz sandbox’a girdiyse arama motoru performansında gözle görülür bir düşüş yaşanır.Örneğin siteniz “blog” kelimesi arandığında  daha önceleri ilk sayfada çıkarken sıralamda geriye düşüş hatta hiç gözükmeme gibi bir olay yaşanır.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.