Blogger'da Blog Oluşturdum...Ya Sonra ?

Blogger ya da Blogspot, blog yazmaya başlayacaklar için en iyi blog oluşturma servisidir.Zaten çoğu blogcu blog hayatına ilk olarak Blogger ile başlamış ve daha sonra bir host kiralayarak Worpress kurmaya başlamıştır.

Blogger’da bir blog oluşturmak ücretsiz ve oldukça basittir.Bu yazımda Bloger’da bir blog oluşturduktan sonra neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğim…

Blogger ile Blog Oluşturduktan Sonra İzlenmesi Gereken Adımlar

Bir Yazı Yazın


Blogunuzu oluşturduktan sonra ilk olarak bir blog yazısı yazmalısınız.Bu ik blog yazınızda blogunuzu neden oluşturduğunuzdan ve hangi konular hakkında yazacağınızdan bahsedebilirsiniz.

Blogunuzun ilk yazısında neler yazacağınızı bilmiyorsanız İlk Blog Yazısı Nasıl Olmalı? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Blogunuzun Favicon’unu Değiştirin


Favicon internet tarayıcılarındaki adres satırının yanında yer alan klüçük simgedir.Faviconunuzu değiştirerek blogunuza özgünlük katabilir ve blogunuzun daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Blogunuza favicon oluşturmak blogunuzun faviconunu değiştirmek için Blogunuzun Faviconunu Değiştirin başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Hakkımda Sayfası Oluşturun


“Hakkımda” sayfası bloglar için olmzsa olmazdır.Bu sayfada, hakkınızda birşeyler yazın.İnmsanlar blogu yazarını merak edip sıkça bu sayfayı ziyaret ederler.

Hakkımda sayfasında neler yazabileceğiniz haskkında fikir almak için Blogunuz İçin Hakkımda Sayfası Oluşturun başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

SEO’ya Uygun Başlık Ayarını Yapın


Blogger şablonlarında başlıklar blog ismi – yazı başlığı şeklinde ayarlanmıştır.Ancak SEO açısından baktığımızda doğru olan format yazı başlığı – blog ismi şeklinde olandır.

Blogger blogunuzun Title SEO ayarlarını nasıl yapacağınızı öğrenmek için Blogger İçin SEO Uyumlu Başlık Ayarı başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Feedburner Kullanmaya Başlayın


İnsanların blogunuzu daha kolay takip etmelerini sağlamak için Feedburner kullanabilirsiniz.Çeşitli abonelik seçenekleri ve zengin özellikleriyle Feedburner bloglar için olmzsa olmazlardandır.

Feedburner’ın nasıl kurulduğunu ve ayarlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için Feedburner Kurulumu Ve Ayarları başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Blogunuzu Tanıtın


Sosyal paylaşım siteleri ve forumlar aracılığı ile blogunuzun konusu ile ilgili hedef kitlenize blogunuzu tanıtın.

Forumlar aracalığı ile blogunuzu nasıl tanıtacağınız ve ziyaretçi sayınızı nasıl arttıracağınız ile ilgili ipuçlarına bakmak için Hit Kazanmak için Forumlardan Faydalanın başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

4 yorum:

  1. SEO’ya Uygun Başlık Ayarını Yapın

    YanıtlaSil
  2. Hocam yazının başında birşey dikkatimi çekti. Blogger da blog açtıktan sonra Wordpress e geçiş yapabiliyor muyuz yani?

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel makale olmuş feedburner kullanmaya başladım bende hatta bloggerda ayarlardan rss adresinizi değiştirebilirsiniz. blogadı/feeds/posts/default adresinizi feedburner yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.