Blogunuza Misafir Blogcu Kabul Etmenin Faydaları

Daha önce misafir blogculuğun misafir blogcunun gözünden bakmış ve Misafir Blogculuğun Faydaları başlıklı yazımda diğer bloglara misafir blogcu olmanızın size neler getirebileceğinden bahsetmiştim.


Şimdi rolleri değiştirelim ve bir blogcu olarak blogunuzda misafir blogculuğa izin vermenin ve misafir blogculardan grlen yazıları yayınlamanın faydalarından bahsedelim.


Blogunuza misafir blogcu kabul etmenin faydaları

Blogunuza Ücretsiz Orjinal İçerik Kazandırır

 

Her zaman vurguladığımız önemli bir husustur bir blogdaki en önemli şeyin içerik olduğu.Blogunuzun başarılıolmasını istiyorsanız mutlaka özgün ve güncel bir içeriğe sahip olmanız gerekir.Çoğu blogcu, blogu için  zaman ve konu bulamadığından başarıya ulaşamazlar.İşte bu durumlarda blogunuzda misafir blogcuların yazılarını yayınlamak en iyi çözümdür.

 

Yazılarınızda Çeşitlilik Sağlar

 

Her blogcunun yazı tarzı farklıdır.Kimi liste halinde yazılar yazmayı sever, kimi grafik ve görseleri kullanmaktan hoşlanır, kimi soru-cevap şeklinde yazıları tercih eder.Ve her okuyucu da tıpkı yazarlar gibi farklı formatlardan hoşlandığından blogunuzda farklı yazarlar tarafından farklı formatlarda yazılan yazılar blogunuzun içeriğinde çeşitlilik sağlar.

 

Blogunuzun İtibarı Artar

 

İnsanlar blogunuzda farklı yazarlardan yazılarla karşılaştığında “ bu blogda bir şey var ki insanlar buraya yazı yazmayı tercih etmişler “ diye düşünürler.Hatta eğer misafir blogcularınızın blogları biraz iyi bloglarsa bu size itibar kazandırır.

 

SEO Ve Ziyaretçi Trafiği Açısından Fayda Sağlar

 

Eğer ben sizin blogunuza misafir blogcu olsaydım blogunuz için yazdığım yazıyının linkini kendi blogumda, twitter ve facebook hesabımda arkadaşlarımla paylaşır ve yazımın daha çok kişi tarafından okunmasını sağlardım.Çoğu misafir blogcu da bunu  yapar.Bu da size backlink ve ziyaretçi olarak geri döner.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.