Yeni Blogcular için 8 Temel İpucu

Her blogcu geriye dönüp baktığında eğer blog yazmaya şimdi başlasaydım şunu şunu şunu yapmazdım der.Bu yazımda blog yazmaya yeni başlayanlar için çok faydalı olacağını düşündüğüm bazı ipuçları yazdım.

 

Yeni Blogcular İçin 8 Temel İpucu

1. Diğer Sitelere Link Vermekten Korkmayın

 

Bazı blogcular nedense diğer yazı ve sitelere link vermekten çekiniyorlar.Blogunuzun konusuyla ilgili sayfa ve sitelere verdiğiniz linkler hem okuyucularınızın hem de Google’ın hoşuna gider.Değerli gördüğünüz bir linki okuyucularınızla paylaşmamak için hiç bir neden yoktur.

 

Tavsiye yazı: Blogunuzdan Dışarıya Link Verirken Dikkat Edin

 

2. Blogunuzda Dolaşmayı Kolaylaştırın

 

Bazı bloglara girdiğimde aradığım bilgiye ulaşmakta, bir sonraki sayfaya geçmekte gerçekten çok zorlanıyorum.Blogunuzdaki sayfaların linklerini sidebar’da ya da blog başlığının altında yer vererek ziyaretçilerin rahatça ulaşmasını sağlayın.Ayrıca okuyucularınızın yazılar ve sayfalar arasındaki geçişini kolaylaştıracak navigasyonlar kullanın.

 

Tavsiye yazı: Blogger Numaralı Sayfa Navigasyonu

 

3. Arama Motorları İçin Yazmayın

 

Evet anahtar kelime çalışması yapabilirsini, yapmalısınız da ancak sırf orgabik hit kazanmak içi okuyucularık sıkacak içerik oluşturmak SEO’ya hevesli her yeni blogcunun yaptığı klasik bir hatadır.Yazılarınızda anahtar kelimeler kullanırken aşırıya kaçarak yazınızı anahtar kelime çöplüğüne dönüştürmeyin.Bu durumda Google tarafından da cezalandırılabileceğinizi bir kez daha hatırlatırım.

 

Tavsiye yazı: Blog Yazılarında Anahtar Kelime Yoğunluğu

 

4. Diğer Bloglarda Faydalı Yorumlar Yazın

 

Bloglara yorum yazmak hem ziyaretçi kazanmak hemde yeni arkadaşlar kazanmak için önemlidir.Takip ettiğiniz bloglarda okuduğunuz yazılara düzenli olarak yorum bırakın.Yorumlarınızda insanlara yardımcı olmaya ve yazıya bir değer katmaya dikkat edin.Asla ve asla SPAM yapmayın.

 

Tavsiye yazı: Bloglara Yorum Yazma Stratejim

 

5. Yazılarınızı Yayınlamadan Önce Okuyun

 

Yazınızı yayınlamadan önce son bir kez okuyarak yazım yanlışları yapıp yapmadığınızı, eksik bir şey unutup unutmadığınızı kontrol edin.Bazen yorgunluk ve acele etmenin de etkisiyle gülünç hatalar yapabileceğinizi unutmayın.

 

6. Eski Yazılarınıza Link Verin

 

Blog yazınızın oknusuyla alakalı yazdığınız eski yazılara dahili linkler vermeniz hem Google botlarının blogunuzu daha iyi taramasına hem de okuyucuarınızın blogunuzda daha uzun süre geçirmesine yardımcı olacaktır.

 

7. Sadece Özgün İçerik Kullanın

 

Eğer hedefiniz blogunuzla başarıya ulaşmak ise kesinlikle %100 orjinal içerik kullanmalısınız.Google özgün içeriğe sahip bloglara her zaman daha fazla değer verir ve arama sonuçlarında üst sıralara koyar.

Yeni blogcular bloglarını hemen doldurmak amacıyla popüler sitelerdeki makaleleri kopyalayarak yayınlarlar.Bu da yeni blogcuların düştüğü önemli hatalardan biridir.Bu şekilde başarıya ulaşamayacağınızı bilmelisiniz.

 

8. Backlink Saynızı Arttırın

 

Yeni blogcular bir blog oluşturup yazılarını paylaştıktan sonra birilerinin gelip okuyacağını sanarlar.Blogunuzun içeriği ne kadar iyi olursa olsun promosyon çalışması yapmadan insanlar blogunuzdan haberdar olmzlar.Bir blog için en etkili promosyonb yöntemlerinden birş backlink kazanmaktır.Backlink sayınızı arttırmak için çalışmalara başlayıın ancak bir anda çok sayıda backllink kazanmak yerine yavaş yavaş backlink saynızı arttırın.

 

Tavsiye yazı: Backlink Nedir?
Tavsiye yazı: Bloglar için Backlink Kazanma Yöntemleri

 

Sizin yeni blogcular için verebileceğiniz faydalı bir ipucu varmı? Eğer şimdi yeni bir blog yazmaya başlasaydınız geçmişte yaptığınız hataların hangisini yapmazdınız?

2 yorum:

  1. Güzel ve temiz bir uslupla hazırlanmış bir yazı dizimi.Öncelikle Webmastır arkadaşımızı kutlarım.Kısa, öz ve akıcı bir uslupla anlatımı yapmış.Yani okuyucu kitlesini sıkmayan bir yazı.
    Bande bir kopyacı olarak zamanında bu hatalara düştüm.Şu anda toparladım ve işin özü, özgün yazılarıma başladım.Ve bunun faydalarınızda görmeye başlamam beni dahada heveslendirdi.Blog'umda bu yazı için hazırlıklar yapmaya başlamışken arkadaşımızın yazısına rasladım.Ve yazıyı link olarak arkadaşımız izin verirse belki birazda değiştirerek okuyucu kitlesine daha da fazla ulaşmak insanları bilinclendirmek görevimiz.Arkadaşlar yorum yazın biz Webmastırların tek gıdası yorumdur.Bizler bu yorum ile ticaret yapmayız, para kazanmayız.Dost ve insanlığa katgımız bizim sevincimizdir.Tekrar görüşmek üzere sevgili dostum.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Adnan Bey,

    Öncelikle anlatımımla ilgili söylediğiniz güzel sözler için teşekkür ederim.Buraya yazdığım tüm yazıları kaynak göstermek koşuluyla elbette kullanabilirsiniz.Konuya ilgili yazdığınız yazının linkini yazarsanız okumak isterim.

    Yorumlarla ilgili söylediklerinize de katılmamak mümkün değildir.Benim blogum bilgi alış-verişine dayalı bir blog olduğu için genelde soru ağırlıklı yorumlar geliyor ama kişisel blog yazanlar için yorumların motivasyon kaynağı olduğu kesin.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.