Blogunuzda Etkinlikler Düzenleyin

Blog yazarlığının ciddiyeti ve samimiyeti hakkında bir çok yazı okuduk/okudunuz. İçeriğiyle,tasarımıyla bir blogun nasıl olması gerektiğini anlatan yazılar etrafımızda dolaşıyor. Blogumuzun daha çok okura, daha fazla ziyaretçiye ulaşması için blogumuzda etkinlikler düzenlememiz gerekir.

etkinlik

 

Nasıl etkinlikler düzenlemeliyiz?


Etkinlikler küçük olabilir ama samimi her etkinlik hedef kitlesine ulaşacaktır. Etkinlikler, blogunuzu düzenli bir şekilde takip etmeyenlerin de blogunuza uğramasını, hatta blogunuzu yakından takip etmelerini sağlar.

Çekiliş düzenleyebilirsiniz!


Blogunuzda okurlarınıza küçük hediyeler verebilirsiniz. Kitap,mouse,flashbellek gibi küçük hediyelerle okurlarınızı mutlu edebilirsiniz. Böyle küçük hediyeler maddiyatta önemli değildir ancak maneviyatta çok önemlidir. Blogların samimi yapısına gönülden verilen küçük hediyeler daha samimi bir ortam oluşturacaktır.

Domain/Alan adı hediye edebilirsiniz!


Domain günümüz şartlarında cüzzi bir miktardır. 25-30 liraya bir domain sahibi olabiliyorsunuz. Okurlarınız arasında bir çekiliş düzenleyerek bir veya bir kaç kişiye domain hediye edebilirsiniz. Elinizde bulunan mevcut domaini de hediye edebilir yada çekiliş sonunda kazanan okurlarınıza istediği domaini okur adına kayıt ederek armağan edebilirsiniz.

Sponsor firma desteği alabilirsiniz!


Blogunuzda düzenleyeceğiniz çekiliş için çeşitli sponsor firmalarından destek alabilirsiniz. Büyük firmaların destek olduğu çekilişler vardır. Daha önce çekiliş düzenlemiş bloglardan çekilişe sponsor olmuş firmalarla iletişime geçerek halisane niyetinizi anlatıp onların desteğini alabilirsiniz. Örneğin, bir hosting firmasından bir adet domain yada bir hosting hediye etmesini istebilirsiniz. Bu küçük hediye karşılığında hediyeyi karşılayan hosting firmasının sponsorluğunda çekilişi düzenleyerek hosting firmasınında reklamını yapmış olacaksınız. Karşılıklı memnuniyetin sağlanacağı bir anlaşma olacağı için kabul edeceklerdir.

Hediyelik eşya pazarlayan e-ticaret sitelerinden destek isteyebilirsiniz.

Gelirinizi blogunuza yatırabilirsiniz!

Reklamlardan ve tanırım yazılarından el ettiğiniz gelirlerin bir bölümü ile böyle bir çekiliş düzenler ve kendi kendinizin sponsoru olabilirsiniz. 50 liralık bir bütçe ile küçük bir çekiliş düzenleyebilirsiniz. 50 lira ile ister bir kaç kitap , isterseniz bir araç/gereç hediye edebilirsiniz.

Uzmanlığınız ile ilgili destek/hizmet verebilirsiniz!


Çekilişler illaki maddiyatla olacak diye bir kaide yoktur. SEO konusunda uzmansanız, SEO desteği verebilirsiniz. Grafik tasarım konusunda yetenekliyseniz okurlarınıza logo ve tema tasarımları hediye edebilirsiniz. Bu konularda yeteneğiniz yoksa bile çekiliş sonunda kazanan okurlarınızın bloglarını anlatan birer tanıtım yazısı yayınlayabilirsiniz.

Blogunuzda reklamlar yayınlabilirsiniz!


Blogunuzda yer alan reklam bölümlerini bir süreliğine kazanan okurlarınızın bloglarına ayırabilirsiniz. 250x250 , 480x90 , 728,120 boyutlarında reklam alanlarını çekilişi kazanan okurlarınıza tahsis ederek bir çeşit ödül dağıtımında bulunabilirsiniz.

Fazla olan eşyalarınızı ödül olarak dağıtabilirsiniz!

Evinizde bulunan ihtiyaç fazlası eşyalarınızı çekiliş sonunda okurlarınıza armağan edebilirsiniz. Diyelim ki evinizde bulunan okuduğunuz kitapları setler halinde çekilişe dahil edebilirsiniz. Evinizde iki monitör varsa birisini armağan edebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda kendi blogum için düzenleyeceğim çekiliş için elimde bulunan fazla bir mobee marka tabletin birini , 19'' bir monitör, 50 kadar kitabımı, fazla sayıda bulunan Atatürk tablolarımdan bazılarını, fazla modemin birini hediye olarak sunacağım. Fazla eşyalarınızı çekilişe dahil ederken dikkat etmeniz gereken tek husus hediye edilecek eşyaların kullanılabilir ve temiz olmasıdır.

Kargo ücretlerini unutmayın!

Çekilişi düzenlediniz ve ödülleri kazananlar belli oldu. Ödüllerin kazananlara ulaştırılması da bir maliyettir. Kargo hususunu çekilişin şartları arasında mutlaka belirtmelisiniz. Kargoyu alıcı da karşılayabilir , sizde karşılayabilirsiniz ancak bunu mutlaka en başta belirtmelisiniz.

Örnek çekilişleri inceleyin!


Bir çok blog yazarı çekiliş düzenlemektedir. Bu çekilişleri inceleyerek ilham alabilirsiniz. Daha önce düzenlenmiş çekilişlerin şartlarını ve katılım koşullarını inceleyerek düzenleyeceğiniz çekiliş için ön çalışma yapmış olursunuz. Daha önce blog hocam’da düzenlenen hediye çekilişini inceleyebilirsiniz.

Sizinde blog etkinlikleri hususunda önerileriniz varsa yorum bölümünden ileterek yeni fikirler edinmemize yardımcı olabilirsiniz.

Vural Egemen Sarıgöz

SRGZ blog

 

Görsel kaynak: http://mekilaningezegeni.blogspot.com.tr/2013/07/hediye-cekilisi-icin-son-sans.html

30 yorum:

  1. ha ha ha benim etkinlik fotom ve benim avatarım oleeeeeeeeeey :))))

    YanıtlaSil
  2. http://mekilaningezegeni.blogspot.com.tr/2013/07/hediye-cekilisi-icin-son-sans.html

    YanıtlaSil
  3. Kusura bakmayın, sanırım yazıyı yazan arkadaş Google görsellerden bulup eklemiş resmi. İsterseniz kaldırabilirim.

    YanıtlaSil
  4. Bana yardımlarınız çok oldu Serdar bey , sorun değil, kaynak belirtilse güzel olurdu tabi ama zaten ben yorum olarak belirttim, duyarlılığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Yazının sonuna kaynak olarak ekledim.

    YanıtlaSil
  6. Sizce kendi blogumda ne gibi bir etkinlik yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  7. @murat artsin
    Bütçe dahilinde yazıda belirtilenlerden birini yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Acaba benim blogum hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim Serdar Bey. Çünkü özgeçmişinizi okumuştum. Blog yazmaya başlamanız çok ilgimi çekmişti. Ve başarılı da oldunuz bu yüzden düşüncelerinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Evet grafiği görsellerden bulup eklemiştim. Aslında genel de özgün bir grafik hazırlarım ama nedense böyle oldu. Kısmet size backlink'miş

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, tebrikler. Buradaki hediyeler sembolik olur kanaatindeyim. Yani bana 240 GB SSD gelmesi beni maddi anlamda mutlu eder. Ama blogumun tanıtılması manevi hisler uyandırır. İnternet'te bir ekosistem var ve bu şekilde uygulamalar gerçek hayatı da etkiliyor. Bilgisayarın başından kalktığınızda da aldığınız bir anahtarlık, kendinizi İnternet'in başında hissettirebilir.

    Ben de böyle bir uygulama yapmak isterim. Tabi takipçilerim olunca :)

    YanıtlaSil
  11. Tebrikler Blog hocam iyi islere imza atiyorsunuz elimde flash bellekler var bunlari verecek bir etkinlik yapmayi planliyorum. sayfamda bulunan bir cok degisiklik sizin Arsiv bolumunuzden okuyup yaptiklarim ALLAHcc sizlerden razi olsun.
    http://gercektarihdeposu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler konu açıklayıcı olmuş. Hazır konu çekilişlerden açılmışken Hediye çekilişim var beklerim sayfama Buradan ulaşabilirsiniz :))

    YanıtlaSil
  13. güzel makale için tşk bizde kendi sitemizde çekiliş düzenliyoruz dileyen inceleyebilir tema çekilişi 150 tl değerinde Buradan

    YanıtlaSil
  14. bu devamını oku butonunu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler her geçen gün sizin sayenizde blog arkadaşlığı , blog samimiliği hakkında birşeyler öğreniyorum. İleride inşallah bir çekiliş düzenlemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Yapılan etkinlik sonucunda katılanların %90' lık kısmı birdaha sitenize bakmıyacaktır bunu unutmayın etkinliği yaptıktan sonra hayal kırıklığı olabilir

    YanıtlaSil
  17. @Özgür
    Blogunuz kötüyse öyle olacaktır, kaçınılmaz.

    YanıtlaSil
  18. Gercekten fikir verici guzel bir gazi olmus . Birsey dikkatimi cekti misafir yazilaein yorumlarinda hep size hitap ediyorlar yazar yorumlari nasil cevaplayacak? Iyi yayinlar

    YanıtlaSil
  19. @şevket koray
    Maalesef dediğiniz durum çok oluyor. Yazıyı sonuna kadar okumuyorlar mı yoksa künye kısmı dikkatlerini çekmiyor mu anlamadım. Gerçi o bölümü koyu ve renkli yazıyorum ama...

    YanıtlaSil
  20. Makale yazarını ve misaifir blog yazarı olduğuna dair bilgileri makale başına koymak faydalı olabilir. Yada misafir yazıların konu başlığına Misafir Yazar Günü;Blogunuzda Etkinlik Düzenleyin! gibi olabilir. Öneri tabi.

    YanıtlaSil
  21. @Vural Egemen
    İkisini de düşündüm fakat olumsuz etkileri olacağından tercih etmedim. Yaı başlığına koysam çok uzun olacak. Yazının başına not düşsem de arama motoru performansınnı düşürecek.

    YanıtlaSil
  22. Blog etkinlikleri çok önemli gerçekten. Bu konuda ben bloghocam'ın bir etkinliği duyurmuştum ve daha sonra da blogların yaptıgı etkinlikleri kendi etkinlik blogumda (farklı olduguna inandıklarımı tabii ki) yayınlamaya başlamıştım...

    bence blog sahibi blog okuyucularına küçük de ödül vermek istiyorsa kesinlikle etkinlik düzenlemelidir... bu konuda yazdığım link burada buyrunuz ;)

    http://www.omactivities.com/2013/11/blog-cekilisi-blog-toplantlar-kisisel.html

    YanıtlaSil
  23. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Bu yazınız çok yararlı oldu benim için yakında bende sitem için bir çekiliş düzenlemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  25. çekiliş düzenlemek için bir yerden izin almak gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  26. @Yesim Yadigar
    Hayır izin almanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  27. yararlı bir paylaşım teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.