Apple İle Blog Yazma Deneyimi

Mobil teknolojinin hayatımızdaki rolü giderek artıyor. Google Analytics’de geçen senenin istatistikleriyle bu senenin istatistiklerini karşılaştırırken mobilden ziyaret oranında ciddi artış olduğunu farkettim. Özellikle iPad ve iPhone ile yapılan ziyaretler gün geçtikçe artıyor. Üstelik bu istatistiğin Blog Hocam’a özel bir durum olduğunu düşünmüyorum. Artk insanlar interneti kullanmak için tablet ve akıllı telefonlar gibi ergonomik, pratik cihazları tercih ediyorlar.

 

Bu teknolojilere çok uzak olan ben, iPhone ve iPad gibi cihazlardan nasıl blog okunduğunu ya da yazıldığını çok merak ederek ofisteki mesai arkadaşlarımdan rica ederek 1-2 gün kullandım. Tabi işin ucunda cihazları bozmak da olduğu için bir blogger olarak hemen Apple ürünleriyle ilgili faydalı bir blog var mı diye araştırdım ve buldum da.

 

Apple Rehber isimli blog sayesinde iOS nedir, uygulama nereden ve nasıl indirilir gibi konularda bilgi sahibi oldum.

 

Hazihazırda Apple ürünleri kullanan veya kullanmayı düşünen çok sayıda blogger olduğunu biliyorum. Emin olun iPhone ve iPad ile blog yazmak, blog okumak kadar keyifli de. App Store’dan ücretsiz indirebileceğiniz Blogger uygulaması sayesinde hem iPhone’dan hem de iPad’den blogunuzu yönetebiliyorsunuz.

 

ios için blogger

iOS Blogger uygulaması ile yapabilecekleriniz:

 

- Yeni bir post oluşturarak yayınlayabilir veya taslakara kaydedebilirsiniz.

- Çektiğiniz fotoğrafları postun içine ekleyebilirsiniz.

- Etiketler ve konum bilgisi ekleyebilirsiniz.

- Hesabınıza bağlı diğer bloglar arasında geçiş yapabilirsiniz.

 

Benim gibi iOS ve Apple acemisiyseniz kafanızda pek çok soru işareti olabilir, hatta çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Fakat endişelenmenize gerek yok. Apple Rehberi’nde size yardımcı olcak pek çok faydalı ve güncel içerik yer almakta. iOS işletim sistemi hakkında bilgileri, iPad ve iPhone yardım dökümanlarını, Apple ürünleri ve uygulamaları hakkında güncel haberleri Apple Rehberi’nde bulabilirsiniz.

 

Sözün özü, eğer bir iPad veya iPhone kullanıcısıysanız Blogger uygulamasını indirip blogunuzla yakından ilgilenmenizi ve Apple Rehberi’ni takip ederek cihazlarınızı çok daha verimli kullanmanızı öneririm.

11 yorum:

  1. Kusura bakmayın ama bir iPad ve iPhone kullanıcısı ve Blogger app. indirmiş (delirip silmiş) biri olarak uygulamanın beş para etmediğini söyleyebilirim. Uygulama ile post oluşturmak resmen işkence.

    YanıtlaSil
  2. Hali hazırda ipad mini ile blog hazırlayan biri olarak size önerebileceğim iki uygulama var. Bir tanesi ücretsiz, diğeri ücretli. Ücretsiz olan "posts". Kendimde hali hazırda bunu kullanıyorum. Hem blogger hem wordpress destekli. https://itunes.apple.com/us/app/posts/id529566288?mt=8

    Diğeri ise paralı, ama oldukça detaylı bir uygulama "Blogsy" 9tl fiyatı. Tercih sizin.
    https://itunes.apple.com/us/app/blogsy-for-wordpress-blogger/id428485324?mt=8

    Bu iki uygulama sayesinde tablet ile her türlü blog işimi yapabilir hale geldim. Dokunmatik ekran da problem olmuyor, yazma hızım da çok etkilenmiyor.

    YanıtlaSil
  3. Kullandığım ve sildiğim uygulama, çok kötü bir uygulama. Kaydetmemişti en son bir yazımı tekrar yazmak zorunda kaldım. Tek sorun bu da değil, kullanımı basit değil işkence gibi.

    YanıtlaSil
  4. Hocam artık yeni temaya geçmenizin vakti geldi. Son model apple ürünü kullanan birisinin bu demode olmuş müzeye konulmalık tema kullanması hiç hoş değil.

    YanıtlaSil
  5. tanıtım yazılarının sayısı çoğaldı.
    blogger uygulaması hiç güzel değil.

    YanıtlaSil
  6. Güzel paylaşım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Html kodlarını ekleyemediğimiz için iyi bir uygulama değil. Aslında safari'de de bu olmuyor, ios'un azizliği diyeyim. Yorumlarda bahsedilen "posts"a bakacağım. Saygılar

    YanıtlaSil
  8. Bence çok yetersiz bir uygulama,geliştirilmeli.

    YanıtlaSil
  9. Malesef artık Türkiye Mağazasında olmadığını söyleyen bir app.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.