Bir Blog Yazarı Okurlarından Ne Bekler?

Bu yazı, Vural Egemen Sarıgöz tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

Her okuyucu blogdan ve Blog Yazarından bir şeyler bekler. Beklemekte de haklıdır. Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda biz Blog Yazarlarının da blog okuyucusundan bazı beklentilerimiz vardır. Bunları beklemek bizim de hakkımızdır. Ülkemizde Blog Yazarı sayısı her geçen gün artıyor lakin nitelikli Blog Yazarı dediğinizde bu sayı çok aşağılara düşüyor. Özellikli ve nitelikli Blog Yazarlarının ortak noktası şudur ki; hepsi özveri ile içerik üretirler. Bizim gibi para kazanan Blog Yazarlarına sorun, ilk başlarda para kazanmak şöyle dursun, uykusuz geçen gecelerin, tüketilen kafeinlerin, bıkmadan usanmadan kodlarla boğuşmanın haddi hesabı yoktur.



Peki bir Blog Yazarı Okurlarından Neler Bekler?

Yorum yazmasını ister!

Yazdığımız her yazı için emek harcarız. Araştırma yaparız. Her şeyden önemlisi bildiğimiz bir konuda başkalarını aydınlatır, bilgilendiririz. Blogumuzu ziyaret edip yazdığımız makalelerden faydalanan okurumuzun en azından faydalandığı konuya ahde vefa örneği olarak bir yorum yapmasını beklemek en doğal hakkımız olsa gerek.

Yazılarının Sosyal Medyada paylaşılmasını ister!

Her Blog Yazarı, yazılarının en çok okuyucu sayısına ulaşmasını ister. Her okuyucu bir motive kaynağıdır. Ne kadar çok okunursa bir yazı , bir sonraki yazının kalitesini arttırır. O yüzden blogumuzu ziyaret edip, yararlandığınız yazıyı kendi sosyal ağ hesaplarınızda paylaşarak arkadaşlarınızın da o yazıdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal ağlardaki paylaşımlarınız Blog Yazarına çok çok fayda sağlayacaktır. O yüzden her Blog Yazarı yazılarının paylaşılmasını, Tweet atılmasını ister.

E-Posta Abonesi çok olsun ister!

E-posta aboneleri Blog Yazarı için vazgeçilmezdir. Yazısını yazmadan önce abone sayısına göre motive olan ve yazısının en az abone sayısı kadar kişiye ulaşacağını düşünen Blog Yazarı mutlu olur. Bir insanı mutlu etmek sevaptır. Allah'da sizi sever :) Size faydalı olan blogların e-posta aboneliğine kayıt olarak o blogda yayınlanacak her yeni yazıda e-mail yoluyla haberdar edilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf kazandırır. Sadece yeni konu eklendiğinde yada ihtiyacınız olduğunda o blogu ziyaret edersiniz.

Link verilmesini ister! Aslında bir çok blogun okuyucusu yine Blog Yazarıdır. Mutlaka kıyıda köşede kalmış da olsa bir blogu vardır ve bu bloguna bizim için bir link verse mükemmel olur. Madem blogdan faydalanıyorsunuz o halde sizin de bir katkınız olsun demek istemeyiz ama link verirseniz de hayır demeyiz. Sitenizin sidebarında, footer kısmında çok fazla yer işgal etmeyecek bir köşesine beğendiğiniz ve takip etmek istediğiniz bloglara katkı sağlamak için link verebilirsiniz.

En zorunu ister! Bir Blog Yazarını başka hiç bir şey bir blogda kendisi hakkında yazılan yazı kadar mutlu edemez. Örneğin, ben sevdiğim,takip ettiğim,takdir ettiğim Blog Yazarlarını onure etmek, onlara bir nebze olsun katkı sağlamak için blogumda özgün tanıtım makalesi yayınlarım. Daha önce Blog Hocam için tüm samimi duygularımla bir tanıtım makalesi hazırlamıştım. Blog Hocam Nedir? isimli yazı ile Blog Hocam'ı daha önce duymamış olan okurlarıma tanıtmıştım.

Son Sözler!

Ben bir Blog Yazarıyım, 2006 sonlarına doğru blog yazmaya başladım. Bugün hatırı sayılır bir web gelirim var  ancak özveri ile geliştirip yaşattığım bloguma yapılan bir yorum kadar mutlu etmiyor. Çünkü yaptığım işin yada hizmetin karşılığında ücretimi alıyorum ve müşteri zaten bu şartlarda benimle anlaşıyor. Tüm samimiyetimle yazdığım yazılarıma samimi bir yorum geldiğinde yada bir okuyucu sosyal medyada paylaştığında ve hatta hakkında başka bir Blog Yazarı bir makale yazdığında mutluluğu zirve yapar. Okuduğunuz,takip ettiğiniz bloglara katkı sağlamak için yukarıdakilerden birini yapmanız yeterlidir. Yabancı Bloglarda yer alan bağış(donate) sistemi ülkemizde yok ve haliyle ülkemizdeki Blog Yazarları reklamlara yükleniyor. Bir zamanlar Türk Blog Yazarları arasında ''bir kahve ısmarlamak ister misiniz'' şeklinde bir kampanya başlatılmıştı ama tutmadı.

Bu yazıyı okuduktan sonra ne yapabilirsiniz! SRGZ Blog'u ziyaret edip herhangi bir yazıya yorum yapabilirsiniz. Herhangi bir yazıyı Sosyal Medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. E-Posta Abonesi olabilir , yeni yazıların mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Sitenizin herhangi bir yerine link ekleyebilirsiniz. Blogunuzda SRGZ Blog'u yada Blog Hocam'ı tanıtan, anlatan bir yazı yayınlayabilirsiniz.

Vural Egemen SARIGÖZ Srgz Blog - Webtasarım | Teknoloji | Kişisel

22 yorum:

  1. Hocam sosyal ağlarda takip etmesini ister onu unutmuşsunuz galiba.

    YanıtlaSil
  2. Evet, reklam yayınlayan blog yazarları reklamlara tıklanmasını da isteyebilir.

    YanıtlaSil
  3. Daha bir çok madde eklenebilir...

    YanıtlaSil
  4. Vural Egemen Sarıgöz ' e teşekkürler yazı için. Arkadaşlarında dediği gibi daha detaylandırabilir yazı. Bu arada (http://bloghocam.blogspot.com/2014/05/bir-blog-yazar-okurlarnan-ne-bekler.html) linkte ufak bir yazım hatası olmuş sanırım ''okurlarnan'' - ''okurlarından'' olarak değiştirebilir.

    YanıtlaSil
  5. @Timur Demir
    Haklısınız benden kaynaklanan bir problem oldu. Fakat URL sonradan değiştirilemediği için öyle kalmak zorunda.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bilgilendirme.. Tşk ederiz ... Bu arada blogumda küçük bir çekiliş var... Herkesi bekliyorum Sevgiler
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. ben de blog açtıktan sonra okuduğum tüm yazılara yorum yapmaya çalışıyorum çünkü bunu bekliyorum çok yerinde bir yazı olmuş tebrikler...

    YanıtlaSil
  8. en önemli şeyi atlamış reklamlara tıklamasını ister :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de yeni yeni başladım bloglamaya. Gerçekten de emek isteyen bir iş. Karşılaştığınız birinin bloğunuzu takip ettiğini söylemesi gerçekten de çok güzel bir şey.

    YanıtlaSil
  10. Blog sahipleri olarak birbirimizi desteklememiz gerekiyor. Hislerimize tercüman olan yazı için teşekkürler.
    www.suatsaygin.net

    YanıtlaSil
  11. bloğunuzu takip ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Tembeliz hocam, milletçe tembeliz, yabancı blogları takip ediyorum, 100'lece yorum, 100'lerce paylaşım. Biz? Tembeliz! Bir tık bile çok zor geliyor...

    YanıtlaSil
  13. Çok haklısınız bunların hepsini istiyoruz :) olmayınca insanın yazma şevki kırılıyor. Her sabah kalkıp bilgisayarı açınca ilk yaptığım hangi yazım kaç kere okunmuş kim yorum yapmış bakmak oluyor:)

    YanıtlaSil
  14. Blog yazarı emeğine saygı ister ve bence özgün içerik yaratan her blog yazarı bunu hak eder. Maalesef, emeğe saygı göstermeyip, özgün bir blog yazısını kopyala-yapıştır yöntemi ile kendi yazısı imiş gibi yayınlayan tuhaf bir blogger grubu var. Bazı yazılarımın blog ve diğer sitelerde o kadar fazla kopyası var ki, artık bir ceza tahtası tutmaya başladım;

    http://www.teknomani.com/2014/04/ceza-tahtasi.html

    Oysa tek istediğim yayınlanan yazıda blogumdan bahsedilmesi ve bir bağlantı verilmesi. Bunu bile yapmayanlar, emeğe saygı duymayanlardır. Bu bilincin yerleşmesi ve bu tür kişilerin azalması, Türk blog dünyasının kalitesini de yükseltecektir.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  16. Reklama tıklama ve Yorum tabi ki :)

    YanıtlaSil
  17. Sayın @Fırat Tarman, blogunuzda uyguladığınız ceza tahtası sadece yazınızı yayınlayan kişilere baclink sağlayacaktır. Bu onlar için bir ceza değil bilakis ödül olacaktır. Yazılarınızın yayınlandığı yerlere yazının size ait olduğunu ve sitenizdeki yazının asıl bağlantısını paylaşmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  18. Sn. @Vural Egemen, bu yazılara "no-follow" link veriyorum. O yüzden arama motorları için çok kıymetli değil bu bağlantılar. Ayrıca, arama motorları, zekice tasarımları dolayısı ile orjinal içerik ile kopyayı büyük bir doğrulukla ayrıştırabiliyor ve bu siteleri arama sonuçlarının diplerine göndererek cezalandırıyor.

    Yazımın yayınlandığı yerlere genelde yorum bırakmaya çalışıyorum, ancak şöyle sorunlar var:

    - Yorum kısmını kapalı tutuyorlar
    - Gönderdiğim yorumu yayınlamıyor ya da siliyorlar
    - Umursamıyorlar :)
    - Özellikle forum sitelerindeki alıntılara cevap yazabilmek için üye olmak gerekiyor. Önüme gelen abuk-subuk her foruma üye olmak pek de cazip değil açıkçası...

    Gördüğünüz gibi çabalıyorum ama çalmanın kolaylığı yanında benim eforumun etkisi az maalesef...

    YanıtlaSil
  19. Bu yazınız sayesinde blogunuzdan haberdar oldum ve blogunuzda çok faydalı bulduğum işime yarar yazılarınıza rastladım.İnternete pek vakit ayırabilen birisi değilim, haliyle de seçiciyim bloglar konusunda. Ama bazen şöyle takip edilesi güzel bloglardan haberdar olsam dediğim de olmuyor değil. Bence bu da bir eksik yani blogların tanıtımları yeterince yapılmıyor belki de çok emek istiyordur bilemiyorum. Anca google dan birşey arayacağım da karşıma çıkacak. Blog Hocam'a da bu şekilde ulaştım mesela. Velhasılı bu da benim blog yazarlarından nacizane talebim olsun; blogunuzun tanıtımı için daha çok çaba harcayın, belki de takipciniz olmaktan mutluluk duyacak bir çok insan vardır ama blogunuzdan haberleri yoktur.

    YanıtlaSil
  20. yeni blog yazmaya başlayan biri olarak blog hocam'dan çok faydalanıyorum . emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Faydalı bir bilgilendirme.. Sağolun www.arslanyusuf.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.