Blogundan Gelir Elde Edemeyenlerin Güzin Ablası
Bu yazı Hızlı Adam’ın sahibi Bünyamin Kapıcıoğlu tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.
Merhaba Blog Hocam ziyaretçisi. Ben de senin gibi misafirim bu blogda. Sen nasıl keşfettiysen bu bloğu ben de aynı şekilde keşfettim: organik aramalarda karşıma çıktı. Yazarkafe'nin vitrininde ve zaman zaman popüler bloglar listesinde gördüm. Oklar hep Blog Hocam'ı gösteriyordu ve bir makale yazmak istedim. Sana bana ve diğer tüm blogculara fayda sağlamayı amaçlıyorum.
Oklar senin bloğunu göster miyor mu? Ziyaretçi sayın az mı? Güzel yazılar paylaştığına inanıyorsun fakat takipçi sayın tatmin etmiyor mu? Tüm bu olumsuzluklar hedeflediğin geliri elde etmeni engelliyor mu? Öyleyse nedenlerini hiç düşündün mü?
Ben çok düşündüm ve adını Hızlı Adam koyduğum bloğumdan tatmin edici gelir sağlamaya başladım. Şimdiyse sırlarımı senle paylaşıyorum:
Neye İhtiyacın Yok?
Neye İhtiyacın Var?
Çalışmaya. Evet bukadar kısa ve öz. Çalışmaya ihtiyacın var. Tamam tamam konuyu bukadar üstü kapalı geçmeyeceğim. Birçok blog yazarı "kazanan nasıl kazanıyor?" sorusunun cevabını yanlış biliyor. SEO çalışmaları, backlinkler, kusursuz şablon tasarımları, domain vs vs birsürü teknik kavram arasında boğulmanı istemem. Sahip olduğun sade tasarımlı bir bloğun var ve özgün yazılar yazabiliyorsan başka birşeye ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum.
Neden?
Öyleyse Ne Yapmalıyım?
- Bloğun için spesifik bir konu belirlemelisin. Her telden çalan hiçbir telde başarılı ses çıkartamaz. En çok üretebileceğin konuyu seçmelisin. Otomobillerden mi hoşlanıyorsun. Öyleyse otomobil konulu bir blog yazıp sürekli otomobiller hakkında araştırmalarını kaleme alabilirsin. Yemek yapmayı mı seviyorsun? Öyleyse yemeklerinin tarifini veya sırlarını bloğunda paylaşabilirsin. Fakat otomobil bloğunda yemek tarifi paylaşırsan başarılı olma şansın yok gibi. Spesifik olma konusunda hemfikirsek devam edelim.
- Sade bir tasarıma sahip olmalısın. Kolay olanı yap. Google gibi basit ve amaca hizmet edecek bir şablon oluştur. Java saat kodları, anlamsız gif görseller paylaşarak kaliteni düşürme. Hiçkimse saatin kaç olduğunu merak edip senin bloğuna uğramaz. Her bilgisayarın sağ alt köşesinde saat var zaten. Nekadar basit tasarım okadar kolay erişim demektir. Kafa karıştırmayan sade tasarımlı bir blog ziyaretçinin tekrar ziyaret etmesini sağlayacaktır.
- Kendine bir logo hazırlamaya çalış. Tamamen arial font da olabilir. Kenarına köşesine ufak bir dokunuş yap. Amaç seni hatırlatması, bloğunu simgelemesi. Mesela tek Blog adını düz bir metinle yazıp bir harfini farklı renk yapman ya da bir harfine karakteristik görsel kazandırman bile yeterli olabilir.
- Blog yazarlarını ortak noktada toplayan platformlara, forumlara üye ol. Diğer blog yazarlarıyla iletişime geç. Senin ilgilendiğin konularda yayın yapan blogları takibe al. Esinlenmeni ve ufkunu genişletmeni sağlayacaktır.
- Yazılarında egona değil, ziyaretçi ihtiyacına odaklan. Bilgi ver, eylendir veya en iyi bildiğin şeyi yap. Ne yaparsan yap ama ziyaretçinin aradığı şey olmasına dikkat et.
- Ziyaretçilerin 2. kez bloğunu ziyaret etmesi için sosyal medya entegrasyonu yap. Beğen butonları gibi basit ve hazır kodları eklemekten bahsediyorum.Son olarak yazmaya devam et!
Bütün Bunları Yapıyorum Zaten! Fakat Yine Tatmin Edici Sonuçlar Alamıyorum. Nerde Eksiğim Var?
Tüm bunların dışında ziyaretçi sayını arttıracak teknik detaylar var tabi. Onlar sadece ziyaretçi sayını arttıracak ufak etkenlerdir. Asıl kemik kitleyi tamamen ürettiğin içerik oluşturur unutma. Yine de teknik detayları merak ediyorsan Blog Hocam ve benzeri alanda içerik üreten diğer blog yazarlarının makalelerini, tavsiyelerini araştırabilirsin.
Yazar Hakkında: Yedi yaşımdan beri hep birşeyler satmanın mekakındaydım. Biyomedikal Teknikeri olmama rağmen Türkiye'nin en iyi bilişim akademisinin satış departmanında "uzman" pozisyonunda çalışıyorum. Ticareti sevdiğim kadar yazmayı da seviyorum. Tam dokuz yıldır blog yazıyorum. Bu yüzden iki tecrübemi birleştirerek iş hayatında rakiplerinize fark atmanızı amaçlayan hızlıadam bloğunu oluşturdum.
Güzel bir yazı olmuş :)
YanıtlaSilbence blog yazarlarının en büyük sorunu bende dahil spesifiklik özel bir konu üzerine eğilmek için açtığımız bloglarımızı eğer yazmakta ve konu üzerinde yazacak bir şey bulmakta sıkıntıı çektiğimizde blogumuzla hiç ilgisi olmaan yazılar yazabiliyoruz. bu da biraz antipatik oluyor ve profesyonel olmuyor sanırım.
YanıtlaSil@Mert Koyutürk
YanıtlaSilYerinde tespit. Tıpkı edebiyata ilgisi ve yeteneği olan birinin mühendislik okuması gibi...
BENim Bloguma bakın arada haberler kısmında nokia yazıyor ona bastığımda ayrı bir sayfa nasıl açabilirim masala ansayfaya bastığımda ansayfa açılıyo
YanıtlaSilhttp://teknotutkun.blogspot.com.tr/ blog adresi
YanıtlaSilyani demek istediğim blog hocam bloğunda olduğu gibi hakkımdaya basınca yeni bir syfa açılıyor bende bunu nasıl yapabilirim
YanıtlaSilSüper yazmışsın :)
YanıtlaSilBenim gibi yeni başlamış blog yazarları için yön gösterici bir yazı olmuş. Çok da güzel yazmışsınız. Bizler de bir gün sizler kadar başarılı olabiliriz umarım. Tebrikler :)
YanıtlaSilBaşlık çok hoş:)
YanıtlaSilHem güldüm hem okudum, güzel ve faydalı bir yazı olmuş.
Guzel yazı olmus hemen dikkate alıyorum :)
YanıtlaSilGüzel yazılarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler,selamlar.
YanıtlaSilYazımı beğenmenize sevindim. Hepinize teşekkür ederim.
YanıtlaSilMert Koyuturk'ün yorumuna katılıyorum. Spesifik olduğumuzda yazacak konu bulamıyoruz. Bu bazen bizi yazmaya küstürüyor. Fakat her telden çalma alternatifimiz de yok. Ben o şıkkı yok saysamda bazen her telde yazı yazıp iyi bir kitleye ulaşan blogcularda görüyorum:)
Reçete: Yazacak konu nasıl bulabilirim?
İçerik üretme konusunda bilmem gerekenler?
vb.. konularda araştırma yapmak.
Bence blogcuların yeni konusu bu olmalı:) "Yazacak konu nasıl bulurum?"
Bu soruya kısmen çözüm olacak bir makale yazdım ama yeterli değil tabiki. Beyin fırtınasına ihtiyaç var
Önemli olan bir amacın etrafında içerik üretmek,sonrasında ticari gelir mutlaka gelir.Heyecan yapıp ilk ayda benim neden ziyaretçilerim yok demenin,para kazanma hrısıza kapılmanın anlamı yok.Öncelikle kalite elde edilmeli,yazı için de teşekkürler...
YanıtlaSilGüzel yazı,teşekkürler. Benim blogum spesifik değil, adım soyadımdan oluşuyor:) ilgilendiğim konularda yazıyorum. Mühendisim ama edebiyattan, teorik fizikten, şiirden, iş hayatından vs konularda yazıyorum. Henüz para kazanamıyorum fakat kişisel blogların da başarılı olacağına olan inancımı yitirmedim. Saygılar
YanıtlaSilwww.suatsaygin.net
beklerim efendim.
Sanırım her telden yazdığım, tek bir dilden yazsam başarıyı yakalyacağım. Ama sabırlıyım, olucak. Yazıyı çok keyifle okudum hiç sıkıcı değildi. Size başarılar
YanıtlaSilWowws ciddi anlamda güzel bi yazı olmuş
YanıtlaSilYazı oldukça güzel olmuş. Bu şekilde bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bende bir blog kurmak istiyorum beni buna iten şeyse bir yerde okuduğum "Mashable'ın Büyüme Sırları" adlı yazıydı. Onlar yapabildiyse bizde yapabiliriz.
YanıtlaSilHocam size bir soru sormak istiyorum. blogspot.com.tr' den blogspot.com' a geçiş için bilgi vermişsiniz ama .com' dan .tr' ye geçiş için bir bilgi vermemişsiniz. Böyle bir şey mümkün mü? "Bu neden gerekli?" diye sorabilirsiniz. Ben .tr ile Alexa değeri yapmıştım, şimdi sizin yazınızı gördüm .com' a çevirdim ancak Alexa değeri sıfırlandı. Ne yapabilirim ? Yardımınızı bekliyorum.
YanıtlaSilÖzgün içeriğiniz varsa, sosyal medyada da aktif iseniz, gerisini Google Adsenseye bırakın.
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı olmuş gelir elde etmek için önce sanal ortamda yer edinmek gerekir blog kurdum hemen para gelsin öyle birşey yok sabır sabır olacak ki kazanç olsun.
YanıtlaSilKonu ile ilgil olmayacak ama :) BLOGUMA misafir yazar olmak isteyen blogcular olursa değerli yazılarını iletebilirler.
Tekrardan tüm blog dostlarına teşekkür ediyorum. Yorumlarında soru soran arkadaşlar var. Kendilerini blog hocam'a yönlendiriyorum. (onun uzmanlık alanında sorular sorulmuş) Herkese iyi bloglar
YanıtlaSilbu söylediklerin kişisel bloglar içinde geçerli olur mu?
YanıtlaSilKişisel bloglar için de geçerli olduğuna inanıyorum. Şayet en iyi içerik üretebileceğiniz alanda marka olmanız hiçten bile değil. Markanın adı neden Soner olmasın:) Hatta bu yöntemler en iyi kişisel bloglarda işler diyebilirim. Örneğin bir haber bloğu yapacaksanız bukadar sade tasarım sizi basit kılabilir. (Sadece bir yorum)
YanıtlaSilgüzel yazmışsın
YanıtlaSilben bloğumu ocakta açtım.6 ay geçti 18 yazı yazdım ama hala toplamda 1300 kez tıklandı ve bana çok güzel de yazılar yazdım blogum http://bilinmezleriogrenin.blogspot.com.tr/
ne yapmam lazım cevaplarını bekliyorum
Paylaşımınız için teşekkürler. Bloguma çok öenm veriyorum. Emek harcıyor, araştırıyor ve çok okuyorum. Fena sayılmayan okunma sayısı mevcut ancak takipçilerimin sayısı beni tatmin etmediği gibi esas şaşırdığım şey yaptığım ilgi çeken alanlardaki çekilişlerime de beklediğim katılımın olmayışı. Bunun için ne yapabilir nasıl duyurabilir ve kendimi de duyurmuş olurum acaba? Teşekkür ederim. jaleceanne.blogspot.com
YanıtlaSilBilinmeyengercekler Ogren: Eğer 6 ay içinde 16 makale paylaşmış ve toplamda 1300 kez tıklanmışsanız bence bu iyi bir rakam. Daha yeni başlıyor. 6 ayda toplam 16 değil de her ay 16 makale üreterek 1 yılınızı bu şekilde doldurursanız ve makaledeki tavsiyelere dikkat ederseniz bence istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Biraz sabırlı olmanız gerekecek.
YanıtlaSilJale hanım: bloğunuzu inceledim. Gerçekten emek verip uzun uzuna yazmışsınız. Benim hiç anlamadığım ve hak verirseniz pek ilgilenmediğim konularda yazdığınız için size bu makalemde uyulması gereken kurallar dışında tek bir tavsiye daha verebilirim.
Özellikle facebookta bayanlara hitap den sayfaların takip edilme oranları daha yüksek. Bence sosyal medya tarafında tüm enerjinizi facebook sayfalarına ayırabilirsiniz. Bloğunuzda paylaşacak kadar doyurucu olmayan fakat pratik bilgiler veren ufak tefek paragraflarınız veya kısa cümleleriniz varsa facebook sayfanızda paylaşabilirsiniz. Facebook üzerinde kampanyalar oluşturup sosyal medya tarafınızı güçlendirebilirsiniz. Mesela bebek fotoğrafları, ilginç oyuncaklar, komik bebek videoları gibi GÖRSEL iletişim objeleri ile facebookta kısa sürede yüksek takipçiye ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Denediniz mi?
Evet,gerçekten güzel konulara degin mişsin :) sanırım ben sorunumu buldum; ben blogumu ilk açtıgım zamanlarda sadece ziyeterciye bilgi vermek için ve ilgi çekmek tekrar bloguma ugramasını saglamak için teknoloji vs gibi ilgi çekici konularda yazı yazıyordum.ama son 2 aydır sadece kişisel yazılar yazıyorum sanırım bu sebepden dolayı günlük tekil ziyaretcide düşüş oldu,belkide hiç biri o kişisel yazılarımı okumadı bile.Bu faydalı yazıyı dikkate alacagım tabiki.Ve burada bloghocam'a bir şey sormak istiyorum;
YanıtlaSilHocam;bir blogger olarak kaç günde bir yayın yapmak en dogrusu?Kimileri haftada 2 tane yeterli diyor,kimileri ben 3 haftada 2 tane yazıyorum diyor,kimileride kafama göre diyor..Bende ortada kaldım hocam sizce ne yapmalıyım ?
Teşekkürler..
Yazı çok güzel olmuş gerçekten teşekkürler :)
YanıtlaSilMerhaba Mustafa: Kişisel blogların da fanatik kitlesi olabiliyor. Sırf kişisel blogları takip eden ve sadakat oranı yüksek takipçiler var. Bence hangisini daha iyi yapıyorum? sorusuna verebileceğiniz objektif cevabınızdan sonra tercihinizi yapın. Keza hem kişisel hem de genel ziyaretçiye hitap eden yazılar da yazabilirsiniz. Bence sakıncası yok.
YanıtlaSilMerhaba Korkusuz Yazar: Beğenmiş olmanıza sevindim. Ben teşekkür ederim :)
Yazının konusunu net ve faydalı bir şekilde özetleyen bir paylaşım olmuş. Teşekkürler :)
YanıtlaSilYazı çok faydalı, bloguma beklerim: http://ustandroid.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilyazılarınızı dikkate alacağım çok yararlı olmuş :)
YanıtlaSilçok teşekkürler faydalı bir yazı olmuş.
YanıtlaSilTüm güzel yorumlara yeniden teşekkürler. Yeni ve doyurucu yazılarda tekrar buluşmak dileğiyle :)
YanıtlaSilDoğru noktalara değinilmiş. teşekkürler
YanıtlaSilGüzel ve faydalı bir yazı olmuş dikkat edilmesi gereken hususlar kaleme alınmış. Eminim bir çok blog yazarına da faydası olacaktır. Ayrıca unuttuğunuz bir konudan da söz etmek istiyorum. Birçok blog yazarı blogu henüz yeniyken reklam koymaya başlıyor. Bu da sayfayı ziyaret edenlerde kar amacıyla yapılmış bir blog hissi uyandırıyor. Reklam eklemek için doğru zamanı beklemek gerektiğini düşünüyorum.
YanıtlaSilKoca Yusuf : Teşekkür ederim
YanıtlaSil1 Delinin günlükleri: Profesyonel anlamda reklam yayınlayabilmek için sizin doğru zamanı beklemenizden ziyade; reklam veren doğru kişi olup olmadığınızı sorguluyor. Adsense reklamlarını da alamayan bir sürü blogcu görüyorum. Dediğiniz doğru. Önce fayda sağlamaya odaklanmak gerekir. Eğer fayda sağlanabiliyorsa gelir gelmeye başlar.
Sanırım her blog sahibinin okuması gereken bir yazı olmuş ama bence herşey para değil eğlenmeye bakın :)
YanıtlaSilbilgilendirme için çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş.emeğinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://mutluendam.blogspot.com/ buyrun,beklerim.
Blog yazmaya yeni başlayanların mutlaka okumaları gereken güzel yazılardan birisi olmuş yine. Ben de yeni başlayan birisi olarak gördüm ki pek vaktim olmadığı için yazı yazmadığım gün neredeyse ziyaretçim yok. Yani mümkünse hergün yazı yazman gerekli. Ben de sizleri bloğuma beklerim. evdenalsat.blogspot.com
YanıtlaSilYazılarınız gerçekten güzel, anlamlı. Bende bu işte yeni olanlardanım. Yukarıda yanıtlarınızdan birinde, beyin fırtınası gerekli demişsiniz, bu gerçekten böyle. Ben, güncel konuları, başımdan geçenler olayları yazıyorum. Değişik objelere dokunmam gerektiğinin farkındayım. Ziyaretlerinizi bekler, fikirlerinizi alabilirim.
YanıtlaSilblntaltnsy.blogspot.com.tr
Bazen ne yaparsak yapalım hakkını alamıyoruz bazı şeylerin.
YanıtlaSilyapıyorum hala olmuyor demeyeceğim çünkü henüz yapmadım:)) yaptığımda olacak eminim.. güzel yazı teşekkürler. faydalandım.
YanıtlaSilHer ne kadar emek versekte bazen hiç alamıyoruz karşılığını.
YanıtlaSilFaydalı bir yazı ve anlatım olmuş.
YanıtlaSilwww.kalp-seker.blogspot.com
Çok güzel bir yazı olmuş! Kesinlikle önerilerini dikkate alacağım.. Benim bloğum ise kitaplarla ilgili , ziyaret etmek isterseniz eğer -----> kahvecanavari.blogspot.com İyi günler
YanıtlaSilgerçekten müthiş bir yazı olmuş en kısa sürede bloghocam ile ilgili bir yazı yazmayı bende düşünüyorum iyi bloglamalar.
YanıtlaSilHer işin çırağı olan hiç bir işin ustası olamaz..
YanıtlaSilKesinlikle çok faydalı bir yazı olmuş hocam. Bende blogum da bu konularla ilgili bir kaç yazı yayınladım. İlgilenen arkadaşlar okuyabilirler.
YanıtlaSilHızlıadam'a çok teşekkür ederiz, akıcı bir yazı ile daha da şevklendik bu konuda. Ben de yaklaşık 12 gün önce bir site açtım. Henüz 3 tane makale yazdım, yayınladım. Şu an 600e yakın tıklanma olmuş. Sizce iyi yolda mıyım? Herkese teşekkür ederim.
YanıtlaSilhttps://bakalimbilelim.wordpress.com/
Merhaba arkadaşlar.
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu konuya eklemek istediklerim var aslında. Yakında sıkı bir makale ile tamamına erdireceğiz inş:)
Herkese iyi bloglar
çok güzel bir yazı olmuş. Açıkcası bende blog yazmak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum.
YanıtlaSilMerhaba. Yazınız çok eğlenceli ve öğretivi olmuş çok teşekkürler.
YanıtlaSilBu konuyla kafamı fena halde bozmuş durumdayım. Bu özelliklerin hepsine sahibim, özgün yazı güzel fotoğraflar vs... Hergün yazı yazmıyorum, hafta da 2 veya 3 kez yazıyorum çünkü kendi yaptığım projeleri yayınlıuorum. Eğer internetten hazır fotolarla yszı yazarsam özgünlüğümü kaybedeceğimi düşünüyorum. Bilmiyorum sorun ne! Benimle fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum:)
Bol kazançlar, iyi çalışmalar.
Güzel bir yazı olmus bence en onemli nojta bu isi cok kasmadan yapmak biraz rahat olunmali konyunun sirasini hergun incelemeyince daha yukarida cikiyor sanki :) buda benim blogum www.makalee.net
YanıtlaSilYeterince tatmin edici bulmadım yazıyı. Bloğum yaklaşık bir buçuk aylık her yazı için özel fotoğraf hazırlıyorum saatlerimi harcıyorum. Şuan için günde 150 ziyaretçisi var. Bundan daha iyi nasıl olabilir diye böyle blog rehberi görevi üstlenen blogları geze geze bir hâl oldum. Ama hala bloğumun nesi eksik ki emeklerimin karşılığını alamıyor gibi hissediyorum. :| bloğum; dortdilbirblog.com
YanıtlaSilYazı çok güzel,yeni başlamış bir blog yazarı olarak bu açıklamalar,dikkat edeceğim etkenlerin arasına koyacağım,inşallah başarılı olabilirim.İncelemek isterseniz blog adresim ; http://gencblogcunuz.blogspot.com
YanıtlaSilHer gün yazmak, içerik üretmek gerçekten zormuş. Şimdi köşe yazarlarına hak veriyorum. Gerçi onlar her telden çalıyor ama olsun:)) Yerel olunca hedef kitle de sınırlı oluyor ama yine de bişeyler yapmaya çalışıyorum.Blogum www.gurmemersin.net
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilGerçekten çok güzel bir paylaşim olmuş. 1 hafta önce bir blog açtım kendimden başka ziyaretçim yok �� ılk haftalar için normaldir değıl mi?
YanıtlaSil