Blogger’a Yatay Link Menüsü Ekleme

Herkese merhaba,

Fashion S.O.S blogunun yazarı Ece Köprübaşılı, bir yorumunda blogunda başlığın hemen altına yatay menü ekleme ile ilgili yardım talep etmişti.Bende bu yazımda blogunuza nasıl yatay menü ekleyeceğinizi anlatacağım.

blogger yatay menu ekleme

Resimdeki gibi blog başlığınızın hemen altına yatay menü eklemek için öncelikle şablonunuza menünün görünümünü belirteceğiniz CSS kodlarını eklemelisiniz.CSS kodlarını her zaman olduğu gibi ]]></b:skin> kodunun hemen üstüne ekliyorsunuz.Eklemeniz gereken CSS kodları ise şunlar:

 

#newnavbar ul li{
font-size:100%;
list-style-type: none;
display:inline;
padding:0px;
margin:10px;
border:0px solid;
}

#newnavbar li a{
color:#000000;
}

#newnavbar li a:visited {
color: #c00000;
}

#newnavbar li a:hover {
color: #c00000;

}




  • Ana sayfa, link1, link2 gibi linklerin siyh olan rengini değiştirmek için newnavbar li a kodundaki #000000 olan renk kodunu değiştirebilirsiniz.


  • Linklerin üzerine geldiğinizde linkler kırmızı renge dönüşüyor.O rengi değiştirmek için ise newnavbar li a:hover kodundaki #c00000 olan renk kodunu değiştirebilirsiniz.



İkinci adımda ise menünün HTML kodlarını ekleyeceksiniz.Bunun için blogunuzun sayfa öğelerini açın ve sayfa öğelerindeki Üstbilgi bölümünün altındaki Gadget Ekle’ye basarak HTML/JavaScript’i seçin ve asşağıdaki kodları ekleyin.



blogger-gadget



<div id='newnavbar'>
<ul>
<li><a href="http://bloghocam.blogspot.com">Ana Sayfa</a></li>
<li><a href="Link1">Link1</a></li>
<li><a href="Link2">Link2</a></li>
<li><a href="Link3">Link3</a></li>
<li><a href="Link4">Link4</a></li>
<li><a href="Link5">Link5</a></li>
</ul></div>


İşte blogunuza yatay link menüsü eklemek bu kadar.Umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir.

124 yorum:

  1. Bu yazıyı yazdığınız, adımı verdiğiniz için size sonsuz teşekkür ederim.Saygınızı gösterir.Teşekkürler...Hemen deniyorum menü yapımını fakat ondan önce sormak istediğim birşey var.Blogger daki dinamik görünümler ile ilgili...Bu dinamik görünümleri etkinleştirirsek, yaptığımız onca düzenleme gidiyor sanıırım? wallpaper, yan taraftaki düzenlemeler...Arka planı beyaz olmak durumunda mı? Bununla ilgili de çok soru var...Eğer ilgilenirseniz size minnettarız...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. menü yapımıyla ilgili çok önemli bi sorun oldu! gadget ekle java script konumuna geldiğimizde benin problemim şu...Sitemde 5,6 farklı başlık altında yazılar yazıyorum.Örn: Focus on Style1 ,2,3.. yada Focus on collection 1,2,3 gibi... Bunlar arşiv kısmında dağınık olarak görünüyor.Benım menu yapmaktaki isteğim şuki, bütün focus on style 'larımı bir menü başlığında toplıyım ...diğerlerinide...Bu demek oluyor ki link 1 yazdzığınz yere birkaç tane link eklemek durumundayım ! nasıl olucak hiç bilmiyorum ??? her focus on style yazımı tekrar girip kodla mı ekliycem ? Lütfenn yardım edin...

    YanıtlaSil
  3. yaptım oldu ... sayenizde kodlardan daha iyi anlıyorum! teşekkürlerrrrr

    YanıtlaSil
  4. Ece Hanım öncelikle dinamik görünümlerle ilgili sorunuzu cevaplayım.Dinamik görünümlere geçtiğinizde her hangi bir widget, gadget, eklenti vs. kullanamıyorsunuz malesef.Dinamik şablonlarda değişiklik yapamıyoruz.

    İkinci olarak bahsettiğiniz şey şöyle sanırım.
    Örneğin 10 tane yazınıza moda etiketi eklediniz ve moda yazısına tıklayınca o yazıların tümünün listelenmesini istiyorsunuz.Bunun için yazmanız gereken link şu: http://blogismi.blogspot.com/search/label/moda

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim...Gayet güzel bir şekilde yaptım.Yanlız hemen bilginiz olsun diye belirtmek istiyorum ki renk değiştirme konusunda bir sıkıntı oluyor sadece.Sayıyı değiştirsek de değişmedi bilginiz olsun.Yine de cok sağolun!

    YanıtlaSil
  6. Siteme girip bakarsanız... Sizin sayenizde bir menü ekledim anlattığınız yöntemle...Harika oldu ... http://modayardimhatti.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. mrhb ben bloguma sorunsuz bir şekilde ekledim.ama sadece anasayfayı yapabildim.diğer linklerede isim verip kullanmak istiyotum.ancak olmuyor galiba url veremiyorum.lütfen yardım edermisizi?

    YanıtlaSil
  8. Şu yazıda anlattığım gibi statik bir sayfa oluşturun örneğin hakkımda diye.Sonra o sayfanın linkini ekleyin menüye.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Serdar Bey,
    Paylaşımlarınız için öncelikle teşekkürler. Benim de içinde gerekten çok faydalı oldu. Sormak isredğim bir şey var. Vakit ayırıp yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Menüyü bloğuma ekledim ancak kenarlar uzun kaldı. Sağdan ve soldan kesme yapmam gerek. Bu nu nasıl yapabilirim? http://pamukprensesbutikpasta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Nilüfer Hanım,

    Bahsettiğiniz sağdan ve soldan kesme olayı menünün kodlarıyla alakalı değil, şablonun kodlarında değişiklik yapılması gerekiyor.Açıkçası ben de deneme yapmadan şablonu nasıl düzenleyeceğinizi söyleyemem ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  11. Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Yinede önerebileceğiniz bir çözüm olursa payaşırsanız memnun olurum.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Sanırım Awesome Inc. şablonunu kullanıyorsunuz.Aynı şablonda denemeler yapıp bir sonuç elde edersem size iletirim.

    YanıtlaSil
  13. Şablonumu değiştirip sorunu çözdüm. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. Merhaba.
    Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz kodları blogum için uyguladım. Yalnız biraz daha sola kaydırmak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Blogum
    http://enlargyan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. merhaba yine ben bu arada özlem ben bı sorum olucak yatay olarak dısardan bır sey eklemek ıstesek nasıl yapıcaz prenkler ıle deılde kendı cızdıgımız bıseyı nasıll yerlestırebılırız acaba...

    YanıtlaSil
  16. @Jade
    Sizin kullandığınız temada değişiklik yapmanız gerek, bu kodları değiştirerek kaydıramazsınız.

    @Özlem
    Resimli menü yapmak bu kadar basit değil.Onu da başka bir yazı da anlatırım.

    YanıtlaSil
  17. tsk ederim beklıyorum yazınızı..umarım en yakın zamanda anlatırsınız..
    özlem..

    YanıtlaSil
  18. eline sğlık

    www.yuklex.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. daha önce de aramıştım yatay menüyü, isabet olmuş bu yazı. teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Serdar Bey
    Dediğiniz şekilde yaptım ve çok hoşuma gitti.Çok teşekkür ediyorum.
    Menüdeki yazıları örneğin daha kalın yapmak istersek ve sizinki gibi çerçeve içinde yapmak istersek ne yapabiliriz.Birde renk kodları nelerdir.Örneğin Mavi,kırmızı vs.gibi
    Tekrar teşekkürler
    erkoc.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. @ERKOÇ

    İlk verdiğim kodlarda color: #c00000 yazan yerler renkleri belirler.Tüm renk kodlarını http://html-color-codes.info/ sitesinden bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, ben bu kodları uyguladığım zaman http://imm.io/hU56 adresindeki görüntüyü alıyorum. Mesele büyük ihtimalle benim blog şablonumdan kaynaklanıyor. Nasıl halledebilirim? Blogumun adresi www.ozgurozturk.tk

    YanıtlaSil
  23. @Özgür Öztürk
    Kullandığınız temanın sayfa öğelerinde blog kayıtlarının üstündeki gadget ekleme seçeneği resimde gösterdiğim şekilde değilse bunu uygulamanız çok zor.Temanın kodlarında çok ciddi değişiklikler yapmanız gerekir.

    YanıtlaSil
  24. @Serdar Kara kısmından "no" yazan yeri "yes" yapıp gadget ekleme seçeneğini açtım, ona rağmen böyle oldu ama dediğiniz gibi ayrıntılı bir ayarlama gerektirebilir. sonuçta kendi şablonu değil, hazır şablon. canlar sağ olsun :)

    YanıtlaSil
  25. kod yazmıştım ama çıkmamış kusura bakmayın, şu şekilde tekrar yazayım. (section class='header' id='header' maxwidgets='2' showaddelement='no') kısmından "no" yazan yeri "yes" yapıp gadget ekleme seçeneğini açtım, ona rağmen böyle oldu ama dediğiniz gibi ayrıntılı bir ayarlama gerektirebilir. sonuçta kendi şablonu değil, hazır şablon. canlar sağ olsun :)

    YanıtlaSil
  26. merhaba bısey sorucam benım yaptıgım blogda sayfalar kısmına gelıp ıletısımı tıkladıgımda 2 defa cıkıyor alt alta yazıdım adres neden olabılır...

    tskler sımdıden

    YanıtlaSil
  27. Serdar Hocam, o kadar şablon baktım hiçbiri içime sinmedi. Gene sizden faydalanıp yatay menüyü ekledim:)
    Çok detaylı (renk vs.değiştirmedim henüz)
    bakamadım ama güzel oldu...
    Teşekkürler bir kez daha:)

    YanıtlaSil
  28. @Nesli YILDIRIM
    Merhaba,
    Öncelikle kumanda panelinden sabit sayfalar oluşturmalısınız.Örneğin hakkımda isimli bir sayfa oluşturduktan sonra o sayfanın URL'sini menünün kodlarındaki a href="Link1" bölümündeki Link1 yerine yazın.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba ,bir sorum olacaktı bu menüyü ekledikten sonra ,menüdeki sayfaların içersine eklemek istediklerimi nasıl ekleyebilirim acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. @Kuzey Rüzgârı
    Blogger kumanda paneline giriş yaptıktan sonra soldaki menden sayfalar kısmından yeni bir sayfa oluşturun.Oluşturduğunuz sayfasının URL'sini menü kodlarında ki a href="Link1" kısmında ki Link1 yerine yazın.

    YanıtlaSil
  31. Emeğinize sağlık çok güzel oldu!

    YanıtlaSil
  32. arkadaşlar benim blogum turkpow3r.blogspot.com am hiç birşey yapamıyorum yardımcı olrmusunuz

    YanıtlaSil
  33. Serdar Bey dediklerinizi yaptım ama bi' türlü olmadı 2-3 defa denememe rağmen.

    www.faruksamsun.blogspot.com

    YanıtlaSil
  34. teşekkürler
    http://beyin-teri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  35. Ben her menünün uzunluğunu arttırmak istiyorum çünkü menüye isim vediğimde karışıyor

    YanıtlaSil
  36. Bu güzel anlatım için çok teşekkür ederim, elinize sağlık, sayenizde çok kolay uyguladım.
    nisanyagmurlari.

    YanıtlaSil
  37. merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...anlattığınız şekilde linkleri oluşturdum fakat onlara bağlantı vermeyi başaramadım.yukardaki yorumlarda bahsettiğiniz linki nereye yazacağımı detaylı olarak söyleyebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  38. @N!h@nNnN
    Şöyle bir örnek vereyim.Menüdeki Link1 yazısına Google'ın açılmasını istediğinizi farzedelim. Bu durumda kod şöyle olmalı:

    <li><a href="http://www.google.com">Link1</a></li>

    YanıtlaSil
  39. Kardeşim bunu bloga koyduğumda ortalayamıyorum ne kod eklemem gerekir? birde bunu direk html kodları arasına gömemezmiyim head in altına? oraya denediğimde kabul etmiyo nedense ? yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  40. Bu paylaşım için teşekürler... Hocam sayfama yatay menüyü ekledim. Yalnız link verdiğim yazılarımı linki tıklayıp açtığımda hemen linklerin altında şu başlık çıkıyor. Çevre etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster. Bunun çıkmasını nasıl engellerim. Teşekürler.

    YanıtlaSil
  41. @baran
    Şurada anlattığım şeyi uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  42. Hocam teşekürler... Verdiğiniz kodları değiştirdim oldu.

    YanıtlaSil
  43. yaptım teşekkür ederim,sadece kenar çizgisini de çıkartınca alt çizgi gözükmüyor hangi değerle oynamam gerekiyor. yazıların font unu da %80 yaptım yine değişmiyor. Sizdeki bar dan olsa süper olur valla
    yenibirsoyadimoldu.blogspot.com
    Bi bakabilirseniz belki çözüm önerebilirsiniz

    YanıtlaSil
  44. Serdar bey açıklamaları yazılarınızı cok begendim.
    Üst link ekleme statik sayfa bunlarda hiç bir problem cıkmadı ancak html kodlarında nekadar genişlik ayarlarını değiştirsemde üst linkte benimde fazlalık kalıyor. Bunu nereye göre ayarlamamız gerekiyor. Veya genişligi tamamen üst baslıga yayıp verdigimiz baslık sayısına yaymamız mumkunmu? Yardımlarınız için cok tesekkurler
    http://makeupbybgm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  45. @truebeauty_inside_outside
    Stil kodları arasına şunu da ilave edin:
    #newnavbar {width:600px;}

    600px değerini değiştirerek istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  46. Hocam yatay link menü ekledim çokta hoş oldu peki bu yatay link menüye kategori ekleyebiliyormuyuz? Örnek resimler dedik resimleri tıkladığımızda bebek resimleri, manzara resimleri vs. açılır kategori ekleyebiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  47. @baran
    Hayır, bu menüye alt öğeler eklenmez.

    YanıtlaSil
  48. Hocam bazı bloglarda görüyorum menüye alt öğeler ekleyebileceğimiz bir çalışmanız olacakmı?

    YanıtlaSil
  49. İlginize Teşekürler hocam.

    YanıtlaSil
  50. merhaba.
    blogger da yeni sayfalar oluşturdum yalnız sayfalar tek kayıt alıyor.
    yani bildiğimiz blogger ana sayfasındaki gibi ardarda kayıtlar giremiyoruz.
    yoksa ben mi giremiyorum:/

    YanıtlaSil
  51. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ancak ben verdiğiniz bilgileri blog üzerinde uygulayamadım söylediğiniz yerleri bulamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  52. @cosmonout
    Blogunuzda dinamik görünümleri kullanıyorsunuz bu ve benzeri uygulamaları gerçekleştiremezsiniz. Klasik şablonlardan birini geçmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  53. Serdar Bey öncelikle böyle açık anlatımlı bilgilendirici bir yazı paylaştığınız için teşekkür ederim..
    Deneme amaçlı açmış olduğum bir blog sayfasına hepsini uyguladım ancak benim yapmak istediğim daha farklı birşey.
    örneğin bir yemek sitemiz var ve çorbalar diye bir menü var tıklandığında bütün çorba tariflerinin gelmesini istiyorum..Bunun için birden fazla link mi verilecek nasıl yapılacak çözemedim bilgilendirebilirseniz çok sevinirim..
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  54. @GüzelDuruGünler Menüdekki satırlardan birini şu şekilde yapın:

    <li><a href="http://blogunuz.blogspot.com/search/label/çorbalar">Çorbalar</a></li>

    Bu şekilde yaptığınızda çorbalar yazsına tıkladığınız çorbalar etiketli tüm yazılarınız sıralanır.

    YanıtlaSil
  55. yardımcı olduğunuz tekrar teşekkürler işe yaradı iyi çalışmalar ..

    YanıtlaSil
  56. bende yaptım paylaşımınız için teşekkürler yalnız ben yazı tipini değişitirmek istiyorum bunun için font html'leri aradım fakat bulamadım yardımcı olabilirsiniz sanıyorumki
    http://gizemselmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  57. @gizem can
    border:0px solid; bukodun altına şunu ekleyin:

    font-family:verdana;

    verdana yerine istediğiniz yazı tipini yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  58. hocam size bir sorum olacak anasayfaya url ekledim ama mesela link 1 e bir sayfa eklemek için yani site içinde bir alt sayfa eklemek için ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  59. @DOĞUKAN OKUTUCU
    Kumanda panelindeki sayfalar sekmesinden yeni bir sayfa oluşturup, o sayfanın URL'sini menüdeki öğeye bağlayın.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba,
    Çok teşekkürler paylaşım için.Ben yatay menü ekledim ancak linklere tıkladıgımda içerik göstermiyor, herbirinin etiketini düzenlemiştim oysa,ama yinede içerikleri göstermiyor neden acaba yardımcı olursanız sevinirim...
    http://kadifeklos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  61. Merhaba,
    Etiketlere şu şekilde bağlantı verirseniz düzelecektir:

    http://blogunuz.blogspot.com/search/label/etiket

    YanıtlaSil
  62. harika bir çok yerde aradım en net sizin anlatımınız. yaptım oldu.simdi o linklerin içini nasıl dolduracagım yorumlarda anlatmıssınız ama bakalım onu yapabilecek miyim

    YanıtlaSil
  63. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sonunda blogum istediğim gibi oldu..

    YanıtlaSil
  64. mesela blogumda yatay menu kullanmak istiyorum ve paylaştığım spor haberlerinin futbol ile ilgili olanlarını yatay menu içinde bulunan futbol menüsüne basınca çıkmasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  65. @Murat coşkun
    Dediğinizi yapmak için dropdown menü eklemelisiniz.

    YanıtlaSil
  66. Cevap için teşekkürler.Hocam ben yapamadım kodlar yazdığım gibi blogun başında çıktı bi bakar mısın yanlışım nedir?

    YanıtlaSil
  67. http://sporalemim.blogspot.com/ bu bloga mesela futbol haberleri ayrı voleybol haberlerini ayrı bi menüde paylaşmak istiyorum nasıl yapacağım yardımcı olur musun?

    YanıtlaSil
  68. Merhaba Serdar bey,
    bloguma yatay link menüsünü başka yerden eklemiştim,konuyla ilgili bir sorunum var siz bana yardımcı olabilir misiniz acaba?
    Sorunum söyle ki;
    Menüler arası geçiş yaparken tıklanma hissinin oluşmayışı.Örneğin AnaSayfa dan Hakkımda ya tıkladığımda renk değişmiyor.
    Bu çözülebilir bir sorun mudur?
    Şimdiden teşekkür ederim...
    http://www.masalbebeklerim.com/

    YanıtlaSil
  69. @ÇİĞDEM AYTEKİN
    Merhaba,
    #newnavbar li a:hover bu kod o işe yarar zaten.

    YanıtlaSil
  70. Düzelmek için hangi adımları izlemem gerekir.Ayrıntı yazabilir misiniz...

    YanıtlaSil
  71. Benim burada paylaştığım menüyü kullanıyorsanız söylediğiniz özellik var zaten. Tek yapmanız gereken renk kodunu istediğiniz rengin koduyla değiştirmek.

    YanıtlaSil
  72. Yatay menüleri gayet güzel ekledim ama içine yazı yazmayı beceremiyorum.

    Seyahat diye ayrı bir yatay menüm var. Yayını hazırlıyorum, ancak seyahat kısmında gösteremiyorum. Ana sayfa kısmında görünüyor yine.

    Yazdığım yazıları istediğim yatay menüye nasıl koyacağım? Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  73. merhaba, bu sitedeki gibi yatay menü yapmak istiyorum ama nasıl yapıldıgı anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz? http://www.tatlistan.com/

    YanıtlaSil
  74. merhabalar,

    hocam bu oluşturduğumuz menülere nasıl içerik yükleyeceğiz ben bunu çözemedim hala günlerdir bunu araştırıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  75. @serhat mıdık
    Şöyle örnek vereyim:

    Menüye Serdar diye bir link ekleyip bu linke tıkladığımızda Serdar etiketli yazıların listelenmesini istiyorsak menüdeki kod satırlarından birin şu şekilde değiştirmeliyiz:

    <li><a href="http://bloghocam.blogspot.com/search/label/serdar">Serdar</a></li>

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,
    Resimli bir menü yapmak istersem nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  77. @Shemellon
    Ana sayfa yerine <img src="http://anasayfa.png" /> yazın.

    YanıtlaSil
  78. merhabalar bloğuma kayıtlarım ve yan tarafta bulunan izleyicilerim blog arşivi vs. arasına çizgi eklemek istiyorum bi blogta gördüm ben de yapmak istiyorum benimki şu an karmakarışık yardımcı olur musunuz? for.beautyy@gmail.com dan ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil
  79. Serdar bey, gerçekten çok yardımcı oluyor, sagolsun sorunumla hemen ilgilendi. cok teşekürler

    YanıtlaSil
  80. Merhaba, bu yatay menüyü ben de Medya İstasyonu'na ekledim ancak tam hizalamayı yapamadım. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? http://medyaistasyonu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  81. @Engin Gürşen
    Gadget alanı neredeyse oraya eklenir menü, hizalayamazsınız.

    YanıtlaSil
  82. Çok teşekkür ederim bir aydır uğraşıyorum sonunda buldum.

    YanıtlaSil
  83. Çok teşekkür ederim! Uzun zamandır arayıp da bulamadığım şeydi...

    YanıtlaSil
  84. Paylaşımınız için teşekkürler ancak css yi blog sayfasında eklememiz gereken yeri anlayamadım.

    YanıtlaSil
  85. @A FERİK
    Blogger panelinize girdiğinizde sol taraftan Şablon sekmesini seçip HTML'yi düzenle butonuna tıkladığınızda şablon kodlarının olduğunu bir pencere vardır. Burada ]]></b:skin> diye bir arama yapıp o kodu bulabilirsiniz. CSS odlarını onun üzerine eklemelisiniz.

    YanıtlaSil
  86. Şöyle örnek vereyim:

    Menüye Serdar diye bir link ekleyip bu linke tıkladığımızda Serdar etiketli yazıların listelenmesini istiyorsak menüdeki kod satırlarından birin şu şekilde değiştirmeliyiz:

    http://bloghocam.blogspot.com/search/label/serdar Serdar
    Burda Serdar ismindeki yaziya tikladigimizda yayinimizin cikmasi icin yeni konu eklerken o konuyu bu serdar isimli menuye nasil baglayabiliriz ...

    YanıtlaSil
  87. @kadir kilic
    Yazıyı yayınlarken etiketler bölümüne serdar yazmanız yeterli.

    YanıtlaSil
  88. mrb. bırı bana anlatabılırmı css nasıl eklenıyor olmuyor ve bana bloguma bakıp yardımcı olabılırsenız cok memnun kalıcam. nasıl duzenlemeler yaabılrım hegun nerdeyse bırkac yemek tarıfı paylasıyorum bu sekılde olmuyor bunları tarıler menusu yapıp ıcıne atmak ıstıyorum nasıl olucak bbu .daha cok yenıyım ve acemıyım. bakın lutfen bloguma acıllll bırde css ekle yerıne bu lınkı yaıstrıyoruz dı mı ama bloga uygula demeye korkuyorum tum yaıklarım bosuna mı gıdıcek sımdı yardım plsshttp://an4stek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  89. hocam merhaba ;
    yeni sayılacak bir blog sitem var sizin dediğiniz gibi üst bilginin altında gaget ekle var oraya tıkaldıgımda hazır şablonlar görulüyor daha sonra kendiniz ekleyinize tıklandığında "Blogunuza eklemek istediğiniz gerecin URL'sini girin." yazıyor ve http linki eklentisi çıkıyor. sizin dediğiniz gibi "HTML/JavaScript’i" ekle butonu göremiyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  90. Merhaba Serdar hocam
    Easy button&menu marker ile açılır yatay menü yaptım. Google chrome da menüyü yaptığım gibi görebiliyorum ama Explorer da menü farklı görünüyor. Explorer da menunun aynı görünmesi için ne yapmam lazım? www.marmara-cicekcilik.com burdan bakıp bana yardımcı olurmusunuz hocam?

    YanıtlaSil
  91. @Baran
    Sitenizi hem chromedan hem exloreredan ziyaret ettim, menü aynıydı, sorun yoktu.

    YanıtlaSil
  92. Serdar Bey sağolun benim kadar anlamayan birine dahi yardımcı oldunuz emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. Merhaba ben denediğim de arka plan bu renk oluyor bi türlü değiştirmedim http://i.hizliresim.com/NYYRXg.jpg yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  95. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  96. merhaba bende bloguma menü çubuğu ekledim yardımızdan dolayı teşekkür ederm.bişy belirtmek isterim ben linklere sayfa url si eklemek yerine etiket yaptığım bölümlerin url sini ekledim ve link 1 yazısını değiştirmek için link 1 in yanındaki diğer link 1 yazan yere istediğim başlığı direkt yazdım şuanda istediğim gibi oldu..sizin dediğiniz sekilde sayfa kurarak o sayfaların linkini yaptım önce ama paylaşım yaparken sıkıntı yaşadım bende böyle bi çözüm buldum kendimce..teşekkürler

    YanıtlaSil
  97. merhaba , menüyü oluşturdum fakat benim sadece 4 kategorim var . bu katogorileri nasıl ortalayabiliriz? , şu an solda duruyorlar

    YanıtlaSil
  98. her şeyi ayrıntılı olarak yapıyorum fakat etiketlediğimde, etiketli yazılar hiçbir şekilde sıralanmıyor, birçok defa denedim sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  99. @hayal kız
    Etiketlerde büyük küçük harf kullanımı fark eder, ona dikkat ediyor musunuz?

    YanıtlaSil
  100. Merabalar hocam benim internet siteme bakabilirmisiniz nasıl olmuş sizce
    http://www.gaziantepotoyedekparca.com

    YanıtlaSil
  101. emeğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  102. Merhabalar, yatay menu olusturmayı ekledım fakat yazı boyutları cok kucuk kalıyor ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ve hakkımda iletişim sayfası gıbı kısımları yatay menu ıle nasıl bağlantı kuracağım. Sayfa ekleme kısmından hakkımda ile ilgili bir kısım olusturdum nasıl ekleyeceğim. Yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  103. tum yorumları okuyunca cozum. tesekkurler fakat hala bir sorum var yazı boyutlarını nasıl buyutebiliriz belirgin ve kalın yapabılırız.

    YanıtlaSil
  104. @A CSLK
    Yazı boyutunu değiştirmek için font-size:100%; yazan yerdeki %100 değerini arttırabilirsiniz.

    Menüyle hakkımda sayfası arasında bağlantı kurmak için şunun gibi düzenlyin HTML bölümündeki satırları
    <li><a href="http://bloghocam.blogspot.com/p/hakkmda.html">Hakkımda</a></li>

    YanıtlaSil
  105. #newnavbar ul li{
    font-size:500%;
    list-style-type: none;
    display:inline;
    padding:0px;
    margin:10px;
    border:0px solid;
    }

    #newnavbar li a{
    color:#000000;
    }

    #newnavbar li a:visited {
    color: #c00000;
    }

    #newnavbar li a:hover {
    color: #c00000;

    }

    sablonda bahsettiğiniz kısmı 500 yaptım olmadı nerde yanlıslık yapılyorum acaba?
    ve yataydakı bu menulerın arasını nasıl acabılırız Ansayfa hakkımda gıbı genıs aralıklı olsun ıstersek?

    YanıtlaSil
  106. Yaı boyutunu şu şekilde yapmayı deneyin
    font-size:20 px;

    Menü boşlukları için şu değeri arttırın
    margin:10px;

    YanıtlaSil
  107. Merhabalar, yazınız sayesinde sonunda bloguma üst menü ekleyebildim fakat yazdığım yazıların ayıklamasını yapadım. Örneğin moda ile yazdığım bir yazının "Fashion" tıklandığında altında çıkması için ne yapmam gerekiyor? Etiket olarak fashion etiketi mi kullanmalıyım? Eğer öyleyse denedim ama olmadı. Bir yardımcı olabilir misiniz lütfen?

    Teşekkür ederim :)

    ipeknazli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  108. @İpek Nazlı
    Evet etiketleri kullanarak yapıyoruz ama etiketlere şu şekilde link veriyoruz:
    http://ipeknazli.blogspot.com.tr/search/label/Beauty

    YanıtlaSil
  109. Tamam şimdi hallettim çok teşekkür ederim :)

    Kolay gelsin iyi günler

    YanıtlaSil
  110. Merhaba Serdar bey ben blogger da ana sayfa hakkımda ve iletşim yazılarını üst menü bölümünde görmek istiyorum nasıl yapabilirm yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  111. blogumun yatay menüleri aktif görünüyor ama bağlantı yapamadım etiket gadletimi eklemeliyim http://makyajmarkalar.blogspot.com.cy ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  112. serdar bey hiç bir css görselliği meydana gelmedi sadece link şekliinde görünüyor..

    YanıtlaSil
  113. kontrol edebilirsiniz.
    http://bayankulbu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  114. Eline sağlık bloghocam, çok saol

    YanıtlaSil
  115. merhaba ben sizden yardım istiyorum acaba şimdi vericeğim adresteki gibi
    üst menüyü istiyorum blogger in özelliği yalnız nasıl aktif edilir

    http://uyducu.blogspot.com.tr/

    bu sitedeki gibi üst menü özelliğini nasıl aktif edebilirim yardım lütfen

    YanıtlaSil
  116. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  117. BlogHocam Acaba Bu Konu Çok Konu Çok Önemli Acaba Bunun Aynısından Açılır Menu Nasıl Yapacağız
    Saygılarımla Kodailesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  118. İyi günler. Kategorileri oluşturdum fakat içeriği nasıl ekleyebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  119. Merhabalar. Abicim bende yorumlar devre dışı kalmış. ama tum ayarlar açık. yardım mümkünse

    YanıtlaSil
  120. selamhocam : Blog başlığı üstüne mini menü eklemek istiyorum fakat alt altta geliyor yatay yapamıyorum.Yardımcı olurmusanız çok sevinirim. Yada bana sunabileceğiniz bir kod varsa daha çok memnun kalırım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.