Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey
Blog yazarlığı günümüzde populerliliğini sürekli arıtırmaya devam ediyor.Artık çoğu kişi birden fazla blog açarak bilgi ve tecrübelerini okuyucuları ile paylaşıyorlar.Kimi ciddi bir manada gelir elde ederken kimileri de hobby amaçlı yazarlığını sürdürüyor.
Hangi durumda olursanız olun etkili bir sayfanın oluşması için önemli adımları atlamamak gerekir.Bu noktada bilhassa blog alemine yeni başlayanlar için yapmaması gereken 10 şeyi sizlerle paylaşıyorum:
1- Karışık bir yerleşim yapmayın
İlk başlayanlar için basitlik önemlidir. Okuyucularınızı logo ve bannerler arasına sıkıştırmadan bilgiye direkt ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayın.Unutmayın okunması zor olan bir yazıyla hiç bir okuyucu ilgilenmeyecektir
2-Büyük Header kullanmayın:
Blogunuz açılır açılmaz okuyucularınızın sayfanızda yazı görmesine imkan verin.Büyük resimler kullanarak yazının alt kısma doğru geçmesine izin vermeyin.Aynı zamanda yükleyeceğiniz büyük resimler sitenin açılış zamanını da artıracaktır.
3-Fazlasıyla reklam kullanmayın
Çoğu blog yazarı arkadaşımız blogunu henüz bir yerlere oturtmadan hemen para kazanma yollarını arıyor ve blogunu reklamlarla dolduruyor.Önce içerik olarak blogunuzu zenginleştirmelisiniz.Daha sonra yazılarınızın demlenmesini beklemeli ve en sonunda da alternatif reklam seçeneklerine başvurmalısınız.
4-Yorum alanını pasif yapmayın
Yazılarınıza yorum yapılan kısmı mutlaka şablonunuzda aktif hale getirin.Okuyucularınızın yorum yapmasını kolaylaştırın.Yorum aldıkça siz cesaretleneceksiniz ve bu da beraberinde kaliteli içerik getirecek.
5-Yazı yazmayı unutmayın
Daha öncede dediğimiz gibi içerik eklemeye ara vermemelisiniz.Belirli bir periyodda en azından haftada 3 yazı blogunuza eklemeyi unutmayın.Yazı eklemeyi keserseniz okuyucularınız yeni bir yazı var mı diye blogunuza girmeyi kesecektir.
6-Sosyal medyayı ihmal etmeyin
Sosyal medya araçlarının populerite açısından ne kadar önemli olduğunu eminim biliyorsunuzdur.Yazılarınızı mutlaka twitter, facebook, google plus gibi sitelerde paylaşmayı unutmayın
7-Genel bir blog oluşturmayın
Okuyucu çekebilmek adına daldan dala atlamayın.Yolunuzu çizin ve belirli içerikten dışarı çıkmayın.Eğer kişisel blog ise gündeme dair yorumlarınızı belirtin ama teknoloji blogu iseniz maç sonuçları ya da bunun klibi çıktı gibi içeriği değiştirecek konulara yer vermeyin.
8-Açılışta çalan müzik eklemeyin
Açılış sayfasında müzik eklemek bazen çok sıkıcı olabilir.Çünkü okuyucular çok sessiz bir ortamda blogunuzu okumak isteyebilir.Örneğin iş yerinde.Sayfanız açılır açılmaz çalan müzik okuyucunuzu rahatsız edebilir.
9-Uygun olmayan yöntemlere başvurmayın
Değişik yöntemlere başvurarak (spam mesajlar gibi) blogunuzun arama motorları tarafından banlanmasına neden olmayın.Hit artırma adına<I>blackhot</I> tekniklerine başvurmayın
10-Diğer blogları okumayı ihmal etmeyin
Nasıl ki blogunuzun okunmasını sağlamaya çalışıyorsanız diğer bloglarda benzer yöntemlerle uygulamaya çalışıyor.Bu yüzden diğer blogları okumayı ihmal etmemelisiniz.Aynı zamanda diğer blogları yorumlayarak okuyucuların dikkatini çekebilir ve sizin blogunuza yorum yapılması konusunda okuyucularınızı cesaretlendirebilirsiniz.Yapılacak yazıyla ilgili en güzel yorum blogunuz için en iyi reklam olacaktır.
Yazar Hakkında: Bu yazı; blogger ipuçları, windows uygulamaları, SEO ve sosyal medya konularında içerik üreten Poyraz Şahin tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını Ehl-i Blog’da okuyabilirsiniz.
çok güzel bir yazı saol serdar abi
YanıtlaSilYazıyı ben yazmadım Hasan.Ehl-i Blog misafir yazarak olarak gönderdi bu yazıyı.
YanıtlaSilblog hangi seviyede olursun olsun popup reklam ve kullanıcıyı reklama tıklamaya zorlayan yöntemler kullanmamak lazım.
YanıtlaSilpardon serdar abi görme mişim teşekkürler ehl-i blog
YanıtlaSil7. maddeye katılmıyorum. Bence bu madde blogcunun yazması gereken konuları sınırlandırır ve istediği şeyi yazamayan blogcu, blogculuktan zevk almaz.
YanıtlaSilMerhaba yol gösterici blogunuzdan çok faydalanıyorum Teşekkürler
YanıtlaSilçok akıllıca seyler paylaşmışsınız.Teşekkürler.
YanıtlaSilarkaplan da koyu renk olmamalı bence :)
YanıtlaSilTeşekkürler Ehl-i Blog gerçekten faydalı bir paylaşım. Yalnız Furkan Özden'in dediği gibi 7. maddeye bende katılmıyorum. Evet belli bir yönde blog yazarlığı olabilir ama tek yönde olması konusunda şart konmamalı..
YanıtlaSilbeğenileriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler.7. madde belki sizler tarafından beğenilmedi ama ben hala oyle olması gerektiğini düünüyorum.Kendi blogumda bile çoğu zaman bazı şeyleri yazmamak için kendimi tutuyorum diyebilirm
YanıtlaSilBlog Hocam, siz yazmamış olsanız bile daha önce sizin yazdığınız yazılar oldukça yol göstericiydi. Ben tam yeni blog açacağım, neyi nasıl yazacağımı bilsemde ayarını nasıl yapacağı, püf noktaları derken sizin blog'u buldum ve karşıma sorularım yanıt veren birçok yazı çıktı... Bu arkadaşımız da konuyu biraz daha ayrıntılı fakat aynı zamanda kısa ve sıkıcı olmayan, rahat okunabilir bir uslupla paylaşmış, diğer yazılarınız ve yayınlarınız ve bu yazıyı yayınladığınız için size teşekkür, onun da ellerine sağlık:)
YanıtlaSilPaylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Bloğunuz çok başarılı. Burdan aldıklarımı kendi bloğumda da kullanıyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler
Tüm İnternet Kazançları
iyi bir bilgi teşekkür ederim.
YanıtlaSilyeni başlayanlar için harika bilgiler. emeğininze sağlık.
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekkürler
YanıtlaSilen uyuz olduğum şey yazının sonuna link bırakılması çalışanı görüyor (google amca) saygıllar...
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı olmuş
YanıtlaSilEHLİ BLOGADA SANADA TŞK EDERİM HOCAM
YanıtlaSil@Müjdat
YanıtlaSilrica ederim.
Güzel bir yazı. Teşekkürler. Özellikle 8. maddeyi kullanan siteler çok rahatsız edici oluyor.
YanıtlaSilGüzel bir değerlendirme.7. madde çok doğru bir seçenek.Daldan dala konmak deyim yerinde.Arkadaşlar düşünün bir kere, hem doktor hemde mühendis olma şansınız varmı? Her ikisinide yapabilirmisiniz? Bir kere işlem doğaya aykırı.Tek kalem, uzmanlaşmanızı sağlar.Benim fikrim bu tabi.8. Madde sayın hocamızın dediği gibi intro açılış müziği çok güzel gibi gelebilir.Ancak etik değil.Blogda amaç bilgi paylaşımı ise bu alanda yürümek lazım diye düşünüyorum.Yeni blogcularada kolay gelsin diyor, değerli blog yazarımızı kutluyorum.Saygılar..
YanıtlaSilBenim için gerçekten çok önemli bir yazı ve de aynı önemde yorumlar.Çünki ben sadece dört günlük bir bebeğim aranızda. Benim için her şey ilk...Sevgi ve Saygılarımla
YanıtlaSilçok beğendim ben de kendi blogumda uygulayacagım:)
YanıtlaSilAna ekranda koyu olmamalı bence :)
YanıtlaSilGüzel bir yazı olmuş. Özellikle 7. madde bence en önemlisi.
YanıtlaSil2. ve 7. madde hariç herşey tamam:D
YanıtlaSilfaydalı bilgiler için teşekkürler asıl sahibe de size de:)
Güzel ve bilgilendirici yazı için teşekkürler...
YanıtlaSilbilgiler için teşekkür ederim. Uygulamaya çalışıyoruz.
YanıtlaSilEhl-i Blog'a ve BlogHocam'a teşekkürler tecrübelerinizden ciddi manada faydalanıyorum.
YanıtlaSilyen blogcuyum blogumu kontrol ederseniz sevinirim.
http://symrkz.blogspot.com/
http://bilgiciyizz.blogspot.com/
YanıtlaSilyeni açtım nasıl?
http://fashionn1.blogspot.com/ yeni actim blogum nasil arkadaslar !1?
YanıtlaSilteşekkür ederiz yorum yazma yerini açamadım bu sayfada olduğu gibi görünmüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederiz hocam herkesin faydalanması gerek :)
YanıtlaSilgüzel bi yazı
YanıtlaSil11-Misafir blogculuk konusunada özen gösterin. :D
YanıtlaSilhttp://evdekiyazar.blogspot.com/
Çok teşekkür ederim
YanıtlaSilFaydalandım,çok teşekkür ederim ehliblog. :)
YanıtlaSil2 haftadır blog yazıyorum daha çok yeniyim buralarda amacım sadece hobi çünkü yazmayı seviyorum. Çok yararlı bir paylaşım olmuş tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler :)
YanıtlaSiliyi ki varsınız.
YanıtlaSilYeni başladığım bloğumu zenginleştirmek adına tavsiyelerinizi dikkate alıyorum teşekkür ederim.
YanıtlaSil