Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey

Blog yazarlığı günümüzde populerliliğini sürekli arıtırmaya devam ediyor.Artık çoğu kişi birden fazla blog açarak bilgi ve tecrübelerini okuyucuları ile paylaşıyorlar.Kimi ciddi bir manada gelir elde ederken kimileri de hobby amaçlı yazarlığını sürdürüyor.
Hangi durumda olursanız olun etkili bir sayfanın oluşması için önemli adımları atlamamak gerekir.Bu noktada  bilhassa blog alemine yeni başlayanlar  için yapmaması gereken  10 şeyi sizlerle paylaşıyorum:

 

Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey

 

1- Karışık bir yerleşim yapmayın
İlk başlayanlar için basitlik önemlidir. Okuyucularınızı logo ve bannerler arasına sıkıştırmadan bilgiye direkt ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayın.Unutmayın okunması zor olan bir yazıyla hiç bir okuyucu ilgilenmeyecektir


2-Büyük Header kullanmayın:
Blogunuz açılır açılmaz okuyucularınızın sayfanızda yazı görmesine imkan verin.Büyük resimler kullanarak yazının alt kısma doğru geçmesine izin vermeyin.Aynı zamanda yükleyeceğiniz büyük resimler sitenin açılış zamanını da artıracaktır.


3-Fazlasıyla reklam kullanmayın
Çoğu blog yazarı arkadaşımız blogunu henüz bir yerlere oturtmadan hemen para kazanma yollarını arıyor ve blogunu reklamlarla dolduruyor.Önce içerik olarak blogunuzu zenginleştirmelisiniz.Daha sonra yazılarınızın demlenmesini beklemeli ve en sonunda da alternatif reklam seçeneklerine başvurmalısınız.


4-Yorum alanını pasif yapmayın
Yazılarınıza yorum yapılan kısmı mutlaka şablonunuzda aktif hale getirin.Okuyucularınızın yorum yapmasını kolaylaştırın.Yorum aldıkça siz cesaretleneceksiniz ve bu da beraberinde kaliteli içerik getirecek.


5-Yazı yazmayı unutmayın
Daha öncede dediğimiz gibi içerik eklemeye ara vermemelisiniz.Belirli bir periyodda en azından haftada 3 yazı blogunuza eklemeyi unutmayın.Yazı eklemeyi keserseniz okuyucularınız yeni bir yazı var mı diye blogunuza girmeyi kesecektir.


6-Sosyal medyayı ihmal etmeyin
Sosyal medya araçlarının populerite açısından ne kadar önemli olduğunu eminim biliyorsunuzdur.Yazılarınızı mutlaka twitter, facebook, google plus gibi sitelerde paylaşmayı unutmayın


7-Genel bir blog oluşturmayın
Okuyucu çekebilmek adına daldan dala atlamayın.Yolunuzu çizin ve belirli içerikten dışarı çıkmayın.Eğer kişisel blog ise gündeme dair yorumlarınızı belirtin ama teknoloji blogu iseniz maç sonuçları ya da bunun klibi çıktı gibi içeriği değiştirecek konulara yer vermeyin.


8-Açılışta çalan müzik eklemeyin
Açılış sayfasında müzik eklemek bazen çok sıkıcı olabilir.Çünkü okuyucular çok sessiz bir ortamda blogunuzu okumak isteyebilir.Örneğin iş yerinde.Sayfanız açılır açılmaz çalan müzik okuyucunuzu rahatsız edebilir.


9-Uygun olmayan yöntemlere başvurmayın
Değişik yöntemlere başvurarak (spam mesajlar gibi) blogunuzun arama motorları tarafından banlanmasına neden olmayın.Hit artırma adına<I>blackhot</I> tekniklerine başvurmayın


10-Diğer blogları okumayı ihmal etmeyin
Nasıl ki blogunuzun okunmasını sağlamaya çalışıyorsanız diğer bloglarda benzer yöntemlerle uygulamaya çalışıyor.Bu yüzden diğer blogları okumayı ihmal etmemelisiniz.Aynı zamanda diğer blogları yorumlayarak okuyucuların dikkatini çekebilir ve sizin blogunuza yorum yapılması konusunda okuyucularınızı cesaretlendirebilirsiniz.Yapılacak yazıyla ilgili en güzel yorum blogunuz için en iyi reklam olacaktır.

 

Yazar Hakkında: Bu yazı; blogger ipuçları, windows uygulamaları, SEO ve sosyal medya konularında içerik üreten Poyraz Şahin tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını Ehl-i Blog’da okuyabilirsiniz.

41 yorum:

  1. çok güzel bir yazı saol serdar abi

    YanıtlaSil
  2. Yazıyı ben yazmadım Hasan.Ehl-i Blog misafir yazarak olarak gönderdi bu yazıyı.

    YanıtlaSil
  3. blog hangi seviyede olursun olsun popup reklam ve kullanıcıyı reklama tıklamaya zorlayan yöntemler kullanmamak lazım.

    YanıtlaSil
  4. pardon serdar abi görme mişim teşekkürler ehl-i blog

    YanıtlaSil
  5. 7. maddeye katılmıyorum. Bence bu madde blogcunun yazması gereken konuları sınırlandırır ve istediği şeyi yazamayan blogcu, blogculuktan zevk almaz.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba yol gösterici blogunuzdan çok faydalanıyorum Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. çok akıllıca seyler paylaşmışsınız.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. arkaplan da koyu renk olmamalı bence :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Ehl-i Blog gerçekten faydalı bir paylaşım. Yalnız Furkan Özden'in dediği gibi 7. maddeye bende katılmıyorum. Evet belli bir yönde blog yazarlığı olabilir ama tek yönde olması konusunda şart konmamalı..

    YanıtlaSil
  10. beğenileriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler.7. madde belki sizler tarafından beğenilmedi ama ben hala oyle olması gerektiğini düünüyorum.Kendi blogumda bile çoğu zaman bazı şeyleri yazmamak için kendimi tutuyorum diyebilirm

    YanıtlaSil
  11. Blog Hocam, siz yazmamış olsanız bile daha önce sizin yazdığınız yazılar oldukça yol göstericiydi. Ben tam yeni blog açacağım, neyi nasıl yazacağımı bilsemde ayarını nasıl yapacağı, püf noktaları derken sizin blog'u buldum ve karşıma sorularım yanıt veren birçok yazı çıktı... Bu arkadaşımız da konuyu biraz daha ayrıntılı fakat aynı zamanda kısa ve sıkıcı olmayan, rahat okunabilir bir uslupla paylaşmış, diğer yazılarınız ve yayınlarınız ve bu yazıyı yayınladığınız için size teşekkür, onun da ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Bloğunuz çok başarılı. Burdan aldıklarımı kendi bloğumda da kullanıyorum.
    Teşekkürler

    Tüm İnternet Kazançları

    YanıtlaSil
  13. iyi bir bilgi teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. yeni başlayanlar için harika bilgiler. emeğininze sağlık.

    YanıtlaSil
  15. güzel yorumlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. en uyuz olduğum şey yazının sonuna link bırakılması çalışanı görüyor (google amca) saygıllar...

    YanıtlaSil
  17. EHLİ BLOGADA SANADA TŞK EDERİM HOCAM

    YanıtlaSil
  18. Güzel bir yazı. Teşekkürler. Özellikle 8. maddeyi kullanan siteler çok rahatsız edici oluyor.

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir değerlendirme.7. madde çok doğru bir seçenek.Daldan dala konmak deyim yerinde.Arkadaşlar düşünün bir kere, hem doktor hemde mühendis olma şansınız varmı? Her ikisinide yapabilirmisiniz? Bir kere işlem doğaya aykırı.Tek kalem, uzmanlaşmanızı sağlar.Benim fikrim bu tabi.8. Madde sayın hocamızın dediği gibi intro açılış müziği çok güzel gibi gelebilir.Ancak etik değil.Blogda amaç bilgi paylaşımı ise bu alanda yürümek lazım diye düşünüyorum.Yeni blogcularada kolay gelsin diyor, değerli blog yazarımızı kutluyorum.Saygılar..

    YanıtlaSil
  20. Benim için gerçekten çok önemli bir yazı ve de aynı önemde yorumlar.Çünki ben sadece dört günlük bir bebeğim aranızda. Benim için her şey ilk...Sevgi ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  21. çok beğendim ben de kendi blogumda uygulayacagım:)

    YanıtlaSil
  22. Ana ekranda koyu olmamalı bence :)

    YanıtlaSil
  23. Güzel bir yazı olmuş. Özellikle 7. madde bence en önemlisi.

    YanıtlaSil
  24. 2. ve 7. madde hariç herşey tamam:D
    faydalı bilgiler için teşekkürler asıl sahibe de size de:)

    YanıtlaSil
  25. Güzel ve bilgilendirici yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  26. bende yeni blogcu olarak tavsiyelerinize uyacağım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. bilgiler için teşekkür ederim. Uygulamaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  28. Ehl-i Blog'a ve BlogHocam'a teşekkürler tecrübelerinizden ciddi manada faydalanıyorum.
    yen blogcuyum blogumu kontrol ederseniz sevinirim.

    http://symrkz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  29. http://bilgiciyizz.blogspot.com/

    yeni açtım nasıl?

    YanıtlaSil
  30. http://fashionn1.blogspot.com/ yeni actim blogum nasil arkadaslar !1?

    YanıtlaSil
  31. teşekkür ederiz yorum yazma yerini açamadım bu sayfada olduğu gibi görünmüyor

    YanıtlaSil
  32. Teşekkür ederiz hocam herkesin faydalanması gerek :)

    YanıtlaSil
  33. 11-Misafir blogculuk konusunada özen gösterin. :D

    http://evdekiyazar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  34. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  35. Faydalandım,çok teşekkür ederim ehliblog. :)

    YanıtlaSil
  36. 2 haftadır blog yazıyorum daha çok yeniyim buralarda amacım sadece hobi çünkü yazmayı seviyorum. Çok yararlı bir paylaşım olmuş tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  37. Yeni başladığım bloğumu zenginleştirmek adına tavsiyelerinizi dikkate alıyorum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.