Blog Yazılarınızda Kullanabileceğiniz Şablon
Blog yazılarımda belli bir format ve şablon kullanmaya dikkat ederim.Herkese de öneririm.Yazılarınızın kullanıcı dostu olması açısından okunabilirliği yüksek bir biçimlendirme, format veya şablon ( adını ne koyarsnız ) kullanmak her zaman iyidir.
İçeriği metin ağırlıklı bloglar için blog yazılarınızda kullanabileceğiniz kullanıcı dostu bir yazı formatını gösteren basit bir grafik hazırladım.Eğer hala bir yazı formatınız yoksa bu grafikteki formatı kullanabilirsiniz.
1. Yazı Başlığı: Dikkat çekici ve merak uyandırcı olmalı.Eğer Google’dan daha fazla organik trafik istiyorsanız başlıkta anahtar kelime kullanabilirsiniz.
2. Görsel: Yazılarda küçük bir görsel kullanmak hem okuyucunun ilgisini çekmek hem de SEO açısından faydalıdır. Giriş paragrafının sağ veya sol tarafına hizalanacak şekilde orta boyutlarda bir görsel kullanabilirsiniz.
3. Giriş Paragrafı: Anlatmak istediğiniz şeyi anlatmaya hemen başlamak yerine ne anlatacağınızı, neden böyle bir yazı yazmaya karar verdiğinizi veya bunun gibi şeylerden oluşan küçük bir giriş paragrafıyla yazıya başlamak iyidir.
4-6. Ara Başlıklar: Yazınızı uzun bir paragrafşeklinde yazmak yerine daha kısa paragraflara bölmek ve her bir paragraftan önce o paragrafta anlattığınız konuya ait bir ara balşık atmak daha iyi olacaktır.
5-7. Paragraflar: Az önce de dediğim gibi yazınızı uzun bir paragraf şeklinde yazmak yerine daha kısa paragraflara bölmek yazınızın okunabilirliğini artttıracaktır.Ben grafikte 2 pargaf gösterdim ama yazınızın uzunluğuna ve içeriğinize göre ara başlıklarla paragrafların sayısını arttırabilirsiniz.
8. Call To Action: Yazınızın en sonuna bir “call to action” eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Call to action olarak e-posta abonelik formu, paylaşım butonları, yorum yazmaya teşvik edici bir cümle veya başka bir yazıya yönlendirme gibi şeyler kullanabilirsiniz.
Gekçekten çok güzel yazı olmuş abi ama ben yazı altına yada widget olarak ekleye bileceğim bir e-posta abonelik kodu var mı acaba ?
YanıtlaSilVar Hasan.
YanıtlaSil- Yazı Sonuna E-Posta Abonelik Kutusu Ekleme
- Yazının Altına E-Posta Abonelik Formu Ekleme
- “Bu Yazıyı Beğendiniz Mi?” Eklentisi
Saolasın abi bu kadar hızlı cevap verdiğin için
YanıtlaSilHarika bir şablon. Her blog yazarının ziyaretçilerini takipçiye çevirmesi için ve takipçilerini sıkmayıp memnun etmeksi için kullanması gereken bir şablon.
YanıtlaSilTeşekkürler
4 ve 5.maddelere kesinlikle katılıyorum. İnsanımız genel olarak uzun gördüğü bir yazıyı okumak istemez. Bunun yerine örneğin 10 satırlık bir yazıyı 3'er satırlık bölümlere ayırmak daha mantıklı geliyor..
YanıtlaSilçok güzel bir de anasayfada bulunan yazılar sonunda devamın oku var bunu nasıl yapabilirim?
YanıtlaSilMerhaba, ben sizin blogunuzun şablonunu merak ediyorum(Bu şablonu nasıl edinip bende bloguma uygulayabilirim....Yerleşim bir harika...Bilgi alabilir miyim.. ? Özellikle facebook beğen sayfasını nasıl yaptınız..?
YanıtlaSil@Zincirsiz
YanıtlaSilSizin sorduğunuz benim temam sanırım.Onu kendim yaptığım için başka bir yerde bulamazsınız.Facebook beğen kutusu içinse şu yazıya bakın:
http://bloghocam.blogspot.com/2011/05/blogunuza-facebook-begen-kutusu-ekleyin.html
Merhaba, gerçekten güzel bir yazı ve şablon olmuş, ben ilk blog yazımı bugün yazdım,acemiyim yani, yazılarınızdan yardım alacağım, teşekkürler.
YanıtlaSilMerhaba buloğunuz hem içerik hemde dizayn açısından çok güzel.
YanıtlaSilBende sizin tema ya benzer blog yapmak istiyorum. tema yı kendinizin yaptığınızı yazmışsınız. Bu temaya benzer bir blog yapmak için hangi şablonu kullarak işe başlamalıyım.
Demek istediğim şablonlar kısmında "dinamik görünüm, basit..gibi" buradaki hangi şablonu kullanmalıyım.
@0-dan-japonca
YanıtlaSilBasit şablonu düzenleyerek işe başlayabilirsiniz.