Okuyuculardan blog trafiği ile ilgili çok soru alıyorum. Blog oluşturmak bildiğiniz gibi çok kolay bir işlem. 1-2 dakika içerisinde ücretsiz bir şekilde blog sahibi olabiliyorsunuz. Ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. Hatırı sayılır bir ziyaretçi trafiği sağlamak, blog oluşturmak kadar kolay değil.
Blog Hocam’ın trafiğinin de çok yüksek olduğunu söylemem ama beni tatmin ediyor ve her geçen gün azar azar artmaya devam ediyor. Blog Hocam’da yazı yayınlamdığım günlerde ziyaretçi sayısı düşerken, yazı yayınladığım günlerde artıyor. Ortalma günlük trafik 400-500 arası diyebilirim.
Bu makalede sizlere blog trafiğini arttırmak için uyguladığım, bildiğim, gözlemlediğim tüm yöntemlerden bahsetmeye çalışcağım. Umarım faydasını görür ve ziyaretçi sayınızı arttırırsınız.
1. İçeriğinizi Paylaşma Olsalığı Yüksek Olan Kİtleyi Hedefleyin
İçeriğinizi oluştururken hedef kitlenizi doğru belirlemeli ve buna göre içerik oluşturmalısınız. İçeriğiniz hedef kirtlenize ne kadar hitap ederse, o içeriğin yayılarak daha fazla kişiye ulaşma ihtimali de artar.
Genellikle blogcular çok geniş bir kitleye hitap eden yazıların daha etkil olduğunu düşünürler. Ancak tecrübelerimden yola çıkarak şunu bilmenizi isterim ki hedef kitleniz ne kadar niş olursa, yazınızın paylaşılırlığı ve okuyuycu sadakatınız da o kadar yüksek oluyor.

Grafikte göstermiş olduğum yeşil bölge intetnet kullanıcılarını, turuncu bölge sosyal medya kullanıcılarını, mavi bölge ise blog yazarlarını temsil ediyor. Sayı olarak baktığınızda internet kullanıcıları daha fazla göbi gözükse de eğer içeriğimi sosyal medya kullanıcılarına, hatta blog yazarlarına ulaştırabilirsem, bu kitlenin içeriğimi paylaşma ihtimali daha fazla olduğu için ulaştığım insan sayısını arttırabilrim.
2. Temel SEO Uygulamalarını Yapın
Blogların ve diğer web sitelerinin en önemli trafik kaynağı arama motorlarıdır. Örneğin Blog Hocam’ın trafiğinin yarısından fazlasını arama motorları sağlrken bu oran bazı bloglarda %80’lere çıkabiliyor. Bu bilgi blogunuzun arama motoru potimizasyonuna ne kadar önem vermeniz gerektiğini gösteriyor.
Elbette SEO konusunda bir uzman gibi hareket etmenizi beklemiyorum ama temel bilgleri okuyarak ve uygulayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. SEO konusunda en temel ve en doğru bilgileri, Google’ın hazırladığı arama motoru optimizasyonu rehberini okuyarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’nin en iyi SEO bloglarından biri olan SEO Teknikleri ‘nde de faydalı makaleler bulabilirsiniz.
Bunun dışında Blogger’ın kullanıcılarına sunduğu arama tercihlerini kullanarak da bazı temel ayarları yapabilirsiniz. Blogunuzun arama motoru performansını arttırmak için yapabileceğiniz bazı uygulamalar:
- Ayarlar > Arama tercihleri yolunu izleyerek arama açıklamalarını etkinleştirin ve yukarıdaki rehberden de faydalanarak blogunuzun arama açıklamasını buraya yazın.
- Bu ayarı etkinleştirdikten sonra yeni yayın oluştururken sağ tarafta arama açıklaması seçeneğini görebileceksiniz. Buraya da yazınızla alakalı bir açıklama yazın.
- Yapabileceğiniz bir diğer ayar ise kalıcı bağlantı ayarıdır. Blogger, yazı başlığınızı kullanarak otomatik bir kalıcı bağlantı oluşturur. Ancak yazı başlığının uzunluğu ve kullanılan türkçe karakterler yüzünden bu kalıcı bağantı anlamsız olabilir. Kalıcı bağlantı ayarından bunu kendiniz yazın.
Bu ayarlar dışında dikkat etmeniz en önemli şey içeriğinizin kalitesi ve güncelliğidir. İçeriğinizin kalitesi, blogunuzun arama motoru performansını diğer tüm faktörler arasında en çok etkileyen faktördür.
3. Sosyal Medyayı Ve Sosyal Paylaşım Butonlarını Kullanın
Facebook, Twitter, Pinterest ve Google+ gibi sosyal ağların kullanıcı sayısı malumunuz milyonlrarı aşmış durumda. Hal böyle olunca sadece insanlar değil Google botları da sosyal medyadaki paylaşımlara ve buradan gelen sinyallere fazlasıyla önem veriyorlar. Bu sinyaller yazılarınızın daha kolay indexlenmesini ve
Author Rank’inizin artmasını sağlıyor.
Bunların dışında hedef kitlenize ulalmak için en etkili yolun sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. Hedef kitlenizin yer aldığı her sosyal ağda mutlaka bir hesabınız olsun ve bu hesap aracılığıyla hem yazılarınızın promosyonunu yapın, hem de takipçi sayınızı arttırrak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışın.
Blogunuza sosyal medya butonları eklemediyseniz hemen şunlardan birini deneyebilirsiniz:
4. Google Analytics Verilerini Analiz Edin
Google Analytics blogunuz hakkında pek çok detaylı bilge vererek yol haritanızı çizmenize ve trafiğinizi arttırmak için uygulamanız gereken taktikleri belirlemenize çok yardımcı olan bir araç.
Belli periyotlarla Analytics hesabınızı ziyaret ederek hangi yazınızın ne kadar okunduğunu, hangi sayfalarda daha uzun süre kalındığını, en çok hangi sitelerden trafik geldiğini, hangi aramalardan ne kadar trafik sağladığınızı kontrol edin. Verileri önceki dönemlerle karşılaştırarak neyi doğru, neyi yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.
Ayrıca
Ziyaretçilere İstediklerini Verin başlıklı yazımda düşük performanslı yazılarınızı nasıl tespit edebileceğiniz ve performansını nasıl arttırabileceğiniz hakkında bazı ipuçları vermiştim. Faydalı olacaktır.
5. Görselleri Kullanın Ve Optimize Edin
BlogHocam'ı takip edenler her yazımda mutlaka görsel kullandığımı bilirler. Blog yazılarımda görsel kullanmamın öncelikli sebebi yazıya hareket katarak okunabilirliği arttırmak.
Blog yazında görsel kullanımı ile ilgili yazdığım yazıda blogunuzda kullanmak üzere resim bulabileceğiniz siteleri yazmıştım.
Görsel kullanmamın bir diğer sebebi de Google görsel aramadan daha fazla trafik sağlamak. Eğer resimlerinize
alt ve title etiketleri ekleyerek arma motoru botlarının tanıyacağı şekilde optimize ederseniz Google görsel aramalardan da ziyaretçi çekebilirsiniz.
6. Yazmadan Önce Anahtar Kelime Araştırması Yapın
Eğer 2. maddede paylaştığım pdf dökümanını okuduysanız Google’ın da bunu önerdiğini göreceksiniz. Google’da bir konuyu arayan kişilerin hiç birinin bilgi ve uzmanlık seviyesi eşit değil. Google’dan daha fazla trafik elde etmek istiyorsanız en çok hangi kelimelerin arandığını tespit ederek yazılarınızı bu kelimelere göre optimize etmelisiniz.
Anahtar kelime araştırması yapmak için Google’ın ücretsiz
anahtar kelime araçlarını kullanabilirsiniz. Uygun anahtar kelimeleri tespit ettikten sonra sıra bunları yazınızda kullanmaya geliyor.
Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri yazı başlığında, yazı içeriğinde, kalıcı bağlantıda ve ekleyeceğiniz görselde alt etiketi olarak kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey
anahtar kelmelerin yazı içerisindeki yoğunluğudur. Anahtar kelimeleri çok doğal bir şekilde kullanmalısınız. Aksi taktirde Google tarafından cezalandırılma riskiniz var.
7. Misafir Yazar Olun Ve Misfir Yazarları Kabul Edin
Misafir blogculuk olayı ilk zamanlarda blog yazarlarına çok saçma geliyordu. “Kendi blogum dururken neden başka bir bloga yazayım?” fikri çok yaygındı. Yurt dışında blogcular arasında çok popüler olan bu sistemin Türkiye’de uygulanması konusunda öncü kişilerden biri olarak
misfir blogculuğun faydalarını anlatmak için çok uğraştım. Bunun için onlarca yazı yazdım. Şimdi hem Blog Hocam’da hem de diğer bloglarda misafir yazıları gördükçe çabalarımın boşa gitmediğini anlıyorum.
Yeni bloglar için backlink kazanmak, dolayısıyla başka sitelerden trafik sağlamak çok zordur. Özellikle blog sahibi arkadaşlarınız yoksa nredeyse imkansızdır. Bu durumda misafir blogculuk, uygulanabilecek en etik ve en etkili yöntemdir.
Bir bloga konuk yazar olarak bir yazı yazdığınızda, yazının altında kendinizi kısaca tanıttığınız ve blogunuzun linki olan bir künye eklersiniz. Bu sayede hem backlink kazanmış olui hem de trafiğinizi arttırırsınız. Özellikle de popüler bir bloga misafir olduysanız beklediğiinizden çok daha fazlasını alabilirsiniz.
İşin bir de misafir yazar ağıralama durumu var. Kendimden örnek vereyim.
Hakkımda sayfamı okursanız orada misafir olduğum blogları ve yazılarımı görebilirsiniz. O misafir yazılarımın hepsini sosyal medya hesaplarımda duyurduğum ve defalarca paylaştığım için misafir olduğum blogların en çok okunan yazıları arasına girmişlerdir. Yani misafir yazar kabul eden blogun da ziyaretçi trafiğinde artış olur.
Son olarak misafir blogculuk hakkında bir kaç kaynak vermek istiyorum.
8. Diğer Bloglara Yorum Yazın
Yeni kurulan bloglar için en kolay trafik kazanma yöntemi diğer bloglara yorum yazmaktır. Ne kadar etkili olduğu tartışılır ama ilk zamanlarda organik trafiğin çok az olduğunu düşünürsek bloglara yorum yazmak hem ziyaretçi çekmek hem de diğer blog yazarlarıyla etkileşime geçmek için denenmesi gereken bir yöntemdir.
Blog Hocam’ın ilk zamanlarında ben de sık sık bloglara yorum yazarak az da olsa ziyaretçi kazanıyordum. Hatta
bloglara yorum yazma stratejimle ilgili bir de yazı yazmıştım.
9. Ödüllü Etkinlikler Düzenleyin
Blogunuzda ödüllü bazı ödüllü etkinlikler düzenleyerek kısa sürede ziyretçi trafiğinizi arttırabilirsiniz. Ödüllü çekiliş olayı son 1-2 yılda bloglar aradında çok yaygınlaştı. Blogcular katılımcılardan bazı şartları yerine getirmelerini istiyorlar. Bu şartlar tweet göndermek veya çekilişin duyursunu blogda paylaşmak olabiliyor. Bu sayede viral bir etkiyle çok geniş kitlelere ulaşabiliyor ve trafiğinizi kısa sürede arttırabiliyorsunuz.
Blog Hocam’ın 2. yaşı için yaptığım
çekilşte, sponsor firmanın katkısıyla tatmin edici ödüller verdim. Böylece katılım da tavan yaptı ve kısa sürede ziyretçi trafiğim oldukça arttı. Vereceğiniz ödüller ne kadar iyi ise katılım da o kadar yüksek oluyor. Bu da daha fazla trafik demek.
10. Topluluklarda Aktif Olun
İnsanların çeşitli konularda soru sordukları, fikir danıştıkları, bilgi almaya çalıştıkları bir çok online topluluk mevcut. Bu topluluklar, kendinizi ve blogunuzu insanlara tanıtmak için oldukça ideal.
Blog Hocam’ı ilk oluşturduğumda (Şubat,2011)
Bloxoo isminde blogcuların bir araya geldiği bir topluluk vardı. Şu an kapalı olan bu topluluk o zamanlar çok popülerdi ve Blog Hocam’ın 1 numaralı trafik kaynağıydı. Şimdi ise onun yerini alabilecek her hangi bir topluluk henüz yok ne yazık ki.
Bunun dışında forumlar, Facebook grupları, Gogle+ toplulukları ve soru-cevap siteleri trafik kazanabileceiniz yerler. Buralarda aktif bir şekilde yer alarak ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz.
Söz Sizde
Mutlaka listeye ekleyebileceğiniz trafik arttırma yöntemleriniz vardır. Bunları benimle paylaşırsanız memnun olurum. Herkese iyi bloglamalar.
degerli blog hocam
YanıtlaSilyorum kutusunda konu ile alakali yorumlar yapilmasini rica ediyorsunuz .
konu ile ne kadar alakisi vardir diye düsünmedim cünki cok alakasi var
zira ziyaretci sayisini etkileyen emegimizin kopyalanmasidir.
ziyaretci sayisini en cok etkileyen bir durum bu .
emek verip birseyler paylasiyoruz birisi gelip emeginizi kopyalayip ziyaretcileri oraya toplayinca biz ne yaparsak yapalim ziyaretci sayimiz otamatikman düsüyor özellikle facebook bunun en yayigin oldugu yer .ayni günde 15 yayinim kopylalaniyor ben hic bir yorum alamazken ziyertcilerim insanlar akin edip 100 200 paylasim aliyor emegim .öncelikle bunun icin ne yapilabilir? .yayinlarimiza kopyalama korumasi koyamiyoruz zira,herzaman bir ciktisi elinde bulunmasi icin yazdirici kullanan insanalrida düsünmek zorundayiz .bu konuda önerilerinizi yardimlarinizi esirgemesseniz sevinirim
Güzel bir yazı olmuş. İnşallah yeni blog açmış kişiler bunlara dikkat eder de kaliteli blog sayısı artar.
YanıtlaSilHocam Selamlar,
YanıtlaSilYazar Cafe de trafik konusunda fena değil, ayrıca RSS feed lerde önemli , zira rss feed leri ayarlarken "yazının tamamamını gösterme" seçeneğini seçip okuyucuyu bloga yönlendirmekte işe yarıyor.
Aklınıza , elinize sağlık çok güzel olmuş.
aslı
@Allah ne verdiyse
YanıtlaSilSerzenişinizde çok haklısınız. Ben de bu konuda mağdur blog yazarlarından biriyim. Hatta daha saatini doldurmadan bu yazı 4-5 sitede yer aldı bile :) Bir kaç gün sonra bu yazıyı 30-40 blogda daha görebilirsiniz :)
Yılardır buna bir çözüm bulunamadı, bundan sonra da bulanacağını hiç sanmıyorum. Ben artık tepki vermez duruma geldim. Ama yazılarının kopyalanmasına çok sinirlenen blogcular olduğunu biliyorum.
Eğer yazı Google'da yer alıyorsa spam bildiri formundan yazının kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Bunun dışında sağ tık veya yazı seçimini engelleme gibi uygulamalar var ama kalıcı bir çözüm olmadığı kesin. Asında blog yazarlarının ürettiği içerikler 5846 nolu kanuna dahil oluyor. İmkanınız varsa hukuki yollara başvurun diyeceğim ama bunu bu güne kadar yapan biri oldu mu bilmiyorum.
@Aslıhan Kaya
YanıtlaSilYazar Kafe'nin trafik getirisi de çok iyi haklısınız ama Yazar Kafe yazarı olmak için belli şartları sağlamak gerekiyor. Bumerang'a başvuranların yarısından fazlası platin üye olamıyor. Bu durumda Yazar Kafe'den de faydalanamıyorlar. Bu yüzden listeye eklememiştim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Serdar Bey, yine çok faydalı bir yazı olmuş. Ancak Google Analytics verilerinin analizi konusunda sizden daha fazla yazı bekliyoruz.
YanıtlaSilBu yazı çok faydalı oldu. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilAçıklayıcı yazınız için teşekkürler ellerinize sağlık:=)
YanıtlaSilYine on numara beş beşlik bir yazı. Emeğine sağlık.
YanıtlaSilhocam eger alıntılardan sikaytci iseniz neden sag tık. engellemiyorsunuz ?
YanıtlaSilaslında kopyala yapıştır ile yapılan blog yazıları google tarafından otomatikmen farkediliyi ve o site spam konumuna alınıyor ama ne hikmetse yinede yazıyı yazandan cok daha fazla ziyaretçi alması çok şaşırtıcı
YanıtlaSilMerhabalar!
YanıtlaSilSizin adınızı yeni duydum ve çok acil yardıma ihtiyacım var, lütfen hemen dönerseniz çok sevinirim.Ben bloğumun ismini değiştirdim google aramalarında çıkmıyor ve hesap doğrulanmıyor ne yapmalıyım?
Serdar yazı için teşekkürler.
YanıtlaSil@Allah ne verdiyse; bu konuda tynt sitesi belki işinize yarayabilir yazılarınızı kopyalayanlar için bire bir ;) oradan alacağınız küçük bir kodu şablonunuza kaydettiğiniz takdirde blogunuzdan ne kadar içerik alınırsa alınsın size rapor geliyor ve backlink alıyorsunuz...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22342421.asp
YanıtlaSilEkonomik,dini ve siyasi yazıları sakın kopyalamayın arkadaşlar.
Serdar hocam kitle olayına bende çok kafa yoruyorum şu sıralar. Türkiye'de zaten tepeye oynayan bloglar yok. Amerikaya baktığımızda ise tepeye oynayan bloglar sadece bir kategoride uzmanlaşmak yerine değişik kategorilerde yayınlar yapıyorlar. Malesef sadece bir alanda yoğunlaşınca hedef kitlesiyle maksimum noktaya gelinecek yer tatmin etmeyebilir.
Sadece bir kategoriyle tepeye oynamak için değişik dillerde yayın yapmak alternatif olabilir. Sitenize TRANSLATER şart Serdar Bey:)
YanıtlaSilBilmiyorumda sadece bu soylediklerinizi yapanlar emin adimlarla yolunda ilerleyebilir. Ama asil blog olusturduktan sonra baslayan sureci iyi degerlendirmek lazim. Benim gibi olmamak lazim...
YanıtlaSilVerdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. :)
YanıtlaSildegerli alper saglam kardesim Allah c.c. razi olsun hemen bilgi edinmeye calisacagim
YanıtlaSilsevgilerimle
Güzel bir yazı olmuş yine Serdar abi eline sağlık.
YanıtlaSil3 numaralı yol en iyisi sanırım: Yazarkafe, facebook, twitter, reddit, pinterest, delicious, digg, stumbleupon... Kimi zaman çok az olsa da, zaman zaman ortalama bir günlük trafiği sağlayabiliyorlar.
YanıtlaSilBunun dışında röportajlar yayınlamakta makul gibi: İlgili kişi eğer sosyal medyayı da kullanıyorsa, onunla ilgili onlarca ve hatta yüzlerce kişi trafiğe katılmış oluyor...
9ncu maddeye katılması çok güzel; ama düzenlemek, sanki biraz riskli gibi... :)) Denenmeye değer...
Teşekkürler...
Tşkler :)
YanıtlaSilgüzel bir yazı olmuş emeğine sağlık :)
YanıtlaSilÇok açıklayıcı bir anlatım olmuş eline sağlık
YanıtlaSilYorum formunda bir çok arkadaşım içeriklerinin kopyalandığından bahsetmiş. Bu konuyla ilgili bende birşeyler söylemek istiyorum. Geçenlerde benim yazmış olduğum bir blogdan da yazılar çekilmiş hemde herşeyiyle beraber. Yazımı yazıyorum ve bir bakıyorum 20 dk sonra başka sitelerde aynen yayına alınmış. Bunu google'a nasıl bildiririm diye araştırdım ve spam başvurusunda bulundum. Normalde blogum 1 dk gibi kısa bir sürede indeks alırken spam başvurusunu yaptıktan sonra indeks almamaya başladı. Şu an yazmış olduğum yazılar hala kopyalanıyor ve indeks alamadığım için spamcı duruma ben düştüm. Kısacası google'a şikayet etmekde fayda etmiyor galiba. Elbet bir gün spam yapan siteler ceza yerler ama bu o kadar içerik yazan kişinin canını çok sıkıyor.
YanıtlaSilBu arada bu güzel yazı içinde çok teşekkürler serdar hocam süper bir yazı olmuş elinize sağlık.
Hocam çok yararlı konular paylaşıyorsunuz tşkler..
YanıtlaSilYazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. galiba biraz da sabır istiyor.
YanıtlaSilTeşekkürler...
Uygualamaya devam edeceğim, umarım karşılığını görürüm teşekkürler:)
YanıtlaSilBüyük ihtimal bir kaç maddeyi uygulayamıycam :(, ama arkadaşları bloğuma beklerim :) sozelcii.blogspot.com saygılarımla..
YanıtlaSilteşekkürler hocam
YanıtlaSilRss sistemini aktif etmezseniz ve surekli ozgun icerik eklerseniz. Onların haberi olmadan google sitenizi indeksler ve spam konumuna düşmezsiniz.
YanıtlaSilwww.tarihyalanlari.blogspot.com
Hepsi iyi güzelde bir başka büyük sorun daha var,Yurt dışından bir blogunuz varsa sanırım Türkiye de ki aramalarda ya yoksun yada bulunması en zor yerdesin.Geçen hafta blogumu kurdum hala derme çatma durumda ziyaretçi trafiğini incelediğimde bulunduğum ülke 200 küsür ABD 70 küsür Almanya 30 Türkiye sıfır pardon sadece 2 ziyaretçi :) oda bloghocam da yaptığım bir yorumdan gelmiş olsa gerek.Bu konuda neler yapabilirim acaba?
YanıtlaSilHedef kitlemiz Türkçe konuşanlarken Blogumuz İngilizce Almanca,Fransizca,Hollandaca
konuşanlaradan ziyaretçi alıyor oda tesadüfi olsa gerek sanırım büyük bir google saçmalığı ile karşı karşıyayım.
@ironik haber
YanıtlaSilGoogle webmaster central'da site ayarlarından coğrafi hedef olarak Türkiye'yi belirleyebilirsiniz.
BlogHocam Google webmaster central ın altını üstüne getirdim bir türlü hedef seçmeyi bulamadım.
YanıtlaSilSiteyi doğrula diyor doğruluyorum ama yinede webmaster central da hiç bir değişiklik yaptırmıyor blogger ürününde yönetin diyor her iki tarafdada istediğim işlemi yaptıracak bir yer çıkmadı karşıma ?
bu konuda başka bir tavsiyeniz var mı?
Google Webmaster Central'a girip blogunuzun ismine tıkladıktan sonra sağ üst köşedeki çark ikonuna tıklayın ve listeden site ayarlarını seçin. Oradad coğrafi hedeflemeyi göreceksiniz.
YanıtlaSilSerdar hocam Site ekleye tıklayıp bloğumu ekledikten sonra dediklerini yapınca oldu.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Selam Bloghocam
YanıtlaSilHedef ülke Türkiye'yi seçtikten 3 gün sonra malesef yine Türkiye'den giriş çıkış sıfır.Bugün için
ABD 27
Belçika 24
Almanya 2
Türkiye sıfır.
Bu sorun için başka bir tavsiyeniz var mı?
Hocam bir cevap yok mu bu sorunum için?
YanıtlaSil@mursel B.
YanıtlaSilBeklemeniz gerek. Google'da hiç bir işlem veya değişiklik hemen etkisini göstermez.
teşekkürler... güzel yazı olmuş faydalı bilgiler
YanıtlaSilteşekkürler hocam açıklayıcı olmuş elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler :))
YanıtlaSilÖnerileriniz geçerli ve uygulamaya müsait, umarım ben de blogumun ziyaretçi sayısını arttırırım.
YanıtlaSilhttp://www.basitsozler.net
Ellerine sağlık, inşallah işe yaratacak. hepsini deneyecem çünkü artık kaayı yenk üzereyim. şizofren gibi sadece en okuyorum yazdıklarımı. bu da o kendi evimin sınırlarında meşhur o blogum: www.zinnopi.blogspot.com.tr
YanıtlaSilYararli bir yazi olmus, tesekkurler. Blog icerigime guvenmeme ragmen arama sonuclarinda pek gorunmuyorum. Sosyal medya ve backlink tavsiyelerinizi uygulayacagim. turkcejaponca.blogspot.com
YanıtlaSilMerhaba, blog ayarlarımda trafik kaynaklarında değişik ülkeler görünüyor Endonezya, Panama gibi. Biri aslında Türkiye' den girip de başka bir ülke olarak görünebilir mi? Bu girişlerle blog konularım biraz alakasız geldi de. Yazılarınız çok faydalı oluyor. Teşekkürler.
YanıtlaSil@Özge
YanıtlaSilHayır gerçekten o ülkelerden giriş olmuştur ama büyük ihtimalle yazım yanlışı sonucu falandır :) Ciddiye almanıza gerek yok.
Bir çoğunu uyguladın ama sanırım yine de zaman faktörü çok önemli... oldukça basit bloglar bile önümüzde :(( Bloğumu inceler ilk gördüğünüz eksiğimi bana yazarsanız sevinirim... eleştiriler benim için önemli www.bambuagaci.com
YanıtlaSilYazilarinizdan cok faydaliniyorum bunun icin tesekkurler..kadinlar ve bir cok sey hakkinda bilgi almak isteyenleri bloguma davet ediyorum.
YanıtlaSilGrilady.blogspot.com
Blog Hocam yeni bir blog yazarı olarak sizden çok şey öğreniyorum. Teşekkürler
YanıtlaSilTaviyelerinizi bloglarımda uygulayacagım teşekkür ederim.
YanıtlaSilİçeriğiniz kopyalandığında google bunu tespit ederek kopyacı siteyi aramalarda geri plana atıyor. Fakat google'da hızlı indexleniyor olmanız gerekir. Benim bildiğim feedburner'ın böyle bir hizmeti de var. İçeriğinizi tıpkı CD gibi yakarak yeniden yazılmasını (kopyalanmasını= engelliyor. Hatta ilk olarak feedburner'ın kuruluş amacı bu olmalı. Ben bir aralar aktifleştirmiştim. Benim de yazılarım kopyalanıyor ama herzaman benim bloğum daha üst sırada çıkıyor.
YanıtlaSilÖzgün içerik ve tanıtım faaliyetleri gerçekten çok önemli. insanveduygular.blogspot.com
YanıtlaSiltesekkğrler arkadaslar emek verdiginizde karsılıgını alırsınız
YanıtlaSilPaylaşımınız için teşekkürler.
YanıtlaSilDostlukla ve sevgiyle kalın... :))
çok güzel bir paylaşım tavsiyelerinize dikkat edeceğim
YanıtlaSilwww.kpssdersanesi.org
Bizde 5 arkadaş mini blog sitesi açtık; söylediklerinizi yapmaya çalışıyoruz trafiğimiz yavaş yavaş artmaya başladı teşekkür ederiz sitemiz ise http://shareof.me
YanıtlaSilMerhaba hocam yine döktürmüşsünüz :) dediklerinizi harfiylen yaptım bakalım ne olacak
YanıtlaSilMerhaba, yazını çok beğendim. Blogunuzu kendim takip etmesem de Google'da indexleriniz sayesinde karşıma çıkıyorsunuz, iyi ki de çıkıyorsunuz. Çünkü aradığım şeyleri bulabiliyorum. Ayrıca tasarımınız çok güzel. kendi blogumda da sizin tasarımınıza benzer bir tasarım var. hemen hemen aynı sadece renk tonları ve birkaç bölgesi değişik. zaten sevdiğim tasarım da budur. sizin sitenizde de bunu görmek hoşuma gitti. bu arada "hakkımda" bölümünde bazı linkler ölmüş, düzeltmeniz güzel olur. özellikle büyük bir heyecanla tıklayıp sayfa açılmayınca insan üzülüyor.
YanıtlaSilkendi bloguma da beklerim:
http://tipvebilim.blogspot.com.tr/
Çok bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık.http://voyagetr.blogspot.com.tr :)
YanıtlaSilÇok güzel aydınlatıcı bir yazı. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilhttp:nazanvural.blogspot.com.tr/
blog sitemde istatistiklere baktığımda abd den girişin çok fazla olduğu görünüyor sebebi ne olabilir türkiyeden giriş yok denecek kadar az
YanıtlaSilteşekkürler hocam
YanıtlaSilbedava reklam siteleri var bunlar ne kadar sağlıklı sizce
YanıtlaSilVerdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler. Bende yardımcı olmak isterim;
YanıtlaSilhttp://bidunyatekno.blogspot.com.tr/
Blogumda kendi siirlerimi paylasiyorum icerigi cesitlendirmek istiyorum sizce neler yapabilirim fikir verebilir misiniz ? nedensizdesevilir.blogspot.com
YanıtlaSilBen de aynısının deneme versiyonunu yapıyorum. Bana da fikir verebilir misiniz?
Silwww.ornekdenemeler.blogspot.com
Teşekkürler
Teşekkürler çok faydali buldum. Bilgihanemm.blogspot.com
YanıtlaSilfaydalı bilgi teşekkurler..
YanıtlaSilhttp://otomodturkiye.blogspot.com.tr/
benim çok işime yarıyacak bir yazı teşekkürler
YanıtlaSilwww.teknovanessa.blogspot.com.tr
1136 olan takipçi sayım bir gecede 1113 'e düştü , açıkçası zaman zaman kayıplar yaşamamayı normal görsem de bu yoğunlukta bir kaybı daha önce yaşamamıştım , işin kötüsü her geçen saniye de düşmeye devam ediyor , ne olduğu konusunda bir fikriniz varsa ve yardımcı olursanız sevinirim :)
YanıtlaSilböyle blog yararına yazıları okumaktan başım döndü gerçekten ama yorumlarda görüyorum ki hala blog u olanlar çok fazla bu bana çabalama isteği verdi. teşekküürler..
YanıtlaSilhttp://mavikleopatra.blogspot.com.tr/
Güzel bir paylaşım. Anahtar kelimelerin sade ve bir yazı için üçden fazla olmamasıda önemlidir bence. http://fitnessbodybiz.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum umarım işe yararlar. Bende yeni başladım http://heybakhele.blogspot.com.tr/?m=1 herkesi beklerim :))
YanıtlaSilTesekkurler hocam
YanıtlaSilteknolojivebilim.blogspot.com.tr
hocam sitenize nasıl ekranı kaplayan reklam koydunuz acaba
Siliçeriklerinizde çok güzelmiş bu arada http://ctrlaltdeletem.blogspot.com/ buda benimki
SilYllix.com dan tam ekran reklam koya bilirsin
SilFaydalı bir yazı olmuş, mutlaka uygulamak lazım. Teşekkürler...
YanıtlaSilwww.annekalem.com
Teşekkürler hocam. Bloguma hesaplimoda.blogspot.com bakarsanız sevinirim.
YanıtlaSilvalla taktikler güzel anlaşılır teşşekürler
YanıtlaSilhttp://birturkiyeli.blogspot.com.tr/
buda yeni blogum eksiğim çok fazla taktik veren olursa her türlü dinlerim :)
Bu maddeleri elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum, teşekkürler bloghocam.
YanıtlaSilGercekten cok yararli bir yazi olmus.
YanıtlaSilbenim bloguma da goz atarsaniz sevinirim.
eskianalog.blogspot.com
Hocam yazı için teşekkürler. Tavsiyelerinizin bir kısmını blogumda uyguladım. Bakalım ziyaretçi sayısında değişim nasıl olacak. Bu arada blogumu da dün açtım . Görüş ve önerilerinizi alabilirim.
YanıtlaSilahmedyasirorman.blogspot.com
Merhaba blogumu açalı 1 hafta oldu seo ve sitemap ayarları dahil hepsini yaptım fakat ziyaretçi görünmüyor.
YanıtlaSilhttp://game-gangsta.blogspot.com.tr/?m=1
Faydalı bir yazı olmuş gerçekten inşallah herkes ben dahil bu adımlara tek tek uymaya çalışırda başarılı olur...
YanıtlaSilçok teşekkürler:)
YanıtlaSilbloglamaya yeni başladım, bunları dikkate alıcam.
yinebirgunbizboyle.blogspot.com
sormak istediğim bir şey var. bloğumu açalı yaklaşık 5 gün oldu ve 4 yazım var.1 ziyaretçi bile gelmedi daha. bu normal bişey mi sizce? yeniyim diye mi? acaba
YanıtlaSilEvet normal. Hiçbir tanıtım çalışması yapmadıysanız, yazılarınızın Google'da görünmeye başlaması ve insanların aramalardan yazılarınıza ulaşması zaman alabilir.
SilÖzer özgün içerik girmeye devam et site içi seo hataların varmı diye tekrar gözden geçir.
YanıtlaSilAçıklamalarınız için çok teşekkürler. Yazınızda, bu işten biraz anlayanlar için oldukça yeterli bilgiler var. Benim gibilere de yol gösteriyor.
YanıtlaSilSizden isteğim benim web sitemi inceleyip değerlendirme yapmanız: http://www.gercekdiyetisyenler.com
Tekrar teşekkür ederim.
Bu blogu kendimi gördüğüm en yüksek seviyeler için kurdum. Marifet olsun, boş zaman dolsun diye değil. Maalesefki ülkemizde genç yetenekler yerine torpilli gençler, zengin gençler gün yüzüne çıkıyor. Patlayıp ün kazanıyor. İdda etmeliyim ki gerçekten zevkli türk tasarımcılar bir elin parmağını belkide geçmiyor. Sosyal medyadan ün kazanıp moda programına jüri yapılıyor. Zengin bir iş adamıyla evlenip kendine marka çıkarıyor hanfendiler.. Peki ya gerçek yetenekler neden su yüzüne çıkamıyor? Moda programı izliyorum herkes birbirinin özel hayatını konuasuyor. Gelin benim blogumda gercek moda ve güzellik hakkında konusalım. Trendler, makyaj, saç, kendimizin evde yapabileceklerini konusup tartışalım. Belkide birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz vardır. Birbirimizi geliştirmeye, güzelleştirmeye sizde benimle var mısınız? Hak eden yetenekler kazansın diyorsanız buyrun bloguma gelin. Kendi alışverişlerimi, yaptığım makyajları, kombinlerimi ise instagram hesabımdan takipçisi olun hergün ne giymişim sizde fikir edinin. Herkesi bekliyorum. <3
YanıtlaSilGüzel ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim blogumu izlemeye alırsanız sevinirim... http://hastaliktakip.blogspot.com.tr
YanıtlaSilfaydalı yazınız için teşekkürler https://istanitim.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilhttp://sevgihaber.blogspot.com.tr/ teşekkürler yayınlarınız için.
YanıtlaSilYazılarınız çok güzel umarım bana da fayda sağlar http://yemeksagliktir.blogspot.com
YanıtlaSilAkıcı bir paylaşım olmuş. Teşekkür ediyoruz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık süper bilgilendirici bir yazı olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık süper bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler
YanıtlaSilyeni açtım bloğumu inşallah kısa zamanda büyürüm :)
YanıtlaSilhttp://bahsetmemmlazim.blogspot.com.tr/
Açıklayıcı bir anlatım olmuş, teşekkür ederiz.
YanıtlaSilFaydalı bilgiler için teşekkürler, misafir blogculuk hakkındaki tavsiyeleri dinlemek ve biraz da sabretmek gerektiğini düşünüyorum. :)
YanıtlaSilhttp://herteldensef.blogspot.com.tr/
Hocam kolay gelsin. Yeni bir blog yazarı olarak bu tür yazılardan bir şeyler kapmaya çalışıyoruz. Hürriyet'in bumerang networküne kayıtlı Altın üyeyim. Fakat Hürlist'e ulaşamıyorum. Hürlist artık aktif değil mi acaba?
YanıtlaSilGüzel bir yazı... http://blogpatronu.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilYazınız için teşekkür ederim. Faydalı olacaktır kesinlikle. Hayatın anlamı, mutluluk, para, başarı gibi konularda yazıyorum. Bakarsanız sevinirim. dairh.blogspot.com
YanıtlaSilSayfanızı her zaman takip ediyorum.Faydalı olacagindan eminim.Benimde bi bi bloğum var.
YanıtlaSilhttps://freebitcash.blogspot.com.tr/