Bloglar İçin Ziyaretçi Trafiği Rehberi

Okuyuculardan blog trafiği ile ilgili çok soru alıyorum. Blog oluşturmak bildiğiniz gibi çok kolay bir işlem. 1-2 dakika içerisinde ücretsiz bir şekilde blog sahibi olabiliyorsunuz. Ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. Hatırı sayılır bir ziyaretçi trafiği sağlamak, blog oluşturmak kadar kolay değil.

 

Blog Hocam’ın trafiğinin de çok yüksek olduğunu söylemem ama beni tatmin ediyor ve her geçen gün azar azar artmaya devam ediyor. Blog Hocam’da yazı yayınlamdığım günlerde ziyaretçi sayısı düşerken, yazı yayınladığım günlerde artıyor. Ortalma günlük trafik 400-500 arası diyebilirim.

 

Bu makalede sizlere blog trafiğini arttırmak için uyguladığım, bildiğim, gözlemlediğim tüm yöntemlerden bahsetmeye çalışcağım. Umarım faydasını görür ve ziyaretçi sayınızı arttırırsınız.

 

1. İçeriğinizi Paylaşma Olsalığı Yüksek Olan Kİtleyi Hedefleyin

 

İçeriğinizi oluştururken hedef kitlenizi doğru belirlemeli ve buna göre içerik oluşturmalısınız. İçeriğiniz hedef kirtlenize ne kadar hitap ederse, o içeriğin yayılarak daha fazla kişiye ulaşma ihtimali de artar.

 

Genellikle blogcular çok geniş bir kitleye hitap eden yazıların daha etkil olduğunu düşünürler. Ancak tecrübelerimden yola çıkarak şunu bilmenizi isterim ki hedef kitleniz ne kadar niş olursa, yazınızın paylaşılırlığı ve okuyuycu sadakatınız da o kadar yüksek oluyor.

 

Hedef kitle

 

Grafikte göstermiş olduğum yeşil bölge intetnet kullanıcılarını, turuncu bölge sosyal medya kullanıcılarını,  mavi bölge ise blog yazarlarını temsil ediyor. Sayı olarak baktığınızda internet kullanıcıları daha fazla göbi gözükse de eğer içeriğimi sosyal medya kullanıcılarına, hatta blog yazarlarına ulaştırabilirsem, bu kitlenin içeriğimi paylaşma ihtimali daha fazla olduğu için ulaştığım insan sayısını arttırabilrim.

 

2. Temel SEO Uygulamalarını Yapın

 

Blogların ve diğer web sitelerinin en önemli trafik kaynağı arama motorlarıdır. Örneğin Blog Hocam’ın trafiğinin yarısından fazlasını arama motorları sağlrken bu oran bazı bloglarda %80’lere çıkabiliyor. Bu bilgi blogunuzun arama motoru potimizasyonuna ne kadar önem vermeniz gerektiğini gösteriyor.

 

Elbette SEO konusunda bir uzman gibi hareket etmenizi beklemiyorum ama temel bilgleri okuyarak ve uygulayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. SEO konusunda en temel ve en doğru bilgileri, Google’ın hazırladığı arama motoru optimizasyonu rehberini okuyarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’nin en iyi SEO bloglarından biri olan SEO Teknikleri ‘nde de faydalı makaleler bulabilirsiniz.

 

 
Bunun dışında Blogger’ın kullanıcılarına sunduğu arama tercihlerini kullanarak da bazı temel ayarları yapabilirsiniz. Blogunuzun arama motoru performansını arttırmak için yapabileceğiniz bazı uygulamalar:
 
- Ayarlar > Arama tercihleri yolunu izleyerek arama açıklamalarını etkinleştirin ve yukarıdaki rehberden de faydalanarak  blogunuzun arama açıklamasını buraya yazın.
- Bu ayarı etkinleştirdikten sonra yeni yayın oluştururken sağ tarafta arama açıklaması seçeneğini görebileceksiniz. Buraya da yazınızla alakalı bir açıklama yazın.
- Yapabileceğiniz bir diğer ayar ise kalıcı bağlantı ayarıdır. Blogger, yazı başlığınızı kullanarak otomatik bir kalıcı bağlantı oluşturur. Ancak yazı başlığının uzunluğu ve kullanılan türkçe karakterler yüzünden bu kalıcı bağantı anlamsız olabilir. Kalıcı bağlantı ayarından bunu kendiniz yazın.
 
Bu ayarlar dışında dikkat etmeniz en önemli şey içeriğinizin kalitesi ve güncelliğidir. İçeriğinizin kalitesi, blogunuzun arama motoru performansını diğer tüm faktörler arasında en çok etkileyen faktördür.
 
3. Sosyal Medyayı Ve Sosyal Paylaşım Butonlarını Kullanın
 
Facebook, Twitter, Pinterest ve Google+ gibi sosyal ağların kullanıcı sayısı malumunuz milyonlrarı aşmış durumda. Hal böyle olunca sadece insanlar değil Google botları da sosyal medyadaki paylaşımlara ve buradan gelen sinyallere fazlasıyla önem veriyorlar. Bu sinyaller yazılarınızın daha kolay indexlenmesini ve Author Rank’inizin artmasını sağlıyor.
 
Bunların dışında hedef kitlenize ulalmak için en etkili yolun sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. Hedef kitlenizin yer aldığı her sosyal ağda mutlaka bir hesabınız olsun ve bu hesap aracılığıyla hem yazılarınızın promosyonunu yapın, hem de takipçi sayınızı arttırrak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışın.
 
Blogunuza sosyal medya butonları eklemediyseniz hemen şunlardan birini deneyebilirsiniz:
 
 
4. Google Analytics Verilerini Analiz Edin
 
Google Analytics blogunuz hakkında pek çok detaylı bilge vererek yol haritanızı çizmenize ve trafiğinizi arttırmak için uygulamanız gereken taktikleri belirlemenize çok yardımcı olan bir araç.
 
Belli periyotlarla Analytics hesabınızı ziyaret ederek hangi yazınızın ne kadar okunduğunu, hangi sayfalarda daha uzun süre kalındığını, en çok hangi sitelerden trafik geldiğini, hangi aramalardan ne kadar trafik sağladığınızı kontrol edin. Verileri önceki dönemlerle karşılaştırarak neyi doğru, neyi yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.
 
Ayrıca Ziyaretçilere İstediklerini Verin başlıklı yazımda düşük performanslı yazılarınızı nasıl tespit edebileceğiniz ve performansını nasıl arttırabileceğiniz hakkında bazı ipuçları vermiştim. Faydalı olacaktır.
 
5. Görselleri Kullanın Ve Optimize Edin
 
BlogHocam'ı takip edenler her yazımda mutlaka görsel kullandığımı bilirler. Blog yazılarımda görsel kullanmamın öncelikli sebebi yazıya hareket katarak okunabilirliği arttırmak. Blog yazında görsel kullanımı ile ilgili yazdığım yazıda blogunuzda kullanmak üzere resim bulabileceğiniz siteleri yazmıştım.
 
Görsel kullanmamın bir diğer sebebi de Google görsel aramadan daha fazla trafik sağlamak.  Eğer resimlerinize alt ve title etiketleri ekleyerek arma motoru botlarının tanıyacağı şekilde optimize ederseniz Google görsel aramalardan da ziyaretçi çekebilirsiniz.
 
6. Yazmadan Önce Anahtar Kelime Araştırması Yapın
 
Eğer 2. maddede paylaştığım pdf dökümanını okuduysanız Google’ın da bunu önerdiğini göreceksiniz. Google’da bir konuyu arayan kişilerin hiç birinin bilgi ve uzmanlık seviyesi eşit değil. Google’dan daha fazla trafik elde etmek istiyorsanız en çok hangi kelimelerin arandığını tespit ederek yazılarınızı bu kelimelere göre optimize etmelisiniz.
 
Anahtar kelime araştırması yapmak için Google’ın ücretsiz anahtar kelime araçlarını kullanabilirsiniz. Uygun anahtar kelimeleri tespit ettikten sonra sıra bunları yazınızda kullanmaya geliyor.
 
Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri yazı başlığında, yazı içeriğinde, kalıcı bağlantıda ve ekleyeceğiniz görselde alt etiketi olarak kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey anahtar kelmelerin yazı içerisindeki yoğunluğudur. Anahtar kelimeleri çok doğal bir şekilde kullanmalısınız. Aksi taktirde Google tarafından cezalandırılma riskiniz var.
 
7. Misafir Yazar Olun Ve Misfir Yazarları Kabul Edin
 
Misafir blogculuk olayı ilk zamanlarda blog yazarlarına çok saçma geliyordu. “Kendi blogum dururken neden başka bir bloga yazayım?” fikri çok yaygındı. Yurt dışında blogcular arasında çok popüler olan bu sistemin Türkiye’de uygulanması konusunda öncü kişilerden biri olarak misfir blogculuğun faydalarını anlatmak için çok uğraştım. Bunun için onlarca yazı yazdım. Şimdi hem Blog Hocam’da hem de diğer bloglarda misafir yazıları gördükçe çabalarımın boşa gitmediğini anlıyorum.
 
Yeni bloglar için backlink kazanmak, dolayısıyla  başka sitelerden trafik sağlamak çok zordur. Özellikle blog sahibi arkadaşlarınız yoksa nredeyse imkansızdır. Bu durumda misafir blogculuk, uygulanabilecek en etik ve en etkili yöntemdir.
 
Bir bloga konuk yazar olarak bir yazı yazdığınızda, yazının altında kendinizi kısaca tanıttığınız ve blogunuzun linki olan bir künye eklersiniz. Bu sayede hem backlink kazanmış olui hem de trafiğinizi arttırırsınız. Özellikle de popüler bir bloga misafir olduysanız beklediğiinizden çok daha fazlasını alabilirsiniz.
 
İşin bir de misafir yazar ağıralama durumu var. Kendimden örnek vereyim. Hakkımda sayfamı okursanız orada misafir olduğum blogları ve yazılarımı görebilirsiniz. O misafir yazılarımın hepsini sosyal medya hesaplarımda duyurduğum ve defalarca paylaştığım için misafir olduğum blogların en çok okunan yazıları arasına girmişlerdir. Yani misafir yazar kabul eden blogun da ziyaretçi trafiğinde artış olur.
 
Son olarak misafir blogculuk hakkında bir kaç kaynak vermek istiyorum.
 
 
8. Diğer Bloglara Yorum Yazın
 
Yeni kurulan bloglar için en kolay trafik kazanma yöntemi diğer bloglara yorum yazmaktır. Ne kadar etkili olduğu tartışılır ama ilk zamanlarda organik trafiğin çok az olduğunu düşünürsek bloglara yorum yazmak hem ziyaretçi çekmek hem de diğer blog yazarlarıyla etkileşime geçmek için denenmesi gereken bir yöntemdir.
 
Blog Hocam’ın ilk zamanlarında ben de sık sık bloglara yorum yazarak az da olsa ziyaretçi kazanıyordum. Hatta bloglara yorum yazma stratejimle ilgili bir de yazı yazmıştım.
 
9. Ödüllü Etkinlikler Düzenleyin
 
Blogunuzda ödüllü bazı ödüllü etkinlikler düzenleyerek kısa sürede ziyretçi trafiğinizi arttırabilirsiniz. Ödüllü çekiliş olayı son 1-2 yılda bloglar aradında çok yaygınlaştı. Blogcular katılımcılardan bazı şartları yerine getirmelerini istiyorlar. Bu şartlar tweet göndermek veya çekilişin duyursunu blogda paylaşmak olabiliyor. Bu sayede viral bir etkiyle çok geniş kitlelere ulaşabiliyor ve trafiğinizi kısa sürede arttırabiliyorsunuz.
 
Blog Hocam’ın 2. yaşı için yaptığım çekilşte, sponsor firmanın katkısıyla tatmin edici ödüller verdim. Böylece katılım da tavan yaptı ve kısa sürede ziyretçi trafiğim oldukça arttı. Vereceğiniz ödüller ne kadar iyi ise katılım da o kadar yüksek oluyor. Bu da daha fazla trafik demek.
 
10. Topluluklarda Aktif Olun
 
İnsanların çeşitli konularda soru sordukları, fikir danıştıkları, bilgi almaya çalıştıkları bir çok online topluluk mevcut. Bu topluluklar, kendinizi ve blogunuzu insanlara tanıtmak için oldukça ideal.
 
Blog Hocam’ı ilk oluşturduğumda (Şubat,2011) Bloxoo isminde blogcuların bir araya geldiği bir topluluk vardı. Şu an kapalı olan bu topluluk o zamanlar çok popülerdi ve Blog Hocam’ın 1 numaralı trafik kaynağıydı. Şimdi ise onun yerini alabilecek her hangi bir topluluk henüz yok ne yazık ki.
 
Bunun dışında forumlar, Facebook grupları, Gogle+ toplulukları ve soru-cevap siteleri trafik kazanabileceiniz yerler. Buralarda aktif bir şekilde yer alarak ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz.
 
Söz Sizde
Mutlaka listeye ekleyebileceğiniz trafik arttırma yöntemleriniz vardır. Bunları benimle paylaşırsanız memnun olurum. Herkese iyi bloglamalar.

106 yorum:

  1. degerli blog hocam
    yorum kutusunda konu ile alakali yorumlar yapilmasini rica ediyorsunuz .
    konu ile ne kadar alakisi vardir diye düsünmedim cünki cok alakasi var
    zira ziyaretci sayisini etkileyen emegimizin kopyalanmasidir.
    ziyaretci sayisini en cok etkileyen bir durum bu .
    emek verip birseyler paylasiyoruz birisi gelip emeginizi kopyalayip ziyaretcileri oraya toplayinca biz ne yaparsak yapalim ziyaretci sayimiz otamatikman düsüyor özellikle facebook bunun en yayigin oldugu yer .ayni günde 15 yayinim kopylalaniyor ben hic bir yorum alamazken ziyertcilerim insanlar akin edip 100 200 paylasim aliyor emegim .öncelikle bunun icin ne yapilabilir? .yayinlarimiza kopyalama korumasi koyamiyoruz zira,herzaman bir ciktisi elinde bulunmasi icin yazdirici kullanan insanalrida düsünmek zorundayiz .bu konuda önerilerinizi yardimlarinizi esirgemesseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş. İnşallah yeni blog açmış kişiler bunlara dikkat eder de kaliteli blog sayısı artar.

    YanıtlaSil
  3. Hocam Selamlar,

    Yazar Cafe de trafik konusunda fena değil, ayrıca RSS feed lerde önemli , zira rss feed leri ayarlarken "yazının tamamamını gösterme" seçeneğini seçip okuyucuyu bloga yönlendirmekte işe yarıyor.

    Aklınıza , elinize sağlık çok güzel olmuş.
    aslı

    YanıtlaSil
  4. @Allah ne verdiyse
    Serzenişinizde çok haklısınız. Ben de bu konuda mağdur blog yazarlarından biriyim. Hatta daha saatini doldurmadan bu yazı 4-5 sitede yer aldı bile :) Bir kaç gün sonra bu yazıyı 30-40 blogda daha görebilirsiniz :)

    Yılardır buna bir çözüm bulunamadı, bundan sonra da bulanacağını hiç sanmıyorum. Ben artık tepki vermez duruma geldim. Ama yazılarının kopyalanmasına çok sinirlenen blogcular olduğunu biliyorum.

    Eğer yazı Google'da yer alıyorsa spam bildiri formundan yazının kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Bunun dışında sağ tık veya yazı seçimini engelleme gibi uygulamalar var ama kalıcı bir çözüm olmadığı kesin. Asında blog yazarlarının ürettiği içerikler 5846 nolu kanuna dahil oluyor. İmkanınız varsa hukuki yollara başvurun diyeceğim ama bunu bu güne kadar yapan biri oldu mu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. @Aslıhan Kaya
    Yazar Kafe'nin trafik getirisi de çok iyi haklısınız ama Yazar Kafe yazarı olmak için belli şartları sağlamak gerekiyor. Bumerang'a başvuranların yarısından fazlası platin üye olamıyor. Bu durumda Yazar Kafe'den de faydalanamıyorlar. Bu yüzden listeye eklememiştim.

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Serdar Bey, yine çok faydalı bir yazı olmuş. Ancak Google Analytics verilerinin analizi konusunda sizden daha fazla yazı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Bu yazı çok faydalı oldu. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Açıklayıcı yazınız için teşekkürler ellerinize sağlık:=)

    YanıtlaSil
  9. Yine on numara beş beşlik bir yazı. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. hocam eger alıntılardan sikaytci iseniz neden sag tık. engellemiyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  11. aslında kopyala yapıştır ile yapılan blog yazıları google tarafından otomatikmen farkediliyi ve o site spam konumuna alınıyor ama ne hikmetse yinede yazıyı yazandan cok daha fazla ziyaretçi alması çok şaşırtıcı

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar!
    Sizin adınızı yeni duydum ve çok acil yardıma ihtiyacım var, lütfen hemen dönerseniz çok sevinirim.Ben bloğumun ismini değiştirdim google aramalarında çıkmıyor ve hesap doğrulanmıyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  13. Serdar yazı için teşekkürler.
    @Allah ne verdiyse; bu konuda tynt sitesi belki işinize yarayabilir yazılarınızı kopyalayanlar için bire bir ;) oradan alacağınız küçük bir kodu şablonunuza kaydettiğiniz takdirde blogunuzdan ne kadar içerik alınırsa alınsın size rapor geliyor ve backlink alıyorsunuz...

    YanıtlaSil
  14. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22342421.asp
    Ekonomik,dini ve siyasi yazıları sakın kopyalamayın arkadaşlar.

    Serdar hocam kitle olayına bende çok kafa yoruyorum şu sıralar. Türkiye'de zaten tepeye oynayan bloglar yok. Amerikaya baktığımızda ise tepeye oynayan bloglar sadece bir kategoride uzmanlaşmak yerine değişik kategorilerde yayınlar yapıyorlar. Malesef sadece bir alanda yoğunlaşınca hedef kitlesiyle maksimum noktaya gelinecek yer tatmin etmeyebilir.

    YanıtlaSil
  15. Sadece bir kategoriyle tepeye oynamak için değişik dillerde yayın yapmak alternatif olabilir. Sitenize TRANSLATER şart Serdar Bey:)

    YanıtlaSil
  16. Bilmiyorumda sadece bu soylediklerinizi yapanlar emin adimlarla yolunda ilerleyebilir. Ama asil blog olusturduktan sonra baslayan sureci iyi degerlendirmek lazim. Benim gibi olmamak lazim...

    YanıtlaSil
  17. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  18. degerli alper saglam kardesim Allah c.c. razi olsun hemen bilgi edinmeye calisacagim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir yazı olmuş yine Serdar abi eline sağlık.

    YanıtlaSil
  20. 3 numaralı yol en iyisi sanırım: Yazarkafe, facebook, twitter, reddit, pinterest, delicious, digg, stumbleupon... Kimi zaman çok az olsa da, zaman zaman ortalama bir günlük trafiği sağlayabiliyorlar.
    Bunun dışında röportajlar yayınlamakta makul gibi: İlgili kişi eğer sosyal medyayı da kullanıyorsa, onunla ilgili onlarca ve hatta yüzlerce kişi trafiğe katılmış oluyor...
    9ncu maddeye katılması çok güzel; ama düzenlemek, sanki biraz riskli gibi... :)) Denenmeye değer...
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  21. güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. Çok açıklayıcı bir anlatım olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  23. Yorum formunda bir çok arkadaşım içeriklerinin kopyalandığından bahsetmiş. Bu konuyla ilgili bende birşeyler söylemek istiyorum. Geçenlerde benim yazmış olduğum bir blogdan da yazılar çekilmiş hemde herşeyiyle beraber. Yazımı yazıyorum ve bir bakıyorum 20 dk sonra başka sitelerde aynen yayına alınmış. Bunu google'a nasıl bildiririm diye araştırdım ve spam başvurusunda bulundum. Normalde blogum 1 dk gibi kısa bir sürede indeks alırken spam başvurusunu yaptıktan sonra indeks almamaya başladı. Şu an yazmış olduğum yazılar hala kopyalanıyor ve indeks alamadığım için spamcı duruma ben düştüm. Kısacası google'a şikayet etmekde fayda etmiyor galiba. Elbet bir gün spam yapan siteler ceza yerler ama bu o kadar içerik yazan kişinin canını çok sıkıyor.

    Bu arada bu güzel yazı içinde çok teşekkürler serdar hocam süper bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Hocam çok yararlı konular paylaşıyorsunuz tşkler..

    YanıtlaSil
  25. Yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. galiba biraz da sabır istiyor.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  26. Uygualamaya devam edeceğim, umarım karşılığını görürüm teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  27. Büyük ihtimal bir kaç maddeyi uygulayamıycam :(, ama arkadaşları bloğuma beklerim :) sozelcii.blogspot.com saygılarımla..

    YanıtlaSil
  28. Rss sistemini aktif etmezseniz ve surekli ozgun icerik eklerseniz. Onların haberi olmadan google sitenizi indeksler ve spam konumuna düşmezsiniz.

    www.tarihyalanlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  29. Hepsi iyi güzelde bir başka büyük sorun daha var,Yurt dışından bir blogunuz varsa sanırım Türkiye de ki aramalarda ya yoksun yada bulunması en zor yerdesin.Geçen hafta blogumu kurdum hala derme çatma durumda ziyaretçi trafiğini incelediğimde bulunduğum ülke 200 küsür ABD 70 küsür Almanya 30 Türkiye sıfır pardon sadece 2 ziyaretçi :) oda bloghocam da yaptığım bir yorumdan gelmiş olsa gerek.Bu konuda neler yapabilirim acaba?
    Hedef kitlemiz Türkçe konuşanlarken Blogumuz İngilizce Almanca,Fransizca,Hollandaca
    konuşanlaradan ziyaretçi alıyor oda tesadüfi olsa gerek sanırım büyük bir google saçmalığı ile karşı karşıyayım.

    YanıtlaSil
  30. @ironik haber
    Google webmaster central'da site ayarlarından coğrafi hedef olarak Türkiye'yi belirleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. BlogHocam Google webmaster central ın altını üstüne getirdim bir türlü hedef seçmeyi bulamadım.
    Siteyi doğrula diyor doğruluyorum ama yinede webmaster central da hiç bir değişiklik yaptırmıyor blogger ürününde yönetin diyor her iki tarafdada istediğim işlemi yaptıracak bir yer çıkmadı karşıma ?
    bu konuda başka bir tavsiyeniz var mı?

    YanıtlaSil
  32. Google Webmaster Central'a girip blogunuzun ismine tıkladıktan sonra sağ üst köşedeki çark ikonuna tıklayın ve listeden site ayarlarını seçin. Oradad coğrafi hedeflemeyi göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  33. Serdar hocam Site ekleye tıklayıp bloğumu ekledikten sonra dediklerini yapınca oldu.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  34. Selam Bloghocam
    Hedef ülke Türkiye'yi seçtikten 3 gün sonra malesef yine Türkiye'den giriş çıkış sıfır.Bugün için
    ABD 27
    Belçika 24
    Almanya 2
    Türkiye sıfır.
    Bu sorun için başka bir tavsiyeniz var mı?

    YanıtlaSil
  35. Hocam bir cevap yok mu bu sorunum için?

    YanıtlaSil
  36. @mursel B.
    Beklemeniz gerek. Google'da hiç bir işlem veya değişiklik hemen etkisini göstermez.

    YanıtlaSil
  37. teşekkürler... güzel yazı olmuş faydalı bilgiler

    YanıtlaSil
  38. teşekkürler hocam açıklayıcı olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  39. Önerileriniz geçerli ve uygulamaya müsait, umarım ben de blogumun ziyaretçi sayısını arttırırım.
    http://www.basitsozler.net

    YanıtlaSil
  40. Ellerine sağlık, inşallah işe yaratacak. hepsini deneyecem çünkü artık kaayı yenk üzereyim. şizofren gibi sadece en okuyorum yazdıklarımı. bu da o kendi evimin sınırlarında meşhur o blogum: www.zinnopi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  41. Yararli bir yazi olmus, tesekkurler. Blog icerigime guvenmeme ragmen arama sonuclarinda pek gorunmuyorum. Sosyal medya ve backlink tavsiyelerinizi uygulayacagim. turkcejaponca.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, blog ayarlarımda trafik kaynaklarında değişik ülkeler görünüyor Endonezya, Panama gibi. Biri aslında Türkiye' den girip de başka bir ülke olarak görünebilir mi? Bu girişlerle blog konularım biraz alakasız geldi de. Yazılarınız çok faydalı oluyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  43. @Özge
    Hayır gerçekten o ülkelerden giriş olmuştur ama büyük ihtimalle yazım yanlışı sonucu falandır :) Ciddiye almanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  44. Bir çoğunu uyguladın ama sanırım yine de zaman faktörü çok önemli... oldukça basit bloglar bile önümüzde :(( Bloğumu inceler ilk gördüğünüz eksiğimi bana yazarsanız sevinirim... eleştiriler benim için önemli www.bambuagaci.com

    YanıtlaSil
  45. Yazilarinizdan cok faydaliniyorum bunun icin tesekkurler..kadinlar ve bir cok sey hakkinda bilgi almak isteyenleri bloguma davet ediyorum.
    Grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil
  46. Blog Hocam yeni bir blog yazarı olarak sizden çok şey öğreniyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  47. Taviyelerinizi bloglarımda uygulayacagım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  48. İçeriğiniz kopyalandığında google bunu tespit ederek kopyacı siteyi aramalarda geri plana atıyor. Fakat google'da hızlı indexleniyor olmanız gerekir. Benim bildiğim feedburner'ın böyle bir hizmeti de var. İçeriğinizi tıpkı CD gibi yakarak yeniden yazılmasını (kopyalanmasını= engelliyor. Hatta ilk olarak feedburner'ın kuruluş amacı bu olmalı. Ben bir aralar aktifleştirmiştim. Benim de yazılarım kopyalanıyor ama herzaman benim bloğum daha üst sırada çıkıyor.

    YanıtlaSil
  49. Özgün içerik ve tanıtım faaliyetleri gerçekten çok önemli. insanveduygular.blogspot.com

    YanıtlaSil
  50. tesekkğrler arkadaslar emek verdiginizde karsılıgını alırsınız

    YanıtlaSil
  51. Paylaşımınız için teşekkürler.
    Dostlukla ve sevgiyle kalın... :))

    YanıtlaSil
  52. Muhteşem tavsiyeler teşekkürler

    YanıtlaSil
  53. çok güzel bir paylaşım tavsiyelerinize dikkat edeceğim
    www.kpssdersanesi.org

    YanıtlaSil
  54. Bizde 5 arkadaş mini blog sitesi açtık; söylediklerinizi yapmaya çalışıyoruz trafiğimiz yavaş yavaş artmaya başladı teşekkür ederiz sitemiz ise http://shareof.me

    YanıtlaSil
  55. Merhaba hocam yine döktürmüşsünüz :) dediklerinizi harfiylen yaptım bakalım ne olacak

    YanıtlaSil
  56. Merhaba, yazını çok beğendim. Blogunuzu kendim takip etmesem de Google'da indexleriniz sayesinde karşıma çıkıyorsunuz, iyi ki de çıkıyorsunuz. Çünkü aradığım şeyleri bulabiliyorum. Ayrıca tasarımınız çok güzel. kendi blogumda da sizin tasarımınıza benzer bir tasarım var. hemen hemen aynı sadece renk tonları ve birkaç bölgesi değişik. zaten sevdiğim tasarım da budur. sizin sitenizde de bunu görmek hoşuma gitti. bu arada "hakkımda" bölümünde bazı linkler ölmüş, düzeltmeniz güzel olur. özellikle büyük bir heyecanla tıklayıp sayfa açılmayınca insan üzülüyor.

    kendi bloguma da beklerim:
    http://tipvebilim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  57. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık.http://voyagetr.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil
  58. Çok güzel aydınlatıcı bir yazı. Teşekkür ederim.
    http:nazanvural.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  59. blog sitemde istatistiklere baktığımda abd den girişin çok fazla olduğu görünüyor sebebi ne olabilir türkiyeden giriş yok denecek kadar az

    YanıtlaSil
  60. bedava reklam siteleri var bunlar ne kadar sağlıklı sizce

    YanıtlaSil
  61. Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler. Bende yardımcı olmak isterim;

    http://bidunyatekno.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  62. Blogumda kendi siirlerimi paylasiyorum icerigi cesitlendirmek istiyorum sizce neler yapabilirim fikir verebilir misiniz ? nedensizdesevilir.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynısının deneme versiyonunu yapıyorum. Bana da fikir verebilir misiniz?

      www.ornekdenemeler.blogspot.com

      Teşekkürler

      Sil
  63. Teşekkürler çok faydali buldum. Bilgihanemm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  64. faydalı bilgi teşekkurler..
    http://otomodturkiye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  65. benim çok işime yarıyacak bir yazı teşekkürler
    www.teknovanessa.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  66. 1136 olan takipçi sayım bir gecede 1113 'e düştü , açıkçası zaman zaman kayıplar yaşamamayı normal görsem de bu yoğunlukta bir kaybı daha önce yaşamamıştım , işin kötüsü her geçen saniye de düşmeye devam ediyor , ne olduğu konusunda bir fikriniz varsa ve yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  67. böyle blog yararına yazıları okumaktan başım döndü gerçekten ama yorumlarda görüyorum ki hala blog u olanlar çok fazla bu bana çabalama isteği verdi. teşekküürler..
    http://mavikleopatra.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  68. Güzel bir paylaşım. Anahtar kelimelerin sade ve bir yazı için üçden fazla olmamasıda önemlidir bence. http://fitnessbodybiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  69. Çok teşekkür ediyorum umarım işe yararlar. Bende yeni başladım http://heybakhele.blogspot.com.tr/?m=1 herkesi beklerim :))

    YanıtlaSil
  70. Tesekkurler hocam

    teknolojivebilim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam sitenize nasıl ekranı kaplayan reklam koydunuz acaba

      Sil
    2. içeriklerinizde çok güzelmiş bu arada http://ctrlaltdeletem.blogspot.com/ buda benimki

      Sil
    3. Yllix.com dan tam ekran reklam koya bilirsin

      Sil
  71. Faydalı bir yazı olmuş, mutlaka uygulamak lazım. Teşekkürler...
    www.annekalem.com

    YanıtlaSil
  72. Teşekkürler hocam. Bloguma hesaplimoda.blogspot.com bakarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  73. valla taktikler güzel anlaşılır teşşekürler
    http://birturkiyeli.blogspot.com.tr/
    buda yeni blogum eksiğim çok fazla taktik veren olursa her türlü dinlerim :)

    YanıtlaSil
  74. Bu maddeleri elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum, teşekkürler bloghocam.

    YanıtlaSil
  75. Gercekten cok yararli bir yazi olmus.

    benim bloguma da goz atarsaniz sevinirim.

    eskianalog.blogspot.com

    YanıtlaSil
  76. Hocam yazı için teşekkürler. Tavsiyelerinizin bir kısmını blogumda uyguladım. Bakalım ziyaretçi sayısında değişim nasıl olacak. Bu arada blogumu da dün açtım . Görüş ve önerilerinizi alabilirim.
    ahmedyasirorman.blogspot.com

    YanıtlaSil
  77. Merhaba blogumu açalı 1 hafta oldu seo ve sitemap ayarları dahil hepsini yaptım fakat ziyaretçi görünmüyor.
    http://game-gangsta.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  78. Faydalı bir yazı olmuş gerçekten inşallah herkes ben dahil bu adımlara tek tek uymaya çalışırda başarılı olur...

    YanıtlaSil
  79. çok teşekkürler:)
    bloglamaya yeni başladım, bunları dikkate alıcam.
    yinebirgunbizboyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  80. sormak istediğim bir şey var. bloğumu açalı yaklaşık 5 gün oldu ve 4 yazım var.1 ziyaretçi bile gelmedi daha. bu normal bişey mi sizce? yeniyim diye mi? acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet normal. Hiçbir tanıtım çalışması yapmadıysanız, yazılarınızın Google'da görünmeye başlaması ve insanların aramalardan yazılarınıza ulaşması zaman alabilir.

      Sil
  81. Özer özgün içerik girmeye devam et site içi seo hataların varmı diye tekrar gözden geçir.

    YanıtlaSil
  82. Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Yazınızda, bu işten biraz anlayanlar için oldukça yeterli bilgiler var. Benim gibilere de yol gösteriyor.
    Sizden isteğim benim web sitemi inceleyip değerlendirme yapmanız: http://www.gercekdiyetisyenler.com
    Tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  83. Bu blogu kendimi gördüğüm en yüksek seviyeler için kurdum. Marifet olsun, boş zaman dolsun diye değil. Maalesefki ülkemizde genç yetenekler yerine torpilli gençler, zengin gençler gün yüzüne çıkıyor. Patlayıp ün kazanıyor. İdda etmeliyim ki gerçekten zevkli türk tasarımcılar bir elin parmağını belkide geçmiyor. Sosyal medyadan ün kazanıp moda programına jüri yapılıyor. Zengin bir iş adamıyla evlenip kendine marka çıkarıyor hanfendiler.. Peki ya gerçek yetenekler neden su yüzüne çıkamıyor? Moda programı izliyorum herkes birbirinin özel hayatını konuasuyor. Gelin benim blogumda gercek moda ve güzellik hakkında konusalım. Trendler, makyaj, saç, kendimizin evde yapabileceklerini konusup tartışalım. Belkide birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz vardır. Birbirimizi geliştirmeye, güzelleştirmeye sizde benimle var mısınız? Hak eden yetenekler kazansın diyorsanız buyrun bloguma gelin. Kendi alışverişlerimi, yaptığım makyajları, kombinlerimi ise instagram hesabımdan takipçisi olun hergün ne giymişim sizde fikir edinin. Herkesi bekliyorum. <3

    YanıtlaSil
  84. Güzel ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim blogumu izlemeye alırsanız sevinirim... http://hastaliktakip.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  85. faydalı yazınız için teşekkürler https://istanitim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  86. http://sevgihaber.blogspot.com.tr/ teşekkürler yayınlarınız için.

    YanıtlaSil
  87. Yazılarınız çok güzel umarım bana da fayda sağlar http://yemeksagliktir.blogspot.com

    YanıtlaSil
  88. Akıcı bir paylaşım olmuş. Teşekkür ediyoruz.

    YanıtlaSil
  89. Ellerinize sağlık süper bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  90. Ellerinize sağlık süper bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  91. yeni açtım bloğumu inşallah kısa zamanda büyürüm :)
    http://bahsetmemmlazim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  92. Açıklayıcı bir anlatım olmuş, teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  93. Faydalı bilgiler için teşekkürler, misafir blogculuk hakkındaki tavsiyeleri dinlemek ve biraz da sabretmek gerektiğini düşünüyorum. :)
    http://herteldensef.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  94. Hocam kolay gelsin. Yeni bir blog yazarı olarak bu tür yazılardan bir şeyler kapmaya çalışıyoruz. Hürriyet'in bumerang networküne kayıtlı Altın üyeyim. Fakat Hürlist'e ulaşamıyorum. Hürlist artık aktif değil mi acaba?

    YanıtlaSil
  95. Güzel bir yazı... http://blogpatronu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  96. Yazınız için teşekkür ederim. Faydalı olacaktır kesinlikle. Hayatın anlamı, mutluluk, para, başarı gibi konularda yazıyorum. Bakarsanız sevinirim. dairh.blogspot.com

    YanıtlaSil
  97. Sayfanızı her zaman takip ediyorum.Faydalı olacagindan eminim.Benimde bi bi bloğum var.
    https://freebitcash.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.