İnsanlara Blogunuzu Takip Etmeleri İçin Daha Fazla Seçenek Sunun
Blogların normal web sitelerinden en büyük farkı dinamik olmaları. Statik bir web sitesi takip etmek istediğinizde yer imlerinize ekler ve ara sıra ziyaret ederek güncelleme olup olmadığını kontrol edersiniz. Bloglar ise dinamik ve güncel oldukları siteler için, takip etmek için bu yöntem yeterli değildir.
Eğer insanların blogunuzu sürekli takip ederek yazılarınızdan hızlı bir şekilde haberdar olmasını istiyorsanız onlarda blogunuzu yer imlerine eklemek dışında alternatif çözümler sunmalısınız. Bunu yaparken blogunuzu her farklı seviyelerde kullanıcıların takip edebileceğini unutmayın. Ziyaretçilere, blogunuzu takip etmeleri için sunabileceğiniz bazı seçenekler şunlar:
Google Friend Connect
Blogger kullanıcıları arasında en yaygın kullanılan takip yönteminin Google Friend Connect olduğunu söyleyeblirim. Blogger kumanda panelinden ekleyebileceğiniz bu gadgetta yer alan “Bu siteye katılın” butonuna basarak blogunuzu izlemeye alan kullanıcılar, Blogger kumanda panelinden yeni yazılarınızı okuyabilirler. Ancak unutmamak gerekir ki blogunuzu sadece Blogger kullanıcıları takip etmiyor. Blogger hesabı olmayanlar için de alternatif seçenekler sunmalısınız.
RSS Beslemeleri
RSS beslemeleri blogları takip etmek için en pratik ve kolay yöntemdir. Birden fazla blogu aynı ortamdan kolayca takip edebilirsiniz. Blogunuzun RSS beslemelerini aktifleştirmek için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. RSS özellikli internet tarayıcılarına, Google Reader tarzı çevrimiçi RSS okuyucularına ve masaüstü RSS okuyuculara blog adresiniz yazıldığını beslemeleriniz otomatik olarak tanınır. Size düşen ziyaretçilerinizi RSS hakkında bilinçlendirerek blogunuzu takip etmeleri için teşvik etmek.
E-Posta Aboneliği
Neredeyse hre internet kullanıcısının bir e-posta adresi var. Dolayısıyla blogunuzu bir şekilde bulan ve yazılarınızı takip etmek isteyen her düzeyde kullanıcı e-posta ile blogunuzu kolayca takip edebilir. Bunun için FeedBurner kurulumu yaparak e-posta aboneliğini aktifleştirmeli, ardından da blogunuza e-posta aboneliği formu koymalısınız.
Facebook Sayfası
Çeşitli sosyal medya kanallarını kullanarak ta insanları yeni yazılarınızdan haberdar edebilirsiniz. Bunların başında Facebook geliyor. Blogunuza ait bir Facebook hayran sayfası oluşturabilir ve yeni yazılarınızı bu sayfada paylaşabilirsiniz. Tabi Facebook sayfanıza ait beğen kutusunu blogunuza eklemeyi unutmayın.
Twitter Hesabı
Her kullanıcının Facebook hesabı olmadığını düşünerek alternatif sosyal platformlarda da hesap oluşturmalısınız. Bunlardan biri de Twitter. Bloguuza ait bir Twitter hesabı oluşturarak blogunuzdaki güncellemeleri burada duyurabilirsiniz. Ziyaretçilerinize, blogunuza ait bir Twiter hesabı olduğunu göstermek adına blogunuzun çeşitli yerlerine Twitter ikonları ve takip et butonları ekleyebilirsiniz.
Google+ Sayfası
Ne kadar çok platformda yer alırsanız o kadar iyi. Facebook ve Twitter dururken Google+ sayasını ne yapayım diyebilirsiniz. Ancak Google’ın Author Rank uygulamasından sonra Google+ kullanımı arttı ve artmaya da devam edecek. Blogunuza ait bir Google+ sayfası oluşturmanız ve blogunuzdaki yenilikleri bu sayfada paylaşmanız, aktif Google+ kullanıcıları için alternatif bir takip kanalı olacaktır.
Blogunuzu ziyaret ede kişileri sürekli okuyucuya dönüştürmek çok önemli. Bu yüzden insanlara, blogunuzu takip etmeleri için alternatif seçenekler sunmalısınız. Her insanın internet deneyiminin, kullandığı teknolojinin ve şartlarının farklı olduğunu unutmayın.
Yine çok güzel bir yazı Serdar abi :) Hele ki e-posta aboneliği her blogta olmalı bana göre :)
YanıtlaSilGoogle Friend Connect, o kadar iyi bir takip sistemi değil. Sosyal ağ butonları,bileşenleri daha daha kullanışlı bana göre.
YanıtlaSilgüzel ve açıklayıcı post olmuş.facebook u daha yeni ekleyebildim:)her gün birşeyler öğreniyoruz.teşekkürler.
YanıtlaSilYazı için teşekkürler. Yeni bir blog yazarı için yine çok faydalı bir yazı.
YanıtlaSilBunlar mutlaka bilinmesi lazım, mantıki açıdan da çok doğru olması gereken şeyler.
YanıtlaSilEllerine saglik hocam..
YanıtlaSilçok bilgilendirici bir yazı olmus gercekten. bence en mantıklısı e-mail ;)
YanıtlaSilhepsini yardımlarınla yapmıştım:)
YanıtlaSiltekrar teşekkürler...
çok teşekkürler hocam yazınız için çok yararlı olmuş
YanıtlaSilBenim gördüğüm kadarı ile markalaşma yolunda adım atmak isteyen yazarlar dışında diğer blog yazarları bu konulara çok fazla önem göstermiyor. Bir blogta hiç olmazsa en azından bir RSS beslemesi ve E-Posta aboneliği olmalı ve Sosyal ağlarda bir lüks değil gereklilik...
YanıtlaSilhocam yazılarınız için çok teşekkürler çok bilgilendirici.
YanıtlaSilBlogumda tüm takip seçeneklerini sunduğumu fark edince mutlu oldum :) Her zamanki gibi faydalı yazınız için teşekkürler.
YanıtlaSilMerhaba, ben bir türlü bloguma gadget ekleyemedim. Çerezleri, önbelliği, geçmişi de temizledim, yine olmadı. Acaba sorunum ne olabilir ?
YanıtlaSil@düşünce
YanıtlaSilMerhaba, eklemek istediğiniz gadaget ve karşılaştığınız hata hangisi?
Click Box Eklenti yazısını okuduğumda buldum hatamı, teşekkürler ve kusura kalmayın :)
YanıtlaSilhepsi harika, bunları uygulayacağım
YanıtlaSilsaol sayenizde facebook un böyle bir özelliği olduğunu öğrendim :))
YanıtlaSilMaalesef ki ülkede facebook hariç umursanan bir takip yöntemi yok gibi.
YanıtlaSilGoogle Friend Connect eklemek için ne yapmam gerektiğini bile bilmiyordum! teşekkürler çok yardımcı oldunuzzzz:))
YanıtlaSilÇok işime yaradı. Teşekkürler.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilŞirketimizin facebook sayfasına takip et butonu eklemek istiyoruz ama nasıl yapılacağını bulamıyorum. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
YanıtlaSilİzlediğim blogları,sayfam da nasıl gösrtereblirim?Bir türlü çözemedim,açıklar mısınız?
YanıtlaSil@miskokulu
YanıtlaSilYerleşimden Gadget ekle > Blog listesi diyerek ekleyebilirsiniz.
Merhabalar bna bı kısı yardımcı olabılır mııı?? 😭😭 face de begeen butonunu nasıl koyuyorum
YanıtlaSilbir tek rss konusunu anlayamadim henüz. e posta abonesi olmadan rss takibi kismini yani.
YanıtlaSilteşekkürler :)
YanıtlaSilhttps://merveninsandigii.blogspot.com.tr/
Çok teşekkürler bilgiler için :)
YanıtlaSil