İnsanlara Blogunuzu Takip Etmeleri İçin Daha Fazla Seçenek Sunun

Blogların normal web sitelerinden en büyük farkı dinamik olmaları. Statik bir web sitesi takip etmek istediğinizde yer imlerinize ekler ve ara sıra ziyaret ederek güncelleme olup olmadığını kontrol edersiniz. Bloglar ise dinamik ve güncel oldukları siteler için, takip etmek için bu yöntem yeterli değildir.

 

Eğer insanların blogunuzu sürekli takip ederek yazılarınızdan hızlı bir şekilde haberdar olmasını istiyorsanız onlarda blogunuzu yer imlerine eklemek dışında alternatif çözümler sunmalısınız. Bunu yaparken blogunuzu her farklı seviyelerde kullanıcıların takip edebileceğini unutmayın. Ziyaretçilere, blogunuzu takip etmeleri için sunabileceğiniz bazı seçenekler şunlar:

 

Google Friend Connect

 

Google Friend Connect

 

Blogger kullanıcıları arasında en yaygın kullanılan takip yönteminin Google Friend Connect olduğunu söyleyeblirim. Blogger kumanda panelinden ekleyebileceğiniz bu gadgetta yer alan “Bu siteye katılın” butonuna basarak blogunuzu izlemeye alan kullanıcılar, Blogger kumanda panelinden yeni yazılarınızı okuyabilirler. Ancak unutmamak gerekir ki blogunuzu sadece Blogger kullanıcıları takip etmiyor. Blogger hesabı olmayanlar için de alternatif seçenekler sunmalısınız.

 

RSS Beslemeleri

 

rss beslemeleri

 

RSS beslemeleri blogları takip etmek için en pratik ve kolay yöntemdir. Birden fazla blogu aynı ortamdan kolayca takip edebilirsiniz. Blogunuzun RSS beslemelerini aktifleştirmek için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. RSS özellikli internet tarayıcılarına, Google Reader tarzı çevrimiçi RSS okuyucularına ve masaüstü RSS okuyuculara blog adresiniz yazıldığını beslemeleriniz otomatik olarak tanınır. Size düşen ziyaretçilerinizi RSS hakkında bilinçlendirerek blogunuzu takip etmeleri için teşvik etmek.

 

E-Posta Aboneliği

 

e-posta aboneliği

 

Neredeyse hre internet kullanıcısının bir e-posta adresi var. Dolayısıyla blogunuzu bir şekilde bulan ve yazılarınızı takip etmek isteyen her düzeyde kullanıcı e-posta ile blogunuzu kolayca takip edebilir. Bunun için FeedBurner kurulumu yaparak e-posta aboneliğini aktifleştirmeli, ardından da blogunuza e-posta aboneliği formu koymalısınız.

 

Facebook Sayfası

 

Facebook beğen kutusu

 

Çeşitli sosyal medya kanallarını kullanarak ta insanları yeni yazılarınızdan haberdar edebilirsiniz. Bunların başında Facebook geliyor. Blogunuza ait bir Facebook hayran sayfası oluşturabilir ve yeni yazılarınızı bu sayfada paylaşabilirsiniz. Tabi Facebook sayfanıza ait beğen kutusunu blogunuza eklemeyi unutmayın.

 

Twitter Hesabı

 

Twitter takip et butonu

 

Her kullanıcının Facebook hesabı olmadığını düşünerek alternatif sosyal platformlarda da hesap oluşturmalısınız. Bunlardan biri de Twitter. Bloguuza ait bir Twitter hesabı oluşturarak blogunuzdaki güncellemeleri burada duyurabilirsiniz. Ziyaretçilerinize, blogunuza ait bir Twiter hesabı olduğunu göstermek adına blogunuzun çeşitli yerlerine Twitter ikonları ve takip et butonları ekleyebilirsiniz.

 

Google+ Sayfası

 

Google+ Sayfası

Ne kadar çok platformda yer alırsanız o kadar iyi. Facebook ve Twitter dururken Google+ sayasını ne yapayım diyebilirsiniz. Ancak Google’ın Author Rank uygulamasından sonra Google+ kullanımı arttı ve artmaya da devam edecek. Blogunuza ait bir Google+ sayfası oluşturmanız ve blogunuzdaki yenilikleri bu sayfada paylaşmanız, aktif Google+ kullanıcıları için alternatif bir takip kanalı olacaktır.

 

Blogunuzu ziyaret ede kişileri sürekli okuyucuya dönüştürmek çok önemli. Bu yüzden insanlara, blogunuzu takip etmeleri için alternatif seçenekler sunmalısınız. Her insanın internet deneyiminin, kullandığı teknolojinin ve şartlarının farklı olduğunu unutmayın.

28 yorum:

  1. Yine çok güzel bir yazı Serdar abi :) Hele ki e-posta aboneliği her blogta olmalı bana göre :)

    YanıtlaSil
  2. Google Friend Connect, o kadar iyi bir takip sistemi değil. Sosyal ağ butonları,bileşenleri daha daha kullanışlı bana göre.

    YanıtlaSil
  3. güzel ve açıklayıcı post olmuş.facebook u daha yeni ekleyebildim:)her gün birşeyler öğreniyoruz.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yazı için teşekkürler. Yeni bir blog yazarı için yine çok faydalı bir yazı.

    YanıtlaSil
  5. Bunlar mutlaka bilinmesi lazım, mantıki açıdan da çok doğru olması gereken şeyler.

    YanıtlaSil
  6. çok bilgilendirici bir yazı olmus gercekten. bence en mantıklısı e-mail ;)

    YanıtlaSil
  7. hepsini yardımlarınla yapmıştım:)
    tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkürler hocam yazınız için çok yararlı olmuş

    YanıtlaSil
  9. Benim gördüğüm kadarı ile markalaşma yolunda adım atmak isteyen yazarlar dışında diğer blog yazarları bu konulara çok fazla önem göstermiyor. Bir blogta hiç olmazsa en azından bir RSS beslemesi ve E-Posta aboneliği olmalı ve Sosyal ağlarda bir lüks değil gereklilik...

    YanıtlaSil
  10. hocam yazılarınız için çok teşekkürler çok bilgilendirici.

    YanıtlaSil
  11. Blogumda tüm takip seçeneklerini sunduğumu fark edince mutlu oldum :) Her zamanki gibi faydalı yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, ben bir türlü bloguma gadget ekleyemedim. Çerezleri, önbelliği, geçmişi de temizledim, yine olmadı. Acaba sorunum ne olabilir ?

    YanıtlaSil
  13. @düşünce
    Merhaba, eklemek istediğiniz gadaget ve karşılaştığınız hata hangisi?

    YanıtlaSil
  14. Click Box Eklenti yazısını okuduğumda buldum hatamı, teşekkürler ve kusura kalmayın :)

    YanıtlaSil
  15. hepsi harika, bunları uygulayacağım

    YanıtlaSil
  16. saol sayenizde facebook un böyle bir özelliği olduğunu öğrendim :))

    YanıtlaSil
  17. Maalesef ki ülkede facebook hariç umursanan bir takip yöntemi yok gibi.

    YanıtlaSil
  18. Google Friend Connect eklemek için ne yapmam gerektiğini bile bilmiyordum! teşekkürler çok yardımcı oldunuzzzz:))

    YanıtlaSil
  19. Çok işime yaradı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Şirketimizin facebook sayfasına takip et butonu eklemek istiyoruz ama nasıl yapılacağını bulamıyorum. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  21. İzlediğim blogları,sayfam da nasıl gösrtereblirim?Bir türlü çözemedim,açıklar mısınız?

    YanıtlaSil
  22. @miskokulu
    Yerleşimden Gadget ekle > Blog listesi diyerek ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar bna bı kısı yardımcı olabılır mııı?? 😭😭 face de begeen butonunu nasıl koyuyorum

    YanıtlaSil
  24. bir tek rss konusunu anlayamadim henüz. e posta abonesi olmadan rss takibi kismini yani.

    YanıtlaSil
  25. teşekkürler :)
    https://merveninsandigii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkürler bilgiler için :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.