Hedef Kelimede Üst Sıralarda Çıkmak İçin Yapılması Gerekenler
Yazmaya pek vakit ayıramadığın şu dönemde iletişim formundan gelen sorular arasından en çok sorulanlara blog yazısı yazarak cevap vermeyi uygun buluyorum. Böylece hem pek çok kişiye yardımcı olmuş, hem de blogu bir nebze güncel tutmuş olacağım.
Sık gelen mesajlardan biri de belli bir kelimeye ait aramada nasıl üst sıralara çıkılacağı ile ilgili. Gelen tepkilerden anladığım kadarıyla blog yazarlığı ve blog geliştirme ilgili pek çok aramada BH üst sıralarda çıkıyor. Bunu nasıl başardığım, neler yaptığımla ilgili çok mesaj aldım.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben SEO veya benzer başka bir konuda uzman olmadığını daha önce de söylediğim gibi tekrar söylemek isterim. Dolayısıyla bu yazıda hedef kelimede üst sıralarla ilgili kesin yargılar yerine deneyim ve gözlemlerimi okuyacaksınız.
Anlaştıysak buyrun hedef kelimeye ait arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak için yapılması gereken 10 şey:
1. Yazı Başlığında Hedef Kelimeyi Kullanın
Yapmanız gereken ilk şey hedef kelimenizi yazı başlığında kullanmanız olmalı. Başlığınızı ilgi çekici yazmak sosyal medya ziyaretçileri veya direkt ziyaretçiler tarafından yazınızın daha fazla okunmasını sağlayabilir ama Google trafiği için yazı başlığında anahtar kelime kullanmak çok önemlidir. İdeal bir yazı başlığı hem hedef kelimeyi içermeli, hem de ziyaretçinin dikkatini çekmelidir.
2. Yazı URL’sinde Hedef Kelimeyi Kullanın
Başlıkta kullandığınız anahtar kelime büyük ihtimalle yazının URL ‘sinde de yer alır ama uzun başıklar veya türkçe karakter kullanımı gibi nedenlerle hedef kelimenin yer almadığı URL’leri de Blogger yazı editörünün sağ tarfından “kalıcı bağlantı” kısmından düzenleyebilrsiniz.
3. Yazının İlk Ve Son 100 Kelimesinde Hedef Kelime Geçsin
Yazının giriş ve kapanış paragrafında hedef kelime kuıllanmanın faydalarını Blogger’da gördüğüm için size de önermek istedim. Fakat burada bahsettiğimiz şey keyword stuffing yapmak yani yazıyı anahtar keilmelerle doldurmak değil elbette. Aşağıdaki maddelerde belirteceğim anahtar kelime yoğunluğu kuralına dikkat ederek yazınızın ilk ve son 50-100 kelimelik paragraflarına hedef kelimenizin geçtiği mantıklı ve anlamlı cümleler yazın.
4. Hedef Kelimeyi Yazı İçerisinde Kalın, İtalik Ve Altı Çizili Olarak Kullanın
Site üzerinde yapılan optimizasyon işlemlerinde sürekli önerilen bir konudur anahtar kelimeyi bold, italik ve underline gibi biçimlendirmelerle kullanmak. “Faydasını gördün mü?” derseniz ben bu kurala dikkat etmeden yazarım yazılarımı. Dikkat ederek yazsaydım yazılarımın Google sıralamalşarındaki performansı daha iyi olur muydu bilmiyorum ama denemekle bişey kaybetmezsiniz. Şu bilinen bir gerçek ki Google örümcekleri bold, underline, italic gibi komutları tanıma yetisine sahipler.
5. H1, H2 Ve H3 Taglerinde Hedef Kelime Yer Alsın
H1 etiketi Bblogda sadece 1 kez kullanılmalı ve bu genellike blog başlığı olduğu için hedef kelimenizin H1 etiketinde kullanılması pek mümkün olmayabilir. Fakat yazınızı ara başlıklarla bölebilir, bu ara başlıklara H2 ve H3 etiketlerini koyabilir, içerilerinde de hedef kelimenizi kullanabilirsiniz.
6. Görsellerin Alt Taginde Hedef Kelimeyi Kullanın
Blog yazılarında görsel kullanmaın faydaları ilgili bugüne kadar pek çok içerik yayınladım Blog Hocam’da. Bu faydalardan biri de yazının arama motoru sıralamasının yükselmesinde olumlu bir etkisi olması. Unutmayın Google örümcekleri resimleri tanımayaz. Resimlerin neyle ilgili olduğunu anlamak alt ve title etiketlerinden yardım alırlar. Dolayısıyla yazıya eklediğiniz görsellerin isimlerinde, alt ve title taglerinde mutlaka hedef kelimenizi kullanın.
7. Yazı İçeriği En Az 1000 Kelime Olsun
Hem Google dökümanlarında, hem de SEO sektöründeki kanaat önderlerinin makalelerinde Google’ın uzun, faydalı ve detaylı içerikleri sevdiğini, bu içeriklere değer verdiğini okumuşsunuzdur. Arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını istediğiniz yazılarınızı en az 1000 kelimeden luşturmanızı öneririm. Fakat uzun bir yazı yazacağım diye okuyucuları sıkmamak adınsa görsellerden, ara başlıklardan, madde imlerinden ve biçimlendirmelerden mutlaka faydalanmanızı öneririm.
8. Meta Description Taginde Hedef Kelimeyi Kullanın
Blogger’da blogun genel bir description yani açıklama etiketi olmakla beraber her yazıya ayrı açıklama yazmanız da mümkündür. Bunu Blogger yazı editöründe “arama açıklaması” kısmından yapabilirsiniz. Yazınızı bitirdikten sonra arama açıklaması kısmına hedef kelimöenizin de yer aldığı, yazıyla ilgili bir açıklama yazmadan yayınlamayın.
9. Hedef Kelimenin Yazı İçindeki Yoğunluğu %2-3 Olsun
Bu kesin bir kural değil, sadece Google’dan ceza almamak için önlemdir. Şöyle ki sadece Google’da üst sıralarda çıkmak için anahtar kelimelerle doldurulmuş, esasında içeriği çok zayıf yazılar için Google’ın geliştirdiği bazı algoritmalar var. Bu algoritmaya takılan siteler Google terafından cezalandırılarak arama sonuçlarından tamamen kaldırılıyor. Bu riske girmemek için hedef kelime yoğunluğunu %2-3 civarında tutmanızı öneririm. Örneğin 1000 kelimeden oluşan bir yazıda hedef kelimenizi 20-30 kez kullanabilirsiniz.
10. Hedef Kelime Üzerinden Link Kazanın
Yazınıdaki hedef kelimenin “Serdar” olduğunu düşünelim. İçinde Serdar kelimesi geçen eki bir yazınızı bulup bu kelimeye bağlantı vererek yeni yazınıza yönlendirin. Buna dahili linkleme denir. Aynı şeyi harici linkleme olarak da yapın. Başka bir sitede Serdar kelimesine tıklandığında sizin yazınıza bağlantı olması Google açısından önemli bir referanstır ve “Serdar” şeklinde aramalarda size büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle yönlendiren site itibarlı ve kaliteli bir siteyse.
Son Sözler
Eminim sizin de arama sonuçlarında üst sıralarda çıkan pek çok yazınız vardır. Bunları bir kez daha inceleyip listelediklerim dışında ne gibi özellikler barındırdığını yorum bölümünden yazarsanız blog dünyasına bir katkı da siz yapmış olursunuz. Yorumlarınızı bekliyorum…
Abi yine güzel bir yazı hazırlamışsın gönülden teşekkür ederim
YanıtlaSilMaşallah gayet bir seo nun elinden çıkmış gibi Özgün ve emek kokan bir yazı.
YanıtlaSilYazınızın "son olarak" kısmına cevaben ben birşey söyleyeceğim. 130 küsür Yazım var ve ben özellikle de "trans kadın" taginde hep ilk sayfada çıkıyorum, hiç şaşmadı şükür ki. Ve bu 130 yazının neredeyse hepsinde de trans kadın tagini kullandım anahtar kelimeler Bölümüne. Yazıların anahtar kelimelerinde neyi sık kullanırsak o da sıralamamızı etkiliyor bence
Çok güzel bir yazı tebrik ederim. Elinize sağlık. Şu konuya kesinlikle katılıyorum; Yazı başlığında hedef kelimeyi kullandığım bütün yazılarım çok yüksek görüntülenmelere sahipler. Tekrar teşekkürler
YanıtlaSilAdım adım uygulanacak bir yazı. Teşekkürler.
YanıtlaSilŞunu eklemek istiyorum;
2. madde olan "Yazı URL'sinde Anahtar Kelime Kullanın" konusunda bende bloğuma girip baktım. Ancak sağ panelde Kalıcı Bağlantı" kısmı otomatik oluşturuluyor. Özel oluştur kısmı çıkmadı. Sizlerde de aynı mı?
Yazıyı taslağa dönüştür kısmına tıklayınca özel veya otomatik bağlantı seçeneği çıkıyor. Oradan özel kısmını seçerseniz istediğiniz gibi yapılandırabiliyorsunuz.
Sil@Antalya'da Yaşamak
YanıtlaSilYayınlanmış yazılarınız kalıcı bağlantısı değiştirilemez. Yeni bir yazı yazdığınız özel kalıcı bağlantıyı belirleyebiliyor olmanız gerekir.
Tamam o zaman. Bundan sonra ki yazılarda yayınlamadan önce belirleyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SEO'cular cevap versin şimdi herşey seo ile olmuyor demeki :) harikasınız hocam yine çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler Ayrıca 7. Yazı İçeriği En Az 1000 Kelime Olsun demişsiniz ve buna katılıyorum son zamanlarda makale satanlar bunu iyi okusun 100 Kelime makale ne demek yav sonra efendim ziyaretçiler sitemde uzun süre kalmıyor diye yaygara yapıyorlar tabi kalmazlar 100 en fazla okuyan kişinin 1 dakikasını alır ve kaldı ki 100 kelime makale ne kadar bir fayda sağlayabilir ki ziyaretçiye sadece giriş bölümü 100 kelim olur
YanıtlaSilMesaj alınmıştır :) Başarılı bir yazı olmuş Serdar Hocam. Yalnız 2. ve 6. madde ile ilgili sorularım olacaktı. Her yayın için kalıcı bağlantı oluşturmalı mıyız? Ayrıca 6. madde de alt tagların öneminden bahsetmişsiniz. Çoğu blog yazarı blog yayınlarındaki resimlerini yayın kısmından upload ederek yüklüyor. Fakat imgur gibi farklı kaynaklara upload edildiği taktirde google görsellerde gözükme olasılığı düşer mi?
YanıtlaSiladmin bey teşekkürle paylaşım için
YanıtlaSilDikkat etmem gereken bir iki nokta oldu. 1000 kelime, el emeği üreten bizler için biraz zor hatta sıkıcı bile oluyor :)))
YanıtlaSilÇok teşekkürler bilgilendirme için.
@1 Delinin günlükleri
YanıtlaSilHer yazının kalıcı bağlantısı zaten vardır. Kalıcı bağlantı dediğimiz şey yazıyı açtığınızda adres satırında yazan linktir. Bu linkte hedef kelimenin geçmesi sizin için iyi olacaktır.
@ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı
Haklısınız sizin türde bloglar için 1000 kelimelik içerikler yazmak zor ama yaptığınız işi olabildiğince detaylı anlatmaya çalışın, bu yeterli olacaktır. Sonuçta rakipleriniz de aynı 1000 kelimelik bir içerik üretemeyecekler.
teşekkürler Serdar Kara.
YanıtlaSil*Bu 1000 kelime çook sıkıcı bir durum. 2 sayfa eder yaa :)
*H1 H2 H3 konusunu anlamadım ama blogunuzda vardır mutlaka bilgiler bakiyim bi.
*Kişisel bloglar için biraz seo zor galiba di mi
@Kreatif Baskan
YanıtlaSilBen yazarken keyif alıyorum. Örneğin bu yazı yanlış hatırlamıyorsam 700-800 civarı kelimeden oluşuyordu.
H1, H2, H3 konusuyla ilgili şöyle bir yazı yazmıştım http://bloghocam.blogspot.com/2014/04/blogger-baslk-etiketleri.html
SEO zaten pazarlamayla ilgili bir durum. Sattığınız bir ürünü veya hizmeti arayan kullanıcıya rakiplerden önce gözükmek için yapılan bir çalışma. Kişisel blogların SEO'ya kafa yormasına çok da gerek yok açıkçası.
@Serdar Kara , cevap için çoook teşekkür ederim.
YanıtlaSilYok yazmak çok keyifli elbette. Benim kişisel blogum var : http://kreatifbaskan.blogspot.com.tr olarak,
yani bana kalsa ben döktüreceğim de insanları da düşünüyorum. bir sürü blog takip ediyorlar biraz daha kısaltayım diyorum bazen:)
Sizin gibi bloglar ,yani spesifik bir konu üzerine olan blogları okurken o sıkılma olayı olmuyo tabi.Zaten gelen kişi aradığı konuya cevap bulmak daha fazla bilgi almak için geliyor.
Aman doğru yaa kişisel blog olarak çok ta kafa yormamak lazım yoksa blogun samimiyeti gider ;)
Ben hiç organik tık almıyordum. SEO ya da hiç takımıyordum.
Google ve Yandex sonunda bazı anahtar kelimelerde beni de listeye almışlar :) O kadar sevindim ki dicem ama çok ta sevinmedim :)
Uzun olacak yazım şimdi ama niye sevinmediğimi anlatayım.
Kullanıcı arama motoruna sormuş "sasalı hayvanat bahçesi giriş ücreti"diye ben de bir yazımda "sasalı hayvanat bahçesinden kaçan ayıları takipteyiz" diye eleştirel bir yazı yazmıştım. Yazık gelen kişi ne umdu ne buldu. E böyle de zaman kaybı olmuş oluyorum. Belki de gelen yazıyı okudu ve tebessüm etti ya da başka bişi etti. Başka bişi etmiş olma ihtimali daha yüksek bilmiyorum ama aradığı sorunun yanıtını bulamadı elbette hehehe:)
Ama yine de Google her zaman benim aşkım olarak kalacaktır beni listelese de listelemese de ;)
Tekrar teşekkürler zaman ayırmışsınız...ve bu kadar uzun yazdığım için de özür diliyorum ama kısa ifade edemiyorum :) İyi günler
@Kreatif Baskan
YanıtlaSilHaklısınız kişisel mevzularda uzun yazılar okuyucuyu sıkabilir. Bunu da ara başlıklarla, görsel öğelerle,bold italik underline gibi biçimlendirmelerle gözden geçirilebilir ve kolay okunabilir hale getirebilirsiniz. Sanırım en önemlisi anlatım dili ve tonu..
Organik trafik konusunda bahsettiğiniz kötü durumla ilgili ben de birkaç yazı yazmıştım. Bloguma trafik gönderen saçma sapan kelimeleri paylaşmış ve böyle geleceğine hiç gelmesin demiştim.
http://bloghocam.blogspot.com/2012/09/google-ve-arama-sorgular.html
http://bloghocam.blogspot.com/2013/01/google-ve-arama-sorgular-vol-2.html
http://bloghocam.blogspot.com/2013/12/google-ve-arama-sorgular-vol-3.html
@Serdar Kara;
YanıtlaSilLinklerinize baktım ve gülmekten çatladım :D Koptum hocam heheh :D
Harikasınız iyi ki paylaşmışsın bunları ben ara ara girer bakarım ki bunlara .
Çok ama çok teşekkürler o kadar iyi geldi ki bu yazılar :D
Elinize sağlık ..
İyi günler dilerim.
en az 1000 kelime konusunda hocam doğru söylüyor.Bazı arkadaşlar sıkıcı olur demişler evet sıkıcı olabileceği bir gerçek ama unutmamak gerekir ki şu anda yorum yazan hepimiz hocamızın uzun yazısını okumuş bulunuyoruz.Bu durum tamamen insanın kendisiyle ilgili eğer birileri sizin bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacı varsa
YanıtlaSilyazınızı sonuna kadar okumaktadır.Bence en önemlisi yazının başlığı daha sonra giriş paragrafı ardından bir kaç resim ve etkili bir sonuç. http://mutluendam.blogspot.com/
Hocam "Ben SEO uzmanı değilim" dediniz,ardından SEO'nun kitabını yazdınız. Tevazuya gerek yok :)
YanıtlaSilserdar hocam yazılarınızı heyecanla okuyorum ve bloğunuzu her zaman takip ediyorum yeni konu var mı diye. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum bazı arkadaşlar 1000 kelimeyen takılmışlar ama makale uzunluğu gerçekten önemli. en basitinden kısa bir makale yazdınız diyelim. Gelen ziyaretçi onu saniyeler içinde bütün yazıyı okuyup siteyi terk ederse bir anlamı olmaz. Çünkü ziyaretçilerin sitede kalması sıralamayı etkileyen en önemli konulardan birisi. Bu kısa makale olayını sayısız kez denedim fakat yazdığım yazılar googleda sıralamaya girmedi bile. Ayrıca Sizden seo hakkında daha fazla yazı yazmanızı isteyenler bloğu takip etsinler ve okuduklarını uygulasınlar çünkü yazılarınızın herbiri seo yöntemi. En basitinden daha önce paylaştığınız benzer yazılar eklentisi bile ziyaretçiyi sitede daha fazla tutma ve bloğu gezmeye yönlemdirmedir buda googleın gözünde +1 anlamına gelir. Teşekkür ediyor ve yazılarınızın devamını bekliyorum.
YanıtlaSil@Serdar Kara, yayınlanmış yazıları taslağa döndürerek linkini düzenleyebilir, tekrar yayınlayabiliriz.
YanıtlaSil@Serdar Kara, bende aylardın bloghocam da sizin haberiniz olmadan kendimce dersler alıyorum. Şu anda bloğum 70Bin görüntülenme de ve az önce adsense de vermiş olduğum reklam başvurum onaylandı. Blog hakkında hiçbirşey bilmezken sizin sayesinde nereden nerelere kadar gelmiş oldum. Öncelikle @Serdar Kara, abime çok teşekkür ediyorum. Abi diyeceğim size umarım bir sakıncası olmaz. Şimdi buraya bu yazıyı gönderme sebebine gelelim. Ben aylar öncesinden başka bir siteden bir yorum kutusu değiştirme kodunu almıştım. Ancak şimdi sizdeki güzel yorum kutularını görünce (özellikle google+ yorum kutusu) bunu blog siteme eklemek istiyorum ancak eskiden eklediğim yorum kutusu bunu engelliyor ancak ben bunu kaldıramıyorum. Rica etsem bana yardımcı olur musun bu kutuyu nasıl kaldırıcağım hakkında. Sitem: http://blogkuzusu.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil@Blog Kuzusu, hocam blogunuza slogan olarak Anasının Kuzusu kullanılabilir eğer ki komedi tarzı kişiliğiniz var ise.
YanıtlaSil@Adsız, kardeş bana slogan lazım değil. İlgin için teşekkürler. Ancak bir önceki yazımı okuyup yardımcı olabilecek olan varsa benimle iletişime geçebilir.
YanıtlaSilBlogkuzusu kardesim sorunun halloldumu bilmiyorum ama hala yardima ihtiyacin varsa
SilYardim edebilirim
@Serdar Kara bu yazınız çok güzel olmuş elinize saglık ama biraz sıkıcı.
YanıtlaSilbloguma beklerim: www.teknodr.blogspot.com
teşekürler hocam günümüzde google olmazsa olmazlardandır.
YanıtlaSilgüzel yazı teşekürler
YanıtlaSilHocam yine harika bir yazı çıkartmışsınız elinize sağlık. Size bir şey soracaktım, daha önceki temamı kullanırken yazı başlığım blog isminden önce yer alıyordu aramalarda. Bunu sizin blogdan öğrenip yapmıştım. Blogun temasını değiştirdim dün ve şimdi o özellik kaybolmuş blog ismi başlığımdan önce çıkıyor google'da. Bunu nasıl yapıyorduk? Şimdiden teşekkür ederim...
YanıtlaSil@In Trust We Eat
YanıtlaSilŞuraya bakabilirsiniz:
http://bloghocam.blogspot.com/2011/07/arama-sonuclarnda-yaz-baslklar-blog.html
Bilgiler icin tesekkürler, elinize saglik. Her birini uygulayacagim. Ancak şöyle bir sorum olacak. Ben seo uyumlu makaleler yaziyorum ve bu yazdiklarim cesitli sayfalarda kullaniliyor. Daha sonra yazdigim yazidaki bir anahtar kelimeyi arattigimda yazim ilk sayfada cikiyor. Hatta ilk sirada ciktigi bile oldu. Ama kendi blogum henuz aramalarda bile cikmiyor. Yine seo uygulamaya calisiyorum ama kisisel blog olunca yani tamamen bir ürünü tanitmaya yönelik olmayinca anahtar kelime belirlemek de zor oluyor. Bu konuda önerileniz nelerdir?
YanıtlaSilhttp://www.nettebilgi.com/2015/04/aloe-vera-nedir.html google aramada yazı içeriği görünmüyor yerine anahtar kelimeler görünüyor yada anasayfadaki linkler nasıl düzeltebilirim
YanıtlaSilHocam merhaba, öncelikle bilgiler için teşekkurler ama seo uyumlu makalede kelimeye ne kadar dikkat etmemiz gereklidir spama düşme sayısı ne kadardır.
YanıtlaSilHedef Kelime Üzerinden Link Kazanın maddesini biraz daha açarmısınız
YanıtlaSilHocam benim sitem hedeflediğim kelimelerde arama sonuçlarında çıkıyordu. Daha sonra ben sitemdeki bazı kelimeleri biraz abartılı italik hale getirdim sanırım. Çünkü sitem hiçbir kelimede arama yaptığımda çıkmıyor. sadece site adresim ve site:siteadresim.com olarak arattığımda çıkıyor. Bu sorun kalıcımıdır veya geçiciyse ne kadar sürede düzelir hocam?
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı. Elinize sağlık. Fakat benim bu konuda bir sorum olacak. Blogumun adını değiştirmeden önce bazı kelimelerde ilk sırada çıkıyordum. Bazen de 3. sırada bazen 5. sırada görülüyordum. Yaklaşık 1 ay önce blogumun adını değiştirdim fakat şimdi bırakın ilk sıralarda çıkmayı ilk sayfada bile çıkmıyorum. 3. sayfada dahi görünmüyorum. Blogumun adını içerikle uyumlu olması amacıyla değiştirmiştim. Bunu yapmakla hata mı ettim acaba. Eski adını yeniden mi kullanmalıyım. Yardımcı olur musunuz?
YanıtlaSilBlogum: habercibloguu.blogspot.com
Yeni başlıyanlar için çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilwww.atasoyhk.com
tebrik ediyorum. çok faydalı bir makale olmuş. yeni makaleler de görmek isteriz. başarılarınızın devamı dileğiyle.
YanıtlaSilYararlı bir yazı olmuş. Seo uyumlu makale ve seo uyumlu yazı paylaşımı konusunda iyi bir bakış açısı. Uygulanması zor maddeler olsa da emek harcayarak bir yerlere gelinebilir. Ben de kendi sitemde burda yazanların en azından yüzde seksenini uygulamaya çalıyorum. Yazı da bahsi geçen özellikler ve maddeler gerçekten yararlı ki bir kısmının bile uygulanmasının faydası google gibi arama motorlarında yükselmek için yeterli olabiliyor. Her yazı ve makalenin bu maddeler ışığında yazılması gerçekten faydalı olacaktır. Ancak dediğim gibi uygulanması zor olan maddeler de var. Örneğin zaten diğer yorumlarda da geçen bin kelimelik makaleler yazmak gerçekten zor olabilir. Ama bu aslında en önemli madde çünkü google gibi arama motorları artık algoritmalarinda içeriğe ve içeriğin özgünlüğüne büyük önem veriyor. Çünkü kaliteli içerikleri kullanıcılara sunmak gibi bir amacları var. Bu da yazılarınızın ve makalelerinizin bin kelimeyi geçmesi ve özgün olması durumunda sizi google nezdinle iyi bir yere getirecektir.
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı olmuş. Yazarın eline sağlık.
Benim gibi yeni başlıyanlar için çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://romanvedizi.blogspot.com/
teşekkürler. https://emlak-sitem.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilteşekkirler güzel yazı olmuş
YanıtlaSilBlog sayfamı düzenleyebilirmisiniz
YanıtlaSilaktutkucenter.blogspot.com sayfamı google arama varlığını artırmak istiyorum.yardımcı olabilirmisiniz
YanıtlaSilBaşka güzel bir yazı... Teşekkürler. www.mehmetergenoglu.com
YanıtlaSil- Kullanmış olduğunuz H2, H3, H4 taglarının (yazı yazarken yazı editöründeki yukarıda solda paragraf ve başlık olarak seçimleriniz kısmında, başlıkların büyüklük derecesini gösterir, tag sayıları) içerisinde de Etiket kelimenizi geçirin.
YanıtlaSil- Google aramalarında; etiket kelimesinin ön ve arka kelimelerinin, hangi kelimeler ile eşleştiği konusu da önemlidir. Bundan dolayı, trafiği fazla olan kelimeleri eşleştirererk cümlenizi okuyucuya hissettirmeden kurun ve en az 2 kez paragrafta kullanın.
- Page rank yüksek sitelerden back link almak yazınızın sıralamasını çok değiştirir. Mümkünse, ücreti karşılığında da olsa, bloghocam.blogspot.com gibi sitelerden tanıtım yazısı içerisinde backlink alın. Bu en iyi ve en kalıcı yöntemdir, kelimenin tanınması için.
- Eğer kelime sizin için çok önemli ise, Youtube da bir görsel slayt video oluşturun. Bu videoda anahtar kelimenizi kullanın. Açıklamalar kısmında da kullanın ve sitenizin de yazı ile ilgili url sini de yazın. Bu youtube video linkini de yazınız içerisinde referans olarak verin, buradan seyredebilirsiniz diye.
- Her ne kadar % 2 - 3 oranı anahtar kelimede kabul edilen değer ise de, yazınız özgün ve faydalı bir yazı ise kelime yoğunluğunu %5 hatta hatta % 10 lara kadar da taşıyabilirsiniz.
- Anahtar kelimeniz, url diziliminde başa yakın olsun. Fotoğrafları etiketliyorken de, etiket kelimesini en başta olacak şekilde yazın.
- Site açılış hızınız, anahtar kelimenizi de etkiler. Kullanmış olduğunuz resimi, optimize edin. Yani kullanacağınız yerdeki tam boyutları ile ölçeklendirin. Resimi bloğunuzda kullanacağınız alan 720x540 ise, resim de aynı ölçülerde olsun.Resim açıklamalarını tam olarak doldurun, resminizi atmadan önce bilgisayarda anahtar kelimenizi kullanarak isimlendirin, ve http://www.jpegmini.com/ ve benzeri resim proğramlarını kullanarak küçültüp boyutunu düşürün. Boyutunu düşürdüğünüz resimi içeriye atın. Her ne kadar wordpress te wp-smush it gibi resim küçültücü proğramlar var ise de, en sağlıklı yöntem budur.
- Mobil uyumlu responsive temalar kullanmaya gayret edin. Temanızı mobil uyumlu yeni temalara adapte ettiğinizde, şimdikinin en az 2 katı fazla trafik almaya başlarsınız organik doğal yollardan.
- Etiket kelimesinde yazdığınız yazı tamamı ile özgün ve okuyucuya faydalı bir yazı olmalı ki, okuyan kimse, evet işte aradığım tam olarak buydu diyebilmeli. Yazıyı Google için değil ama Google ın istediklerini gözeterek, tamamı ile okuyanlara faydalı olmak için yazın.
- Serdar Bey'in de yukarıda yazdığı gibi, etiket kelimeyi anlamsız şekilde, okuyanı sıcak şekilde defalarca kullanmak şeklinde değil, anlam bütünlüğünü bozmadan, okuyucuya hissettirmeden bir çok defa kullanabilirsiniz.
- Ve son olarak; Yazarken keyif alın, kısa vadeli değil uzun hedefli çalışın. İnsanlara faydalı bilgiler veren, bildiklerini samimiyet ile paylaşan yazılar yazın. En güzel örnek olarak http://bloghocam.blogspot.com/ verebiliriz. Serdar Bey; insanlara faydalı olmak için, dünyadaki en önemli şey olan ''Bilgiyi ve bildiklerini'' samimi bir biçimde paylaştığı için bu blog sayfası bu kadar çok hit alıyor İnanın Google amca verdiğiniz emeğin karşılığını fazlası ile size geri döndürecektir.
Saygı ve Sevgilerimle,
Bora Tuney
http://starrehber.com/
Çok faydalı olmuş tavsiyelerinize uymaya çalışacağım sonucu merak ediyorum 😊
YanıtlaSilGüzel faydalı bi yazı olmuş.. tşkler
YanıtlaSilMeraba,
YanıtlaSilArama açıklaması yazmak dezavantajlı bir durum. Bunu blogda denedim.
Buraya açıklama yazmayınca içeriğin tamamı aranabilir içerik oluyor.
Açıklama yazınca sadece arama açıklaması kısmı tanınıyor içerik tanınmıyor.
Arama açıklaması kısmı içeriğin önünde perdeleme yapıyor.
İçeriğin aramalarda çıkmasını engelliyor.
Bu nedenle yazılardaki arama açıklamalarını sildim.
Teşekkürler.