Blog Hocam’a Hoşgeldiniz…


Merhaba, öncelikle “Blog Hocam”a hoşgeldiniz. İlk yazımda kendimden ve “Blog Hocam”dan bahsetmek istiyorum.

Bu blogu yazmamdaki amaç; geçmişte edindiğim blogculuk tecrübelerimi acemi blogcularla paylaşmak ve onlara yardımcı olmak. Blog Hocam; blog oluşturmak isteyen ancak bloglar hakkında bilgi sahibi olmayan, blogunu yeni açan ve geliştirmek isteyen, blogundan para kazanmak isteyen kişişlere rehber olacaktır. Eğer sizde bu kişilerden biriyseniz bu blogu takip etmenizi tavsiye ederim. Burada sağdan soldan kopyalanmş yazılar değil, yaşanmış tecrübelerin en basit şekilde anlatıldığı yazılar okuyacaksınız. Şimdi biraz kendimden bahsetme zamanı…

Blog Hocam'a Hoşgeldiniz

Ben Kimim?

1984 İstanbul doğumluyum. İstanbul Maltepe’de doğup büyüsem de şartlar beni İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna attı. 2009 yılından beri Beylikdüzü’nde yaşıyorum. Metalurji Ve Malzeme Mühendisiyim. Yapı sektöründe faaliyet gösteren şirketimde kurumsal firmalara mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri veriyorum. Balık tutmak, bisiklete binmek, yüzmek gibi hobilerim olsa da son yıllarda vakit ayırabildiğim tek hobim kitap okumak ne yazık ki. Tabi bir de blog yazmak var…

Ben ve blog hakkında daha fazla bilgi almak için hakkımda sayfasını okuyabilirsiniz.




Blog Hayatım

Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra MBA için gittiğim Avustralya’da tanıştım bloglarla. Dürüst olmam gerekirse yurttaki farklı milletlerden arkadaşların bilgisayar başında saatlerce ne yaptığını merak etmesem bir süre daha blogların varlığından bihaber olabilirdim sanırım :)

Orada tanışıp birkaç blog yazma girişiminde bulundum. Önce günlük tarzı ne yaptım, nereye gittim, canım neye sıkıldı gibi şeyler yazıyordum. Sonra işin maddi getirisinin olduğunun farkına vardım. Teknolojik ürünlerle ilgili “review” tarzı bir blog açıp affiliate linkleri üzerinden insanları satış sitelerine yönlendirerek para da kazanmaya başladım.

Eğitim hayatı bitip buraya dönünce blogların ve blog yazarlığının eksikliğini daha doğrusu ihtiyacını hissettim. Ve Blog Hocam çıktı ortaya.




Blog Hocam’da Neler Olacak?

Blogculuk geçmişimden yukarıda bahsettim.  Blog Hocam’ı sadece blogculuk tecrübelerimi ve öğrendiklerimi anlatacağım bir hobi blogu olarak oluşturdum. “Blog Hocam”da bloglar konusunda hiç bilgisi olmayan bir kişi bile bu işin temelinden yazmaya başlayacağım yazıları okuyarak blog sahibi olabilecek, blogunu geliştirebilecek ve blogundan para kazanabilecek.

Blog Hocam’ın yazıları rastgele değil, belli bir plana göre yazılacak.Bunu dışında yazılara yazdığınız yorumlar, eposta ve sosyal paylaşım platformları aracılığıyla gelen sorular ve blog dünyasındaki gelişmeler yazılarıma yön verecek. ”Blog Hocam”ın planlamasını şu şekilde yaptım:

1. Blog sahibi olmadan önceki aşama
2. Bloglara başlangıç aşaması
3. Blog içeriği ve tasarımını geliştirme
4. SEO çalışmaları ve blog promosyonu
5. Para kazanma fırsatları ve bunları en iyi şekilde değerlendirme.

Bu ilk yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.Bana bloghocam@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşmek üzere…

25 yorum:

  1. Blog dünyasına tekrardan hoş geldiniz diyeyim o zaman, yazılarınızı takip edeceğim. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. :)

    YanıtlaSil
  2. selam hocam benm si sorum olacaktı sizin sitenin aynısını nasıl yaparım veya yukarıca bi arac cubuğunu nasıl yapabilirim öğreniğn proglam muzik radya gibi

    YanıtlaSil
  3. Temanın orjinali CamelGraph tarafından oluşturulmuş, Serdar Kara tarafından geliştirilmiştir .hocam bu temeyı bloğunza nasıl uyguladınız cevep yook ama yinede tesekkurler blog hocam

    YanıtlaSil
  4. geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.eğer benim temamı kullanmak istiyorsanız veya temanıza menü vs eklemek istiyorsanız bloghocam@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. hoşbulduk, bloghocam siz de blog camiasına hoşgeldiniz. boş durmayı sevmiyor olmanız ne güzel, hiçkimseye yakıştıramadığım bir özelliktir tembellik. yardımseverlik konusunda hiç şüphem yok, örnegini bizzat yaşadım. iki büyük hayalinizin de gerçekleşmesi dilerim tez zamanda:)
    tekrar hoşgeldiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz...

    YanıtlaSil
  6. blogunuzu en sondan buraya kadar okudum..

    İçinizdeki yardım duygunuzun hiçbir zaman bitmemesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  7. Blog yazılırınız çok güzel, ayrıca tasarım da gerçekten gözü yormuyor; daha da ilgi çekici olmuş. Yazdığınız konuları zamanım yettiğinde takip ediyorum. İyi günler, başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  8. 1-33 sayfayı okudum ve bir çok yayınızdan faydaladım emekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Tesadüfen ilgimi çeken bir yazınıza rastgelip, sondan başa doğru tüm sayfalarınızı gezdim ve bir çok yazınızı okuyarak bazı yorumlar bıraktım. (Hepsi teşekkür içindi, çok faydalı bir blog bu)

    Hoşgeldiniz demek için artık geç ama iyi ki gelmişsiniz vesselam :)

    YanıtlaSil
  10. Sizi bugün keşfettim her yazınız gerçekten birbirinden güzel bende 2-3 sene önce bir blog açtım fakat iş-güçten pek fırsatım olmadığından hiç bakma fırsatım olmadı şu anda açtığım blok için uğraşıyorum, bu işler için araştırmalar yaparken sizinle karşılaştım.
    Dediğim gibi yazınlarınız birbirinden güzel olduğundan hangisini okuyayım derken en baştan hayatınızdan başladım. Ben Mustafa KAYA hocam tanıştığıma memnun oldum .

    YanıtlaSil
  11. SERDAR HOCAM BLGUNUZU BURDAN OKUMAYA BASLADIM.. ve okurken hic sklmayacgima benziyor cunku ictenlikle yazilmis besbelli... ve sizinle taniagimdan cok memnun oldum.... basarilarinizn devamini dilerim... haa bu arada. . Siz metaruliji uzmanisiniz benimde kardeşim trabzonda bunun uzerinde okuyor bu sene ikinci senesi.. sizinle paylasmak istedim.. tsk hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  12. @Edebiyat İstasyonu
    İlk yazılarımı okumanız beni çok memnun etti. Umarım sıkılmazsınız.
    Bu arada kardeşiniz MMM bölümünü tercih ederek çok soğru bir karar vermiş. Az bilinen ama iş sahası oldukça geniş bi bölümdür. Dersleri ağır olsa da mezun olduğunda "iyi ki bu bölümü okumuşum" diyecektir.

    YanıtlaSil
  13. selam bu işlerde yeniyim ne yazacağımıda bilmiyorum.paylaşımlarınız için teşekkürler iyi günler

    YanıtlaSil
  14. bu kadar profesyonel olmak iyi olsa gerek

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, verdiniz bilgiler sayesinde Blogumu açtım :) Çok teşekkür ederim. Ziyaret eder ve eksiklerimden bahsederseniz çok sevinirim.

    narcicegibeuty.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,yeni başlayacak biri olarak çok yardımcı oldunuz,merakla takip etmeye devam edeceğim...
    Teşekkür ederim,
    Görüşmek üzere....

    YanıtlaSil
  17. Merhaba.ilk defa bir blog açtım ve yazılarınız bana çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  18. Very warm welcome! In fact i am pretty new for Blogging just 4- months old baby here. But i am loving to be here.
    From your blog, it helps a lot. so i am definitely following you, hope you too follow me back.
    please visit my blog, and please suggest me if you fell to. keep in touch
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    YanıtlaSil
  19. Özendiğim bir blog hatta kıskandığım. Bunuda çekinmeden söylüyorum :) Umarım sizi daha uzun yıllar buralarda görebiliriz. Tabi bu temenniyle birlikte kendimi de araya sıkıştırmış bulunuyorum. Devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  20. Gerçekten de rehber oldunuz. Sitin blogunuzdan çok sey ögrendim ve hala ögreniyorum. Benim için bir ansiklopedi gibi. Iyi ki varsiniz. Bu arada bloguma ugradiginiz ve nazik kutlama mesajiniz için çok tesekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  21. Blog Hocam iyi ki gelmiş ! Serdar yıllarca senin yazdıklarından çok faydalandım.Önceleri çok sessiz bir okurundum.Sonra isimsiz yorumlarım oldu.Sonra farklı nickler kullandım.Farklı blog isimlerimlerimle de yorumladım.Sonunda bu isimle yorumlarıma devam ediyorum.Ve ilk temanızı bile sanırım hayal mayal hatırlıyorum.Blog Hocam teması da baya bir dağılmıştı bloglara :) Tüm emeklerin için teşekkür ederim.Nice başarılara imza atman dileğiyle...
    Google+ da görünce beğendim bu düşünceyi harika :)

    YanıtlaSil
  22. Seneler ne de çabuk gelip geçiyor hocam :)

    YanıtlaSil
  23. Vayy be.. 8 yıl önce ve bloghocam'ın ilk yazısı :)

    Neredeeen nereye.. İyi bloglamalar..

    YanıtlaSil
  24. merhaba yeni blog yazarım da ,bana yardım edermisiniz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.