Ücretsiz Blog Oluşturabileceğiniz Servisler

Bir önceki yazımda hostlardan bahsetmiştim ve başlangıç için ücretli hostlar yerine ücretsiz blog oluşturabileceğiniz servislerin yeterli olacağını yazmıştım.İşte bu yazımda popüler ücretsiz blog hostların en popüler olanlarını listeleyeceğim.Hangisini kullanmanız gerektiğine dair tavsiyelerde bulunacağım.Elbette hangisini kullanmak istediğiniz konusunda son karar yine sizin.

ücretsiz blog oluşturabileceğiniz servisler


En Popüler Ücretsiz Blog Servisleri























    Hangisini Seçmeliyim?


    Bu 20 hizmet arasında ülkemizde en popüler olanları Blogger, Wordpress ve Blogcu dur.Bunlardan hepsinin kendine özgü artı ve eksi yönleri vardır.Bunlar arasında seim yapmadan önce size tavsiyem her birinden bir hesap açarak deneme amacıyla bir süre kullanmanız.Böylece bu servisleri daha yakından tanır ve hangisinin size daha uygun olduğunu belirleyebilirsiniz.Bana göre başlangıç için en ideal olanı Blogger dır.

    Bir sonraki yazım Blogger ile blog oluşturma ve Blogger’ın özellikleri hakkında olacak.Görüşmek üzere…

    8 yorum:

    1. blogger Google ile işbirliği yaptığından her zaman öncelikli olmalı. Yazdığınız yazılar hiçbir işlem yapmasanızda saniyeler içinde google tarafından indexleniyor. bu açıdan artısı büyük bence

      YanıtlaSil
    2. Blogger'ın arkasında Google amca var, bu yüzden index alamama ihtimali oldukça düşük. Tabii ilgilenmekte gerekiyor. Ayrıca arayüz olarak anlaşılır ve kullanışlı. İlk blog yıllarımda Wordpress.com'u da kullandım, seo açısından en az Blogger kadar kaliteye sahip. Bu ikisini kesinlikle öneririm. Son olarak blog.com kullanmadım fakat domain olarak harika. Açıkçası bu kadar blog servisi olduğunu da bilmiyordum. Yazı için teşekkürler.

      YanıtlaSil
    3. belki yakında yandex te çıkar. Merak ediyorum, yandex blog hizmetini başlatırsa blogger da yazdığımız yazıları oraya aktara bilirmiyiz? nedense google ve blogger a antipatim var.

      YanıtlaSil
    4. selamun aleykum.Blogum.Pro Hizmetinide Türk Blog Sağlayıcı olarak eklermisiniz teşekkürler.
      Mümkünse makalede eklerseniz bu konuda çok seviniriz.

      YanıtlaSil
    5. Yandex de bir blog hizmeti başlatacak diye biliyorum ben bekliyoruz bakalım. Gerçi Squarespace, posterous ve Jux'tan filan da bahsetseniz daha iyi olur bence

      YanıtlaSil
    6. Bu bloglar kapanmıyor değil mi bir sürü denedim çogu kapanıyor bir süre sonra veya kısıtlama geliyor

      YanıtlaSil

    Blogger tarafından desteklenmektedir.