İlk Blog Yazısı Nasıl Olmalı?

Bloglarıma yazacağım ilk yazım her zaman sıkıntı yaratmıştır ve onlarca kez yazıp değiştirmişimdir.Aslında kolay ve önemsiz bir olaymış gibi gözükür ama ya ben gözümde çok büyütüyorum ya da hakikaten ilk blog yazısını yazmak zor bir iş.

Benim gibi blogunun ilk yazısında ne yazacağına karar veremeyenler için bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.Bu tavsiyelerden faydalanarak ve vereceğim örneklere göz atarak blogunuzdaki ilk yazınızı yazabilirsiniz.

ilk blog yazısı nasıl olmalı

Kendinizi Tanıtın


Daha ilk yazıdan konuya girmek olmaz.Öncelikle ziyaretçilere blogu kimin yazdığından bahsetmeli ve kendinizi tanıtmalısınız.İlk blog yazınız aynı zamanda ziyaretçilerinizle tanışma yazınızdır.Bu yüzden ilk yazınızda ziyaretçilerinize bir “hoşgeldin” demek hiç fena olmaz.Ardından kısaca kendinizden ve hayatınızdan bahsedebilirsiniz.

Bilgi Ve Deneyimlerinizden Bahsedin


Hangi konuda blog yazıyorsanız o konu ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi ziyaretçilerle paylaşmanız çok faydalıdır.Ziyaretçileri o konuda bilgi sahibi olduğunuza ikna ederseniz insanlar sizin diğer yazılarınızı merak edecek ve sizi takip edeceklerdir.Unutmayın insanlar bilgiyi güvendikleri kaynaklardan almak isterler.

Davetkar Olun


İnsanları, sizi ve blogunuzu takip etmeye davet edin.Bunun için insanlara geçerlere sebepler sunun.Örneğin ileride yazmayı düşündüğünüz yazıların konu başlıklarını belirtin.Eğer kendinizi iyi ifade edebildiyseniz ve insanlara sizi takip etmeleri için geçerli sebepler sunduysanız.Daha ilk yazınıla az sayıda da olsa bir okuyucu kitlesi kazanma ihtimaliniz vardır.

Ünlü Blogcular İlk Yazılarında Ne Yazmışlar?


    - İlk olarak Türkiye ve dünyadan internet alanındaki gelişmelerin incelendiği ve analiz edildiği Webrazzi’nin Arda Kutsal taragından yazılan Çok yakında yayında! başlıklı ve kısa yazılmış ilk blog yazısını okuyabilirsiniz.



    - Bana göre Türkiye’nin en kaliteli topluluk blogu olan bildirgeç’in ilk yazısı ise gayet bilgilendirici olmuş.Yazının başlığı ise bu site hakkında

    - Son olarak benim ilk blog yazım :) Okumak için şöyle buyrun.

Yazımı bitirirken…İster kısa, isterse uzun olsun önemli olan kendiniz olmanız ve samimi bir dille yazmanız.

İyi bloglar…

7 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş insana güven ve cesaret veriyor

    YanıtlaSil
  2. Yol gösterici ve güzel bir yazı olmuş... Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. İlk yazım için çok faydalı oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler iyi bir yardımcı kaynak olmuş yazınız.Bu da benim blogum yeni açtım ve takipleri bekliyorum.
    http://tesetturlustilkadin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar. Blog sitemi kurdum ve ilk yazımı paylaştım inceleyip olumlu olumsuz yorum yapar ve daha iyisini yapabilmem için herhangi bir şeyler önerebilir misiniz ? Blogum : http://yuzdebirmilyon.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Çok faydalı bir yazı. bu arada bloguma beklerim. www.bylurgot.me

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.