Blogger Şablon Yükleme

Blogger ile blog oluşturmayı anlattığım yazımda Blogger’ın özelliklerinde bahsetmiştim ve çok zengin tema seçenekleri olduğunu yazmıştım.Blogunuzu oluşturduktan sonra daha şık görünmesini her blog yazarı ister.Bunun için bu yazımda Blogger şablonlarını blogunuza nasıl yükleyeceğinizden bahsedeceğim.

Blogger Şablonları Bulabileceğiniz Siteler

Blogger’ın size sunduğu şablonları yeterli görmüyorsanız ve blogunuza daha farklı bir görünüm vermek istiyorsanız internette binlerce ücretsiz şablon bulabilirsiniz.Blogger şablonu bulabileceğiz bazı siteleri aşağıda listeledim.İlk olarak bu siteleri ziyaret edin ve beğendiğiniz şablonlardan birini bilgisayarınıza indirin.

http://btemplates.com/ http://bloggertemplates.info/
http://www.bloggertemplatesblog.com/ http://www.bloggertemplatesfree.com/
http://www.bloggerstyles.com/ http://www.newbloggertemplates.com/
http://10bloggertemplates.com/ http://www.bloggertemplatesgenie.com/
http://www.freebloggertemplates.info/ http://bloggertemplateplace.com/
http://www.bloggertemplateblog.com/ http://www.bloggerthemes.net/

Aslında bunlar gibi daha onlarca hatta yüzlerce site bulabilirsiniz ancak hemen hemen hepsinde aynı şablonlar bulunduğundan sadece birkaçını ziyaret etmeniz yeterli.Benim size tavsiyem en güncel, en popüler ve en orjinal şablonları bulabileceğiniz site olan BTemplates.
Bu sitelerde beğendiğiniz şablonları bilgisayarınıza indirdiğinizde genelde .zip veya .rar formatında sıkıştırılmış bir dosya halinde iner.Bu dosyayı herhangi bir sıkıştırma programı veya windowsile açtığınızda templateismi.xml gibi bir dosya göreceksiniz.Şablona ait kodları içeren dosya işte bu.

Blogger Bloguma Şablon Nasıl Yükleyebilirim?

Blogunuza tema yükleme işlemi çok kolaydır.Aşağıdaki adımları takip ederek sorunsuz ve basit bir şekilde yeni temanızı yükleyebilirsiniz.

1.Adım : ilk olarak Blogger hesabınıza giriş yapın ve soldaki menüden Şablon sekmesine tıklayın.Açılan sayfada, sağ üst tarafta “Yedekle/Geri Yükle” butonuna basın.

Blogger Şablon Yükleme
2.Adım : Açılan pencerede “Dosya Seç” butonuna basın ve bilgisayarınızda bulunan .xml uzantılı şablon dosyasını seçin.Ardından “Yükle” butonuna basarak işlemi tamamlayın.

Blogger Tema Yükleme

241 yorum:

  1. çok teşekkürler çok işime yaradı .yalnız benim yüklediğim şablonda dil türkçeyken gönderilerin tarihleri yerine hata yazısı çıkıyo düzeltmenin bi yolu varmıdır

    YanıtlaSil
  2. reca tarih ayarını kumanda paneli > ayarlar > biçimlendirme >tarih başlığı biçimi yazan yeri blogun temasına uyacak şekilde değiştirebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yazmış olduğunuz aşamaları aynen yerine getiriyorum ama sonunda error veriyor,Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: Content is not allowed in prolog bu yazı çıkıyor şablon yüklenmiyor bu durumda ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Yüklemeye çalıştığınız temanın kodlarında değişiklik yapılmış ve hatalı bırakılmış.Bu yüzden yüklerken hata veriyor.Hata veren şablonu bana mail ile gönderirseniz hatayı düzeltip geri gönderebilirim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Bu şablonlarda üst kısımda resimler geçiyor ÖRN: http://moozilla-deluxetemplates.blogspot.com/

    Bu Geçen resimleri nasıl kaldırabilir veya kendime göre düzenleyebilirimim lütfen yardımcı olun şablonların çoğu böyle.

    sitemin adresini verebilirim ayarlamanız için gerekliyse
    http://ugurlukalem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Bazı temalarda slider dediğimiz manşetler kullanılıyor.Bunları düzenlemek veya kaldırmak için html düzenle kısmından ilgili kofdları bulmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  7. Peki bu kodlar bellimi nasıl değiştirebilirim yani yerine ne getirebilirim ? Cevapladığınız için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Manşette kullanılan resimlerin yerine kendi resimlerinizi, yazıların yerine ise kendi yazılarınızı koyabilirsiniz.Orada gösterilecek öğeleri her değiştirmek istediğinizde tekrar html düzenle kısmına gelip kodları tekrar düzenlemelisiniz.

    YanıtlaSil
  9. Son Olarak Kodları Öğrenebilirmiyim ? :))

    YanıtlaSil
  10. KOdlar şablondan şablona değişir.Slider'da kulllanılan resimlerin url'sine bakıp o kodları arayın.

    YanıtlaSil
  11. Çok Teşekkürler Bilgileriniz İçin

    YanıtlaSil
  12. kardeş manşetli blogger şablonlarını nasıl düzenleyebiliriz, ayrıntılı bi şekilde yazarmısın..

    YanıtlaSil
  13. Hocam, bende seninki gibi bir tema oluşturmak istiyorum ancak senin tavsiye ettiğin blog temalarında hep temayı oluşturanların adı var. Ben bunları kaldırıp üstbilgi kısmına fotoğraf koymak istiyorum. Çoğunda 468x60'lık yer ayrılmış ama ben komple foto olsun istiyorum sendeki gibi. Bunu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  14. @GRÇ İnovatif Proje ve Yatırımlar

    Temayı oluşturanların adının bir köşede kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde gözükmesi normal değil mi? Ben de blog teması yapıyorum ve bunun için günlerce emek harcıyorum.Sonra bu temayı ücretsiz bir şekilde insanlarla paylaşıyorum.Bırakın da bir köşede ismimiz gözüksün :)

    Başlıkta ki logo alanı genelde dediğiniz gibi 468x60 boyutlarında.Bu temayı yapanın tercihi.Ama header kısmı tamamen logo için ayrılmış temalarda var.Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Yok hocam, oluşturan derken mesela novinture kendi logosunu koymuş 468x60. o anlamda diyorum. yoksa tabikide emek verenler isterse bütün sayfayı kaplasınlar ;)

    Peki hocam en çok hangi tema şablonları sitesini tavsiye edersin. Kişisel bir blog oluşturacağım.

    YanıtlaSil
  16. Yazıda yazdığım siteleri tavsiye ederim.Zaten hepsinde hemen hemen aynı temalar var.

    YanıtlaSil
  17. elımde sablon kodu var nasıl eklerım

    YanıtlaSil
  18. Blogger yeni sürüme geçtikten sonra bu özellik kalktı mı? bulamıyorum yeni tema ekleme seçeneğini sırf tema ekleyebilmek için eski sürüme geçtim.

    YanıtlaSil
  19. @tygtyg
    Yeni arayüzde Şablon > Yedekle/Geri Yükle > Dosya Seç> Yükle diyerek şablon yükleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  20. yeni template yükleyecegim ancak post'larım silinir diye endiseleniyorum.widget'ları tut butonu yeterli olur mu? eski postlarım oldugu gıbı saklanır mı?

    YanıtlaSil
  21. Şablon değişikliği yazılarınızı etkilemez.Sadece eklentiler ve widgetlar değişir, yazılar aynen kalır.

    YanıtlaSil
  22. XML hata iletisi alıyorum. yardımcı olabilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  23. @Domatez
    Kullanmak istediğiniz temanın adı neydi? Temada bir sorun olup olmadığını kontrol etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  24. Pad-Mess.
    Linkini atayım direkt size.
    Hiçbir şekilde yüklemiyor..
    http://btemplates.com/2009/blogger-template-pad-mess/

    YanıtlaSil
  25. Denedim yüklemede bir sorun yok.Yeni Blogger arayüzünü kullanıyorsanız yüklemeyi şu şekilde yapın:

    1. Sol taraftaki menüden şablona tıklayın.
    2. Sağ üst taraftaki yedekle/geri yükle butonuna tıklayın.
    3. Dosya seç butonuna tıklayıp, bilgisayarınıza yüklediğiniz pad-mess.zip klasörünün içinden çıkan pad-mess.xml dosyasını seçin ve yükle butonuna basın.

    YanıtlaSil
  26. bende xml hatası alıyorum kac tane template denedım sızın dedıgınız sıtelerden ındırdım blog dilini ingilizce yaptım yine de olmuyor nasıl halledebilirim bu sorunu sorun kod da degıl sanırım bu sorunu cozmenın baska yolu yok mu acil yardım :/

    YanıtlaSil
  27. @KübraÖztel
    Tema yüklerken alınan xml hatasının 2 sebebi vardır.Birincisi şablonun kodlarında bir hata vardır.İkincisi ise şablonun kodlarında copy+paste yaparak değiştirmeye çalışıyorsunuzdur.

    Eğer şablonun kodlarında hata yoksa ki çok zayıf bir ihtimaldir bu, bir yorum üstte anlattığım yöntemi takip ederek sorunsuz yükleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  28. o yolu da denedım fakat olmuyor dırek ındırdıgım template i yuklemeye calısıyorum oynama yapmıyorum 5 tane template denedım ve yukledıgımde karakterlerın bazıları uzerınde ? işaretı cıkıyor karakter tanımıyor

    YanıtlaSil
  29. İndirdiğiniz klasörün içindeki .xml dosyasını yüklüyorsunuz değil mi?

    YanıtlaSil
  30. evet şimdi oldu :):) saolun

    YanıtlaSil
  31. çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  32. ,Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: Content is not allowed in prolog bu yazı çıkıyor şablon yüklenmiyor bu durumda ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler..

    Bende de bu hata var ne yapmam gerekiyor? :(

    YanıtlaSil
  33. @gl_nar
    Yüklemek istediğiniz şablon hangisiydi? O şablon hatalı olabilir

    YanıtlaSil
  34. dinamik şablonlardaki slayt gösterisine blogumuzdaki fotoğrafları nasıl koyabiliriz?

    YanıtlaSil
  35. @mycreationandinspiration
    Bildiğim kadarıyla dinamik şablonlara slayt gösterisi eklenmiyor.

    YanıtlaSil
  36. hocam peki diyelim dosya uzantısı zip değil de rar bu rar uzantılı temayı nasıl kullanabiriliz?

    YanıtlaSil
  37. Rar dosyasını WinRar veya benzeri bir programla açtığınızda içinden .xml uzantılı şablon dosyası çıkacaktır.Yüklemeniz gereken dosya o.

    YanıtlaSil
  38. Çok teşekkür ederim.......

    YanıtlaSil
  39. Hocam iki blogum var. birine istediğim şablonu yükleyebiliyorum. fakat diğerinin şablonu değişmiyor. Şablon değiştirme, yükleme konusunda herhangi bir acemiliğim yoktur. Ama hep yüklemek istediğim zaman verdiği hata kodu bX-gbdb9i şeklindedir.
    Gadgetleri kaldırdım,şablonu varsayılana çevirdim, varsayılan şablonu yükselttim,başka şablonlar denedim. ne varsa yaptım ama üzgünüz diyor. olmuyor. Yeni şablonu kabul etmiyor. Hiçbir şablonu kabul etmiyor. Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  40. @film izle
    Evet, XML dosyası hatalı demektir.

    YanıtlaSil
  41. merhaba,
    benim blogumda tasarım seçeneği yok.şablon kısmından html düzenlemeye girdiğimde de Widget Şablonlarını Genişlet'i işaretliyorum fakat dosya seçme ekranı yok.sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
  42. @dukandiyetitarifleri
    Şablon kısmını açtığınızda sağ üst tarafta yedekle/geri yükle yazan yerden yükleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  43. hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler.yapabildim sayenizde:)

    YanıtlaSil
  44. ğstadım şu şablon yükleme işini bir halledemedim xml dosyası hangisi oluyor ? yüklemeye çalıştığım şablon http://btemplates.com/2012/blogger-template-x6-yellow/demo/

    YanıtlaSil
  45. @Efadil
    Dosya uzantısına bakın .xml uzantısına sahip olan dosyayı yükleyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  46. blogger şablon tasarımcısında gelişmişte yazı tiplerini ve büyüklüklerini değiştiremiyorum neyden kaynaklanabilir?

    YanıtlaSil
  47. http://y8org.blogspot.com blog sitesini yapmaya çalışıyorum internette bedava dagıtılan şablonlardan birini kullandım fakat şablonla beraber gelen oyunların linklerini degiştiremiyorum örnegin sitedeki oyunlar escapegames24hs diye bir yerde oyunları oynatıyor ben y8org.blogspor uzerinden oynatmasını istiyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  48. Sevgili Serdar, sanırım 7 saattir bununla uğraşıyorum ve delirmek üzereyim. Hangi şablonu denediysem hata veriyor, yüklemiyor. Radyo kuracağım için çok fazla şablon alternatifimde yok.Araştırırken sayfanı gördüm, ve yardımcı olacağını umut ediyorum. Sevgiler Derya

    YanıtlaSil
  49. @çilingir
    Eğer burada anlattığım şekilde yüklerken hata alıyorsanız şablonda sorun var demektir.

    YanıtlaSil
  50. Selam benim blogumu bir haber blogu yapmak istiyorum bir şablan yaptım ama istediğim gibi olmadı Bir yardım edebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  51. hocam merhabalar, ben bloguma bir şablon yükledim (gamenow) daha sonra bu şablonu düzenlemek için şablon sekmesine girdim HTmL düzenleme kısmının olduğu yere. fakat hemen boş bir sayfaya yönlendirdi beni. şablon sayfasına giremiyorum yüklediğim şablon yüzünden, ne yapmam gerek yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
  52. bloga şablon yüklerken göçtü ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  53. iyi aksamlar , kime yazsam nedenini bulamadı size de yazmak istedim. Blogumda ilk 3 yayınımın arasındaki boşluk çok fazla, ne yaptıysam düzeltemedim, en son yeni şablon yükledim yine aynı sorun devam etti. Acaba kodlarda bir yanlışlık mı yaptım eklemeler yaparken.Lütfen derdime bir çare...

    yenibirsoyadimoldu.blogspot.com

    sizde bakarsanız anlayacaksınız , sadece ilk 3 yazı da oluyor

    YanıtlaSil
  54. ÖZLEM SEZEN YILMAZ
    Şablonun yedeğini aldıktan sonra Şablon > HTML'yi Düzenle dedikten sona widget şablonlarını varsayılana döndürmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  55. Böyle yaparsam şablonumda eklediklerim silinmez mi.

    YanıtlaSil
  56. DEDİĞİNİZİ YAPTIM FAKAT HALA AYNI SORUN DEVAM EDİYOR. NEDEN İLK ÜÇ YAYININ ARASINDA MESAFE AÇIK ANLAYAMIYORUM. REKLAM MI EKLENMEK İÇİN ACABA, DÜZELTEBİLECEĞİM BİR YOL SÖYLEYİN NOLUR

    YanıtlaSil
  57. Farklı şablonlarda da aynı sorunu yaşıyorsanız şablonla alakası yok demektir. Sonradan eklediğiniz kodlardan kaynaklanıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  58. hocam ya blogger klasik şablon yükledim ama header kodlarını genişletmek istiyorum malesef outer ,main wrapper gibi genişletme yapacağım kodlar yok yardımcı olurmusunz lütfen ...

    YanıtlaSil
  59. ha bide başlık yerine header yüklemek istiyorum ama oda olmuyor bir türlü...yardım için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  60. /* Header
    ----------------------------------------------- */
    .header-outer {
    background: $(header.background.color) $(header.background.gradient) repeat-x scroll 0 -400px;
    _background-image: none;
    }

    .Header h1 {
    font: $(header.font);
    color: $(header.text.color);
    text-shadow: $(header.shadow.offset.left) $(header.shadow.offset.top) $(header.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .2);
    }

    .Header h1 a {
    color: $(header.text.color);
    }

    .Header .description {
    font-size: $(description.text.size);
    color: $(description.text.color);
    }

    .header-inner .Header .titlewrapper {
    padding: 22px $(header.padding);
    }

    .header-inner .Header .descriptionwrapper {
    padding: 0 $(header.padding);
    }


    header kodları sadece bu kadar diğerleri yok

    YanıtlaSil
  61. bu kodların neresinden
    genişletme yapabilirim

    YanıtlaSil
  62. şablonu yüklemeyi başardım fakat, yazı rengini, boyutu gibi şablon düzenlemedeki bütün özellikler kapandı. bunları açmanın biyolu varmı?

    YanıtlaSil
  63. @0-dan-japonca
    Hayır yok maalesef.

    YanıtlaSil
  64. blogger için serdar bey dışarıdan html kodlarını ne şekilde indirmemiz gerek xml-html olarak mı birde dışarıdan blogumuza atadımız demo sitesi neden blogta dagınık oluyor

    YanıtlaSil
  65. Tema yı değiştirdikten sonra sürekli kullancı adı ve parola istiyor nasıl halledebilirim cevap verirseniz çok sevnirim

    YanıtlaSil
  66. @oylesine biri
    Ne yaparken istiyor kullanıcı adı ve şifre? Kumanda paneline girerken mi yoksa bloga girerken mi?

    YanıtlaSil
  67. Hocam, şu konuda yardımcı olurmusun ?
    bir baska siteyi iframe olarak boş bir blogolusturdum oraya kopyalamak istiyorum ama html duzenlemeden girip bütün her seyi silip sadece ana html kodlarının arasına iframe sayfayı kopyalıyrum ama durmadan hata veriyor. html head body komutları ve otomatik olarak cıkan en ust satırları bırakıyorum.. durmadan hata veriyor. yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  68. cevabınız için teşekkürler.
    Ben bu şablonun ""http://btemplates.com/2012/blogger-template-box-transparent/demo/"" sadece kayıtların sayfaya yerleştirilmesini beğendim. iki kayıt yan yana ve aşağıya doğru gidiyor.

    Benim sitem bu""http://0-dan-japonca.blogspot.com/""

    ben de bloğumda "box-transparen" teması gibi iki kayıt yan yana yapabilirmiyim.

    yukardaki temayı indirip htlm yi düzenlemeden kodları alıp teker teker kendi şablonuma deniyorum. tabi biraz cahilce:) bi kodda yan yana getirmeyi başardım ama biraz çapraz yan oldu.

    bu konuda yardım edebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  69. sitenin son hali http://gkghjgk.blogspot.com/
    biraz tuhaf... deneme yanılma yöntemine devam:)

    kullandığım kod

    .post {
    background:none repeat scroll 0% 0% padding-box rgba(0, 0, 0, 0.3);
    width:46.3%;
    height:178px;
    margin:5px;
    border:1px solid;
    overflow:hidden;
    float:left;
    padding:2px;
    box-shadow:0px 0px 8px rgba(0, 0, 0, 0.5);
    }

    YanıtlaSil
  70. Merhaba,
    bahsettiğiniz gibi ben de blogumun şablonunu değiştirdim ancak yüklediğim şablon bana değişiklik yapma hakkı vermiyor. Mesela yazı tipini ya da yazılarımın şablondaki mesafesini ayarlayamıyorum. Bu şekilde değişiklik yapmama izin verecek şablonları btemplates.com sitesinde ararken nasıl bulurum? Bakmam gereken bir özellik var mı?

    YanıtlaSil
  71. @Denizin Yıldızı
    Hazır şablonların büyü çoğunluğu şablon düzenleme bölümünden değişiklik yapmaya izin vermez. Çok nadir lan bu şablonların maalesef özel bir adı yok. Benim daha önce paylaştığım Elite Minima teması bu tarz bir temaydı ama dediğim gibi özel bir ismi yok o özelliğin.

    YanıtlaSil
  72. bu paylasım harika dostum eline saglık

    YanıtlaSil
  73. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu konuda bir sorum daha olacak. Blogumun temasını değiştirdikten sonra gelen yorumlara yorum yapamaz oldum. Mesela biri benim bloguma yorum yapıyor ve ben "Yanıtla" butonuna tıkladığımda normalde o kişinin yorumunun altına direkt olarak yorum yapabiliyor olmam lazım ancak "yanıtla" ya tıkladığımda hiç bir şey olmuyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bi fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  74. @Denizin Yıldızı
    Kullandığınız temanın demosunda da bu sorun var mıydı? İsterseniz temayı nereden indirdiğinizi ve adını söyleyin ben bir kontrol edeyim.

    YanıtlaSil
  75. Aslında kullandığı şablon sizin sitenizden aldığım Elite Minima idi. Blogger da arka plan resmini değiştirdim. Yazılarını düzelttim ve bir kaç widget ekledim bazılarını da henüz eklemedim.(dün bir çok farklı tema denedim en sonunda bu şekilde yapmıştım diye hatırlıyorum umarım doğru hatırlıyorumdur)

    YanıtlaSil
  76. Merhabalar Hocam;

    Şablonumu indirdim ve uyguladım teşekkür ederim anlatımınıza.Fakat şablon ingilizce.bunu türkçeye çevirebiliyor muyuz.Ayrıca şablonumdaki yazıların fotoğrafların üstüne geldi,düzeltilebilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  77. @Şirin Şeker Kurabiyesi
    İngilizce olan yerler grafik ise onları grafik düzenleme araçlarıyla onları türkçeleştirebiliyorsunuz. Yazıları ise şablonun HTML kodlarında ctrl f tuşlarına basarak bulun ve onların yerine türkçesini yazın.

    Fotoğrafların üzerine gelen yazılara ait gadgetları da yerleşimden başka bir yere taşıyablirsiniz.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba bloguma başka bir yerden kod ekledim görseller içerik hit arttırma diye sonunsuz çalıştı ancak daha sonra şamlon kısmına girmek istiyorum Mağlesef bu bir hata yazısı çıkıyor. Linki aldığım siteye bildiririyorum ama dönmüyor. ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  79. @Senem Cabuk
    Ah Senem Hanım, sürekli uyarıyorum internette her paylaşılan kodu kullanmayın diye :) Hele ki hit arttırma vs. şeklindeki kodların 1 faydası varsa 3 zararı var. Neyse sorunu çözmeye çalışalım. Blogunuzun adresini ve eklediğiniz kodun kaynağını yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  80. Selam ben Vasif Bakuden email form istiyorum yani web sitemizin reklami ucun diger maillere yollayarken web sitemizin goruntusu ve bilgisi olsun lutfen yardim

    YanıtlaSil
  81. email eminov.vasif@mail.ru
    feys adresim
    http://www.facebook.com/vasif.eminov

    YanıtlaSil
  82. Merhaba öncekiokuduğum mailllerde ki ile aynı sorunu yaşıyorum...Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: Content is not allowed in prolog bu yazı çıkıyor şablon yüklenmiyor

    Daha önce yardımcı olmuşssunuz bana da olabilir misiniz? yad ayapmmam gereken şeyi söyleyebilir misiniz? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  83. @MABEL SUN
    Resimde gösterdiğim şekilde yaptığınız taktirde sorun çıkmaması gerekiyor. Kodları copy+paste yaparak mı değiştirmeye çalışıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  84. Abi bende şablon yüklemesinde html hata veriyo bana bi el atsana

    YanıtlaSil
  85. teşekkürler....bu konuda çok yeniyim her şey uzaydan gelme bir bilgi gibi...daha çok rahatsız edebilirim:)))

    YanıtlaSil
  86. İlginiz ve sonsuz desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sayenizde yeni bir şablonum oldu, şablonumun kodlarını düzeltip, son adımına kadar hiçbir sorumu yanıtsız bırakmadan tam destek verdiniz. Karşılıksız iyiliğiniz için minnettarım size.
    Şimdi severek yazdığım bir bloğum var.

    YanıtlaSil
  87. şablon ekeyemiyorum sürekli boş sayfaya yönlendşriyor:(

    YanıtlaSil
  88. MERHABA SERDAR BEY ,

    BU SAYFAYI BİR KAÇ GÜNDÜR TAKİP ETMEKTEYİM .BEN ŞABLONU YAPTIM FAKAT BİR SIKINTI VAR .

    SIKINTI, SAĞDA EN ÜSTTE EDİT YAZAN YERİ TAMAMEN KALDIRMAK İSTİYORUM ASLINDA ORADA HOME VS YAZIYORDU BEN OYNADIM ORAYLA LAKİN ORASI NE İŞE YARIYOR ANLAMADIM VE KALDIRAMADIM .İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM .

    BLOGUM : http://duygununkitapdunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  89. @duygu keles
    Merhaba,
    Edit yazan yeri kaldırmak için şablonun HTML kodlarından şu satırı silebilirsiniz:

    <li><a href='#' title='Edit this link'>Edit</a></li>

    YanıtlaSil
  90. Öncelikle teşekkürler peki, ben ordakı home ,post rss , comment rss gibi alanları da nasıl silecem orayı komple silmek istiyorum , bloga yenı olduğumdan ona ne işe yaradığını da bilmiyorum ??

    YanıtlaSil
  91. http://duygununkitapdunyasi.blogspot.com/ blogum bu .

    YanıtlaSil
  92. Onları silmemenizi öneririm. Blogunuzun beslemelerine abone olmak isteyenler o linkleri kullanabilirler.

    YanıtlaSil
  93. Besleme derken ? (çok sordum farkındayım ama blogda acemıyım )

    YanıtlaSil
  94. RSS okuyuculara blogunuzdaki yeni yazıları bildiren teknolojinin bir parçasıdır beslemeler.

    YanıtlaSil
  95. anladım çok teşekür ederim birde sizin önerdiğiniz blog şablon sitesinden şu şablon çok beğendım , lakin ordakı fashion make up gibi yazılarıda etkiletme yöntemiyle mi içine bilgiler ekleyebılıyoruz ?? (nasıl desem şöyle mi etiketleme yaptığımız yazının urlsını aldığımızda sayfalara eklıyoruz misal , onların içide öyle mi doldurulabılır ?)

    http://btemplates.com/2010/blogger-template-books-2/

    YanıtlaSil
  96. Aynen o şekilde. Örneğin menüdeki öğeyi moda olarak değiştirip linkini http://blogunuz.blogspot.com/search/label/moda olarak düzenlerseniz modaya tıklandığında moda etiketli yazılarınız listelenir.

    YanıtlaSil
  97. Çok çok sordum ama bir sorum daha var , şimdi sizin önerdiğiniz siteden şablonu aldım ücretsiz diye fakat demolu olan bir şey belli bir süreden sonra ücret almıyor mu ??

    YanıtlaSil
  98. Sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  99. Birde eskiden şablonu yüklemeden önce en üstte sağda tasarım , oturumu kapat çıkardı onların yeni gelen şablonla silinme nedeni ne ??

    YanıtlaSil
  100. Navbar dediğimiz üst çubuk kaldırılmış yeni şablonda. Dikkat ederseniz benimkinde ve çoğu şablonda yoktur navbar.

    YanıtlaSil
  101. Sorularımla baya bunalttım sizi , çok teşekkürler tekrardan ,blog hocam .

    YanıtlaSil
  102. hocam merhabalar..

    http://www.bloggertemalari.net/search/label/Al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9F%20Temalar%C4%B1
    bu adresteki temayı resimleri yazıları kısacası herseyini kendi siteme nasıl yüklerim ? veya yükleyebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  103. hocam, şablonlar demo..ne kadar bir süre kullanabıleceğim bu şablonları, daha sonra tekrar indirmem mi? gerekecek.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  104. @Mustafa faruk özlü
    Şablonları istediğiniz kadar ücretsiz kullanabilirsiniz. Süre veya kullanım kısıtlaması yok.

    YanıtlaSil
  105. Serdar Kara Hocam Çok güzel Ve tam anlaşılır şekilde anlatmışsınız.Bende sizin bilgilerinizden faydalanarak kendi bloguma uyguladım...

    YanıtlaSil
  106. ben tema yükledim ama bir sorunum var blog yazdıgım yazılar cok ufak cıkıyor bir türlü yapamadım yazıyı büyütme secenegini secicede cok büyüyor norbal yazı seklini secicede cok ufak cıkıyor nasıl degişdirebilirim?

    YanıtlaSil
  107. Yalnız şablondaki menüyü değiştiremiyorum şablondaki menü kalıyor sap gibi o konuda ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  108. Merhaba Serdar Bey,

    Elite Minima şablonu uyguladım."Ş","Ç" türkçe karakterleri karşılamıyor.Konuyla ilgili ne yapabilirim?
    Teşekkürler...

    http://masalbebeklerim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  109. @ÇİĞDEM AYTEKİN
    Blogger kumanda panelinden şablon > özelleştir > gelişmiş > edit post title yolunu izleyerek türkçe karakterleri destekleyen bir yazı tipi seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  110. tüm yorumları okuyamadım belki ccevabı vardır ama birisi yardımcı olursa sevinirim. be yüklüyorum fkat olmuyor hata veriyor. Slayt modulu olan tasarımlardada omlayan tasarımlardada veriyor .s

    YanıtlaSil
  111. Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog.


    BU HATA ÇIKIYOR?

    YanıtlaSil
  112. Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog.

    YanıtlaSil
  113. Bu şablonları nasıl düzenleyebiliriz ?

    YanıtlaSil
  114. Merhaba yazmış olduğunuz aşamaları aynen yerine getiriyorum ama sonunda error veriyor,Şablonunuzu kaydedemedik.

    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog
    bu yazı çıkıyor şablon yüklenmiyor bu durumda ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  115. merhaba serdar bey, yazdığnız aşamaları aynen yerine getiriyorum ama sonunda eror veriyor,Şablonunuzu kaydedemedik.

    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog
    bu yazı çıkıyor şablon yüklenmiyor bu durumda ne yapmam gerekiyor? lütfen yardımcı olur musunuz? hilal

    YanıtlaSil
  116. Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    (SyntaxError) : Unexpected token <

    BU HATAYI ALIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN?

    YanıtlaSil
  117. Johny Joss Banget temasinin slaytini nasil aktiflestirebilirim yardimci olurmusunuz?

    turkcedublajfilimler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  118. İyi akşamlar
    Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Şeklinde ileti alıyorum, birçok şablon denedim ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Yüklemek istediğim şablon http://btemplates.com/2013/blogger-template-diywp/

    YanıtlaSil
  119. @İdris Yetkin
    Merhaba,
    Birde şöyle yapmayı deneyin. xml uzantılı şablon dosyasını not defteri ile açıp tüm kodları kopyalayın. Blogger kumannda panelinde Şablon > HTML'yi düzenle dediğinizde açılan penceredeki kodları silerek kopyaladıklarınızı yapıştırın.

    YanıtlaSil
  120. Merhaba Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Şeklinde ileti alıyorum, aynı şablonu iki farklı blogda denedim. Birinde oldu diğerinde olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yüklemek istediğim şablon http://btemplates.com/2013/blogger-template-diywp/

    YanıtlaSil
  121. Serdar Bey, İdris Bey'in bloggerına http://btemplates.com/2013/blogger-template-diywxp/
    i yüklemek istiyorum. Kendime yeni bir blog açtım xml dosyasının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için. Benim yeni açtığım blogda sorunsuzca yüklendi. Ama İdris beyin blogunda sorun çıkarıyor. Not defteri ile açıp kopyalama işlemini de yaptım ama ondada hata veriyor. Nerdeyse denemediğim yol kalmadı ama bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  122. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Temada bir sorun yok çünkü.

    YanıtlaSil
  123. Domain yönlendirme yaptım. o yüzden siteyi silmekte istemiyorum. Bunun bir çözümü olmalı.

    YanıtlaSil
  124. Ben daha şablon yüklemeyi değil seçmeyi bile beceremedim :)

    YanıtlaSil
  125. Merhabalar dünden beri şablonumu değiştiremiyorum. İnternette de baya araştırmama rağmen birşey bulamadım çözemedim sorunu. Şablon yükleyince şu yazı ile karşılaşıyorum. Nasıl çözebilirim ?

    "Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog."

    YanıtlaSil
  126. @#manasizkelam
    Şunu deneyin:
    Xml uzantılı şablon dosyasını not defteri ile açıp tüm kodları kopyalayın. Blogger kumannda panelinde Şablon > HTML'yi düzenle dediğinizde açılan penceredeki kodları silerek kopyaladıklarınızı yapıştırın.

    Eğer bunu yaparken de hat erirse yüklemeye çalıştığınız şablonda sorun vardır.

    YanıtlaSil
  127. Merhaba ben de blog kurmak istediğimde internette epey araştırma yaptım.Araştırmalarım sırasında Blog
    Hocam karşıma çıktı. Blogumu geliştirmem için her şey burda en küçük ayrıntı bile atlanmadan anlatılmış olarak karşımıza çıkıyor.

    YanıtlaSil
  128. Mrh. hazır temp şablon kullandım bloggerda. .xml leri yükleyerek... Fakat menülerde tıklama yapamıyorum hiçbiri aktif değil. Yerleşime giriyorum, eski gadgetler aynen duruyor. Ne yapmam gerekiyor. Normalde yüklemiş olduğum şablon html de gözüküyor. Acil cevap lütfen. tşk...

    YanıtlaSil
  129. Merhaba Hocam;
    Yeni Bir Blog Hazırlıyorum Acemice.Kullandığım Şablonda Slider Var. Oraya Kendi eimlerimi Yükleyecem Ama Kafama Bişey Takıldı.Kendi Resimlerimi Herhangi Bir Sunucuya Yükleyip Öyle mi Link Yazacam? Şimdiden Teşekkürler

    YanıtlaSil
  130. @Faruk Hocam
    Aynen dediğiniz gibi resimlerinizi picasaweb, dropbox, flickr gibi bir sunucuya yükleyip urllerini alacaksınız.

    YanıtlaSil
  131. merhaba ;
    Bir kaç gün önce birine şablon yaptırmıştım , Şablonu yüklemeye çalıştım ama bazı problemler oldu, ve bende eski şablonumu geri yükledim , ama şu anda şablonumda eksiklikler mevcut bu konuda yardımcı olmanız mümkünmü , mesela şu anda blog yorum paneli çıkmıyor, ayarlarda açık ama blogta görünmüyor, yazar kısmı yazmıyor yine ayarlarda açık, explorereda g+ butonları yarım çıkıyor , buraları düzeltmek için nerelere bakmalıyım ? yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  132. ayrıca şablon değişimi arama trafiğini çok etkiler mi ciddi bir düşüş söz konusu gelen aramalarda , bir önceki gün 8000 arama gelirken bir sonraki gün 2000 arama geldi ayrıca gösterimdede çok ciddi bir düşüş söz konusu oldu sizce, şablonu yapan kişi düşüşün şablon değişikliğinden kaynaklanmadığını söylüyor, ama bir önceki gün ile bir sonraki gün arada bu kadar fark nasıl söz konusu olabilir ?

    YanıtlaSil
  133. @seviminaskanasi.com
    Merhaba,
    Blogunuzu ziyaret ettim. Facvebook yorum formunu eklemişsiniz (nasıl eklendiğini veya kaldırıldığını bilmiyorum) yorum bölümü bu yüzden gözükmüyor. Şanblon değişikliği trafiği az da olsa etkileyebilir ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyük değişiklik olması çok zor. Analytics verilerini inceleyerek rafik düşüşünü analiz etmek gerekir. Örneğin trafik kaynaklarını karşılaştırın. Ayrıca Google webmasters central'a girerek hr hangi bir uyarı mesajı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  134. Facebook yorumu çok önceden beri var, ama blog yorumuda görünüyordu, bu şablon değişikliği nedeniyle kayboldu, onu nasıl getirebilirim HTML ayarlarında nere bakmam gerekli birde yazar ismi için yine HTML bölümünde nereye bakmak gerekli ? bunu söyleyebilirseniz, ben bakayım , mutlaka oralarda bir problem var onun neresi olduğunu bulmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  135. Yorum bölümünü geri getirmek için Şablon > HTML'yi düzenle bölümündeki widet şablonlarını varsayılana döndür butonu işe yarayabilir fakat bu sefer de Facebook yorumları kaybolabilir.

    Yazar ismi için de Yerleşim > Blog Kayıtları > Düzenle diyerek açılan penceredeki Yazar Profilini Yayının Altında Göster kutucuğunun işaretli olup olmadığna bakın.

    YanıtlaSil
  136. Yazarlık bölümü işaretli ama yinede çıkmıyor :( şablon değişikliği yaptığım zaman çıkıyor ama o zamanda facebook yorumlarım kayboluyor o nedenle bu şablonda yazar bölümünün html ayarlarında nerede olduğunu bilirsem bekli olması gerekeni yapabilirim sanırım , ama html de nereye bakmam gerektiğini bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  137. Şöyle söyleyim o halde. Şablonlarda yazarın gösterilmesini sağlayan kod şu şekildedir:

    <span class='post-author vcard'>
    <b:if cond='data:top.showAuthor'>
    <b:if cond='data:post.authorProfileUrl'>
    <span class='fn' itemprop='author' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Person'>
    <meta expr:content='data:post.authorProfileUrl' itemprop='url'/>
    <a expr:href='data:post.authorProfileUrl' rel='author' title='author profile'>
    <span itemprop='name'><data:post.author/></span>
    </a>
    </span>
    <b:else/>
    <span class='fn' itemprop='author' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Person'>
    <span itemprop='name'><data:post.author/></span>
    </span>
    </b:if>
    </b:if>
    </span>

    YanıtlaSil
  138. Hocam öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Benim sorunum; bloguma hazır şablon yükledim tam istediğim gibi fakat sablonda bulunan butonlara, örnek; "gazete oku" tıkladığımda açılacak bir link eklemek istiyorum fakat şablonda "html düzenle" seçenegine girdiğimde linki nereye ekleyeceğimi bilmiyorum. Acil yardım ederseniz çok sevinirim. :)

    YanıtlaSil
  139. Hocam ben bu temayı yükledim http://ironikhaber.blogspot.be/
    Memnun kaldım tek hoşuma gitmeyen TAGS yazan yerde etiket kelimelerin sıralanması
    aynı şey catagory yazan yerinde altında devam ediyor hem sayfayı uzatıyor hemde basit gösteriyor kaldırmanın bir yolu varmı?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  140. Heves edip sizin tasarladıgınız şablonu indirdim ama o kadar çok font ismi geçiyor ki hangisini degiştirecegimi bilemedim :) Font tipi-rengi, sekme rengi vb. degişiklikler yapabiliyor muyuz ?

    YanıtlaSil
  141. @Ironik haber
    Evet, yerleşimden o gadgetları kaldırabilirsiniz veya gösterilecek etiketleri belirleyebilirsiniz.

    @Kedi Butik
    Evet HTML kodlarından hepsi değiştirilebilir ama neyin hangi kod olduğunu, ne işe yaradığını bilmek gerek. Dediğiğiniz gibi pek çok yerde font ismi vardır.

    YanıtlaSil
  142. Merhaba yeni bir blog actım ama tema ayarlarımı yaparkaen hata ceriyor. Xml,satır649 ayrıştırılırken hata olustu vs . Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

    YanıtlaSil
  143. @Nisa Yıldırım
    Kullanmaya çalıştığınız tema hatalı olabilir. İsterseniz linkini verin kontrol edeyim.

    YanıtlaSil
  144. Teşşekürler.Sayenizde günlerce araştırmak yerine bir kaç saat içinde tema değiştirmeyi ve düzenlemeyi öğrendim.

    YanıtlaSil
  145. Merhaba,
    Çok acil yardıma ihtiyacım var. Daha önce
    http://shabbyblogs.com/design/blogger-backgrounds/
    buradan indirim yüklediğim FLUTTER model şablon, blogda yaptığım düzenlemeler sırasında yok oldu ve yerleşimde önceki HTML/Javascript'i kaldırım yeniden ekledim, ancak yine değişmedi..
    Acil yardım lütfen..

    YanıtlaSil
  146. En son Mobil'de ayar değişiklikleri yapmıştım !!!

    YanıtlaSil
  147. Şablonda filigran'ı seçince istediğim tema geri geldi, ancak tüm font, yazı rengi vs ayarları ilk haline döndü..

    YanıtlaSil
  148. Sayenizde blogum yeni bir şablona kavuştu. Bu haliyle çok beğendim . Başta baya bir kararsız kaldım ama en sonunda bu şablonda karar kıldım. Sİzce nasıl olmuş yorumlarınızı bekliyorum. Bİr de merak ettiğim bir soru bazı blog arkadaşlarımız da blog şablonu tasarlıyorlar onların bu şablonlardan bir farkı var mı acaba şahsa ait olması dışında? nEticede onlar da ordan burdan fotoğrafları birleştirip banner yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  149. @rukiye'nin günlüğü
    BLogunuzu ziyaret ettim, şablonunuz gayet iyi. Başkaları tarafından oluşturulan şablonların görünüm dışında hiçbir farkı yok.

    YanıtlaSil
  150. Teşekkür ederim baktığınız için

    YanıtlaSil
  151. ücretsiz demişsiniz fakat hepsi ücretli bu şablonların ??

    YanıtlaSil
  152. MİNNETTARIM SİZE TESEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  153. İYİ AKŞAMLAR.KONU DIŞI OLACAK AMA.YANLIŞLIKLA SİLDİĞİM YAYINLARI TEKRAR XML DOSYASINDAN BLOGA YÜKLEDİM.FAKAT.BİR BAKTIM ANA SAYFADA GÖRÜNMESİ GEREKEN YAYIN ADEDİ GÖRÜNMÜYOR.AYRICA.XML DOSYASINDAN TEKRAR YÜKLENEN YAYINLARIN URL Sİ DEĞİŞİYORMU.TEKRAR SİTE HARİTASI GÖNDERMEK GEREKİRMİ.TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  154. Merhaba,
    Henüz çok yeniyim ve sizin yorum ve yönlendirmelerinizden çok faydalandım öncelikle teşekkürler. Yeni oluşturduğum bloguma farklı yeni şablonu yükledim fakat eski şablonun üstüne yüklendi, iki karışık şablon gibi oldu. Sonra eskisini tekrar yükledim, bu kez yeni şablon yan tarafta aktif halde görünür oldu. Yeni şablondaki slaytları elle kaldırdım, şu an yarı yarı karışık iki şablon var ama en azından slayttan kaynaklı kötü görünüm yok.
    Yeni şablonu doğru nasıl yükleyebilirim? eskisinin üzerine geçmeden. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  155. @stalker
    Yeni şablon yüklediğinizde eski kullandığınız gadgetların biazıları kalabiliyor. Onları da yerleşim bölümünden kaldırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  156. Bilgilendirme için teşekkürler, bahsettiğim gibi eskisini tekrar aktif ettim ve problemli oldu ama yine yenisini yüklemek istiyorum, bunun için eskisini tamamen kaldırmak yenisini temiz bir şekilde yüklemek mümkün mü?

    YanıtlaSil
  157. Ben de bir şablon beğendim ama şöyle bir hata veriyor. Şablonu maille göndersem hatayı düzeltebilir misiniz??

    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog.
    Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  158. tüm şablonları denedim olmuyor hepsinde xml hatası veriyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  159. @Tuğba Önvermez
    Zipli dosyayı yüklemeye çalışıyor olabilir misiniz? O zipli dosyayı unzip yaptığınızda .xml uzantılı esas şablon dosyası çıkar. Yüklemeniz gereken dosya da o.

    YanıtlaSil
  160. yav şablondaki butonlara nasıl link vercem

    YanıtlaSil
  161. Yüklemeye çalıştığım şablonda
    Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog.
    Şeklinde hata veriyor ne yapmalıyım?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  162. @Düda
    Şablonu not defteri ile açıp kodları kopyalayın. Şablon > HTML'yi düzenle bölümündeki tüm kodları silip yeni kodları yapıştırın. Önizleme yaptığınızda yine hata verirse muhtemelen şablonda bir sorun vardır.

    YanıtlaSil
  163. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  164. Merhaba, Blogger da yeniyim ve verdiğiniz sitelerden şablonu seçip indirdim. Fakat ''Şablonunuzu kaydedemedik, şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun.'' Bu şekilde yazılar çıkıyor ve neredeyse denemek için indirdiğim tüm şablonlarda böyle yazıyor. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  165. @BayanKitapçı
    İndirdiğiniz zipli dosyayı ayıkladığınızda içinden .xml uzantılı bir dosya çıkar.Şablon dosyası budur. Bloga bunu uygulayacaksınız.

    YanıtlaSil
  166. ben denedim ama şablonu yükleyemedim. tema indirdiğimde zipli dosya falan çıkmadı. nasıl yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  167. @Hayal Perest
    Hangi siteden hangi temayı indirdiniz?

    YanıtlaSil
  168. Merhaba Serdar Hocam. Ben yeni bir şablon yükledim ancak şablonda arama robotlarını engelleyen robots.txt kodu varmış. Sitenin google tarafından bulunmasını engelliyo ve bütün google sonuçları da yok oldu. noindex falan onları şablonda sildim ancak hala google web yöneticisi araçlarında engellenen url baktığımda ana sayfamın engellendiği belirtiliyo ve aşagıdaki kod çıkıyo.Düzeltme yolu var mı yoksa şablonu mu değiştirmemi tavsiye edersiniz.Teşekkürler.

    User-agent: Mediapartners-Google
    Disallow:

    User-agent: *
    Disallow: /search
    Allow: /

    Sitemap: http://mazeretimsiirdir.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=UPDATED

    YanıtlaSil
  169. @Mazeretim Şiirdir
    Hayır bu yazdığınız roboots.txt komutları blogun indexlenmesini engellemez.

    YanıtlaSil
  170. bu indirdiğimiz şablonlarda yerleşimi ve kapak fotoğrafını değiştremiyoruz dimi

    YanıtlaSil
  171. Hazır şablon yüklediğimde ayarlardan şablonla ilgili hiç bir ayarlama yapamıyorum.Mesela saat ve tarih eklemek istiyorum yada rss diye bir şey var onu kaldırmak istiyorum. Olmuyor. Bunları nasıl yapabilirim acaba, ya da yapabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  172. merhaba hazır şablon indirdim kurdum. tamam sıkıntı yok. ama açtığım konularda resimler büyük ve basık duruyor. bu resim boyutlarını nasıl değişebilirim.
    bloğum bu: http://nasilyaptinbe.blogspot.com.tr/

    Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  173. Merhaba verdiginiz sitelerden bloguma gosterdiginiz gibi sablon yukledim..benim bilgisayarda blogumun sablonu tam gorunuyo ancak baska bir bilgisayarda bozuk gorunuyo sadece sablonda degil yazdigim yazilara ekledigim resimlerde bozuk cikiyo bende normal baskasinda bozuk neden boyle oluyo acaba?

    YanıtlaSil
  174. takıldığım konu başka dilde yüklenen templates otomatik türkçe oluyor.yani otomatik gelen yazılar var mesela (yayın yok) yazıyor.
    direk ana sayfa diye yazı çıkıyor.onu değiştiremedim.kodlarda ana sayfa ve de yayın yok yazısı nereden değiştirlecek.siteyi endonezya dilinde yayın yapacağım.yardımlarınınz için şimdiden teşekkürler.

    site örneği endonezyaca about us un altında beranda yazıyor http://sadewa-news.blogspot.com.tr/

    bun sitede newsin altında ana sayfa yazıyor
    http://pemilik1.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  175. http://hayvanlarcenneti.blogspot.com.tr/
    Blogumdaki ingilizce yzılarını nasıl düzenleyebilirim.

    YanıtlaSil
  176. @Orhan Ekinci
    Şablon > HTML'yi düzenle bölümünden ctrl+f tuşlarına basarak arama kutusunu açın. Oraya yazarak ing. kelimreyi bulun ve yerine türkçesini yazın.

    YanıtlaSil
  177. Benim sorumun cevabı bu değil

    YanıtlaSil
  178. Merhaba bir haber sitesi kurdum ,www.tokathaber.biz şablonda kayan yazının başında HEADLINES yazısını kodlarda bulamıyorum bir bilen arkadaşımız varmı acaba .Teşekkürler

    YanıtlaSil
  179. merhaba ben bloggerda bulunan hazır şablonları kullanıyorum önizlemede bir problem yok ama bloga girdiğimde tema bozuk görünüyor sadece sade renkler gösteriyor yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  180. Merhaba, '''Şablon > HTML'yi düzenle bölümünden ctrl+f tuşlarına basarak arama kutusunu açın. Oraya yazarak ing. kelimreyi bulun ve yerine türkçesini yazın.'' bu aşamayı izledikten sonra şablonu kaydet diyorum fakat bir türlü şablon kaydetmiyor ne yapabilirim? çok teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  181. Şablonunuzu kaydedemedik.

    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    hatastı veriyo abi ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  182. hocam ben bir temayı blog siteme yüklerken hepsini tam olarak almıyor hangisini yaparsam yapayım aynı oluyor temalarda neden hocam bunla ilgi bir video yapsanız iyi olur derdimi tam olarak anlata bilmi,şimdir umarım indirdiğim bir temayı blog siteme yüklüyorum ama örnegin bir flim sitesi olsun indirmeden önceki görünen arayüz veya anasayfa dagınık oluyor yardım lütfen

    YanıtlaSil
  183. 2 senedir aktif olan background şu an beyaz fon gibi duruyor. Düzenlemeye gelince doğru desen gözükse de view blog dediğimde sanki hiçbir şekil yokmuş gibi beyaz fona dönüşüyor???
    yardım lütfen

    YanıtlaSil
  184. ben şablonumda ki resmimi yapamıyorum ya yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
  185. şablonlarda about author bölümünü nereye bağlayacağız!
    google+ profil resmimiz çıkıyor ama açıklama bölümünde şöyle bir yazı kalıyor! "This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel."
    yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  186. Şablonu yüklerken hata veriyor. Başka bir şablon deniyorum onda da aynı hatayı veriyor. Şablon yükleyem,yorum acaba pc'de mi sorun var?

    YanıtlaSil
  187. merhabalar, dün şablonumda ufak bir değişiklik yaptım, bloggerın basit şablonunu kullanıyordum, sadece başlıktaki resmi değiştirdim ve kaydettim. bu gün başka bir değişiklik yapmak istediğimde şablona ulaşamadığımı gördüm. Şablon kısmında "invalid security token" error 403 hatası bulunduğundan şablonumu düzenleyemiyorum, nasıl düzelteceğimle ilgili fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  188. ya ben şimdi casada' sablonunu yukledim ama ansayfada ustte resimler cıkıyor onları ve menudeki home busıness falan yazan yerleri nasıl degiştiricem ?

    YanıtlaSil
  189. Merhaba, emekleriniz için teşekkürler acemi bloggerlar için gerçekten faydalı oluyor.
    Benim sorum şu olacak. Başlarda bloğumdaki yazılar tam tasarım ekranımdaki gibi çıkıyordu. Son iki yazıda bir bozukluk çıkıyor. Tasarladığım gibi çıkmıyor yazılar. Ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  190. Serdar Bey Ben Bloguma Galeri Teması Yükledim Türkçeleştirdim. Ama Menüye Tıkladığımda Menüye Girmiyor Cevabı E-Postama Gönderirmisin

    E-Postam: myface0123@outlook.com Lütfen Acil

    YanıtlaSil
  191. Kaç tane sablon indirdim hepsine hata verdi ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  192. peki ben kendim haırladığım tasarımı nasıl yükleyeceğim xml ve resimler dosyası var ikisinide yüklemem lazım sadece xmlyi yüklediğimde resimler logom felan görünmüyor

    YanıtlaSil
  193. @Video Co
    Sadece xml dosyasını yükleyeceksiniz. Resimleri picasaweb veya başka bir yere upload ettikten sonra linklerini şablonun html kodlarından değiştireceksiniz.

    YanıtlaSil
  194. Selam hocam benim blogger sitelerim var 2 tane bu gün blogger şablonlar bu uyarı yi aldı. .yardimci olursaniz sevinirim şablon deyistirmë yaparsam google ve diğer arama motorlarında gerileme olurmu..

    http://fmfgundem.blogspot.com.tr/2015/09/blogger-sablonda-invalid-security-token.html?m=1

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.