Bloglar için Backlink Kazanma Yöntemleri

Blogunuzun popülerliğini ve PageRank değerini arttırmanın en önemli yollarından biri backlink sayısını arttırmaktır.Backlink’in ne olduğu ve önemi hakkında daha önce bir yazı yazdığım için tekrar birşeyler yazmak istemiyorum.İsterseniz Backlink Nedir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.


Backlink


Blogumun Backlink Sayısını Nasıl Arttırabilirim?

 

Backlinkler hakkındaki yazımı okuduysanız backlink sayısını arttırmanın faydalarını biliyorsunuz demektir.Bu yazımda ise backlink sayınızı arttırmak için uygulayabileceğiniz bazı temel yöntemlerden bahsedeceğim.


1. Link Değişimi


Backlink kazanmanın en kolay yolu diğer sitelerle link değişimi yapmaktır.Bir site sahibine sitesine blogunuzun linkini koymasını isteyin ve bunun karşılığında sizinde kendi blogunuzda o siteye link vereceğinizi söyleyin.Eğer karşılıkl anlaşm sağlanırsa her iki sitede backlink kazanmış olur.

 


2. Yorum Yazmak


Backlink kazanmak için yapacağınız en kolay şeylerden biri de diğer bloglara yorum yazmaktır.”DoFollow” ve “NoFollow” olmak üzere iki tür blog vardır.DoFollow bloglara yorum yazacağınız yorumlarda blog adresinizin olması backlink olarak değerlendirilir.Ancak sırf backlink kazanmak uğruna yorum yazmarak SPAM yapmanın Blog Etik Kurallarına aykırı olduğunu lütfen unutmayın.

 


3. Backlink Satın Alma


Bazı yüksek PageRank değerine sahip siteler ücret karşılığı sizin sitenize link verirler.Bu yöntem biraz masraflı ancak etkili bir yöntemdir.

 


4. Dizinler


Yüksek PageRank değerine sahip dizinlere blogunuzu ekleyerek backlink kazanabilirsiniz.Ancak hemen hemen her dizin bunun karşılığında ücret talep etmeltedir.

 


5. Misafir Yazarlık


Yurt dışında çok popüler olan ancak üşlkemizde henüz yaygınlanmamış olan misafir yazarlık sistemi ile diğer blşoglara için özgün yazı ve makaleler yazarak backlink kazanabilirsiniz. Örneğin Blog Hocam’a misafir yazar olarak backlink kazanmanız mümkün.Yazınızın altında veya üstünde yazarla ilgili bilgi içeren bir paragrafta site adresiniz veya istediğiniz herhangi bir yayımlanır.


İyi bloglar…

25 yorum:

  1. Hadi Bakalım Güzel Açıklama Şimdi Backlink Kasalım :D

    YanıtlaSil
  2. .Güzel paylaşım tamda aradıgım konuda teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. hocam mukemmel anlatiyorsunuz.sizden daha cok ogrenecegimiz seyler var.bende baslayali yaklasik bir ay oldu.bende guzel iceriklerinizi blogsteme ekleyebilirim.
    www.canalturk.net

    YanıtlaSil
  4. Güzel paylasimlar. Elinize sağlık .. özellikle link değişimleri hakkında yonlendiemelere ihtiyacım var. Daha çok yeniyim..
    www.Dogalpazarim.com

    YanıtlaSil
  5. Günaydın arkadaşlar
    Karşılıklı link değişiminden ziyade alternatif link
    Nasıl ve neler yapabilir ?

    YanıtlaSil
  6. Genelde blog yazarları arasında bir ağkurulamadığından link değişimi falan zor görünüyor. Sanırım yine en iyisi yorum yapmak :)
    www.bloggiller.com

    YanıtlaSil
  7. Bencede en iyisi yorum yaparak kazanmak gibi duruyor...

    YanıtlaSil
  8. Ben link değişimi Google tarafından takip ediliyor, inbound outbound link sayısı da aynı şekilde takip ediliyor diye biliyorum. Yani link değişimi aynı etkiyi yaratmıyor.

    YanıtlaSil
  9. çok yararlı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. güzel çok yararlı bir yazı
    http://teknojeton.com/

    YanıtlaSil
  11. güzel bir yazı olmuş teşekürler hocam.
    http://filmizlesene-vk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Yazılarınızı dikkatle takip ediyorum.
    www.nettenekisimkani.com

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten güzel bir anlatım backlink konusunda bilmedigim konuları öğrendim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Bilgilendirme için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. gerçekten etkili bi anlatım..backlink kasmanın tam vakti :)

    http://cerezlerim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Faydalı bilgiler olmuş teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. Aradığım bilgilerdi teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  18. Back Link alabileceğimiz kıymetli siteleri ararken sizin yazınızı okudum. Gerçekten faydalı buldum. Bilmediklerimi öğrendim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Blogumu yayına hazırlarken pek çok yazınızdan yararlandım. Bu yazınız için de teşekkür ederim. faydalar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. yazınızdan yararlandım. Bu yazınız için de teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. çok güzel yazı olmuş teşekkürler
    http://alarmtavsiyesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  22. teşekkürler değerli bilgileriniz için
    http://cobraodegame.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Ozellikle yeni blog açan kişilerin faydalanacağı güzel bir yazı olmuş. Diger pek cok kaynakda da backlinke dikkat cekiliyor. Trafigi attirmak için kullanılan sık kullanilan yontemlerin başında geliyor. Ama geri donuslerin alinmasi da çoğu zaman uzun surebiliyor. Burda unutummamasi gereken nokta yazarin sabirli olunmasi.

    YanıtlaSil
  24. çok güzel bir makale olmuş http://www.takipcio.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.