Bloguma Hangi Sıklıkta Yazmalıyım?

Bloglar’ı diğer web sitelerden ayıran özelliklerden biri dinamik ve güncel olmalarıdır.Bloglar doğaları gereği sık güncellenmelidir.Bloga yazı yazma sıklığının bir standartı yoktur.Blogun türüne, konusuna ve içeriğine göre değişkenlik gösterir.

Bloguma Hangi Sıklıkta Yazmalıyım


Önemli olan bir ritim tutturmaktır.Yani belli bir yazı periyodunun olmasıdır.Bunu belirlemek için zamanla okuyucuların tepkileri gözlenmeli ve öyle karar verilmelidir.


İstikrarlı Olun

 

Bu gün 10 yazı yazıp diğer günü boş geçmeniz okuyucunun hoşlandığı bir durum değildir.Yazı sıklığı konusunda istikrarlı olmalısınız.Bugün 10 yazı gönderiyorsanız ertesi gün de 10  yazı gönderin.Yada o 10 yazı 5 güne bölün ve her gün 2 yazı gönderin.Bu istikrarı yakalamanız abone ve takipçi sayınızı olumlu yönde etkiler.


Spam Olarak Algılanmayın

 

Acemi blogcuların çok sık yaptığı hatalardan biri çeşlitli sitelerden kopyaladıkları yazıları bloglarında yayınlamalarıdır.Bu şekilde günde yüzlerce yazı gönderme ihtimaliniz vardır ancak bunların hepsini bir günde göndermek yeriine zamana yaymanız okuyucunun hoşuna gidecektir.Aksi taktirde RSS okuyucuları ya da e-posta kutuları sizin yazılarınızla dolacak ve muhtemelen çoğu okunmadan silinecektir.


Kendinizi Unutturmayın

 

Bazı blogcular yazı aralığını çok uzun tutarlar.Bu tutum okuyucu tarafından şöyle algılanabilir: “bu blog artık güncel değil, niye takip edeyim ki?” Bu çok sık rastlanan bir durumdur.Bu yüzden yazı aralığınızı uzun tutmayın.Mutlaka planlama yapın ve yazıarınızı o plan dahilinde gönderin.

 

Siz blogunuza hangi sıklıkta yazıyorsunuz?

3 yorum:

  1. Aslında yazmak isteyenlerdenim ama yazma konusu bulamıyorum .Bulduğum da ise içini dolduramıyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben ise konu internet kullanmayı beceremedığimden bir türlü yazmaya başlayamadım

    YanıtlaSil
  3. Yazmak, içindekileri dökmek olduğu için hiç konu sıkıntısı çekmeden her halükarda yazacak bir konu bulur ve yazarım. Hayat ve kitaplar o kadar zengin tablolar sergiliyor ki yazamamak için bütün bunları okuyamamak gerekir. İyi okumalar ve düzenli yazmalar dilerim herkese.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.